dimmu borgir
0
nu ko juus domaajat par sho grupu.par taas ieveerojamo attiistiibu -saliidzinot piem for all tid un death cult armagedon,vecumu,sastaavu, vokaalu, aranzjeejumu utt.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
teikshu tik to ka man shi grupa iet pie sirds!
0
ne šis ne tas
0
Pārdevušies - šī fakta iemiesojums.

Noteikti vajag uztaisīt tēmu par Cradle Of Filth, tad es arī ielikšu šo tekstu.
0
man patiik DB anyway :P
0
Kas vainas Dimmu Borgir un Cradle of filth???? Pamatiiga liimenna smagaas black( varbuut ka vairs nee?) grupas, kas man patiik. Paardevussies vai nee, bet vinnu profesionalitaati un augsto klasi muuzikaa nevar noliegt! Ja nu ir kas man patiik aarpus deat/grind sceenas, tad , piemeeram, taas ir ssis grupas.
0
Man arī ļoti patīk. CoF nu tā, tas vairāk agrāk, bet DB... kopš Enthrone laikiem var radījuši neko pat viduvēju, vienmēr tikai augstas raudzes. Koncis šeitan bija fantastisks, seši teicami mūziķi (par aigājēju-buņģieri ij nerunāsim), un vēl Vortex balss - krimināli mazizmantota, žēl. To gan var saprast, laba daudz nevajag, bet es azivne ārkārt skumīgi klausos tos divus Borknagar albumus ar viņu.

Es nezinu, es nestrīdēšos, ir black vai nav. Vienmēr būs kādi, kas bļaurēs, ka DB nav TR00, nav tas un nav šitas. Bet patiesība ir tāda, ka Dark Funeral un Immortal sper riffus vairumā no šiem, vienīgi tērpjas pēc iespējas ākstīgāk un nelieto taustiņus. Aiz kam loģiski secinām, ka DB turpat pie bleka vien ir, vienīgi prot sarakstīt labākus gabalus. Un ja tāda ir sell-out definīcija, tad man uz to samērā nospļauties.
0
blēēē, spellings in the ass.

otrajā teik.: var=nav
0
Tiessi taa. Ja jau ir tik svariigi visu dazziem ultra trueiem klasificeet, tad sstelliite vienkaarssa. Dimmu Borgir - melodic atmospheric black metal, CRADLE OF FILTH - gothic vampiric romantic melodic black metal.
Nu redze, karacirvi aprakaam:)

Man taa neliekas, bet Tu neesi pirmais kas saka, ka dark Funeral rifi liidziigi DM un bez tasutinniem. To ka bez taustinniem, tam piekriitu, bet par to rifu liidziibu nez vai. Nu varbuut neesmu pietiekam klausiijies DF.
0
Dimmu Borgir un Cradle Of Filth ir viennozīmīgi manas favorītes kopā ar Paradise Lost. Es apjūsmoju abas šīs grupas, īpaši viņu abu pēdējos veikumus. Apbrīnoju viņu spēju tā spēlēt (Nicholas Barker - My God in drumming) un sakomponēt tik vienreizējas melodijas. Joprojām nežēlīgi grauž nespēja ierasties uz Dimmu konci Latvijā (cerība kādreiz tomēr šos redzēt dzīvajā). Dimmu sākot ar "Enthrone Darkness Triumphant" ir Supppper. Man gan "Puritanical....." patika labāk par "Death Cult.....", bet tas nekas. Cradliiem arī sākot ar "Cruelty......" ir vienreizēja mūzika, īpaši pēdējie divi diski (lai ko arī kāds neteiktu!). Interesanta arī ir Danija frizūras izvēle, bet šim tak piestāv!
Nesen iegādājos Dimmu Borgir "World Misanthropy" DVD, acis lielas sēžot pie TV. Īpaši prikolīgi ir visi beksteidžu kadri!
Un tātad - Paradise Lost, Dimmu Borgir un Cradle of Filth - nemainīgi mans TOP 3 mūzikā!
0
"Bet patiesība ir tāda, ka Dark Funeral un Immortal sper riffus vairumā no šiem..." vot šitos vārdus zelta burtiem kapakmenī.

Pats DB nav tik slikts, cik viens otrs viņu fans. Es nebūtu tas, kas kategoriski apgalvotu, ka šie joprojām spēlē black. Katrā ziņā profesionāli viņi ir, un savulaik spējuši radīt arī labu mūziku. Galvenais viņu trumpis varētu būt šovs, kas izskaidro šo ārkārtējo popularitāti.
0
eu wrongtale tu jau nokaveeji cradle of filth teemu forumaa! bet nu piekritishu hellhammer! no black puses dimmu borgir man tiik visvairaak
0
beidzot, meenesi tika pistas smadzenes un esmu ticis ieksaa. prieks pilni kausi. DM? Es nezinu, man peec otraa "revolucionaaraa" albuuma Enthrone.... vini neintresee, tas taa subjektiivi
Vienkaarsi baigi nomainija skaneejumu un es netiku liidz...
0
Man patīk Black spirital dimensions.
0
dimmu lai arii tiek lamaati par komerciju manupraat shamie ir pa pusei tikai komerciali atskiriibaa no cradle kas vais galiigi nav true nu dimmu man rulzz pashi pirmie albumi it seviski for all tid bet death cult armagedon gan iipashi necieshu klausiit jau var bet nu paaraak taads a shovu nevis a pashu muzzz
0
Nesmu jau īpašais Dimmu fanss, klausoties, viņus neiespiežās īpaši atmiņā un nerodas vēlme uz viņiem atkal spiest pogu spēlēt, jo danocot pie viņiem negribās, nedz sirdij nedz pekelēm. Īpaši truli un sekli gribu bilst, ka patīk viņu dziesmas, muzikālajā ziņā - Puritānija un Sadegt ellē.
0
Burn In Hell, protams, ir Twisted Sister kavers.
0
Bet šā vai tā Dimmu izpildījumā man patīk kā skan...
0
ja kauko neputroju tad tas bij ieprieksheejais albums tas man ar veel taa +/- patikaas katraa gadiijumaa delete nelietoju
0
Ko es domaaju? ^____^
nu teikshu taa, man nepatiik :P Death Cult Armagadeonaa varbuut shis tas bija normaals...
0
vislabaak man patiik kaa Dimmu Borgir izpilda kaveru dziesmai Metal Heart, ko orģinaalizpildiijumaa speelee Accept
0
DB un CoF protams ir labas un nenoliedzami profesionaalas grupas, BET lai teiktu, ka taas ir labaakaas black metal grupas!!!..... Nu piedodiet - tas izklausaas peec kaada, kursh slavee Da Vinchi kaa visu laiku labaako gleznotaaju, jo vienkaarshi nevienu citu nezin. Leonardo ir tas vispaarzinaamais, kas pirmais ienaak praataa. Tas ir taa pat kaa teikt, ka Metallica ir visu laiku labaakaa metaala grupa un pamatot savu uzskatu ar to, ka vinji ir tik populaari un paardevushi tik daudz disku.
0
Beldegiram
PIedod bet es atljaushos stingri iebilst.

"Cradliiem arī sākot ar "Cruelty......" ir vienreizēja mūzika, īpaši pēdējie divi diski (lai ko arī kāds neteiktu!)"

Es tomeer teiktu ka tieshi "Cruelty and the Beast" bija PEEDEEJAIS nevis pirmais albuums kuraa vinju muuzika bija tieshaam raksturojama kaa VIENREIZEEJA. Tas bija peedeejais disks, ar kuru vinji veel arvien staaveeja sympho-black kustiibas priekshgalaa un bija radoshi un origjinaali. Saki ko gribi - vinju muuzika muusdienaas ir profesionaala, atmosfeeriska, viegli uztverama, skaista (he he) vai vienkaarshi laba, bet VIENREIZEEJA vinja gan nav un vairs laikam arii nebuus. Nezinu vai Tu esi dzirdeejis "Dusk and Her Embrace" un "Vempire" bet to gan vareeja saukt par kaut ko vienreizeeju, it iipashi tajaa laikaa, kad tie diski iznaaca.
"Damnation and a Day" es nopirku uz CD un nenozheeloju, lai gan atklaati sakot - nav nekad bijis no maniem klausiitaakajiem diskiem, sen nav pabijis atskanjotaajaa. Pret "Nymphetamine" jau biju piesardziigaaks - lejuplaadeeju, 2 reizes noklausiijos un izdzeesu. Tagad esmu mieriigs - zinu, ka man vinju nevajag. Ja atmestu taustinjus un Danija balsi, sanaaktu (apmeeram) Chimaira ar kaut kaadu black-death piejaukumu.
Starp citu vinju taustinjiem liidz ar Lecter aizieshanu pietruukst taa gotiskaa, shausminoshaa smalkuma un netveramaas atmosfeeras. Tagadeejais dzheks, protams, maak speeleet, tachu vinjam truukst taas "viizijas".
0
Par DB runaajot - "Death Cult Armageddon" bija labs, bet saliidzinot ar ieprieksheejo, kur patik apilniigi visas dziesmas, shis likaas taads kaa muzikaali "plaanaaks", ar caurumiem, ja taa var teikt. It kaa viss ir savaas vietaas, bet pie beigaam paliek apniciigaak. Bet grupa vispaar ljoti laba.
0
kk:(
Nesaprotu tavus iebildumus,jo, to, ka MAN COF mūzika ir vienreizēja tieši ar pēdējiem diviem diskiem neviens neapgāzīs (iebilstiet cik vien vēlaties:)) Tev tā nav vienreizēja, man IR un neredzu jēgu iebilst, jo nekas To neizmainīs. Es esmu dzirdējis visus COF diskus, jo kā nekā tā ir viena no manām favourite grupām, bet varu pateikt, ka man visi diski līdz "Cruelty...." diezgan ātri apnīk, jo līdzīgas grupas tajos laikos varēja atrast pietiekami daudz. Šobrīd COF mūzikai nav līdzinieku (tāpat kā Dimmu Borgir) un salīdzināšana ar Chimaira ir galīgi neadekvāta, jo abu grupu izpildītā mūzika stāv pietiekami tālu viena no otras. Profesionāla COF mūzika ir bijusi vienmēr, bet šobrīd tā ir vienreizēja.
Neuzskatu, ka ar Lecter aiziešanu COF būtu ko zaudējuši. Martin vienkārši neveido taustiņus un efektus tik (nedaudz apnicīgi) vampīriskus, kas absolūti nepiestāvētu COF šībrīža daiļradei, bet citādākā ziņā Martin ir pozitīvi savādāks, viņa "veidojumi" uz taustiņiem ideāli papildina mūziku.
Ņem vērā arī faktu, ka lielāko daļu mūzikas joprojām veido ģitārists Paul Alender, kas ir arī sastopams COF sākotnējā sastāvā, kas nozīmē, ka mūzika pašos pamatos ir klasisks COF, tikai ar jaunu enerģiju un patiesāk atspoguļo COF mūziķu patiesās šī brīža noskaņas un gaumi. Daudzi uzskata, ka arī ar Bārkera aiziešanu grupa daudz zaudēja, bet es šaubos, vai Bārkers tā īsti iedrētos šādā mūzikā, jo viņa (super)spējām tā ir pārāk vienkārša un palēna, zviedrs Adrian daudz labāk "izskatās" šībrīža COF outlukā.
Joprojām SAKU, ka MAN "Cruelty...." bija sākums COF "pasaulē" un pēdējie viņu diski tikai nostiprina COF pozīcijas manā mūzikas izvēlē!
UN JEBKĀDI IEBILDUMI IR BEZJĒDZĪGI!
0
To Beldegir

Yeah.. keep alive metal! Totali piekritu Tev! Tikai viena iebilde, neticu, ka Cradle of filth veel kaadrezi uztaisiis ko tik ggeneaalu, kaa miniCD VEMPIRE. Jo tas man ir un buus miilaakais vinnu ieraxts un pats pats favoriitaakais black metal ieraxts. Man pilniigi pajaat, ja kaads super true corpsepaintotais man provees iegalvot, ka vot tas nav blex... fuck them all! Un runaajot par Dimmu borgir, peedeejais cd bija halturinaa maza, jo ja Puritania bija meistardarbs, tad vecci lakaim padomaaja, ai davai soreiz taa vienkaarssaa (ta ne jau sliktaak), jeb kaa KK:( izteicaas preziizi - plaanaak:) Bet tas nenoziimee, ka Deatc cult ... ir slikts.. nebuut ne. Orgginalitaates un svaigas veesmas tur ir gana.
0
To Hellhammer
I will never let it down, you know! Nu par COF Vempire es varu pateikt, ka man tas šķiet dažu pirmā diska dziesmu uzlabojums pluss piedevas, tāpēc arī nekotējās manā topā diezko augsti, bet vienu varu teikt, killers tas ir tā kā tā!
Nu par "Death Cult....." man arī bija neliela vilšanās. Par dziesmām galīgio nē, bet tieši par Simena vokāla izmantošanu - divas dziesmas, manuprāt, ir stipri par maz viņa vienreizējam vokālam, bet tāda nu ir Dimmu Borgir izvēle. Bet "Puritanical......" bija labāks. Zini, man pat radās aizdomas, ka no "Death Cult...." es personīgi nepamatoti gaidīju ko lielāku, bet kāpēc gan? Viss tāpat ir bija OK un klausos es Dimmu Borgir ļoti daudz. mani vienīgi māc bažas par nākamo Dimmu disku, Bārkera nav.... bet pēc visa man ir skaidrs, ka Dimmu prot patīkami pārsteigt (tāpat kā COF), atliek tik darīt savu un sekot, kas būs!!!
0
Beldegiram

Ja Tu buutu uzreiz pateicis ka taa muuzika ir vienreizeeja PRIEKSH TEVIS nevis vienkaarshi vienreizeeja pati par sevi, tad es varbuut nebuutu tur sadrukaajis veselu eseju. Un vispaar - es iebildu ne jau, lai mainiitu Tavas domas, bet lai pateiktu savas, un varbuut liktu Tev padomaat divreiz pirms tu naakamreiz kaut ko taadu apgalvo.

Otrkaart - nedomaa ka Cradliem vienmeer ir bijusi "juura liidz celjiem" un vinji vareeja vienkaarshi izdomaat - "tagad mees speeleesim taadu muuziku nevis taadu, un lai to vareetu labaak dariit, izmetiisim no grupas gjitaaristu un taustinjnieku" :DDDDDDDDD (runa ir par Stuart un Lecter, kas toreiz bija galvenie/vieniigie muuzikas autori). Tie dzheki pashi aizgaaja, atstaajot Daniju un paareejos "ar pliku pakalju uz ledus". Slavenaa "Cruelty Brought Thee Orchids" un citas bija vinju darba auglji. Peec tam naacaas atrast citus, kas vareetu kaut kaa turpinaat imiteet CoF. Sanaaca labi - "Midian" bija izdevies, man patieshieaam patika, droshi vien, ka vecaa gjitaarista Paul atgrieshanaas bija ieguvums. Bet ar laiku kljuva baalaak imho.

Netaisos apgalvot, ka CoF ir "paardevushies" vai ka vinji speelee "miikstu" muuziku, vienkaarshi viss tas, kas vinjus agraak padariija par ljoti origjinaalu un harismaatisku grupu ir krietni pabaaleejis vai zudis. Nu, vismaz peec manaam domaam.

Un nesaki, ka es nevaru kritizeet CoF, ja pats neesmu sasniedzis taadu liimeni. Es tachu varu spriest par eediena garshu pat, ja pats nemaaku gatavot. imho
0
P.S.
Ar to otro rindkopu es gribeeju teikt, ka CoF muuzika un atmosfeera bija driizaak sastaava un taa mainju rezultaats nekaa kaut kaada vispaareeja koncepcija vai kaada tiisha ideja. Vinji censhas no katra sastaava izspiest labaako - vienreiz idodas, citrreiz ne.
0
Nesaprotu, par ko visi te njemaas. Vai tad runa negaaja par DB? Visuzjautrinoshaakais ir tas, ka pashiem COF tas viss ir pie kaajas... Manupraat tas ir normaali, ka grupa ar laiku nomaina stilu, jo maaxliniekam ir logjiska nepiecieshamiiba sevi attiistiit taalaak, nevis atrazhot. Ja kaads nevar pienjemt jauno stilu, tad taa ir pasha esteetiskaa aizture, probleema vai kas tur. Varbuut nemaz neieklausaas tikai uzreiz - nav kaa bija, taatad sliktaak! Come on! Tas ir jaarespektee, ja maaxlinieks meegjina ko jaunu. Bet nolikt jau vienmeer vieglaak... es te taa skatos, ka visi te taadi profi, driiz jau varees enciklopeedijas izdot, ja jau taa runaa....
0
to kk:(
Es savā rakstā jau minēju visur vārdu "Es", kas arīnozīmē, ka MAN tās ir vienreizējas un tāpēc nekas man nav jāapdomā divreiz, es zinu, ko runāju, bet nu labi...
Neuzskatu, ka jaunie COF dalībnieki ko imitēja, vienkārši mainījās un spēlē ļoti spēcīgu mūziku, kura nemaz nav tik viegli uztverama! Starp citu, uzskatu, ka arī ar Robin aiziešanu un Dave Pybus atnākšanu basa līnija Cradliem ieguva nedaudz zudušo pamatīgumu.
Uzskatu arī ka tieši šobrīd Cradli ir ļoti oriģināla grupa ar savu neatkārtojamu harizmu ("Danija specialitāte"), ouluku un, galvenais, mūziku!
Tu tak zini, ka man nekad nav nekas bijis pret kritiku, bet vienmēr - pamatotu kritiku. Absurdi bija tavi vārdi "nav un vairs nebūs". Tu mini ēdienu, nu, iedomājies, es teiktu "Rīgas miesnieka cīsiņi nav un nekad vairs nebūs garšīgi, jo redzi, tie tagad izskatās nedaudz savādāki". Absurdi, ne?!
Bet nu labi, poison pareizi raksta, nav ko ņemties!
Jārunā tāpat ir par DIMMU BORGIR. Tad nu interesanti, ko cilvēki domā par Galder, bet īpaši par Simen. Es, personīgi, to visu labāko, kā ar JUMS?!!!!
0
2 Poison

Pats "come on"! :) Grupa mainaas un, par to, ka vinji to dara, man vinji uzreiz jaarespektee? Un tici man, es ieklausos nevis uzreiz runaaju. Buut baigi "progresiivam" un shnjaakt uz visiem, kam patiik vecaakie grupu diski arii ir viegli. Es censhos ieklausiities un tureeties taa daudzmaz jeedziigi pa vidu, vismaz pagaidaam. Ir jau daudzi, kas apsveic katras grupas speeleeshanos ar elektroniku un repu un to pashu jau nodraazto crossover un citu "modernismu". Ja vinji veel vairaak savairosies, tad arii es laikam kljuushu "grim & true". (he)

Interesanti - kaa Tu zini, kas Cradliem pie kaajas? Tici tam, ko vinji staasta intervijaas? Taa jau visi saka - mums po, mums po. Nu labi, labi es jau ar nezinu. Manis teiktais nemaz nepretendee uz faktu statusu - tikai un vieniigi viedoklji. Mani personaalie opinioni. :D

Beldegiram

Es jau nemaz i nebiju domaajis, ka Tu nezini, ko runaa.
"Imiteet" nebija noteikti dommaats kaa kaut kas slikts.
Bet par CoF runaajot tie "ciisinji" tieshaam izskataas krietni vien citaadaaki un cita galja arii iekshaa. Nevienam no CoF vairs nav bail, ja saproti, ko domaaju.

Vispaar metaals kaa taads muusdienaas ir savaa zinjaa kljuvis labaaks un daudzveidiigaaks, bet arii daudz ko zaudeejis, man skjiet. Metaala aprite ir kljuvusi biedeejoshi (un dazhreiz nozheelojami) liidziiga popmuuzikas TIRGUM. Palasi recenzijas aarzemju portaalos - tur nevienu vairs neinteresee cik kaut kas ir "metal" vai "true" (shim stulbajam vaardam ir dazhaadfas noziimes un pielietojumi, un ne jau vienmeer tam jaabuut vecmodiigam), diezgan maz kuru kasa vai tas ir "innovative" vai "daring", gandriiz visi tikai uztraucas par to, cik attieciigais disks ir "catchy". Phe! Popmuuzika ir "catchy", to arii klausieties! Metaalam tas "catchy" arii zinaamaa daudzumaa naak tikai par labu, bet nedriikst tik vienkaarshi koncentreeties tikai uz to. Metaals ir citaadaaka muuzika, kuraa "catchy" veel nenoziimee visu. Manaa miiljaako disku "sarakstaa" lielaakaa dalja ir taadi, kas iepatikaas paleenaam, pat ar piepuuli, vareetu teikt. NIGHTWISH patika uzreiz - dzirdeeju, iepatikaas, safanojos, peec tam galiigi apnika. Tas pats ar IN FLAMES "Clayman". Bet piem. SUFFOCATION "Pierced from Within" vai SAVATAGE "Poets and Madmen" vai MORBID ANGEL "Covenant" patiik veel joprojaam un pat iepatiikas veel vairaak. Tie diski nebija nekaadi "catchy". Vinjos emocijas un muzikaalie slaanji atklaajaas pamazaam pat it kaa "negribiigi" un tieshi taapeec mani saista kaut kas iipashs tieshi ar shiem albuumiem. Ja visu sho izlasiiji liidz galam - paldies, nevajadzeeja! Aizmirsti. Nenjem galvaa...

Ar ko mani vaardi "nav un vairs nebuus" tik absurdi? (Nesaku, ka taa nav, tikai - paskaidro tuvaak) Kaapeec kritika, kas veersta pret Tev svariigaam grupaam vienmeer ir tik nepamatota? Slipknot, In Flames, Cof, DB, Paradise Lost... Visi dzen bazaaru un ir ok, bet tikliidz kaa ierunaajas kaut ko pret kaadu no shiem taa kritika nepamatota? 8o Dod kaadu piemeeru, kas buutu pamatota kritika piemeeram pret Slipknot vai Paradise Lost. Vai taadas nemaz nav? Es nedirshos, vienkaarshi gribu saprast. Taads nu es esmu - piekasiigais un aprobezhotais metaalists.
0
Nu, nepārspīlē, es labi zinu, kāds esi, tāpēc....
Nu par to kritiku es teikšu tā - nekas nav pretī, ja cilvēks kritizē, nu piemēram aprakstot, kāpēc viņam tas un tas nepatīk, jo šīs grupas mūzika ir mainījusies uz....; jo iepriekšējos diskos bija......; es šadu mūziku neklausos un neiedziļinos un tāpēc.....; (šādu scenāriju man lika priekšā zviedrs redaktors(you know what i'm talking about). Bet kad sāk "braukt" ar tekstiem, tipa "mēsls", "sūda komercija", "sold out" vai "bez jebkādām emocijām", "mākslīgas emocijas", kā te tika aprakstīts Slipknot, sorry, bet tas IR sviests, jo kā kāds var zināt, ka tiem Slipknot nav emociju? Es biju viņu koncī un ZINU, ka šiem ir ļoti daudz emociju, attieksmes un visa pārējā, kas šo grupu padara Tuvu man un daudziem citiem metalhediem.
Es priecājos, ka cilvēki klausās, iekslausās, izsaka viedokli bez vārdu "mēsls" u.t.t. publiskošanas. Nav nemaz tā, ka visa kritika pret minētajām grupām man ir nepieņemama (lielākoties man tā ir gluži vienaldzīga, domāju, ka Tev ir tāpat, ne?!), vienkārši besī, ka tiek truli nodirsts, pat nemēģinot ne sekundi iedziļināties tajā, ko pats nodirš (tas nav par Tevi, jo zinu, ka Tu tā nedari!!!). Šādi izteikties ir vieglāk, bet zūd cieņa pret šadiem "personāžiem".
Par vārdiem "nav un vairs nebūs" - ne Es, ne Tu, ne kāds cits ārpus pašas grupas, manuprtāt, nav tik "gaišredzīgs", lai pateiktu, ka būs un kas nebūs, īpaši tik kategoriski. Esmu lasījis daudzas recenzijas vadošajos Eiropas metāla žurnālos un, lai arī daudzi saka, ka CoF ir stipri mainījušies, tomēr atzīst arī šīs mūzikas vispozitīvākās puses, arī salīdzinot CoF mūziku ar agrākajiem diskiem (tāpat ir ar Dimmu). Tāpēc arī, manuprāt, absurdi, jo to zin tikai paši grupas dalībnieki, kas patiesībā ir un kas nav!
Manuprāt, tas ka metāla tirgus ir pietuvojies popmūzikas lielākoties ir tikai apsveicami, jo mūziķiem tas taču nāk tikai pa labu. Nu ar ko tad tā popmūzika ir TIK slikta! Ar to, ka tiek "kultivēts" sekssimbolu tēls. Bet tā ir popa darīšana! Šādā līdzīgā veidā arī metālmūzikā tiek kultivēti daudz un dažādi tēli, saistot tos ar attiecīgajām filmām, dabas parādībām u.t.t. Bet pamatu pamatos ir tikai viens - arī metālmūziķi ir pelnījuši labi pelnīt, dzīvot labi, izskatīties labi, galvenais, nestrādāt, piem., gateros, celtniecībā u.t.t. (līdzīgi kā pie mums diemžēl) un veltīt pienācīgu laiku savai darbībai! Kā tu domā, kā šeit var iztikt bez tirgus. Un "catchy" nemaz netiek attiecināts uz visu - neesmu dzirdējis, ka kāds to teiktu par Morbid Angel, Mayhem u.c. grupām. No šīm grupām nekad arī neko tādu "catchy" šī vārda vistiešākajā nozimē nesagaidīt, tāpēc arī neviens to negaida, bet tāpat pērk un klausās šo grupu ierakstus, iet uz koncertiem un visādi citādi atbalsa šīs grupas, bet tomēr arī šīs grupas ir tirgus daļa, jo bez tā tās nepārdotu neko no savas mūzikas, nebūtu reklāmas, Merchandise un citu lietu, kas nodrošina šo grupu vārdu nonākšanu līdz klausītājiem. Jā, var minēt vecos fanus no pirmsākumiem, bet ar to ir stipri par maz. Tirgus dod iespēju grupām nokļūt pie jauniem klausītājiem, tas dod stimulu spēlēt, sacerēt mūziku, domāt, kā to pasniegt klausītājiem. Pie šī punkta ir stipri jādomā un tāpēc ir gan menedžeri, gan producenti, kas strādā, lai būtu šis grupas tēls. Un tēls ir gan Cannibal Corpse, Dimmu Borgir, Dying Fetus, Deicide, Hypocrisy u.t.t. u.t.j.p.
Par Morbid Angel variantu pilnīgi tev piekrītu - man arī ir bijušas daudzas grupas, kuras tā īsti iepatīkas pēc vairākkāretīgas klausīšanās, kas, manuprāt, tikai liecina, par šādu grupu mūzikas vērtību!
Pieņemu, ka mūsu domas kk:( šajos jautājumos atšķiras, bet tas tak ir tikai Normāli!!!
0
Nu jaa. ok.
0
taas kuras pamazaam iepatiikas ir taas gudraas liidziigi kaa radiohead [kid a un amnesiac] kuros nu ne vella nevar saakumaa iebraukt bet ka tomeer iebrauc tad taads labs feelings
0
Fuck of melōdiskajiem... Nu bet cieņa par to, ka vismaz aplaimo ar savu skanējumu sievietes!!! hell+
0
Dimmu Borgir is the best black metal band that I know!!!!
0
Nesapratu?... kaa luudzu? Runaajiet latviski.
0
2 kk: Ko tur nesaprast? Anarxists vienkārši nozūdījās par to, ka knapi pārzin black metal žanru.

;)
0
clichei ar dimmu borgir iet pie sirds.
0
Man tā kā pie sirds iet covers apvienībai Accept-Metal heart.Es gan neesmu dzirdējis viņu agrīnos garadarbus,bet pēc "Enthrone darkness triumphant" nekas labs tā arī nav sagaidīts. :(
0
Grieetos piebalsot Belgediram par tirgus nepiecieshamiibu. Piemeeram Ir grupas kam ir talants, bet nav iespeejas ierakstiit kvalitatiivaa studijaa. Un taa pie mums nonaak visaadi zemas kvalitaates garaazhu ieraksti, bet tajaa pashaa laikaa grupas kas tikushas pie tautu masaam un to macinjiem, tiek lamaatas par komercialitaati. Kau tie pashi CC saka ka ja vinji nenjemtos kaa traki ar koncerteeshanu un komerciju tad vinjiem buutu jaastraada parastais darbs un vinji nevareetu pietiekamu laiku veltiit muuzikai. Taa ka komercialitaate ir veelviens koks ar 2 galiem.

Dimmu Borgir ir vien lap grup. Sevishkji Puritanical Euphoric Misanthropia man iipashi ieimponeeja.
Bet ir arii citas labas black grupas (Joud).
0
nu komercialitātes ziņā tādu daudzmaz vidusceļu manuprāt nightwish iet uztaisa pāris hīteļus ko pa radio drillēt, bet tai pašā laikā albums arī ir varen labi izdevies un nemaz negribas šos lamāt
0
Mjā.. Nightwish pagaidām vēl ir par ko cienīt, bet "Once" ir viņu pirmais komerciāliais albums, baiļojos, ka viņi pārstās radīt mūziku un sāks to ražot. Tāds pats nemiers ir par Debesu Kalēju izdarībām, par aizdomīgo tautu viņu koncertos.

Bet no Dimmu Borgir laikam vislabāk arī patīk tas albums, ko pirmo dzirdēju- "Stormblast", pārējie.. nu nevar jau teikt, ka slikti, bet mani tomēr nesaista. Man jau vispār black vismazāk iet pie sirds.
0
komercija - tas tad, ja izdodas pārdot vairāk nekā 10 CD?
Un kad par DB sāk spriest tie, kam tik vien kā paārdītoes pa končiem bezjēgā un klausīties tikai "gaļu" atzīst par TRŪ, tad ko var gribēt.
Ir vairāk melodisks black, ir mazāk, kā kura gaumei, bet black man liekas daudz inteliģentāka mūzika nekā mūžīgās "brutal" tekstu nejēdzības + kurš tad nu uztaisīs briesmīgāku growl utml
0
Enemy: "Bet ir arii citas labas black grupas (Joud)."

Ej nu ej, tik tiešām? Tad ta jaunums.

Deathperado: "... bet black man liekas daudz inteliģentāka mūzika nekā mūžīgās "brutal" tekstu nejēdzības + kurš tad nu uztaisīs briesmīgāku growl utml"

Labi, ka piebildi "man liekas".
Un kā tad ir ar mūžīgajām "black" tekstu ievirzēm sātanisma virzienā + kurš tad nu uztaisīs briesmīgāku grimasi?
Tagad Tu teiksi, ka ne visas black grupas dzied par Velnu, ka ne visas black grupas māžojas ar naglām un korpspeintiem.
Tieši tāpat ir arī ar brutālajām bandām. Ne visām teksti ir par gaļu, bet kārtīgs growls ir brutālās mūzikas neatņemama sastāvdaļa, vai varbūt ieteksi gaļiniekiem jodelēt?
0
brutal jodel - tas būtu inovatīvi! :))))
0
nu debesu kalēji manuprāt tikai cīnas par savu vietu zem saules un lēnā garā kļūst zināmi arī ārpus Latvijas
domāju ja jau viņi izietu uz tīro komerciju tad kautko uzziņģētu arī angliski lai eiropiešiem vieglāk saprast bet nekā nebija
Nu pa nightwish laiks rādīs to tik zina neviens
savā veidā labāko hitu izlase bij komerciāls izgājiens savā veidā tieši laikā gadi nospēlēti gana daudz lai ko tādu laistu ārā un tieši tai brīdī ka eiropieši šos sadzirdējuši
tas dimmu šagrats vienā intervijā baigi viltīgi atbildēja uz to komercijas lietu tik aizmirsās
nu enemy pilnīga taisnība ka tas ir koks ar 2 galiem :)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
Midgard
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas