Šovakar bundzinieks Kavalera ar projektu “Mixhell”
0
Kultūras telpā '’Tu jau zini kur” 20. jūlijā Rīgā uzstāsies alternatīvās deju mūzikas projekts “Mixhell”, kuru veido dzīvesbiedri - slavenais bundzinieks Igors Kavalera (Iggor Cavalera) un māksliniece, mūzikas producente Laima Leitona (Laima Leyton).

Igora Kavaleras - tāpat kā viņa brāļa Maksa Kavaleras - vārds cieši saistīts ar brazīliešu “thrash metal” grupu “Sepultura”, kas ir viena no ietekmīgākajām grupām metālmūzikas vēsturē. Pie mums tā klausītāju atmiņās iegājusi arī kā viena no pirmajām pasaules līmeņa smagās mūzikas grupām, kas paviesojusies Rīgā - 1992. gadā brazīlieši uzstājās nu jau sen nojauktajā Sporta pilī. Kavalera ir saņēmis arī pasaulē labākā bundzinieka titulu. Savukārt Laima Leitona ir multimāksliniece, skolotāja, mūziķe un producente. Viņas multimediālā māksla ietver arī performances, kuru centrā ir sieviete un sociālās aktivitātes. Leitona sadarbojusies ar organizāciju “In Place of War”, kas atbalsta pasaules konfliktu un krīžu epicentros dzīvojošos cilvēkus viņu mākslinieciskajā darbībā, kas tiem ir arī kā izdzīvošanas forma.
Projektu “Mixhell” klausītāji Latvijā iepazina jau 2020. gada februārī Liepājā. To var dēvēt par alternatīvu deju mūziku vai arī par “rock-tronica”, kurā rokmūzika saplūst ar elektronisko un tiek papildināta ar “elektroclash”, hiphopa, “cyber” panka un tumšā rokenrola elementiem. Priekšnesumā tiek izmantoti dažādi instrumenti un ierīces, tajā skaitā sempleri, mikseri, sintezatori un bungu mašīna.

Jāpiebilst, ka vakara ievadā uzstāsies pašmāju sintīroka apvienība “Oil X Gas”, kuras skanējuma pamatā ir rēcošu sintezatoru un spēcīgu bungu kombinācija, kas pasniegta agresīvā, enerģiskā manierē. Grupas sastāvā ir Toms Lazdovskis (sintezators) un Matīss Tazāns (bungas), kuri abi dalībnieki strādā arī uzņēmumā “Gamechanger Audio” - tā paspārnē arī izveidojies šis projekts.

facebook.com/events/s/mixhell-fe...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Mjā, šito kovida laikā pārcēla un pārcēla, kamēr tagad izziņo pēdējā brīdī…
0
Šis koncis netika izziņots pēdējā brīdī, ja vien par izziņošanu tu nesauc tēmas uztaisīšanu trūmetālā :)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Mustana (jauniņais)
TurboHobo (jauniņais)
Viskas