HEXVESSEL @ Vagonu Zāle 15.12.2023
+3
Piektdien, 15. Decembrī, Vagonu Zālē, 20:00, HEXVESSEL

Hexvessel – pasaulē ļoti cienītās „psihedēliskā meža folk” mūzikas grupas mājvieta ir Somijas pilsēta Tampere, par grupas sākumu uzskata 2009. gadu.
Rituālā folkmūzika, black metal, psihedēliskais, doom roks, gotika un to visu caurvij dabas klātbūtne. „Pink Floyd” , „Hawkwind” iespaidoti – šis dažādo mūzikas žanru sajaukums vislabāk raksturo unikālo grupas skanējumu, kas grupas vārdu nesis pasaulē un pulcējis ievērojamu klausītāju loku.

Pirmo reizi plašāk pasaulē par grupu uzzināja 2011.gadā, kad Somijas mūzikas izdevniecības „Svart Records” paspārnē tika izdots viņu debijas albums „Dawnbearer”. Albums ļoti pozitīvi norezonēja mūzikas medijos, arī „Stereogum” (ASV) un Anglijas „The Guardian” rakstā par okulto rokmūziku.

Gadu vēlāk otrais albums „No Holier Temple” grupas atpazīstamību tikai audzē – divas „Emma Gala” (Somijas Grammy) nominācijas – „Kritiķu Izvēle” un “Gada Labākais Albuma Noformējums”. Gupa saņēma arī divas „Femma” balvas (Somijas alternatīva Grammy balvai): vienu kategorijā „Psihedēliski” un otru kategorijā „Somijas Mūzika”.
Albums „No Holier Temple” gan Somijā, gan ārpus pārliecinoši iekaroja topus, dažādu valstu mūzikas gada albumu apskatos esot top desmitniekā.
2013. gadā grupas diskogrāfiju papildina ep “Iron Marsh”. Anglijas žurnāls „Metal Hammer” apbalvo to kā “Best Underground Act. ”

Turpinās nenogurstoša koncertdarbība – Eirpas tūre ar pieturām tādos ietekmīgos festivālos kā „Desertfest” , „Roadburn” u.c.
Līgums ar „Sony Music” / „Century Media Records” 2015. gadā pārliecinoši pierāda, ka grupas vārds ir izskanējis gana plaši un turpinājums būs.

„When We Are Death” grupas trešais albumu (2016) ar lielu sajūsmu sagaida gan mūzikas apskatnieki, gan klausītāji. To jo īpaši to slavē progresīvās un psihedēliskās rokmūzikas apskatnieki.

www.youtube.com/watch?v=xkphwr73-u8...

„All Tree” - grupas ceturtais albums - ierakstīts Anglijā un izdots 2019. gadā, muzikāli apgūstot jaunus apvāršņus, bet nezaudējot sev raksturīgo skanējumu. Gadu vēlāk seko albums „Kindred” (2020), atgādinot, ka grupa joprojām ir inovatīvā žanra pamatlicēji, iespaidotāji un turpinātāji.
Šīgada aprīlī grupa izziņoja singlu “Older Than The Gods” no septembrī gaidāmā jaunā albuma „Polar Veil” .

www.youtube.com/watch?v=8tNs7H8hG2o...

www.youtube.com/watch?v=6FADxCNJTjI...

hexvessel.bandcamp.com/album/polar-veil...

Ieeja no 19:00, kncerts 20:00, biļetes iepriekšpārdošanā ticketshop.
ticketshop.lv/lv/events/5319...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
Šim resursam nav neviena komentāra!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Mustana (jauniņais)
TurboHobo (jauniņais)
Viskas