Fontaine Palace, Liepāja
0
Pagājušās nedēļas nogalē 26.februārī apmeklēju jauno grupu koncertu/festivālu Flashlight (laikam jau 2. pēc skaita), kurš notika iekš jaunatvērtā Liepājas kluba Fontaine Palace. Sākumā biju domājis uzrakstīt pilnvērtīgu apskatu par koncertā redzēto un piedzīvoto, bet uz koncerta beigām sapratu, ka tas nebūtu true...

Tomēr neliels ieskats tajā, ko man nācās noklausīties un redzēt uz skatuves. Kopā tovakar uzstājās piecas grupas. Pirmie uz skatuves kāpa Habemus. Vienīgā grupa no Liepājas pārējās bija no Rīgas. Paši sevi jeb koncerta organizatori viņu stilu bija nodēvējuši par Poppy Rock – stila nosaukums adekvāts tam, ko viņi arī spēlēja.
Pēc koncerta afišas vadoties grupām Les Corte un Degu bija jāspēlē hevay rock. Biju cerējis, ka tās, pārmaiņu pēc, varētu būt tīri patīkami manām ausīm – prieki nebija ilgi. Abas augstāk minētās grupas izrādījās HC/nu metal pārstāves... Ja Les Corte skaņās neko vairāk, kā tikai Deftones un Suicidal Tendencies nesaklausīju, tad Degu vismaz izcēlās ar kaut kādu savdabīgu savu skanējumu. Gandrīz aizmirsu, Degu savu priekšnesumu sāka ar death metal cienīgiem rēcieniem sveicinot kuršus – varbūt viņiem vajadzētu padomāt par stila maiņu :)
Kaut kur koncerta vidū uzstājās arī indy rock pārstāvji Indigo. Nezinu vai tas ir viņu pašizdomāts stila nosaukums vai nē, bet nu koncertu viņi sāka ar tādu hipiju stila instrumentālu gabalu, bet pēc tam to pašu HC/crossover/nu metal vien spēlēja...
Pēdējā grupa, kas tovakar uzstājās bija Flamespirit, kuri spēlējot tādu skanīgu stilu kā metal. Grupa ir salīdzinoši jauna (pirms tam par viņiem neko nebiju dzirdējis). Kā izteicās grupas dalībnieks, tad viņu problēma esot tāda, ka viņi spēlējot pārāk smagu mūziku, lai piedalītos alternative vai HC koncertos un nedaudz ne tādu, lai varētu spēlēt Rīgā notiekošajos metal koncertos. Zinot cik mēs esam piekasīga publika nevar nepiekrist. Tomēr cenšoties pieturēties pie Thrash metal ar nu metal elementiem.
Spēlēja tiek tiešām agresīvu thrash, (uz tiem nu metal elementiem šoreiz pievērsim acis). Tomēr man likās, ka kaut kas skanējumā vēl pietrūkst. Protams, varētu būt, ka pie vainas ir grupas mazā pieredze. Bet tā kā man, vērojot viņu uzstāšanos, radās asociācijas ar Fear Factory, tad var but tieši sintezators bija tas, kas pietrūka... Es nemudinu viņus kļūt par Fear Factory klonu, tomēr varbūt ir vērts piedomāt par jaunu dalībnieku piesaistīšanu.

Tagad par pašu klubu.

Klubs atstāja tikai pozitīvus iespaidus. Plašas telpas divos stāvos. Salīdzinoši liela skatuve. Laba atmosfēra. Bārā cenas, pat priekš Liepājas, ļoti pieņemamas.
Tā kā, ja nu ir nepieciešamība rīkot koncertu un "Kabata" ir par mazu, bet citi Rīgas klubi ir jau aizņemti, tad tik jāsēžas autobusā un uz Liepāju :)

Rezumējot teiksim tā - biju ne true koncertu iekš true kluba :) Noteikti tur vēl atkgriezīšos.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
nez gan, es uz hc neietu
0
bļāviens - no tām grupām nevevienu nebiju dzirdējis - afišā bija rakstīts - Habemus (Poppy Rock - Liepāja); Les Corte (Heavy rock - Rīga); Indygo (indy rock - Rīga); Degu (heavy rock - Rīga); Flamespirit (metal - Rīga)....
0
bļāviens, un ta tu izdomaji aiziet uz konci kur ir viena metala grupele(looti zinama) un pec veselas rock/hc parades tu izdomaji ka klubs ir true ( tad jau suns kast tur vienreiz pachuraja ari ir true) un noteikti atgriezisies tur velreiz. Visnotal interesanti. Nu ja es ari dazreiz aizsienu acis un ar zimuli uz dullo apvelku kadu uzrakstu avize, nu tad ne haljavu eju uz to pasakumu, un are che ka pa brinumu morbid angel mazpisanu pagasta kulturas centraa.
0
Tas ir jaunatvēries klubs Liepāja - aizgāju uz turieni tapēc, ka vēl nebiju tur bijis.

Un pasākums tam likās piemērots !!!

Teicu ka klubs ir true, tapēc, ka pašam klubam ir laba atmosfēra un uzskatu, ka tas ir piemērots true pasākumu rīkošanai!

Arī pačurāt tur var.
0
Es gan neeju visur kur atveras kaut kas jauns, man laikam daudz kas pie kajas kur tur atveries kads jauns klubs un gaida man izkast naudinu

ja piemerots hc pasakums, nesatiki grietu, vina ari iet uz visadiem nu metal t pat ka citi lekataji

Kas interesanti skaitas true klubs, tadi pakalas caurumi ka salamandra un 7up, vai varbut vins ir uztaisiits veca robotu rupnica un pie sienam karajas skeleti, un noteikti piemerots true hc pasakumu rikoshanai

nu par churashanu vareji nerakstiit, bet katram jau svariigs kas cits
0
Kurš runāja par kaut kādu piemērotu hc pasākumu???

Par naudas izmētāšanu - kā rakstiju cenas šajā klubā ir zemas pat priekš Liepājas.

Ja nemaldos, tad klubs ir ierīkots vienā no kādreizējās ostas noliktavas telpām.

Kā jau rakstīju klubā valda pozitīva atmosfēra (vismaz man tā likas) atšķirībā no tāda "pakalas cauruma" kā 7up...

0
es diez vai ieshu uz la rocu tapec ka tur neesmu bijis

"Un pasākums tam likās piemērots !!!"
"Kurš runāja par kaut kādu piemērotu hc pasākumu???"
divi tavi citati kas papildina pashi sevi

Man personigi neinterese ne izskats ne iekartojums, piemerots ir tads klubs kura ir laba skanu sistema un aksutika (un normals alus, leets nav obligati)

Man atmosferu veido muzika ( jau teicu) un chomaki
nezinu kas par pozitivu atmosferu var but kluba kura spelee hc un Poppy Rock. Nu zin jelgavas centralstacijas tolete ari izskatas pietiekoshi postapokaliptiska bet diez vai tur kaut kads koncis notiks, ta ka naksies tev vien brukt uz veco labu Marduk salamandra un liepaju likt miera
0
Turpināsim.

Par maniem citātiem - KĀ JĀU RAKSTĪJU afišā neviena vārda ne par kādu HC nebija minēts.

Par izskatu un iekārtojumu atļaušos nepiekrist.

Neskatoties uz mūziku es tomēr labāk iešu alu dzert uz "Runci" nevis teiksim uz "Alus sētu"
0
kam apdzerties pa leto un pasedet uz adas divanina, kam pedeja miskaste izder vienu bauskinieku un paklausities labu muzonu, he he he

P.S es neapmekleju rock pasakumus

sauc mani par atsaldetu idinu kas talak par metalu neko neredz, bet es atkal preti likshu Carcass - I Told You So (Corporate Rock Really Does Suck)

talak dari ka gribi, es savu viedokli pateicu he he he he
0
nu man jau liekas, ka to visu padariishanu nevar pat saliidzinaat ar kaadu riigas konci. nu droshvien, ka taa muuzika bija vainiiga. starpcitu, pirmais Fleshlaits man pat shkjita metaaliskaaks. tur vismaz bija taada dzirdeeta grupa kaa Collide! bet kopumaa, jaa, klubs ar 5 zvaigzniiteem.:)
ps. vai tu, Bibo, peedeejaas grupas uzstaashanaas laikaa biji cieshi aizmidzis vai tikai pieveeris acis?;)
0
klausies, augury, zini... Fontaine Palace ne ar ko nav sliktaaks par Riigas Depo, taapeec par kkaadiem mazpisaaniem vari droshi aizmirst. Un mees Liepaajaa priecaajamies, ka ir normaala vieta, kur labi patuseet. ja mees taa attiektos pret riidziniekiem kaa tu sheit attiecies pret topic autoru un vinja text, ar mums sen vairs neviens nerunaatu.
0
shadow - teiksim tā uz koncerta beigām izdzertais alkohola daudzums liek par sevīm manīt =)
0
to erebos

nu zin "Riigas Depo" jau ari nav nekada sapnu paradize. Doma tada ka matainos riga ielaiz tika shtruntigakajos klubos ( kabata laikam vieniga kur daudz maz patikama atmosfera pec remonta). Un svariga ir skana, kuras neviena no augstak minetajiem nav pat tuvu labai. Fontaine Palace droshi vien pat pec iekartojum ir labak par "Riigas Depo" bet runa bija par pasham grupam, nez vai truemetala bija vieta hc, nu bet gan jau jums kadas normals metala grupeles tur ari bus, un tad ar es aizvilkshos oz to "fp".
0
augury - visu cieņu, bet varbūt tomēr, rakstot komentus zem citu rakstītā, ir vērts pievērst uzmanību pamatdomai nevis galvenais kaut kur par kaut ko atrakstīties. Pie tam vēl piekasoties izraujotām frāzi no konteksta (šinī konkrētajā gadījumā pat atkārtojot manis paša rakstīto)...
0
eh kjeeemi juus! fontaine palace ir tiiri normaals iestaadiijums, njemot veeraa to ka liepaajaa NEKAA LABAAKA nav. cieniet luudzu to pashu kas ir! ieprieksheejais flashlight bija bik smagaaks, gandriiz visi liepaajas svaigi ceptie un ne tik ljoti svaigi ceptie matainie kaapa uz skatuves. katrs gan savaa kvalitaatee, bet nu lai jau censhas. tieshi taadeelj ar taadi pasaakumi tiek riikoti. lai gala beigaas pashi sajeegtu ko iisti grib speeleet, kas patiik tautai.
skumji gan, ka fontaine palace ik pa laikam ieperinaas taads pasaakums kaa NE[roks].... :'(
0
runaajot par riidzinieku braukshanu uz liepaaju, no diezgan droshiem avotiem varu zinjot, ka apriilii visai iespeejams augshmineetajaa klubaa uzstaasies skyforger... ja zvaigznes un citi apstaaklji buus labveeliigi... =) beidzot liepaajnieki varees ietaupiit naudu uz celja reekjina un taa vietaa kaartiigi uzpildiities! =)
0
black widow

luuk, par to es gribu konkreeti zinaat, vai fordzheri buus te. iemetu jautaajumu arii vinju saita forumaa. aizvakar viens no muuseejiem, kas paziist vinjus personiigi, teica, ka esot sarunaats uz apriilja vidu, savukaart viens cic dzheks atkal saka, ka gaidot atbildi.

kaut nu buutu! tur buus pilns ar matainajiem, par to esmu droshs! skyforger var droshi braukt, publikas atbalsts ir garanteets.
0
erebos, laikam jau mums ir vieni un tie pashi avoti...;)
turam iikshkjus, liepaaja!!!
0
Pirmo reizi Latvijā viesosies grupa „Therapy?”

2. jūlijā Liepājā, brīvdabas koncertzālē „Gypsy Camp” savu pirmo koncertu Latvijā sniegs īru alternatīvā roka apvienība „Therapy?”. Grupa tādējādi atklās ikgadējo Liepājas vasaras koncertsēriju „8 Weeks of Music”, kura šogad norisināsies no 2. jūlija līdz 26. augustam.

„Therapy?” ir alternatīvā roka trio no Īrijas, kas sāka muzicēt vairāk, kā pirms divdesmit pieciem gadiem – 1989. gadā. Neskatoties uz to, „Therapy?” joprojām aktīvi koncertē un viņu jaunākais, četrpadsmitais albums „Disquiet”, ierondojās ASV albumu pārdošanas topa 22. vietā, saņemot pozitīvas kritiķu atsauksmes un pierādot, ka arī pēc vairāk kā divdesmit gadiem grupa ir spējīga radīt jaunu, kvalitatīvu un šim laikam aktuālu rokmūziku.
„Therapy?” pirmie nozīmīgie panākumi saistāmi ar 1993. gadu, kad grupas singls „Screamager” nonāca Lielbritānijas mūzikas topa 9. vietā, paverot „Therapy?” ceļu uz lielākajiem Eiropas festivāliem un pēc vairāku citu veiksmīgu singlu izdošanas, grupa tika nominēta „Mercury” balvai un plūca laurus ietekmīgā mūzikas izdevuma „Kerrang!” apbalvošanas ceremonijā. Lai arī daži turpmākie albumi tika uzņemti daudz pieticīgāk, „Therapy?” allaž palikuši par vienu no pamanāmākajām Eiropas alternatīvā roka grupām.

www.youtube.com/watch?v=_39mVvLQEZ8...

0
Uhh, šī taču viena no jēdzīgākajām deviņdesmito gadu nemetāla grupām! :)
0
man tas viņu populārākais albums tajā laikā patika. Bet kopš tā laika neko no viņiem vairs tā arī neesmu klausījies. Nemaz nezināju, ka šamie vēl dzīvi. A izrādās, ka 2014.-ajā pat Hellfestā spēlējuši.
+1
sorry - bet ka bija po*** pirms 20 gadiem, ta ari ir po*** tagad :)
0
Šī ir viena no tām grupām, kur albumi diezgan svārstās savā starpā — viens var būt ģeniāls, tā kā «Crooked Timber», un pēc tam nākamais var sanākt tāds viduvējāks. Ir arī vienkārši labi albumi, kā «High Anxiety».

www.youtube.com/watch?v=A2GKsjkj3xw...
0
aha, Metallica arī ir viena no spēcīgākajām astoņdesmito gadu metāla grupām. Albumi gan diezgan svārstās savā starpā - ir tādi puslīdz ok albumi kā Death Magnetic, ir arī pilnīgi sūdi, kā Lulu.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas