Help
0
Buutu labi ja kaads kursh organizee kaadus metal pasaakumus vai saistiits ar ko tam liidziigu vareetu atbildeet! Vai Metal muuzika var buut komerciaala? ja atbildat tad kapeec taa, pamatojiet atbildi. Saliidzinot piemeeram ar citu muuziku POP muuziku utt..taada lielaa meerogaa vai var buut tik komerciaala - Metal muuzika...Luudzu paliidziet
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
cik saprotu tad jautājums ir par to vai metāls apgroza tik pat daudz piķi kā pops/roks?
0
ne gluži bet arii..vairaak par to populaaritati...kad tiek visur reklameets..pilns ar plakatiem koncertu un grupu..ir pieejami daudz veikali kur visu attieciigo iegadaties...iet runa tieshi pa Latviju
0
Šobrīd Latvijā - nē, ja tu domā kaut ko tiešām smagu. Nav tradīciju, tauta nav pieradusi. Lai gan, ja tu piekritīsi, ka Līvi ir heavy, tad ir gan šeit komerciāls metāls :)

Pasaulē - bez problēmām, kaut vai Metallica par piemēru.
0
a kā tad ir tieši ar naudu? pasaulē
tas protams nav svarīgi bet intreses pēc
0
jaa, piemeeram, ir vairak veikalu kas paardot visu stuff un konchu kas apgroza sho piķi
0
Metal mūzika var būt un IR komerciāla, bet lai nokļūtu līdz tam ir lieli līdzekļi jāiegulda, it sevišķi šajā valstī.
0
WOA - tīra komercija.

Jautājumns, ko tu saprotu ar komerciju - mūziku, kas gūst komerciālus panākumus, vai mūzikus - kas tiek radīta lai gūtu komerciālus panākumus (popsa, tā teikt). Kreator savulaik pārdeva 100CD, uz Immortal konci WOA bija kādi 50 000 cilvēku utt. utjp.

Ja labi māk un grib, arī ar sūdiem var pelnīt (Zviedri biodegvielu ražo no govju ķesām un sūdiem, no vienas govs var kādus 18km vilciens nobraukt ....)
0
komercija ir tad, ja nespēlē tādēļ, ka pašiem patīk, bet gan dēļ naudas un slavas. tātad atbilde ir - Jā!
0
ka tik seit neposto shadowmaker ar citiem nikiem :P
vispar es ta padomaju ka komercija pat sava zinja butu pozitiva metalam tb ja kada grupa kas speletu daudzmaz sakarigu metalu nodoties komercijai tad vinja jauki varetu piesastit tautu metalam un tas butu pozitivi.

tb nav isiem jabut tadiem bet kautvai dazhiem tb domaju ka dazhas grupas kas rikotos komerciali zinama mera tomer varetu izdarit ari so to labu.

Par piemeru ja Skyforger uztaisitu jaunu albumu vai dziesmu un uzstatos eirovizijaa.
domaju vinji vinnetu rezultaata iegutu popularitaati.

labi SF na v labakais piemer bet reali ja panemtru kadu spejigu grupu un nosutitu uz eiroviziju un uzvaretu tad varetu sakachat ari vajdzigu aptazistamibu.

tapec parkaposaim varbut iesiskstejushos principus un rikosiemss.
0
''vispar es ta padomaju ka komercija pat sava zinja butu pozitiva metalam tb ja kada grupa kas speletu daudzmaz sakarigu metalu nodoties komercijai tad vinja jauki varetu piesastit tautu metalam un tas butu pozitivi.''

neh, to pazīstamību gan nevajag tas būtu drausmīgi neinteresanti, ja katrs ortas cilvēks kas iet garām būtu matains metāla lops!
0
konkreeti par Latviju
0
nezinu man gan nebutu iebildumu.
ok tad vairs nebutu uzspeletais truu alternativisms tomer tad notiktu ari sava veida pashizaugsme.

un tas piem raditu metala grupu un stilu rasanos dazhadibu.

varbut tas pat novestu pie ta ka mums LV butu kadi 10 klubi kas paredzeti metal pasakumu rikoshanai.

vai tad tas butu slikti?
0
velinam viennoz taisnība. kamēr kaut kas nav ūberpopulārs tikmēr kaut cik patiess

ko tu gribi zināt par Latviju? ka te ir trīs veikali kur iespējams nopirkt dažuz diskus un piekariņus?
ka ik pa laikam notiek konči- tik cik sabiedrība spēj apmeklēt
nez man jau tas īstenībā patīk :)
0
tieshi to man arii vajag zinaat
0
nu par konchiem zagnuli, manupraat to konchu tagad ir tik daudz, ka tauta jau saak izveeleeties uz kuru iet un uz kuru nea!
par veikaliem taisniiba, bet piedaavaajums atbilst pieprasiijumam un vice versa - ielaagojiet to muuzu muuzos!
0
man jau bij tāda nojauta. par abām lietām
0
ja tu sanjem pikji par to ko tu dari, tad taa jau zinaamaa meeraa ir komercija. nu i, kapeec bi par to nesanjemt? jaabuut kautkaadam uber altruistam lai pateiktu, ziniet vechi, man naudu nah nevajag par konchiem, cd, maikaam... buushu nekomerciaals. smiekliigi
0
Par tiem mūsu veikaliem tā ir kā ir - esmu tur nopircis pāris Skyforger CD un divus DVD. Ja man Vācijā 2DVD izmaksā 18EUR, bet Latvijā tas pats maksā Ls19, tad neko arī nepērku ...

Ja spēlē dēļ naudas, tad jau tā ir profesionalitāte. Galu galā, svarīgi ir vai muzons tev patīk, vai to cilvēki radījuši savam priekam, vai aprēķinājuši, kas tautai patīk, jau ir otršķirīgi.
0
Hmz atceros ka randomam agrak zem tas dzelzs taburetes uz kuras tagad tirgo tos pokemonu un reperu blingus bija trepes uz pagrabstavu un pagrabstaavaa bija metala muzikas tirgotava.

a kas ta sanak ka agrak vairaka klausijas un pirka metala cd nekaa tagad?
un tapec tagad metals ir tikai viena mazaa sturiti.

gribetos intereses peec zinat vai tiesham randoma tik loti peerk to visu krievu estrades muziku kas tur salidzinot ar metalu ir 3 reizes vairak.
0
ir jau atšķirība vai "spēlē dēļ naudas" vai "nopelna ar savu labo mūziku"- atbilstoši nopelna

bet faktiski- vai tad kaut kādus ambientus klasiku un world pērk daudz vairāk par metālu? pie mums. bet viņiem redzies ir atsevišķi plaukti
kāds šeit ir strādājis mūzikas vekalā?
0
es gribeju iet stradat uz veikalu "upe" bet kad iegaju ieksa jo skatloga bija reklama ka vajag darbinieku, man diezgan nelaipni pateica ka prieksnieciba ir prom lai naku pec 2 dienam.

taa nu aizgaju uz gramatu veikalu.
0
Jaa bobij, man gan nav zheel, ka tevi nepanjeema Upee straadaat par paardeveeju:)) Drishi vien ieraugot tevi, priekshnieciiba momentaa paneema aarpuskaartas piespiedu atvalinaajumu:)))
Bet par muuziku runaajot Latvijaa, gribeetu redzeet, cik grupas ir atpelniijushas kaut vai 10to dalu no saviem ieguldiijumiem (iznemot SF, NF un Sanctimony).
Ja taa godiigi, tad nevienam tur aarzemees mees iipashi neesam vajadziigi, jo pashiem taada pasha liimenja censonu ir pa pilnam. Bet uz vieteejaa tirgus reekina kautko nopelniit iespeejams nav, jo mums tachu pastaav dc++ un visu taksh var nopumpeet( tas nekas, ka kvalitaate nav vairs taada, kaa originaalam, kaa nekaa MCdonalds arii ir restoraans).
Savaa laikaa mees centaamies pirkt kasetes, lai buutu originaalais vaacinsh utt, jo tam bija toreiz veertiiba, tagad mp3 rullee, visa kolekcija kabataa. Nu luudzu, par kaadu komerciju sheit mees varam runaat, ja pat uz vieteejo grupu koncertiem atnaak labi ja 100 cilveeki.
Vot taa, izkliedzu savu sasaapeejushos saapiiti, pilniigi palika labaak.

0
kautvaij tas ka pec metalarchives datiem lavija ir aptuveni 30 bandas,bet taj pashaa polija pie 1500 un ne nu kaut kadas,bet diezsgan augsta liimenja...a CD es gan miilu pirkt,cita sajuta kad tev plaukta ir origjinals:)
nevis nobruzats mp3 cd ar 12 albumiem beediigaa kvalitatee
0
no dc var novilkt arī ļoti labā kvalitātē...
es labāk noglabāju naudu kādam koncim, nevis nopērku disku, kuru tāpat var novilkt dc.
0
Pilnībā piekrītu N.Pāķim par oriģinālo CD. Izmet naudu (vid. 4-12 ls) par vienu cd, bet toties tam uzreiz ir cita vērtība. Šādi tomēr tiek izrādīta cieņa pret mākslinieku, par kuru tu fano. Var to saukt par sava veida fetišu, bet man patīk, kad plauktā stāv oriģinālie (galu galā arī labas kvalitātes pirātnieki) cd ar bukletiem u.c. pribambasiem.
Njā.., nu kādreiz tika pirktas oriģinālās kasetes ar bukletiem. Un tām bija vērtība. MP3 toreiz bija kautkas no zinātniskās fantastikas.
p.s. protams, visu mūziku, kas patīk veikalā nenopirksi. 1. bankrotēsi 2. daudz ko nevar dabūt
Tāpēc nākas kačāt no neta. Bet man nekrājas matriču kaudzes, uzkrautas viena uz otras, kā pankūkas. Lieku vāciņā, printēju bukletu... principā pirātnieks :) a ko darīt ? ja savādāk nekā.. arī tā ir sava veida cieņas izrādīšana pret mākslinieku, ka cenšos viņa nokačāto garadarbu noformēt tuvu oriģinālam. Dārgi tomēr tie CD.
0
man tiik nogaidiit,aiziet uz veici kad ir cena nomesta
labs variants ir no neta pirkt
www.evildist.com/index.php?itm=cd...
(paarsvara bleks bet ari daudzkas cit laps,LV produkts saits ir)
un www.aghastrec.lv/(merch&cd)
site gan ir ta kad info jaatjauno,bet ja kautkas konkrets interese tad jaraksta uz e-pastu un tad jau redzes vai bvar dabuut...labs variants ir festos pirk cd...stipri leetakk neka veici
0
Tāpēc jau tajā Polijā ir 1500 grupu - jo viņu izdoto mūziku pērk... A kā lai te grupa eksistē, ja ieliek visā iekšā līdz pēdējām apenēm - bet ja arī kautko kautkā savāc izdošanai - tad to izdoto albūmu neviens neiegādājas.
Tas viss ir kā slēgtā lokā.
0
da peecpusee viss te ir
0
Grupu skaits neko neizsaka. Latvijā to ir vairāk kā Indijā. Francijā to ir 2500, bet es izņemot Nightmare, Elend, Agressor un Bran-Bar nevienu uz sitienu nevaru nosaukt. Un SkyForger ieliek viņām visām ... Polijā pazīstamu metālbandu ir vairāk kā visā A-Eiropā (neskaitot Krieviju).

Īsti nepiekrītu ka mp3 dēļ nepērk CD. Tas varbūt ir tikai daļēji tā, jo pateicoties Mp3 ir iespējams dzirdēt grupas kādus tu savu mūžu nebūtu dzirdējis un nespētu nopirkt. Palielinoties izvēles iespējai cilvēki varbūt ir daudz kritiskāki un to, ko uz CD būtu pirkuši pirms 5 gadiem, tagad vairs tik augstu nevērtē, jo ir dzirdējuši 10 labākus albumus (vismaz man tā ir). Vismaz pirātiskos CD kādus 3 gadus neesmu pircis. Legālos arī kādus 2 gadus nepirku :) Vairāk uz DVD spiedu. Šogad beidzot izlēmu sapirkt to kas reāli patīk. Kādus 20CD un 20DVD esmu šogad nopircis, nezinu vai tas ir daudz vai maz.

Vismaz Baltiešu un mazākā mērā A-Eiropas CD cenšos visu, kas patīk uz 9/10 oriģānos nopirkt.

Pats praktiski tikai mp3 klausos gan darbā, gan vazājoties apkārt. CD pirms gulētiešanas, vai brīvdienās. Ja tev ir Cd ko var paturēt rokā, pašķirstīt bukletiņu, tad to uztver personīgāk, bet mp3 ir bez dvēseles tā teikt. Grupas albumus kas man ir Cd es daudz labāk atceros nekā tos kas mp3 ...
0
Jābeidz dzert ...
0
ir tiesa par izvēli- beigās arī konkurence ir lielāka -> kvalitāte pieaug -> dažādība pieaug. principiāli tas ir labi (novilkšnanas iespēja) moš arī ne pēc tik ilga laika izdomās revolucionāru veidu kā smazinēt vidējo diska pašizmaksu?
un vispārībā- tu skalusies kādu grupu tik ļoti ka gribi nopirkt orģinālo, a citādi moš par to grupu visp nebūtu dzirdējis
un visp tā liekas ka mūsdienās jau grupas dzīvo no končiem kas arī ir pozitīvi
nez man liekas iziesim no šīs sitācijas kaut kā labi, sitiet mani nost :D
0
Diska kā tāda pašizmaksa jau nav problēmu. Ja nemaldos, pirātu CD pašizmaksa ir 1$. Jāmaksā vēl par studiju, noformējumu, reklāmu, klipiem utt.
0
kaiva

kā tavuprāt Latvijā grupa var izdzīvot par "naudu no končiem" ??!!??!!??
0
Rīkojam akciju - katrai bandai kas uzstājas, uztaisa savu krājkasīti, kur pateicīgajiem faniem samest lašus. Aliņiem sanāks.
0
kā nu kurai grupai :D
0
Turklāt, ko saprot ar izdzīvot:
a) par iegūto naudu tikai desu un alu nopirkt,
b) sanāk arī instrumentiem !
c) var pat nestrādāt !!
d) māju var uzbliezt !!!

A normatīvu laikam dažiem sanāk izpildīt ...
0
paldies vechi!!!!..izradas mana zinatniski petnieciskaa darba aizstaveshana prezentacija par metal muzikas komerciju latvija bija vislabaka..laikam buus jabrauc veel kur citur prezenteet
0
hehe, es atkal savulaik ekonomikaa rakstiju ahuunu biznesa plaanu par nekomercionalaas muuzikas ierakstu kompaanijas rentabilitaati un pieradiju ka taa buutu rentabla :D
0
eu eu! es gribu šito prezentu redzēt, ir iespējams?
0
bledd.. es rakstīju stundu savu komentāru, bet tas tā arī nekam neder... piedrāžu šito huiņu!! lai jūsu bērniem bagāti vecāki!
0
Tēmas autoram:
a)Tu gribi nopelnīt?

b)Tu vispirms uzzini, ko nozīmē 'komerciāls' un tad izsecini pats, jo kas man ir komerciāls citam ir kaut kas cits.

Vai tad tev citu domas palīdzēs, ja pašam nav savējo?
0
ir taada lieta kad man vajadzeeja citu domas...protams saveejas ir arii diezgan daudz:D....un par nopelniishanu nee vnk man skolaa shitaadu jaataisa..kas te veel bija..aaa..nu par redzeeshanu tikai kaadam raadishu kad buus liidz galam viss jo man pie vina veel japiestraada lai varetu kur citur prezenteet..tagad negribu nevienam raadiit vel..
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas