Iela ir, brīvības nav!
0
Esiet redzeejusi taadu uzrakstu?Gan jau ka esat.Man dazi teica ,ka par so uzrakstu vareetu sanaakt laba diskusija.
Es pats domaaju, ka man briiviibas pietiek, neviens mani nevar cietumaa seedinaat par to ka man ir gari mati un es dziedu aizliegtas dziesmas.Es varu buut biznesmenis, prezidents, seetnieks, metaalists.
Kurs nejutas briivs?
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
hehē, cilvēk - nu tu gan topiku uzsāki. Man tādas klusas aizdomas, ka te ies vaļā tāda villošanās. Pilnīgu brīvību šajā pasaulē nesagaidīt, jo vienmēr būs jāpakļaujas zināmiem noteikumiem un kārtībai... Tā viš i
0
Es dziivoju netaalu no taa uzraksta un varu pateikt ka taa ir pilniiga taisniiba. Muus jebkuraa valstii/vietaa/uttc. ietekmees kaads un par totaalu briiviibu nav ko sapnjot.
Veel diskuteejams uzraksts uz taas ielas (briiviibas)

"Laime = n Lati, Kapitaalisma teorija"
Arii var padiskuteet.

Tur bija arii cits labs uzraksts
"Fuck Beer Got Milk" :)
0
BRrrrr... Burlaks, saki ka nu kas ir taas aizliegtaas dziesmas?! :)
Par to briiviibu, tad jaasaka ka pie mums ir vislielaakaa haljava, jo likumdoshana ir nesakaartota. Tapee nav ko gausties :) Vieniigais kas man derdzaas ir tas ka alu nevar parkaa padzert. Citaadi es varu teikt un dariit ko gribu, kameer es nenodaru kaadam citam fizisku un/vai moraalu kaiteejumu, bet te jau ir kaapshana eetikas daarzinjaa. nu tas taa manupraat.
0
Neesmu redzējis tādu uzrakstu, bet viņš, šķiet, bij attiecināts uz politisko brīvību. Nu tur tam rakstītājam tasnība. par manis paša brīvību arī nevaru sevišķi gausties, vienīgi daži sīkumi, kā alus dzeršana, pirkšana pēc 22.00, šur un tur nedrīkst smēķēt utt. Īsti jau nepatīk, bet jāņem vērā arī citi cilvēki(viedokļi), jo tomēr dzīvojam valstī ar tendenci uz demokrātiju. Kāpēc ne demokrātiskā? Es uzskatu, ka demokrātiska valsts nevar pastāvēt, tāpat kā totalitārais režīms, anarhija utt. Cilvēks nav apzinīgs, godprātīgs un arī dēļ kapitālisma - rauš piķi cik vien var un tas, kas notiek apkārt neinteresē. Cilvēks ir egoists. Diemžēl arī šī sistēma ir pret cilvēka dabu. D. tāpat kā citas sistēmas nevar pilnvērtīgi pastāvēt, jo vienmēr atradīsies kāds, kas ar to nebūs apmierināts. Kur viens, tur arī citi.
0
bljaaa taas ir kartejaas pokemonu idiotiskaas domas! nu i nahuj ar vinjiem anarhistiem! cilveeks vienmeer buus ierobezhots, nebuus pilniigas briviibas! tas buus par traku! musdienu debila un anala sabiedriiba ir ta izveidojusies ka vinju ir jaierobezho!
PS:shon par teemu presesbriviiba rakstiju darbu politikas stundaa :)
0
Vampirs, kas tavupraat ir pokemons?
Bet piekriitu, ka sabiedriiba muusdienaas ir tada, ka bez ierobezhojumiem nav speejiiga pastaaveet...
0
Debīlais Psycholog, vai tiešām visas tēmas jānovirza uz jautājumu par to, kas ir pokemons? Priekš kam tev to?
0
Mja! Bet vēl ir šāds jautājums: Kāpēc sabiedrība ir palikusi tāda, ka viņa jāierobežo? Vai tad tāvienmēr ir bijis...? Mans uzskats: Vienmēr bijis kāds kurš grib būt krutākais un likt citiem darīt visu tā kā viņš grib un aizliegt lietas, kuras viņam šķiet nevajadzīgas, tādejādi ierobežojot pārējos! Tātad viss sācies ar ierobežošanu, turpinājies ar šķietamo likumdošanu un tagad ir nonācis līdz tam, ka daudzi pāršautu pār strīpu, nojūgtos vai pārprastu ,ja viņiem pateiktu, ka nu, piemēram, šodien vairs nav aizliegumu un likumu - vari darīt ko gribi! Ja ilgāku laiku cilvēkam ir teikts, ka viņš nedrīkst to, nedrīkst šito, pēkšņi viņam visu atļaujot, viņš būs kā norāvies no ķēdes! Cilvēka dabā ir arī egoisms, atriebties kāre, varaskāre un vēl dažas superīgas īpašības, kuras viņš šādā situācija, ļoti iespējams, atļautos pielietot...!
0
jā, bet tad vairāk vai mazāk visiem būs līdzīgas iespējas tā izdarīt! galvenais ir ieslēgt pašregulāciju.
0
Man liekas, ka tas uzraksts domaats par Latvijas valsts suvernitaati, taa es to uztveru. Par to tiesaam var striideeties, vai Latvija patieshaam ir briiva un neatkariiga.

A par personiigo briiviibu- nav man taadas, un nez vai buus. Cilveece pati sev uzceelusi cietumu, un restes taisiitas no naudas.
0
Ja jau ir ielas tad tiešām brīves nesastopas, jo nav vairs kur zālei augt, nav kur lietus ūdenim tecēt un laistīt kādu skaistu ziedu, nav kur ar šķēpu nodurt naidnieku, un cīņas asinis noliet zemē no kuras mēs nākuši, šo zemi iela ir aizstaisījusi un vēsturi aprakusi...
0
Var buut tikai budisti zin, kas ir iista briiviiba.
0
īstā brīvība ir domāta tikai izmeklētai sabiedrībai daļēji to var saistīt ar Nīčes pārcilvēka teorija savā veidā arī anarhija kur likumu nav bet visi tai pat laikā dzīvo netrumējot nemazākā mērā citus, bet nu tā ir utopija absolīuta.
Es kautvai minimāli brīvs nej;utos ne ielā ne darbā ne mājās. Pat darbā atrodas pietiekami daudz urlatu kam dažreiz nākas iespert ar smago zviedru zābaku, bet sodien piemēram priekšniecības klātbūtnē tāda rīcība būtu bīstama man, jo manas agresijas izpausmes pret viena urlas kašķa meklēšanu izraisītu nepatikšanas man, ielās ir līdzīgi tie paši urlas un cita veida ķīselis tā teikt līdz darbam iet ar kājām samērā bīstami
un mājas tā jau mana konfliktsituācija ar senčiem un arī kaiiņiem [atkal urlas]
ja jau par politiku, tad jau mēsli būs jebkurā sistēmā, jo kautkā vienādi domājošie nav sadalīti pa valstīm tur pilnīgi piekrītu, bet nu Latvija nav brīva jo mums tagad ir jāklausa ne tikai vietējo birokrātu likumiem, bet arī tai sūda eiropai
0
Iista briiviiba ir tikai mirusajiem, visi paareejie ir ierobezoti dazaadaas normaas un likumos!!! Briiviibu varbuut veel var atrast kaut kur augstu himalajos vai arii braziilijas dzunglos kur civilizaacija veel nav aizlauzusies, bet drosi vien driiz tiks arii uz turieni un tad tiesaam atliks tikai atstiept kaajas briiviibas deel!!!
0
Cilveeku ierobezho pasha uzskati, arii uzskati par briiviibu.Cilveeku ierobezho cilveeks, lai tas bikinj atshkjirtos no dziivnieka.Briiviiba ir Sahaaraa un Dienvidpolaa ,taada briiviiba par ko juus te runaajat.
0
Katrs ir tik briivs, cik pats juutas. Visus kaut kas ierobezho, nedziivojam jau uz vientuljas salas, bet civilizeetaa sabiedriibaa:) Mazliet pofigistiskas attieksmes un visur jutiisies briivi, arii uz Briiviibas ielas.
0
kaameer ir jaaeed un sekojoshi arii jaadirsh briiviibas nav
0
Kas par sviestainu panku/hc topiku??? Brīvība... Brīvības nav. Mēs visi esam (sex)vergi paši sev :)
0
Manuprat saja tizlaja pasaules iekarta mes esam siki putekli, ko rausta tiesiskas un sabiedribas normas, vajadzibas, attiecibas utt. Un mes esam atkarigi no ta visa. Cilveku jau no mazotnes audzina ar zagara un konfektes metodi: tev bus macities, tev bus taisit karjeru utt. Un cilveki tam akli seko, jo 'ta ir pareizi, visi ta dara'. Neviens jau nedod iespeju izveleties.. Un kad tas uzspiestais dzives modelis ir istenots, tu sac domat - a nafig man tas viss ir vajadzigs? Rauties te diennaktim, lai kautkads snobs varetu iedzivoties uz mana rekina?!? Mosh labak aizbraukt kautkur uz laukiem un partikt no makslas un burkaniem??
0
Kas ir briiviiba?

Kad var dariit ko grib nedomaajot par sekaam? - Live fast, die young!

Kad var dariit ko grib bet jaadomaa par sekaam? - Iela ir, briiviibas nav!

Te nu ir juusu briiviibas perspektiivas.
0
Brīvība nav dota ne cilvēkam, ne zvēram, ne...., jo kā jau Edenbeast minēja - "mēs esam (sex)vergi....", mazliet pārfrāzējot, mēs nepārtraukti esam no kaut kā atkarīgi - no gaisa, ūdens, ēdiena u.tt. u.tml.. Tāpēc mūsu gadījumā brīvība kā tāda vispār nepastāv! Bet mums ir dota rīcības brīvība, kas gan daudzos gadījumos ir visai relatīva, bet izsslēgt šādas brīvības eksistenci nozīmētu sevis noniecināšanu, jo katrs ir personība un katram ir dota iespēja rīkoties pēc saviem uzskatiem un vēlmēm, jautājums vienīgi ir, kā tava rīcība ietekmēs apkārtējos cilvēkus, jo starp cilvēkiem (sabiedrību kopumā, kurā pastāv arī zināmas un vispārpieņemtas rīcības (un ne tikai) normas, kuras, piemēram, ignorējot, var iegūt visai nevēlamas sekas) pastāv nepārtraukta mijiedarbība tādējādi ir jārēķinās ja ne ar visu sabiedrības daļu (reizēm tas pat nav nepieciešams), tad ar savu tuvāko cilvēku viedokli par dotās brīvības izmantošanu, radot tādus vai citādus apstākļus, kas var neatgriezeniski ietekmēt to tālāko eksistenci, gan ir (būtu!) jārēķinās.
0
Un nonākam mēs pie tā, ka tās sekas no mūsu rīcības arī ir tās kas mūs ierobežo. Un ja mūs ierobežo, tad brīvība izpaliek.
Nepiekrītu ka mēs sevi noniecinām noliedzot rīcības brīvību. Tad jau mēs varam teikt ka arī vārnas mūs noniecina jo viņas var lidot bet mēs ne. Bet labi tas ir attieksmes jautājums.
0
Nu Pagān, nestāsti te pekstiņus - ūdens vienmēr atradīs, kur tecēt (turklāt uz ielām tam ir paredzēts kaut kur tecēt), un zāle aug cauri asfaltam, ka nemetas.
0
Ne jau par upi, bet asinīm muldēju he he. Tieši zem asfalta zāle neaug... Bet gribēšu un stāstīšu pekstiņus, jo Tu Intar man šo brīvību neatņemsi he he
0
ATTILA! cilveeks nav briivs kad vinjsh ir miris! vinja dvesele ir briiva toties ir ierobezhota! vinjia nav miesas, miesa sniedz noteiktas priekshrociibas un ari shkjershljus! ka arhivs shodien teica viss ir relatiivs
0
Es no eediena neesmu atkariigs, jo es eedu tikai tad, kad gribu.
0
Un tu gribi eest vismaz vienreiz dienaa...:)
0
Nu gandriiz katru dienu man taada doma ieshaujaas praataa, ka vareetu biku pariit. Bet ar varu neviens man to neliek, taa ir mana briiva izveele. Eee sviests :)
0
Briiviibas iela ir centraalaa Riigas iela, kurai nosaukumu maina, mainoties varaam- ljenjina, Hitlera, tagad- Briiviibas. bet briiviibas nava (valstij). ir tikai pseidodemokraatija.
0
bet ja būtu pilnīga brīvība arī vairs interesanti nebūtu-iedomājaties-visi pēkšņi ir brīvi un katrs dara ko vien vēlās!Tad jau tajā sasodītajā valstī arī nebūtu kārtības,un vispār tādas valstis nemaz nebūtu!:)
0
Bet vai tas nebūtu jauki, atkal mežoņi, pie zvēriem pie dabas, cilvēka radītos mēslus zemē un dzīvot dabā, pie Laimas, Māras un Dieviņa, atkal ciltis un brīvi uzskati, ai man nepatīk žviks galva nav un dzīvo tālāk, līdz kādu dienu atbrauc asinskārs bāleliņš, kurš atkal par vienu galvu vairāk nocērt he he...
0
Man liekas ka tu esi nedaudz safanojies...bet nenjem ljaunaa:))))
0
Kur tur ļaunums ko ņemti he he? Esmu safanojies un tāds ar gribu būti he he...
0
Mjaa, man pavisam ne sen shii teema ljoti, ljoti nodarbinaaja. Filozofeeju par cilveeces atgrieshanu pie dabas, sapnjoju, ka varbuut "izaugusi liela" doshos dziivot mezhaa, pie dabas, peec iespeejas naturaalaak. Tagad praatu aiznjem citas domas, bet joprojaam nepamet sajuuta, ka tomeer esmu piedzimusi kaadus gadinjus 900 par veelu..
0
Ak neraža... he he, tā iet, ka mūsu kārtai bij nedaudz pa ilgu jāstāv rindā...
0
Man vislabaak patiik uzraksts: "Peerc 2, maksaa par 5"

Par to briiviibu man liekas bija vairaak domaata tieshi Latvijas Republikas situaacija, nevis kaut kaadi abstraksti, filosofiski plashi jeedzieni.
0
Vai tad jokus vairs nesaproti kk he he?
0
Jaa, dzivot meza vispar butu ideali.. Butu man tada iespeja - dzivotu mazaa budinja meza vidu. Tacu ari si briviba - izveleties dzivesvietu - ir ierobezota :(( Par so temu laba filma - The Village. Bet norobezoties no sis sabiedribas stulbuma - acimredzot utopija..
0
Man berniibaa patika graamatas par indiaaniem un dabu(veel tagad patiik) bet tiem dabas beerniem nemaz tik jauki negaaja.Kaiminu cilsu uzbrukumi, pleesiigi, zveeri bada un nerazas gadi...
Rakstnieks E.M.Remarks ir teicis:"Nauda ir zeltaa kalta briiviiba, un briiviiba ir dzive."Tiec vispirms pie naudas(nevajag miljonus) .Piekriitiet, lai nopirktu alu klausiitos konci, vajag naudu = mantu.Lai dziivotu mezaa un sagaadaatu sev paartiku, arii vajag labus ierocus, darbariikus,arii zinaasanas ,protams.Bija arii laiki kad nebija naudas, cilveeki mainijaas ar preceem, mantaam.Kurs bija čaklaaks, kuram bij palaimeejies,tam arii bija.Kuram bija slinkums, negribeejaas straadaat, tam nekaa nebija.
Katrs pats savas laimes kaleejs.
0
Katrs pats savas laimes kalējs, bet ir ari citu laimes riebeeji, piem. urlas, ne?
0
Sanaak, ka vislabaak laimi mekleet darbaa.
0
nu patiesiibaa jau briiviibas nav un ir pie dirsas vai tu juuties vai nejuuties briivs.tu neesi briivs jo tev ir jaaeed, jaamaksaa reekini un attieciigi arii jaastraadaa.tu neesi briivs no informaacijas sagroziishanas jo nekad nevari buut 100) paarliecinaats par to, cik objektiivu informaaciju tu sanjem bet tieshi uz ieguutaas informaacijas mees baazeejam savu viedokli un taatad arii attieksmi.taatad tas kas kontrolee informaaciju kontrolee muusu attieksi (lielaakaa vai mazaakaa meeraa).Ja tu esi tik briivs tad skraidi pa pljavaam un priecaajies par dziivi un peec paaris meeneshiem tav nebuus nekaa."briiviibas nav.. miilestiiba ir mirusi" /K.Dimiters/
0
O, johaidi, te bez Ph.d. graada filosofijaa vai tamlidzigas zinaatnees es pat neuzdrosinos ko bilst...
0
pa to informācijas sagrozināšanu
hmm nēsmu bijis nekur ārzemēs izņemot leišus, poļus, fričus
ta rēķinot no mana viedokļa amerika un vēl daudz kas nemaz neeksistē kā es varu zināt ka televizors vai radio saka taisnību
viss tas mūsu pagastiņs viens liels eksperimants
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
krabathor
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas