Publiski pasākumu apdrošin
0
Hm, tas noteikti varētu attiekties uz Blomi, drosi vien arī uz klubu...:

Ministru kabineta komiteja pirmdien akceptēja Tieslietu ministrijas (TM) ierosinājumu noteikt obligāto publisko pasākumu civiltiesisko apdrošināšanu.

Noteikumu projekts paredz, ka apdrošināšanas objekts ir pasākuma organizatora civiltiesiskā atbildība par tā darbības vai bezdarbības dēļ pasākuma norises laikā nodarīto kaitējumu trešās personas dzīvībai un veselībai, kā arī nodarītajiem bojājumiem trešās personas mantai vai par trešās personas mantas bojāeju.

Apdrošināšanas līguma minimālais atbildības limits būs 30 000 lati, bet, apdrošinot vairākus pasākumus, kopējais minimālais atbildības limits būs 60 000 lati.

Tā kā līdz šim Latvijā nav bijis prakses izmaksāt apdrošināšanas atlīdzības par publisku pasākumu laikā iestājušos apdrošināšanas gadījumu, nosakot civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas minimālo atbildības limitu, tika ņemta vērā ekonomiskā situācija valstī un iespējamo zaudējumu apmērs, kas var rasties, iestājoties apdrošināšanas gadījumam, teikts noteikumu projekta anotācijā.

Noteikumu projektā reglamentēta pasākuma organizatora civiltiesiskā atbildības apdrošināšanas un apdrošināšanas līguma slēgšanas kārtība, kā arī noteikti līgumā paredzamie atlīdzināmie izdevumi, apdrošināšanas gadījuma pieteikšana un civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas uzraudzība.

Noteikumu projekta izstrādātāji norāda, ka obligātās apdrošināšanas esamību uzraudzīs pašvaldība, kuras teritorijā notiks publiskais pasākums.

Ja pasākuma rīkošanai būs nepieciešama atļauja, pasākuma organizators civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līgumu slēgs pirms saņems atļauju rīkot publisku pasākumu, savukārt, ja atļauja nebūs nepieciešama, pasākuma organizators apdrošināšanas līgumu slēgs pirms attiecīgā pasākuma norises. Par civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas esamību publiska pasākuma laikā atbildēs pats pasākuma organizators.

Noteikumu projekts bija nepieciešams, lai izpildītu publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likuma nosacījumus. Noteikumu projekta izstrādātāji konsultējušies ar Latvijas Apdrošinātāju asociācijas pārstāvjiem.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
njaaa
no vienas puses tas ir labi
bet no otras pat vairāk kā diezgan slikti
0
Ko tas nozōmē?!

Paskaidrojiet nezinātājam. Ieejas maksa sadārdzināsies??
0
Pilnīgi iespējams...
0
sia metalshow buus jaasleedz apdrošināšanas liigums par 60 000 Ls ,lai ļaunie metālisti kādā koncii nenodara ko ļaunu kādām kas iet garaam :D
es tā to saprotu. nu tjipa jaa kaads saak suudzeeties ka pasaakuma dēļ viņš apbižots tad lai ir no kaa maksaat naudu.
bet tas liigums tak laikam uzreiz jaasleedz,nu nez kaa tur ar to naudu un biļešu cenām....
0
Reāli ir tā tur jau visulaiku grūstas utt
un ja kādam kautkas nepatiks, vai kāds ko netā sapratīs ta nu var visādi brīnumi sanākt.
personīgi man pašam arī daži nelieli konflikti sanāca končos, bet nu nekad sūdzējies nevienam nēesmu,itkā nu ar to būtu jārēķinas, ka idioti ir visur, un tagad ar sūds zin, kas var sanākt no šitā visa.
0
Eiropas Savienība
0
Nevajag to uzreiz uztvert tik personīgi. Ja kautkādās "Jūrmalās" cilvēki tiek sisti nost ar beisbolenēm, sadurti, un citādi sakropļoti, ne vienreiz vien arī uz mūžu, tad kautkā ir jāliek organizatoriem saprast, ka apsardzei ir jāpievērš lielāka uzmanība. Labāk Eiropas Savienība, nevis vietējie po#uji$ti, kas sēž augstos krēslos, baudot šovu, kamēr kautkur tualetē vienam dauza pēdējos zobus no mutes ārā, jo tas esot prikolīgi.

Es varbūt kautko ne tā sapratu, vai esmu pārāk naivs, bet tas ir mans pozitīvais skats uz šādu pavērsienu. Var jau būt, ka to var arī norakt vienā momentā ar 21412 negatīviem pagriezieniem, tāpēc, lūdzu, esiet maigi pret mani. :)
0
Nē nē, Faunam taisnība, tak reku vasarā lasīju draugos kur vienu Jūrmalas tajā jaunajā vilnī tā atdauzīja, ka paliks uz mūžu kropls. Tā pat citos festos noteikti arī kas līdzīgs ir noticis. Paldies Dievam metāla končos/festos neesmu dzirdējis, ka kaut kas tāds būtu gadījies (ar maziem izņēmumiem), bet likums tiešām manuprāt vajadzīgs un organizatoriem nevajadzētu uz tā rēķina nekādas cenas paaugstināt, jo viņu uzdevums ir tā kā tā rūpēties lai tā naudiņa tā arī netiktu kustināta.
0
tas dzheks ko atdauziija,man vienai pazinjai radinieks,atspaardiits jaw konkreeti,toccna uz muuzzu,prikolii tikai tas ka tas VISOS medijs ilgi tika nokluseets un ari tagad tikai retais par sho faktu kko zin...cik sapratu,radinieki tikai caur kkaadiem galiem sho zinju dabuuja vienaa portaalaa iekssaa..
0
Redzot pa TV kas notikās Jūrmalā Jviļņa laikā pa naktīm, pilnīgi izbrīna kā neviens netika nomušīts.
Man šķiet ka Sinepēs gājis vistrakāk, cik atceros vienu panku nosita deviņdesmitajos, vienā no pēdējiem Sinepju pasākumiem vienam galvaskausu ielauza.
0
Ja kas daudzi šitādi kautiņi tiek noklusēti
0
to +Enemy+ :"lai tā naudiņa tā arī netiktu kustināta".
Man taadas aizdomas ka Tu taa iisti nesaproti, ko noziimee vaards "apdroshinaashana". Tas noziimee, ka organizeetaajs iemaksaa apdroshinaashanas firmai konkreetu naudas summu par pasaakumu (vai arii gada maksu). Ja kas notiek - cieteejs dabuu kautkaadu kompensaaciju. Ja nekas nenotiek - naudinja paliek apdroshinaashanas kompaanijai un organizatori to vairs neredz. Taatad, koncerta izmaksas palielinaas. Logiski, ne?
0
tad jau būs jāmēģina atrauties, lai skanošais nāk iekšā... >:)
0
Ja vienkārši dabūn pa galvu, tas ir zila acss, kautkādu piķi ar varēs dabūt??? :D
0
Pasākumu būs mazāk. Bet kas skaitās publisks un kas ne-publisks pasākums?
0
Zipij, es domāju, ka ja var pierādīt, t.i. ir liecinieki, ka neesi pats pālī pakritis, utt., un ir vēlme čakarēties vienas plūmes dēļ, tad jā. Miesas bojājums tak tas skaitās.
0
Vispār no kurienes ir šitā informācija?
0
Delfi
0
man liekas (protams ka logjiski es varu kko paarprast un man var nebuut taisniiba), ka tas nav domaats par otrajaam personaam(t.b. taam,kuras atnaak uz pasaakumu) bet kaa raxtiits par treshajaam personaam,tas ir taas,kas dziivo viskkur apkaart vai vispaar iet garaam,un kuraam nav tieshas saistiibas ar organizeetaajiem,kuraam zaudeejums var tikt nodariits dazjnedazjaadi-izsisti logi, bljaustiishanaas nakts laikaa,taa pati piekaushana utml.taatad no taa es secinu, ka veeljoprojaam pasaakumu riikotaajiem nevajadzees buut atbildiigiem par pirmo reizi dziivee redzeetu cilveeku ieplaisaatajiem galvaskausiem vai jaunieshiem, kuri jaaved uz atkacjalku vai nozagtaam luupukraasaam vai nemanjaa izsjkjeerdiigi izlietotiem prezervatiiviem.protams, visi shie incidenti ir katrs vairaak vai mazaak tragjiski, bet nu varbuut vajadzeetu pienjemt likuma projektu par to, ka katraa pasaakumaa ir jaabuut noteiktiem kaartiibu sargaajoshiem speekiem,stingraak jaaieveero ieksheejie droshiibas noteikumi vai vispaar jaacenshas tos ieveerot un rast tos zinaamus pat taadiem bukashkiem kaa kluba apmekleetaaji... varbuut vairaak jaaveic facecontrol un jaaprasa dokumentus baaraa.jo pie mums diemzjeel nav ne smakas no eiropas savieniibas,kkaada dirsa.
vismaz ceru, ka shaadi vareetu aizveerties daudz jobanu gadushnjiku.
0
Oj pareizi pa to naudiņu es toč bik uz sitiena neapķēros ka tā ir apdrošināšna. Bet tad kā tas beigās notiek? Organizatori samaksā tos 30000 un ja kas notiek, tad no tās naudas kompensē, bet ja nekas nenotiek, tad to savāc apdrošināšanas kompānija un kad ir nākošais tāds pasākums tad tie 30 000 jāmaksā vēlreiz? Man līdz šim nav personiski nācies saskarties ar apdrošināšanu (vāģa nav) tāpēc īsti nepārzinu to mehānismu.
0
nu pesec logjika :D vai tad ja tu mashiinu, vai pofig ko apdroshini par 6000 Ls tad tu apdroshinaataajiem 6000 Ls katru gadu atgaaz? Tu iedomaajies cik tad maksaatu biljete un piem. Fimoz konci? 150 Ls :D
0
a kas ? nevari ? >:)
0
nu kapeec gan ne? normali, ja pienjem ka videejaa alga lv vareetu buut ap 300 Ls, tad katru meenesi vienu konci var atljauties...:D
0
tad vēl kāds no ārzemēm atbrauc, savācās visi 450 Ls par konci :)
0
neee, nefiga, ja bandai attieciigi palielinaas honoraaru, proporcionaali biljeshu cenai, tad aarzemju bandas vairs nevajadzees, jo vieteejaas par taadu pikji domaajams saaks speeleet augstaakaa liimenii.
0
vari maksāt piķi cik vien vairak gribi, bet talants ar to nepalielināsies...Sad But True
0
maajiem darboņiem nebus naudas pirkt tadus, sauksim to ta par licenzi. :))) man liekas ar to pasakumu varetu palikt mazak ne, cik tad isti ir metalshow ienakumi ( ka piem. ), atreķinot visus izdevumus, naudu ko maksaa grupaaam un ta talaak. vipsar kaut kas paliek paari ? vai tad tie citeushie, ja ir nopietnas probleemas nevar griesties tiesaa. kaut kada kas speciali paredzet piem, ja pasakuma liaka kas notiek, ta ka organizatori vnk sedz Probleemu.
0
pieņemot to ka ieeja maksaa 10 ls, tad ir vajadziigi vismaz 3 tukst cilveki lai tikai varetu nomaksaat sho licenzi. pz. tas ir tirākās indugences. kaut kas tāds ir ari ar to ka pausale saldudens neptietiku visiem. kadam jadzer čuras, tad ir morāle.
0
artuuur dzirdi!!!!!!!!!!!!!! ČUUURRRRAAAS. atceries.
0
ha ha ha... Ārčī, kā tur ar to jauno Manowar disku ? >:)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Mustana (jauniņais)
Viskas