līvu vakars -līvōd ōdōg
0
es saprotu,ka tas nebuus tieši vietaa,bet luudzu,godinaasim senaako latvju tautu Līvus un buusim mazliet atsauciigi,kuri ir ieintereseeti

ssākuma datums/laiks: 19. aug 18:00

norises vieta: Pasaku māja "Undīne",
Parka iela 1, Dubulti, Jūrmala, Latvija.

apraksts: Tēriņtš jeb Sveiki! Vai zini, kas ir lībieši? Vai esi dzirdējis, kā skan lībiešu valoda? Vai esi redzējis zilās govis? Atnāc uz Pasaku māju "Undīne" un pavadi vakaru kopā ar lībiešu jauniešiem!

Sarīkojumu vadīs Katriņ Vizule. Būs īsa lekcija un videomateriāli par līviem. Notiks lībiešu valodas īsstunda, dziedās Jūlgi Stalte, spēlēs grupa Reģi. Jums būs iespēja dziedāt līdzi vienā no senākajām valodām, pasēdet pie ugunskura un paklausīties senus nostāstus.

Atnāc un uzzini par Latvijas senāko pamattautu - lībiešiem, viņu valodu un kultūru! Ja Tu dzīvo pārāk tālu, paņem līdzi guļammaisu - varēs palikt pa nakti! Draudzīgu noskaņu apsolām!

* Ieejas maksa - viena VASKA SVECE un Undīnes bezalkahola noteikumu ievērošana.
* Vakaru rīko Līvu Savienības Jaunatnes grupa.
akiet,buus labs pasaakums!:)
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
WOW, horsey! bezalkohola noteikumi un truemetal?? labi, draudzēsimies ar zilajām govīm... :S
0
Līviem Līvu Alu!!!
0
alkaholu nedriikst,jo šī undiine atrodas uz sweeetas zemes...un beidziet ņirgaaties!:(
0
"godinaasim senaako latvju tautu Līvus"

- khm. latvjiem ar liiviem etniska sakara nav, ja neskaita asimilaaciju. Bet tas arii nenoziimee, ka es kauch kaadi noniecinaatu liivus. Tas, ko gribeeju teikt, ir atshkjiriiba starp "latvju tautu Līvus" un "par Latvijas senāko pamattautu - lībiešiem"; nestriideeshos par pareizaako apziimeejumu "liivi"/"liibieshi", tomeer noraadiishu uz atshkjiriibu starp jeedzieniem "latvju" - kas noraada uz etnisko piederiibu, un "Latvijas" - kas savukaart noraada uz teritoriaalo piederiibu.

Starp citu, t.s. zilaas govis ir zilas tikai konkretaa gaismaa; taa kaa es shaas esmu redzeejis tikai vairaak vai mazaak spilgtaa saaules gaismaa, to kraasu es driizak raksturotu kaa spiidiigi peleeku, apmeeram taadu, kas sanaaktu, ja alumiinijs buutu dabiigais spalvas pigments tiem govslopiem. (tas tiem, kas iedomaajas, ka tie goteeni nudien debeszili apkaart skraida)

0
sory,es rakstot kļūdijos:D...latvju tauta liivi,ir nu gan man stuulba smadzene:D....man par liiviem neskaidro,es ļoti daudz ko par viņiem zinu,takā āndagid āndōks(piedodiet) par manu nepareizo un kļūdaino pirmo teimumu ziņojumaa par pasaakumu....es biju domaajusi"godināsim latvju tautu un Līvus"! bet cilveeki meedz kļūudiities...un iisteniibaa es te nenaacu runat par šamām tēmām,es te naacu piedaavaat burviigu dienu kuraa notiks burviigs pasaaciens un kas grib,lai pievienojas,nenožēlosiet...
0
vismaz es jums pasakos par to,ka juus te nesakat"taada tauta vairs nepastaav,taa izmira 18.gs!!!"....stuulbi ir tie cilveeki,kas taa uzskata,jo veel ir palikuši apmeeram 100 paarstaavji tieši no šīs tautas,tieši no Līiviem un tapeec man,kaa pilntiesiigam Rīgas līvu jauniešu grupas un līvu krasta biedram,ir jaastimulee jauni cilveeki(kurus tas viss interesee) piebiedroties puulciņam liivu jauniešu,kuri cenšas balstiit šo ārkārtīgi aizsargājamo tautu-līvus!
0
un tos,kurus kaut cik vareetu intereseet šis pasaakums-nākat un jūs tiešām nenožēlosiet!:)...vāggi tiennōm(ļoti pateicos)!!!!:)
0
un tos,kurus kaut cik vareetu intereseet šis pasaakums-nākat un jūs tiešām nenožēlosiet!:)...vāggi tiennōm(ļoti pateicos)!!!!:)
0
aa, Undīne uz svētās zemes... tur apakšā, kapā guļ Dižā Šalle!! neapgānīsim ar alu un šņabi šo vietu... (neesmu neiecietīgs, bet manuprāt aicināt metālistus uz pasākumu, kur nelieto, ir vienkārši sviests... bet, ok... katram ir tiesības uz savu viedokli :) )
0
es nezinaaju,ka visi metaalisti ir žūpas:D:D
0
starp citu,tur kur ir liivi,tur ir dzeršana:D
pati neesmu labaaka:D,bet 1 dienu iztikšu bez vecā labā drauga-alkaša!!!:D
0
krutaa pasaku maaja undiine, kur dazjreiz barinjiem uzpiipee gandzhu?
0
arii:D...ai,man pohuj,es viņiem esmu vidutaajs :D:D:D....gandza-laba lieta!:D
0
kas tie par LIIViem...iet runa par grupu LIIVI...?tad vinjiem sen jau nav sakariiga albuuma peedeejais bija "karogi"...
0
jaa taa ir grupa liivi:D,kaa tad:D
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
tolx
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Mustana (jauniņais)
Viskas