Pabriks un holokausts
0
Tiem, kas vakar nestījās ziņas- Pabriks atvainojās žīdiem, ka Latvija nav spējusi šos pasargāt. BBB!!! Latvija tolaik jau nu bija no tām valstīm, kas kādu varēju aizsargāt, Latvijai jau nebija tukstoši deportēti uz Sibīriju! B, kā man riebjas visi šie bezmugurkaulainie līdēji... Uzsēdināt visus uz mieta!
Kad Latvijai kāds atvainosies? kaut kur lasīju- "Krievija- tā nav valsts, tā ir diagnoze. Tāpēc mums šādu žestu nesagaidīt."
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
taa ir,Krievijaa nav celju bet tikai virzieni,ko no taadas valsts var gaidiit,es jau nesaku ka visi krievi ir slikti,bet vairums bojaa iespaidu
0
Nav runa par krieviem kā tautu, bet Krieviju kā impēriju un tā tiešām ir diagnoze...
0
Hm, nezinu, vai Latvijai buutu jaaatvainojas par ebreju cieshanaam, jaasaka, ka Salaspils koncentraacijas nometnee bija arii latvieshi, kas piedaliijaas ebreju un arii savu tautieshu slakteeshana, bet arii citaas valstiis bija identiska situaacija (piem., Polijaa). Lasiiju graamatu "Naaves nometne", teikshu kaa ir - drausmiigi notikumi. Es negribeetu izcelt sheit tikai ebreju cieshanas, jo tur gaaja boja visdazaadaako valstu paarstaavji, arii latvieshi. Man patiesiibaa skiet, ka ir mulkiigi daliit, kursh shajaa laikaa ir cietis vairaak, jo, piem., Salaspilii bojaa gaaja gan krievi, gan ebreji, pat vaacu izcelsmes ljaudis, poli, kaa arii latviesi, jaaasaka, ka neviens nebija pelniijis neko taadu, lai no kaadas valsts buutu naacis.
0
O, šas sāksies dižā ebreju nīdēju bļaušana... dabūsim dzirdēt ij par žīdmasonu sazvērestībām, ij par Cionas gudro protokoliem, ij par Kapitālu, ij par holokaustu kā par visvajadzīgāko notikumu pasaules vēsturē, ij par ģimeni kaimiņmājā, kas "nolaupīja bērnus un ziemasssvētkos no to asinīm cepa milzīgus pīrāgus".

PS, par tēmu: nedomāju, ka no šis atvainošanās ir jāiztaisa nezkas... tāpat skaidrs, ka tas vairāk bija diplomātisks žests.
0
Mēs paši stipri un vareni, nav mūs jāžēlo un atvainoties vajag latvietim latvietim par nejauši uzmīto kāju nevis okupācijā nelaimīgi atbraukušajiem iebraucējiem!
0
1996> Kad Latvijai kāds atvainosies? kaut kur lasīju- "Krievija- tā nav valsts, tā ir diagnoze. Tāpēc mums šādu žestu nesagaidīt."

un Tev vajag?

WrongTale> O, šas sāksies dižā ebreju nīdēju bļaušana...

nu, ja sāktos dižā amerikāņu nīdēju bļaušana, tad jau viss būtu ok? :)
un tā sākas asiņains konflikts :)

0
heh.. skatos cilveeki mes pashi nosliiksim sava ljaunumaa :(
ir jau skumji ka ta notiekaas! bet man jau saak vishat vis pieriebties! nahuj es vispar atka paradijos forumaa? a jaa kudars teica ka mani mekleejot! nju bljee POHUJ uz visu! uzliektat miksto uz politiku
0
Tas bija stulbs izgaajiens, holokausta laikaa taadas Latvijas Valsts nemaz nebija. Ja atvainojaas, tad tas noziimee, ka uznjemaas vainu... bet par ko gan???

Besii arii tas, ka vaardu holokausts ir privatizeejushi ebreji. Tajaas nometnees gaja bojaa ljoti, ljoti daudz slaavu, varbuut pat vairaak kaa ebreju... bet kad piemin vaardu holokausts, tad visi domaa tikai par ebrejiem. Dabujushi vinji ir "sveetaas govs" statusu.

Kad ir vienkaarshas, sociaalas dabas nesaskanjas, cilveeki pat baidaas publiski piemineet vaardu ebrejs jeb zhiids, jo visticamaak uzradiisies kaads, kursh saaks bljaustiities par antisemiitismu, nacionaalaa naida kurinaashanu un protams tiks piemineets arii holokausts.
0
UZLIEC MIKSTO!
0
Neko jaunu nepateikšu. Žīdiem patīk žēloties.
Un par tiem 6 miljoniem. KAS TE KĀDAM ŽĪDU TRŪKST???????
0
suuds ar zhiidu holokaustu (ta nu gan, it kaa pret latvieshiem nebuutu veikts holokausts..)
0
0
...Vampirs... gudrs viirs... :)
...es jau sen taa daru...
0
1996, tu zarnu taarps nozheelojamais. Ko tu te puksti. Kaa jau doomed izteicaas - tev baigi vajag lai kaads Latvijai atvainojaas? Te tachu dziivo tikai vieni vieniigi latvijieshi, kretiini, skaudulji un nodeveeji, kaa arii dibenaa liideeji un pautu maseetaaji. Buutiibaa, kaapeec mums vispaar eksisteet? Tev ir vienreiz kaartiigi jaapseezhas un jaapadomaa kas iisti daraas tavaa idiotiskajaa galvaa. Kautkaa tie tavi teksti man galiigi neriimeejas kopaa. Ko tu te vispaar naac un ko tev te vajag? Un kaa paareejie tevi var pieciest peec tam, kad tu sheit visus esi nosaucis par idiotiem un latvijieshiem, paraleeli demonstreejot smadzenju darbiibas augstaako pilotaazhu strauji progreseejoshaa domaashanas sisteemas bezkompromisu degradaacijaa. Es tev muudzi teikshu kaa ir: tev, kas...? Zobi mutee pa daudz saaugushi?
0
Nekomentēšu un attieksmi par žīdu & atvainošānās tēmu neizteikšu. Taču 1996, ar savu viedokļu maiņu un nepastāvību man atgādina visparastāko kangaru.
0
Naac nu Faun, apseedies un paklausies- raugi, jaa, taisniiba Tev ir, paaraak augstaa godaa jau lielaako dalju schiis zemes iedziivotaaju neturu, bet uzskatu, ka mums vajadzeetu aizmirst savstarpeejaas nesaskanjas, kad kaads no citurienes liek mums virsuu. Manupraat, ja kaadaa tumschaa saanielinjaa peekschnji sastaptos 1996, Fauns un kaadi divi krievu skinhedi (ne paaraak lieli- neesmu nekaads stiprinieks), tad es tomeer piebiedrotos savam tautaietim Faunam. Un, manupraat, peec siivaas ciinjas arii mees uz savaam nesaskanjaam paluukotos ja ne kaa uz kaut ko pavisam nenoziimiigu, tad vismaz taads naids kaa liidz schim muusu starpaa neplauktu.
Es esmu runaajis.
0
taa. pret latvieshiem genociids nau ticis veersts. tas ka daudzus nomochii nenoziimee ka ir genociids. genociids kaa to raada nosaukums ir veershanaas pret tautu GEENU liimenii tb likvidee ar pamatojumu ka viss sliktais ko konkreetaa grupa paarstaav ir geenu liimenii tb nemainaams un latvieshi ar shaadu pamatojumu nau tikushi izniicinaati. tas kas noticis ar latviju bija politiska probleema jo veershanaas notika pret varu apdraudosho sabiedriibas slaani lai noveerstu draudus ko tas var radiit (nevienam nenaak ne praataa nogalinaat kaukaadu vientulju latvieshu zemniekjeli tikai taapeec ka vinjsh ir latvietis). pret ebrejiem genociids gan ir ticis veersts peec pilnas programmas turklaat vairaakkaarteeji ... laikam jau pamatoti :) .... neko jau nesaku vienkaarshi buusim korekti izveeloties terminus lai pashi nesaaktu liidzinaaties ebrejiem kuriem holokausts ir butaforija lai izraisiitu liidzjuutiibu uz kuras reekjina protams var iedziivoties. piis
0
+, tev smadzene saspiedusees. pret zhiidiem bija vnk normaala reakcija, nevis ho-lo-kausts.
0
Piekriitu â€
0
tb KRUST
0
njez, dzilji po par tiem zhiidiem....
0
Irēna:
kad taviem bērniem bedres malās pāršķels galvu ar lāpstiņām, diez cik "normāli" reaģēsi tu pati.

ko jūs tur visi diršat un ārdāties par urlām un tml. pabirām, ja pašiem ar cilvēcību ir visai trūcīgi...
0
Noskatieties šovakar pa TV filmu "Pianists". Biogrāfisks stāsts par ebreju V. Spielmann- vienu no labākajiem F.Shopēna mūzikas interpretātoriem mūzikas vēsturē. Labs uzskates materiāls tām zvērībām, ko vācieši darīja ar cilvēkiem.
0
mhm, un veel noskatieities veco labo filmu "Dinozauru Ljembasts Pensilvaanijaa", kas balstiita uz vairaak nekaa miljons gadu veciem faktiem!

Veel ljoti labs uzskates materiaals zinaatnes neierobezhotajaam speejaam protams ir "Mirusho Cilveeku Loceklju Kapaataaji No Planeetas 666"

Vai visu zoologu nu jau rokasgraamatu aizvietojushais graaveejs - "Trako Kjirzaku Uzbrukums 14 "naaveejoshaas gljotas""!!!
0
Zhiids vai latvietis - tomeer taa pati dziiviiba vien ir. Cita lieta, kaa tie kopaa sadziivo, tachu ar cilveeku upuru paliidziibu neviena politiska vai jebkaada cita nekad nav tikusi atrisinaata.
Kura tauta kuru toriez nogaleeja vai apskaadeeja - tur jau neko neizmainiisi, ne ar kaadu atvainoshanos vai uz mieta seedinaashanu. Labaak domaa par to, kaa aizdirstaas pagaatnes vaardaa nepiedirst arii naakotni; jo peec shaadiem komentaariem gan uzveejo alu laikmeta atmosfeera.
0
>Fauns: Kas ir šausmīgākais, kas ar tevi noticis? Māte bērnībā iepēra? Lielie puikas tevi iekaustīja un atņēma naudu? Kāds urla salauza ribu un nācās kādu laiciņu pastaigāt ar sāpošiem sāniem? Ironija, protams, ir laba lieta, bet ne vienmēr tā jāpielieto. Pašparliecinātības un bravūras tev netrūkst, tik nez kur tas viss paliktu, ja tu būtu vienīgais no savas ģimenes, kas paliek dzīvs, ja tu stāvētu ierindā, no kuras dažiem taviem tautiešiem liek nogulties uz zemes, un tavu acu priekšā viņiem vienkārši iešauj galvā. Ja tev blakus stāvētu nojukusi sieviete, kuras zīdaini nogalinājuši viņas rokās, ja tu redzētu, kā pa logu izmetu vecu vīru invalīdu ratiņos, jo tas nepiecēlās kājās pēc nacistu pavēles. Nez, kā tad būtu ar to tavu brašo ironiju.
Ak, es laikam aizmirsu, ka tāda nemoderna, nekam nederīga un pat apkaunojoša lieta kā līdzjūtība nav tevis cienīga. Nu piedod, piedod par manu alošanos.
0
*izmet
0
Tomeer, Luusi, arii peec Holivudas bruuveejumiem ko spriest diez vai var :P
0
Noskaties, un tad spried. Neesmu paarliecinaata, ka taa ir amiishu filma. Ja ir- tad viena no retajaam jeedzigajaam. Galu galaa, paarspiileejumi tur nav, no veestures zinaams, kaadas lietas notika ebreju geto rajonos un koncentraacijas nometnees. Un V.Shpiilmans tieshaam ir reaala persona, nevis izdomaats teels.
0
UN KO MAN TAGAD DARIIT?!!!!!!!!!< @E)(*@@$@$)(&$@$@$@

psc...

Kaada atshkjiriiba, kaada razhojuma filma. Laikam neesi dzirdeejusi taadu dziives patiesiibu, ka veesturi raksta ne jau nu tas, kursh zaudeeja karaa. Panjunjjaa veel. Man patiik skatiities uz bezpaliidziigi njerkstoshiem cilveekiem. Tas man liek justies labaak.

Noskatiijaas vienu filmu un nu ar slapjaam biksheleem skries citus maaciit kaa ir jaauzvedas sabiedriibaa. Es vainiigs, ka tur kaadu invaliidu izlidinaaja pa logu, nu piedod atvaino.... (taadi skati parasti liecina par filmas veidotaaju bagaato fantaaziju un prasmi aizskart taadas mazas sirsninjas kaa tevi.)

Visi, BLJEGJ, kluseesim tagad! Taapeec, ka visur visi mirst un visus slaktee. Tureesim mutes tagad, BLJEGJARAARAAA, taapeec, ka viens ziidainis gaaja bojaa ugunsgreekaa!!!! Uzkraasosim zem aciim asarinjas un seedeesim ar zheelabainaam sejaam pie ieskaabushas putras bljodas, jo Aafrikaa beerni mirst badaa.

Kaa man tas ir piegriezies... Tu pat nesaprati, par ko bija mans pirmais teksts, atshkjiriibaa no Stonerosis, kad saaki pljukaat man uz muguras. Par kaadu bravuuriibu tu te veel runaa... Es vismaz savus izgaajienus varu pamatot un arii reaalajaa dziivee atbildu par tiem pats, nevis balstoties uz sirdi plososhaam filmaam.

Reps arii ir ljoti saapiiga muuzika, kaadam nigeram, ar smagu beerniibu, kursh pusdziivi atseedeejis, ja veel neskaita to, ka redzeejis kaa vinja acu priekshaa tiek apshauti vinja brachinji. Nez kaapeec mani tas nerausta. Kas tev tas viirs ratinjos? Vecteevs? Ok, ja vecteevs, es neko nesaku, apraudi savu veco senci, visu cienju, ne vaarda neteikshu.

Shpiilmans, bljin, es uztaisiishu filmu, kur Shumahers ir citplaneetieshu spiegs un piedevaam gejs.

Umnjica...
0
Noskaties un spried.... psc... tu ko, spried par filmaa attainoto veestures autentiskumu peec taa, cik ljoti shii filma iesmeldz tev sirdii?

Tu vispaar kontrolee, ko runaa?
0
Es atceros Šindlera sarakstu - brīnišķīgi uzkonstruēta filma, lai visi (it sevišķi vācieši) justos vainīgi, ka ir likvidēts kāds žīds un nekādi te 6 miljoni:
1) Eiropā tik daudz vispār uz to laiku nedzīvoja
2) vai kāds mēģina stādīties priekšā tāda ļaužu skaita transportēšanu, kaut vai ar vilcieniem - un pie tam vēl kara laikā, kad nepieciešams apgādāt armiju
3) neviens vēl tagad nav redzējis to žīdu sarakstus, ar vārdiem un uzvārdiem, kas ir it kā likvidēti
4) ASV gāzes kameru speciālisti konstatējuši, ka ja kāds būtu mēģinājis izmantot Aušvices gāzes kameras, tad būtu noindēts viss pagasts
5) kā tas nākas, ka gāzes kameras ir uzbūvētas 45-50 gadā, kaut arī likvidācijas notika līdz 45
0
tādi tie žīdi ir ka ņaud vienā laidā un sūdus taisa arī ne mazākos
kas ir to sūda kapitālismu sadomājis ka ne žīdi
nezinu cik patiess ir fakts ka 11 septembrī torņus uzlaida gaisā nevis binladens bet gan žīdi paši to visu bij izplānojuši lai būtu iemesls kasīties ar valstīm kam nafta nu tak loģisks žīdisks kapitālisms ka no naftas vairāk piķis ienāks nekā no ļaudīm kas kantoros sēd
filmu neskatīju jo tv vispār neskatu
tv daudz labāk strādā uz cilvēka psihi nekā citi masu mediji
0
To, ka žīdi radījuši komunismu - to mēs jau zinām. Bet tagad - arī kapitālismu? Tad tie žīdi laikam bija Ādams un Ieva :)
Bet tā jau ir, kā reiz teica Deadfall - kara laikā tika iznīcināta vai puse Polijas iedzīvotāju, kuri nebūt ne visi bij žīdi; un čigānu iznīcināto vidū vispār bij vislielākā daļa, rēķinot pret šīs tautas toreizējo iedzīvotāju skaitu kopumā. Taču ne čigāni, ne poļi, ne kāda cita no hitleriešiem vairāk cietusī tauta (kurām arī latviešus, procentuāli skaitot, varētu pievienot) - tās tagad nedzenājas apkārt, pieprasot no to īsto pāridarītāju pēctečiem nez ko; lai arī tiem, domāju, pienāktos ne mazāk kā ebrejiem.
Kā cilvēkiem, tīri emocionāli, jūtu ebrejiem līdz, kā tautai - gan ne. Nu, piem., skatoties reiz raidījumu "Vakara intervija" ar kādu no tiem tagadējiem ebreju taisnības meklētājiem, šis stāsta, kā, ciemojies pie Lietuvas prezidenta, pasniedzis viņam kādu grāmatu par ebreju holokaustu (nu protams; ko gan citu)... Par ko šis ebreju sabiedriskais darbinieks bija ļoti sašutis: "tas nav tas pats, saprotiet taču!"
Bet vai tas, kas tika no vācu tautas, un ne tikai, darīts baltu tautām - vai tas nav breismīgāk par visu šo genocīdu? Vai kaukt nevarētu arī mēs?...
0
Johaidi; kaut kas neriktīgs ar tastatūru :(

Vārdsakot, pazuda teikums par to, kā liėtuvietis pasniedza ebrjam grāmatu par lietuviešiem.
0
Nu, jā - holokausts, protams, ir kaut kas drausmīgs, bet ko gan žīdi no tā ir mācījušies? Pakatieties, ko viņi dara ar palestīniešiem! Un vēl tēlo te lielos cietējus.
0
nu luuk un ar latvieshiem ir tikai drusku savaadaak bet arii var to attaisnot ja jau jums ir taada veelme. latvieshi - kaut kaada zemnieku tautele ne zinaatnes ne kultuuras nekaa un tad lielaa un varenaa krievzeme vienkaarshi bez sirdsapzinjas paarmetumiem tachu var shaadu lieku drankjiibu njemt un sabradaat savu ceelo meerkju un vispaar cilveeces progresa vaardaa! jums taa liekaas? domaaju ka ne. taapeec nevajag meegjinaat attaisnot masu slepkaviibas vienaa gadiijumaa bet citaa pret to iztureeties kaa naaviigu noziegumu. domaajiet tachu ar galvu nevis asiniim
0
Pievienoshos gan Stonerosim gan kudaram un veel ieteikshu palasiit sho te:

www.arh.ru/~alexhot/urb/9.htm...

Ja nav slinkums var arii visu kopaa:
(tur ir daudzas nodaljas, vairaakas no taam visai garas, buus ilgi jaalasa)

www.arh.ru/~alexhot/urb/0.htm...

Nezinu kaa iisti to visu uztvert, bet ir visai interesanti jebkuraa gadiijumaa. Palasiet un spriediet pashi.
0
Krustinjam

Neviens te neko nemeegjina attaisnot. Tieshi otraadi - censhas "paplashinaat apsuudziibu", tipa taa - ja holokausts bija slikts, tad kaapeec latvieshu izniicinaashana un izsuutiishana nav tikpat slikta? Bet taa diemzheel ir. Latvijas okupaacija veel arvien nav atziita. Kad latvieshi runaa par 2. pas. karu, tad vinjiem iesaka "nevilkt araa skeletus no skapja", savukaart zhiidiem tas ir BRIESMIIGAIS HOLOKAUSTS
0
un visi raud un klanaas.
0
Es savukārt pievienojos KK. Attaisnot neko nevar, un aizmirst - arī.
Paldies par linkiem.
0
paturpinot kk:(
... un joprojām rauj vēsturi katrs uz savu pusi, aimirstot, ka arī citas tautas, ne tikai žīdi, čigāni tika apšauti.
0
Bij ne pārāk sen viena dok filma par holokaustu. Tur bija pieminēta viena interesanta lieta, ka tās cilvēku šaušanas organizēja vācieši, bet izpildīja ta vietējie. Mūsu gadījumā Latvieši.
0
nešautu viņi - nošautu viņus pašus
0
piekritu paganam, mums nevajag nekadu atvainoshanos no krivijas, nez no kada cita,pashi stipri. Ja ir viens tads kursh pekshni pec 60 gadiem ( sakot rekinat no 1945) izdoma ka tagad jaatvainojas zidiem, nu tad lai atvainojas pats par sevi un savu vectevu, un iet dirst par ko te vel bazars. Tas bija diplomatisks zests. Man liekas tas dzili masvarigi, un nav verts pisties par to, bet cietejas lomu Latvijas nav vajadziga, un pat ja tur krievija atvainotos par kaut kadu sen pagajushu deportaciju tad, lai jau, tas ta pat skar tikai politikus un vinu aferas. Ir tads teiciens JO VAIRAK VECUS SUDUS KUSTINA JO VAIRAK TIE SMIRD...
0
varu tikai uzteikt faunu par Mirusho cilveku loceklukapataju invaziju no planetas 666, labs humors vienmer palidz iziet nosituacijas, viens no retajiem cilvekiem kas sheit UZLIEK MIKSTO. domaju gan vacieshiem gan ebrejiem bijushi slikti individi un ari sakarigi cilveki, taka navko te pa pagatni rakaties. Vajag domat par sevi un savu zemi shodiena.
0
piekritu faunam taja, ja jau ir tik tadi lidzjutigie cilveku (ka "lusis") kas negrib likt miksto un but neitrali ( daudz maz ) nu tad lai pievienojas svetas mates vecmates masas masas marijas dievbijibas un sveeeeetelibas dzidra udens pateicibas ordenim un dodas glabt etiopieshus no bada (cik kristigi); lieciet tak jus miera tos churkas. Labak domajiet par starujo masveida negeru invaziju latvija. Kur vien skaties nigeri, skolas maca nigeri, autobusu konduktori nigeri, valdiba puse nigeri, kaimina suns nigers, kopa veseli 29. KO TAGAD DARISIM.
0
to Deathperado

kur tu desper tadu infu ravi. IR TACHU REDZETAS 100 tiem dokumentalas filmas parkoncentracijas nometnem: ka no cilveku adam taisa lamu parvalkus, ekspermenti ar spiedienu lidotaju kabines, dazadas brutalas kirurgiskas operacijas, un super radariem neredzama fashitu kiborgamutanta radishana (joks). jebkura gadijuma ar gazes kameram, vai bez, bet liku bija daudz. Nu kaut vai kad ariskos mietpilsonus lepnie vacieshi vadaja pa augshvici un radija galvas un rokas burkas ar formalinu , nometnes acimredot bija tukshas, ne jau vini tos cilvekus majas palaida, pie tam ir tachu acu liecinieki, tatad ari vini melo. Ja man atmina nevil vini tur izmantoja cklonu b, vai ko tamlidzigu, viens cilveks izglabies tikai tapec ka viniem aptrukas tas tabletes. Vai tiesham tu gribi teikt ka nekadu gazes kameru nebija, ja liela dala vestures avotu par to runa. varbut tie zinatnieki kludas. Pie tam visu laiku jau nekaroja, tad ienema kadu strategiski lielu teritoriju, un sakava teiksim vienas valsts aizsardzibu tad kadu laiku bija klusums un tad ari vini veica savu tenisko tirishanu. varbut tiesham tas vis ir safabricejums, bet tas ir maz ticams.
0
to kk:(

ta rakstot un lasot sho forumu nonacu lidz tavai atdzinai (tas ir pati lapas apaksha), un beigas nonacis, neatradu neko citu ka to pashu secinajumu kuru pagans viena teikuma pateica jau sakuma. Neliekuloshu, man churkas nav zel jo tur neesmu bijis un neesmu to redzejis, bet kaut kadai vecai kara propgandai es ari negribu paklauties.Kara visi lidzekli ir labi. Kaut kadu taisnibu meklet tagad man liekas tochna nav jegas, citadi mes klusim ka vaiduligi ka zidi ( cik var noprast tadas domas par viniem te ir visiem iznemot krustu un lusi).
0
augury:"piekritu faunam taja, ja jau ir tik tadi lidzjutigie cilveku (ka "lusis") kas negrib likt miksto un but neitrali ( daudz maz ) "

Jā, laimīga cilvēka idealoģija- visam uzlikt mīksto. Pagātnei, tagadnei un nākotnei. Tieši šī "mīkstā uzlikšanas" attieksme arī ir cilvēces nelaimju pamatā, jo "pēc mums- kaut vai plūdi".

Un par visu šo tēmu: kas par daudz, tas par skādi. Ebreji manipulē ar savu nelaimi un nopelna ar tā palīdzību, kā jau tauta ar augļotāja iedabu. Kāpēc pārējās tautas (to skaitā latvieši) to nedara? Visā visumā- mazvērtības komplekss. Jau uzreiz pēc neatkarības atgūšanas Latvijai vajadzēja pieprasīt okupācijas fakta atzīšanu, pieprasīt atlīdzināt par nodarīto, bet mēs tik pakalpīgi noliektām mugurām atkāpāmies: "labi, labi, lai paliek kā ir, mums jau neko nevajag, labi ka brīvi esam."

Un vel par ebrejiem: neba nu viņi visi ir tie lielie naudas taisītāji un pasaules valdnieki, arī no viņu tautas ir labi cilvēki. Un filmu "Pianists" visvairāk derētu noskatīties tiem, kuri ir galēji ekstrēmās pārliecības piekritēji:visus žīdus nošaut, holokausts bija laba un derīga lieta. Ebreji arī ir cilvēki, lai cik ļoti kādam tas nepatiktu. Un tik daudzu cilvēku bojāeja tomēr ir traģēdija.
0
+: "taa. pret latvieshiem genociids nau ticis veersts. tas ka daudzus nomochii nenoziimee ka ir genociids. genociids kaa to raada nosaukums ir veershanaas pret tautu GEENU liimenii "

Un tagad smuki atšķiram kalendāru uz 14. jūniju, vai arī 25.martu (kā nu kuram labāk tīk) un lasām: "Komunistiskā genocīda (GENOCīDA) upuru piemiņas diena".

Tad nu lūk, represijas, kas tika vērstas pret latviešu tautu (un ne tikai latviešu, bet arī pārējo komunistu okupēto teritoriju tautu un arī pašu krievu tautu) bija gēnu līmenī- ar mērķi likvidēt tautas turīgāko, gudrāko, inteliģentāko slāni, kā arī šo cilvēku iespējamos pēcnācējus.
0
kaa tu zini uz ko man ir miikstais? Baigie apgalvojumi no tuuplja izziisti te naak aaraa. Skatos, ka tev ir speeciiga argumentaacija.

Piem. - "starp ebrejiem ir arii labi cilceeki". (paldies par c-vitamiina vairoshanas meegjinaajumu, es to noveerteeju)

- "filmu "Pianists" iesaku noskatiities visiem radikaaljiem". (Ar kuru caurumu tu domaa?)

- "Visā visumā- mazvērtības komplekss" (jaa jaa, mees tie seenes, mees tie liikie, nevariigie, staasti to sev, bet ne man.)

Apbriinojami! Man pat iisti vairs smiekli nenaak! Taa jau ir kautkaada masu apseestiiba, kas aciimredzot radusies no paaraak ilgas zvilneeshanas pie masu meediju pasniegtajaam "gudriibaam" dazhaados formaatos.
0
Jā, Faun, tu esi visnotaļ interesanta personība. Ja kādam iraid savādāks viedoklis, tam smadzenes ir zarnās.

"kaa tu zini uz ko man ir miikstais?"
Man slaidi un eleganti nospļauties uz tavu mīksto. Pilnīga un absolūta tikai un vienīgi tava darīšana.

"staasti to sev, bet ne man"
Kur tu redzi mani sakām, ka tas tev rakstīts? Nepatīk- nelasi, nebojā savus vārgos nervus.

"Skatos, ka tev ir speeciiga argumentaacija."
Tavējā arī navaid diez ko spēcīga. Visa tā tava "argumentācija" augstāk par aizcietējumu netiek. Izteikumu, ka mani "apgalvojumi no tūpļa izzīsti" diez vai var uzskatīt par argumentētu mana viedokļa kritiku.
0
luusi:

kaa pati mineeji - tas bija veerstas pret SLAANI. saproti ka cilveekus var sagrupeet ne tikai peec tautiibas :) genociida prioritaate ir tautas izniicinaashana kaa taadas. un veesturei ticeet paarlieku nevajag un tam kas raxtiits kalendaaros ne tik :) + latvieshiem gan ir dikti daudz visaadu genociida pieminjas dienu .... tas jau par kauko liecina :D
0
"Ebreji manipulē ar savu nelaimi un nopelna ar tā palīdzību, kā jau tauta ar augļotāja iedabu. Kāpēc pārējās tautas (to skaitā latvieši) to nedara? Visā visumā- mazvērtības komplekss. Jau uzreiz pēc neatkarības atgūšanas Latvijai vajadzēja pieprasīt okupācijas fakta atzīšanu, pieprasīt atlīdzināt par nodarīto..."

Tātad, tavuprāt, visiem jādara tāpat kā žīdiem? Nu jau tava žīdu aizstāvēšana sāk kļūt kaitinoša. Tātad, ja kādam nav mantkārīga augļotāja iedaba, tad viņam piemīt mazvērtības komplekss?
0
"Ebreji manipulē ar savu nelaimi un nopelna ar tā palīdzību, kā jau tauta ar augļotāja iedabu."
Vai izklausaas, ka es atbalstu ebreju pashreizeejo riiciibu? Vai es mudinu latvieshus manipuleet ar savaam veesturiskaam cieshanaam?
0
vo vo, busim visi vaiduligi churkas. ko te var pisties. Ko tev dos taokupacijas atzishana, ludzu pasaki man?

p.s. to Lusis

tatad tu juties itka tev but nodarits loti pari un tu velies labot netaisnibu ( atkal tas pats jautajums, ko tas dos? ) Kada sakara tas ka vairumam sheit ir dzili po ir pagatnes nelaijmju celon - no serijas celaties, brali, aizstavesim visus ventpils zidus unchangalus, tas nekas ka mus var noshaut.(taja laika zidu, man liekas bija viss vairak bija tur). Tu te barsties ar tukshiem faktiem, itka tev butu laika mashina un mums tagad jaatgrizas atpakal lai ko mainitu!

Ja un ludzu pasaki ko tev maina ta okupacijas atzishana.
0
bravo!
0
To Fauns

Man starp citu sanaca aizet kadu laiku atpakal LVU radija dazadas makslas filmas(tas bija pirmdienas,diemzel tas projekts beidzas) , tai skaita ar par holukaustiem, genocidu u.t.t. Un Tur bija ari dzili personiskas dokumentalfilmas par dazadam ebreju gimenem kur bija gan slaveni fotografi un rakstinieki,gan rezisori un muziki. Filmas bija par viniem, ka par vienkarshiem, cilvekiem, un tur nebija ta musdienu vaideshana, vini bija labi cilveki, neizskatijas pec kaut kadiem uz Komunisma dzivojoshiem monstriem (darbiba risinajas Berline, Cehija, Rumanija u.c.) luk tev piemer Faun "iz dzives". Ta pat ari vacieshi (piem tie kas, bijushi liepaja, pec aculiecinieku nostastiem) ir bijushi pieklajigi, draudzigi, nesuhi vietejiem paiku un tadas fiskas. Ta ka visiam nacijam ir gan Negativi eksemlari gan pozitivi.
0
To gan vareeji adreseet luusim. Arii mans vecais sencis staastiija, ka vaacieshi esot bijushi ljoti draudziigi pret beerniem un nevienu invaliidu nav metushi pa logu aaraa. Bet es jau nenoliedzu, ka kaads meta. Smiekliigi jau ir tas, ka taadi luushi vaacieshiem piespeelee tikai slikto, bet "ebrejiem" labo.
0
Lūsi:

"Jau uzreiz pēc neatkarības atgūšanas Latvijai vajadzēja pieprasīt okupācijas fakta atzīšanu, PIEPRASĪT ATLĪDZINĀT PAR NODARĪTO..."

"Vai es mudinu latvieshus manipuleet ar savaam veesturiskaam cieshanaam?"

-Kā redzams, jā. Un attiecīgi, ja reiz tu mudini latviešiem ņemt piemēru no žīdiem, tad vismaz netieši atbalsti "ebreju pashreizeejo riiciibu".
Kaut kā pretrunīgi izsakies.
0
Pastaaveeshana par saviem uzskatiem ir apsveicama lieta, bet dazhkaart ir veseliigi pacilaat savus izteikumus un gluzhi neskriet ar galvu sienaa tikai principa peec.
0
Par tiem KK linkiem gan dabūju pamatīgi noņirgties :) Patiesība tā vai joks - augšminēto tautu tie raksturo labi :)

Par kino tēmām. Runājām te ar kādreizējo klasesbiedru, kas ir vēstures maģistrs, par mūsdienu "uz vēsturiskiem faktiem balstītām filmām"; tādām kā "Pianists", piemēram... Vārdsakot, vai esat redzējuši to Holivudas brūvējumu par Maķedonijas Aleksandru? Šo personu izklaides undustrija, it kā uz "vēsturē balstītu faktu pamata", parāda mums kā geju.
Lai cik dīvaini tas būtu, tomēr neviens vēstures speciālists starp LU mācībspēkiem, kas specializējies tā perioda, un arī šīs personības pētīšanā, nav atradis vēstures avotos NEVIENU mājienu par to, ka Maķedonietis bijis tāds.
Vai nav dīvaini?...
Tā ka Fauna šeit ierosinātās kinoradīšanas idejas jau, acīmredzot, tiek izmantotas :D
0
Es redzu ka te valda pamatīga neizpratne par lietām.
Tātad kāpēc vajag okupācijas atzīšanu?
Nu pakustiniet savas smadzenes, vai kā dažiem labāk patīk ānusus. Krievi, šeit pat Latvijā dzīvojošie, uzskata, ka Latvija patiesībā ir un vienmēr paliks Krievijas guberņa. Viņi domā ka latvieši ir kaut kādi kretīni kas izdomāja piekāst Krieviju un neko labu ar to neizdarīja. Šamējiem liekas nesaprotamas tās debīlās prasības par latviešu valodas prasmēm utvuv. Viņi domā ka īstā laime ir iekš sarkanā karoga un latvieši ar savu valsti tikai visu sadirš.
Tad nu lūk tā okupācijas fakta atzīšana ir domāta lai pateiktu krieviem ka viņi šeit ir nevis apspiestie bet tie kuri apspieda, un tādejādi viņiem nav tiesību te kaut ko iebilst ka tas vai šitas nepatīk. Tas vienkārši palīdzētu latviešiem cīņā ar "mazākumtautību".
Tīri teorētiski ja vienīgais ko tagad var pateikt ir "uzliec mīksto" tad es saku ka mīksto var uzlikt uz jebkuras tēmas.
0
Redz cik taalu jau aiziet, kad jau sapluust ko katrs teicis vienaa masaa. Lai nu kaa, es varu aizsiet bikshu staras, piedirst taas liidz augshai, izvilkt savu mantiibu, tirinaat to, kameer taa atmirst, bet diezvai okupaacijas faktu panaakshu par atziitu. Labaak ljaushu ar taadaam lietaam nodarboties tiem, kas tajaa specializeejas. Neprasiet luudzu man, parastam politiskajam biidaamkluciitiim tagad kautkaadus briinumus taisiit. Tukshi pljurksteet ar putainu muti pakalj kautkam kas nonaak liidz maniem manju orgaaniem? Nu vai zini... nav manaa gaumee...

Neliekot miiksto uz vairaakumu lietaam vispaar ir iespeejams saglabaat veselo sapraatu?
0
Nu gan juus te visi dodat!!!
Neviens jau nesaka, ka holokausts bija atziistama un pateiciiga lieta, vienkaarsi ebreju tauta kaa taada veel joprojaam sevi uzskata par izredzeeto tautu un taapeec mazliet sakaapinati uztver visu so lietu!!!
Latviesi no ziidiem var daudz ko maaciities!! Piemeeram kaa aktiivi aizstaaveet savas tiesiibas kaut vai pret to pasu Krieviju!!!
Protams arii ziidi daudz ko paarspiilee, taas pasas veestures izpratnes deel, jo arii vini nezin un negrib zinaat daudzus veesturiskus faktus!! Bet jaatziist, ka starp ziidu saaveejiem bija arii Latviesi( Araaja komanda) taaka pilniigi bez vainas mees neesam!!! Bet tikpat skaidrs ir ka arii pret Latviesiem tika veikts Genociids!! Nav svariigi kaadaa liimenii, bet jebkuras tautas masveida izniicinaasana ir uzskataama par Genociidu taaka nestaastiet te preteejo!!!
0
Taa ja.Tikai genociids žīdus savaa starpaa saliedē.Vini paliidz viens otram nelaimee,taadeejaadi viniem ir vieglaak izdziivot.
0
"Smiekliigi jau ir tas, ka taadi luushi vaacieshiem piespeelee tikai slikto, bet "ebrejiem" labo."

V.Spielmana dziiviibu izglaaba viens vaacu virsnieks, kursh vinju pirmkaast jau nenodeva, un veel pietam arii nesa eedamo.

P.S.Ja kaadu tas vispaar interesee- "Pianists":Polijas, Lielbritaanijas, Francijas, Vaacijas koprazhojums.
0
Luusis laikam apgraiziits.
0
bez miixtaa lixhanas kaa attieciigu probleemu risinaajuma veida muusdienaas tieshaam laikam vesels palikt nevar uz ilgu laiku. un vinji tachu domaa ka nau okupaacija bijusi - vinjiem ir tikpat labi veesturnieki kaa mums shite ja ne veel labaaki un ja vinji ir izpeetiijushi ka okupaacijas nav tad vinjiem nav. muuseejie ir izpeetiijushi ka ir taapeec ka vinji grib lai IR. saproti? veesture var buut pilniiga fikcija tachu cilveeki reekjinaas ar vinju kaa absoluuto realitaati un tikpat kaa jums ir skaidrs ka latvija tikusi okupeeta taa visiem un katram no krieviem krievijaa un shite ir skaidrs ka nekaadas dirsaa okupaacijas nau - un patiesi ir gan viens gan otrs vai preciizaak neviens - uznjemties kaukaadu atbildiibu par sveetaas history fiction shizhetaa ieraxtiitu posmu ir mulkjiigi. veestures ir dazhaadas un nevar vainot krievu krievijaa par to ka vinjsh nezin latvieshu raxtiito un veidoto veesturi .... vinjiem ir sava. takaa visi liekam miixto uz valsti veesturi politiku un visu paareejo kaa vaardaa cilveeki skrien ar galvu sienaa un tad buus miers beidzot.
0
Nonācu pie dažiem secinājumiem:
1) Es ne vienmēr māku skaidri izteikt savu domu, tāpēc dažreiz mani pārprot, apsolu pie tā piestrādāt. Tātad, lai nerastos nepareizs priekštats par manu attieksmi pret ebrejiem: man riebj daudzu ebreju pašreizējā rīcība- gan nepārtrauktā žēlošanās, gan pārspīlēta pieprasīšana nepārtraukti atvainoties un visiem liekt muguras viņu priekšā, arī viņu izdarības pret palestīniešiem man riebj. Bet tāpat man arī šausmīgi riebj antisemītisms, šeit arī gadījās izlasīt dažus antisemītiskus uzskatus, kas nepārprotami izteica atbalstu ebreju holokaustam, tāpēc arī ieteicu to visu strīdu cēloni- filmu. Neskatoties uz to, ka tā ir mākslas filma, manuprāt attēls, kaut arī inscinēts, tomēr šos "ebreju sitējus un šāvējus" iespaidotu vairāk par vēstures grāmatās lasīto.

2) Daļa šejienes ļaužu neciena savādāku viedokli.

Un es joprojām uzskatu par nepieciešamu okupācijas fakta atzīšanu. Ko tas dotu? Es tā naivi ceru, ka tad vismaz Krievija neiedomātos piestādīt Latvijai kaut kādus parādu sarakstus un tamlīdzīgas lietas. Vērojot apkārtējos cilvēkus es tiešām secināju, ka latviešu tautai ir mazvērtības komplekss. Pārāk bieži no apkārtējiem sanāk dzirdēt apmēram šādus tekstus: Ko ta mēs, maza tauta, Latvija jau ir tikai sūdu bedre, jātinas no šejienes prom, gribu studēt un strādāt ārzemēs, gribu apprecēties ar ārzemnieku, utt. Latvijas valdība līdz šim pārāk nolaidīgi un kūtri ir mēģinājusi (nav mēģinājusi) izskaidrot Pasaulei mūsu vēsturi. Tas novedis vien pie tā, ka Eiropas gudro prātu mudināta mūsu valdība pieņēma smieklīgi vieglus naturalizēšanās noteikumus, par pilsoni var kļūt (un ir kļuvuši) pat tādi, kas latviski var pateikt labi ja pāris teikumus.
0
Es savukaart esmu secinaajis, ka var izteikties cik vien skaidri iespeejams, taapat 80 procentiem taas ir tukshas skanjas. Ar to arii es pielieku punktu savai liidzdaliibai shajaa teemaa.
0
Gribeeju tikai teikt, ka Luusim ar argumentaaciju viss ir kaartiibaa, preteeji daza laba izteikumiem.
0
Zini, kaapeec dzheki ir krutaaki par meiteneem? Taapeec, ka mums mantinjas ir uz aaru, bet jums uz iekshu!
0
Es labi nepaskaitīju cik īsti reizes Lūsītis pieminēja Pianistu, bet varu pateikt to, ka Filma pati par sevi drusku smird pēc makdonalda atraugām. Zini ir citas daudz iespaidīgākas filmas. Ir tāda viena krievu vai hvz kāda tur filma "Nāc un skaties". Tas ir par fašistu jautrībām Baltkrievijā, kur bija īpaši aktīva mežabrāļu kustība. Nu Lūsīt kaķīt jau jau Pianists tevi tā sabimbināja tad es domāju, ka "Nāc un skaties" tevi sabibmbinās vēl vairāk. Tur vismaz nav kārtējas semītu cietēju sejiņas, kas jau sāk zabesīt. Tur ir labi parādīts, ka arī citas tautas cieta, varbūt pat vēl vairāk kā ebreji.
0
ai tas vis sux muuzziigais karrss strap labo un llauno
0
bet vispaar ar tiem eebrejiem jociigi kaapeec vinnus taa niist mos tiessaam parto ka slikti izriikojaas ar garmataino jeezu . moss to mees uzinaasim peec naaves
0
... es laikam aizskriešu pēc aliņa...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas