Latvijas metāla vēsture
+3
Ok, te diezgan ir malts par viskautkādām bandām no iekš-un-ārpuses, bet vai kāds var atcerēties visas tās bandas, kas Latvijā kaut kad reiz ir bijušas un ir kaut ko spēlējušas uz smago šniti, bet laika gaitā ir aizmirstas. Es vienreiz mēģināju kaut kādu saraksteli uztaisīt, bet, protams, arī es pat visas neatceros:
EXTRESS,
NULLES CIKLS,
NEPTŪNS,
PURGATORY,
VELNA PARAUTIE,
MORAL FREE,
BASTARDS,
MELNĀ ATRAINE,
LUCIFERS,
VELVE (vai VELVES -?),
...
Tā kā saraksteļa nav līdzi tad arī šobrīd pat visas tur sarakstītās neatceros. Kurš vēl kaut ko atceras, jo dažas no tām bandām jau skaitās pat mana galīgā bērnība.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Te jānāk vecākiem kungiem. Es atceros tikai REMAINS, WITH CUT (Jelgava), MARY JANE, MISERY... un vēl kaut ko.
+1
FERRUM (Cēsis)!
Kaut kur pat matricā ir 1986.gada koncerts mp3.
0
Nu bija redzētas/dzirdētas tādas grupas kā
Shocker. laikam no Rīgas
Crusade. (vai Crusader) ja nešaubos, džeki no Saldus.

Takš grupu- viendienīšu ir bijis pilni pakši.. Gandrīz katrā Latvijas pilsētā savulaik un arī tagad darbojušās vismaz pāris bandu ar nemitīgām sastāvu un nosaukumu maiņām. Lielākā daļa tā arī palika kautkur pagrīdes arhīvos uz neatgriešanos :)
un pamazām tiek aizmirstas.. un vai kādam to vispār arī vajag? ))
0
MONRO
0
no Remains laikiem bij zaibiss projekts DIES IRAE
0
Latviski labi sanāk - Mucmuka - kaut kāda power-heavy banda no Liepājas, kurā dziedāja I. Fomins, bet vispār MISĶIKA/MISTIKA, jo tur pārējie laikam visi (vai daļa) bija krievi.
+1
Mistika (tiešām saukāta par Mucmuku) bija Fomina grupa, kurā pārējie (pirmajā sastāvā) bija vietējie restorānmūziķi, jā, krievi. Ģitārists bija samērā Malmstīnisks, un viens no gabaliem bija Kingdom Come "What Love Can Be", ko Foma dziedāja latviski... gabals saucās "Ziema"

Vēl Liepājā bija itin cerīga hard/heavy grupa Krīze, ar lielisku vokālu, kurš pēcāk dziedāja pēdējā Neptūna sastāvā (ļoti DīpPērpliskā) un vēl pēc tam uztaisīja šlāgergrupu (un tagad strādā Lidiņā kaut ko saistībāar tiem visiem šļāgeriem).
Krīzes basists Egils ir bijis gan Mistikā, un arī Fomina/Kleina grupā.
Bija tāda grupa Atvars. arī hārdu grieza. No Kurzemes puses, moš Saldus, bet precīzi neatceros.

Neptūns ar Fomu laida diezgan nopietni (tiem laikiem, dabīgi).

tas - no vieglāka metāla, ko uzreiz atminējos.
+1
starp citu tas čalis Māris Vītols, kas dziedāja tajā krīzē un tagad ndarbojas ar šlāgeri ierakstīja Barbarossas otro demo:D

Neptūns ar Fominu cik minos bija diezgan laps. nokačāju vakar ieks dcc dažus gabalus, nu Dzelzsbetons ir zvērā dziesma tiem laikiem
0
"Dzelzsbetona" studijas ieraksts ir tapis vel pirms-Fomina "Neptūna" laikos, 1985. gadā (EP jeb minialbums "Par smilgām"). Ja nekļūdos, tad pie miķa tur ir Aivars Brīze, bet pie ģitāras - Ainars Virga.
0
Skatos ar, ka neviens nv pieminējis HELL PATROL. muzika.draugiem.lv/music/musician.php?...
0
Hell Patrol tiešām labi. Samērā oldschoolīgā stilā spēlē (tiesa gan, tie gabali jau bik senāk ierakstīti).
Ir vērts.
+1
Atceros tos laikus, kad veel viss tika atskanjots uz kaseteem...Tie bija pats 90-to gadu saakums, kad visi staraa fanoja par death & thrash metal un ar aizrautiibu sekoja visam, kas notiek pashmaaju smagaas metaala muuzikas laucinjaa. Atceros pirmos koncertus "Kraamenee"... Ap to laiku un varbuut pat agraak paraadiijaas pirmie grandi - BUTCERS (lavieshu DEICIDE); CONQUEST (lavieshu OBITUARY); REMAINS (latvieshu DEATH) un taa taalaak... Vispaar jau, ja runaa par pashiem pirmsaakumiem latvieshu metaalmuuzikaa (ne heavy un hard), tad par visu saakumu min grupu HUSKVARN. Varbuut ir kaada blice, kas ir bijusi veel pirms HUSKVARNAS?
+2
A kur paliek skarbās girls-only ŠĶEMBAS? nezinu, kas tas bija (man bija 13 varbūt), bet viegli neskanēja
0
Bļin, nevaru tagad atcerētie kā sauc, bet mans čomaks ap kādu 1998.gadu rukāja vienā blicē ko At the Gates līdzīgu. Tad saslima ar tolaika mēri (Korn) un pēc kāda laiciņa pačibēja. Man pat pāris demodziesmu kautkur galā pierakstītas.
+1
Ha, to Butchers atceros. Vienā metāla raidījumā (Monro vokālists savlaik vadīja), viņi teica sakramentālos vārdu: Mi grupa Bučē, u nas sataņinskije ķeksta, vot. Man mamma vēl pajautāja: Kā viņus sauc ? Buča ? :D
+1
MELNĀ ATRAITNE
Mūžā pirmais koncerts, uz kuru biju vienatnē savos neapzinīgajos 12-13 gados aizgājis, notika kaut kur pie tā tilta netālu no botāniskā dārzā. Tur uzstājās vairākas grupas, kuras neatceros, jo mute bija vaļā līdz ausīm un nesapratu, kur likties, jo pasākums arī nebija īpaši apmeklēts. Bet bija vieni, kas spēlēja kaut ko baigi drūmīgi (tagad liekas ka) post-punk/gōtisku ar dzīvajām klavierēm (kuras nevarēja dzirdēt, jo nebija apskaņotas :)), un vispār atstāja tādu bezrūpīgi nomācošu iespaidu, vot, man liekas, ka šitie bija šite. tā varētu būt?
0
Monro, haha, hard gay r(c)ock power
-1
Dementia Praecox, bļe!
0
asinskārais ezis parādījās tik ap 94 ja nemaldos
+1
Atceros - 1988 gadaa Dzeguzkalna estraadee notikaas grupas ZIG - ZAG koncis ar Gvido Lingu pie mikrofona:) Tas bija kaut kaads maakslas dienaam veltiits pasaakums...Tas tad arii bija mans pirmais koncerts manaa muuzjaa:)
0
'94 drusku par agru vēl
0
pareizi, viņš bij tajā Melnās Piektdienas izlasē kopā ar Heaven Grey-part of you- un Heresiarh-Aelfwine-, man lieks arī Dzelzs Vilks tur bija, 1998.
0
MP izlasēs jāparokas, daudz cerīgu projektu tur listē pabijis, eh, ka tagad nereanimē kaut ko no tiem :(
+1
DIAS IRAE kautkā nepelnīti piemirsts.. bija tak kaut kas baigi mītisks.. izdevās uz Mapl Records :)) "Nine Pages from the Moonstone Book", man vēl kasetes plakāts mājās ir zem stikla
0
^^ DIES

+ Levita hokeja klubs REMAINS :]
0
Klau, kad Skyforger spēlēja Puskurlajā Mēnessbērnā viņi jau bija Skyforger vai vēl Grindmaster Dead?
0
Zinu, ka GRINDMASTER DEAED par SKY FORGER paartapa 95 gada saakumaa...
-1
Gvido Linga (tolaik laikam gan vel Vasiļjevs) vispār interesants kadrs. Viņš ne tikai Zig Zag vokāls bijis, bet arī Monro īsu brīdi pie mikrofona sabijis.
+1
no vietējiem vecmeistariem vēl zināms, ka šeit (Cēsīs) 90ajos bijis arī tāds veidojums kā Procession. kāds šeit tādus ir manījis/dzirdējis dzīvajā?
0
qrrat-par 95o ari ir runa... praatoju, vai varu teikt, ka esmu sabijis pat 2os Grindmaster Dead končos vai tomēr Sf.. :/
0
varbuut es maldos, bet vai PROCESSION-aa nespeeleeja pie bungaam SUKIS?
0
DENERVATION - brutal des, 90.o beigas, pāris koncerti, man liekas, ka ģitāru spēlēja tas pats Motors (ex-Heresiarh/Skyforger)
0
BladeOfDarkness, aizvakar, plkst. 16:21
Bļin, nevaru tagad atcerētie kā sauc, bet mans čomaks ap kādu 1998.gadu rukāja vienā blicē ko At the Gates līdzīgu. Tad saslima ar tolaika mēri (Korn) un pēc kāda laiciņa pačibēja.

Tas nebija Invasion? Viņi rukāja thrash/death, un pēc tam, cik zinu, arī sasirga ar Korn mēri un izčibēja. Viens albums gan viņiem bija kasetē izdots - www.metal-archives.com/release.php?id=7051...
0
bet tajā Invasion nebija ne smakas no At The Gates...

šitas teksts spārda:D

After Fife Years
I go back to country, where was I born.
I met my friends, who were my best.
I walk along the street, where was my home,
I think it was better five years ago.
Five years ago, five years ago.

[Lead: Phil.]

Drugs! Violence! Starvation Poverty!

Among a splendid cars
I see people who are homeless.
The kids live in the cellars
What can I do in these years?
0
LOL
+2
Drugs! Violence! Starvation Poverty!
Drugs! Violence! Starvation Poverty!
Drugs! Violence! Starvation Poverty!
Drugs! Violence! Starvation Poverty!
Drugs! Violence! Starvation Poverty!
Drugs! Violence! Starvation Poverty!
Drugs! Violence! Starvation Poverty!
Drugs! Violence! Starvation Poverty!
Drugs! Violence! Starvation Poverty!
Drugs! Violence! Starvation Poverty!
Drugs! Violence! Starvation Poverty!

interesanti, tas ir slavinaajums, kritika, fenomena noveerojums, treninsh klishejiskumaa vai pasuutiijums uz vakarinjaam?

es par peedeejo... ja ir iistie drugs, tad arii starvation nedraud
0
sitadi texti katras tip ar society raudoshas arpvienibas grupeles textos it :D
0
Šaubos, vai tas bija Invasion, jo tie džeki bija izspļauts "Terminal Spirit Disease". Kautkādās MP spēlēja, bet pāris gadus vēlāk. Slinkums kasešu simtu pārlasīt, jo nosaukums bija tur pierakstīts (laikam).
0
Heaven Grey
+1
man pat ir dies irae kasete jaatzist ka gan nav maneja bet ir :D
0
Heaven Grey jau it kā ir arī pašreiz, tā ka neiekļaujas gluži šajā tematā.
0
teksts nudien valda :)
+1
Man arī nedaudz apgaismības parādījās:
SForger no sākuma bija GRINDMASTER DEAD, bet vai atceraties, ka pirms tam vēl bija ar tādu nosaukumu kā BEZ GREZNĪBAS?!
0
Miglaini. Bet kautkas dzirdēts.
0
varbūt kāds zin kautko vairāk par tādu grupu ZARNU ATSŪKĀTĀJI. vienreiz pa SWH Rock dirdēju vienu viņu dziesmu. patiika.
0
:D :D :D
0
BēBē Brokastīs dzirdēji ?
0
BEZ GREZNĪBAS jau nespēlēja ne doom, ne pagan. Tikai tāds pasmagāks metālveidīgais, ko Pēteris sāka bīdīt, lai arī kā savulaik Blūms esot pretī turējies. Tāpēc jau arī šamo ceļi esot izšķīrušies.
0
Velna Krusti kādu brīdi spēlēja. Godīgi sakot, man piesaistīja viņu skatuves tēls.
0
^ ui, tas nu gan bij ĀRKĀRTĪGI sen.
+1
Skanēju vecos avīžrakstiņus un atradu to sava čoma bandu - saucās SCEPTIS. Vēl bija minēta MISERIA un nedaudz pazīstamākā MAZE OF CAKO TORMENT (rakstiņš par 1998.gada MP13).
+1
Sceptis savā jumpdafuckup periodā pārsaucās par Trace. Tā miglaini vēl atceros šamos.
0
MISERIA laikam tas pats, kas man atmiņā bija palikusi kā MISERY. Dzirdēju Robinsonā, kaut kas drusku karkasīgs vai tik nebija.
0
Man vajadzētu Maze Of Cako Torments ierakstus, bet šamos tak nekur nevar dabūt.
Iepatikās "Posessed by smog" no Black Friday III izlases - dikti interesants gabals. II izlasē arī bija viena dziesma no šīs grupas, bet diemžēl smagi neklausāma.
DC savulaik pamanījos dabūt kautkādu ~20 min fragmentu ar izsmeļošu nosaukumu Side1.mp3 (laikam :D).
Tas arī viss :( skādīgi...
0
Kartējais vakara pi*dec!
Neko nenojauzdams, šodien ieeju "draugos", un redzu reklāmu: INVASION jauns singls - "Frozen Heart"! Atveru profilu - zem grupas nosaukuma rakstīts: "rock / alternative pop rock / nu rock`n roll". Domāju - citi Invasion; an nē, tie paši, par kuriem raksta Intars:
www.invasion.draugiem.lv/
0
Un ir rakstīts:
"11. jūl 19:00, Metalshow.lv (rock and Metal open air festival), Blomes estrade"
+1
Un arī tu, Brut ...
+1
nu bļe, es ceru, ka viņi nospēlēs Drugs! Violence! Starvation Poverty! :D
0
nosaukumu Bez Grezenības esmu dzirdējis - kaut kādos avīžrakstos jauno, nepamanīto bliču festivālu lainapos.
+1
...un SF Pētera biogrāfijā :)
0
Ha, vēl vienu atcerējos - MORTMAIN...
0
a vai ta supergrupu BLIZZARD neviens neatceras ar visu atraktiivo vokaalistu kuram bij nemode koncha laikaa lekt no skatuves zaaleee lai iekaustiitu kaadu nelaimiigo kursh nesaprata jamaa dailjradi...?
0
Dies Irae kasete joprojām stāv mājās, tāpat ka slavenā "With Silent Hate" izlase ar Butchers, Conquest, Ultra u.c. to laiku grupām. Noteikti nedrīkst aizmirst Dzelzs Vilku "Mirušās Kaijas"!Vēl tak arī Miseria, Sceptis (vēlāk Trace ar Čerku pie bungām un superīgo basisti Sandru), Denervation, Disgorged.
+2
O pareiz, kā varēja BLIZZARD piemirst. Atceros, ka viņu vokālistam bieži vien koncerti beidzās pieslēgtam ar rokudzelžiem pie Robinsona pirmā stāva radiatoriem.
+3
...un klīst nostāsti, ka tu esot šo situāciju izmantojis :D
0
With Silent Hate kasete arī man stāv mājās.
Jautājums- kādam nav aizķērušās Heaven Grey dziesmas no šīs kasetes digitālā formā?
0
metalarea.org - pirms pusgada vēl novilku
0
vēl aizvien aktuāls jautājums par "With Silent Hate" digitālu versiju. Nu nevaru atrast tās 2 Heaven Grey dziesmas, kas ir šajā izlasē
0
BladeOfDarkness, varbūt būsi tik labs un kautkur uploadosi priekš manis, piemēram?
Gan jau citiem arī vajadzēs...
+1
Man ir Blizzard, varu noripot, bet suuds tak.
Un vokaalists bija labs draugs tip, tikai nevaldaams, un bik par true :(
Tagad dziivojot Maskavaa.
Islamu pieneemis bija kkad pirms gadiem 3-4 vismaz
LOL
0
Ko tad ? Heaven Grey ? Pāris reizes noklausījos un izdzēsu ...
+1
a.k.a Skygge the rip-off
Ar internetu paliidziibu savulaik izkraapis milziigas summas no kolekcionaariem aarzemees (solot visaadus Darkthrone vinilus, etc.), par ko mums peec tam ar Sonnenmensch bruka virsuu "ordas" piemuljkjoto un prasiija paliidzeet. Sonnem pat izdevaas kaut ko vienam polim atguut, man viens griekjis bija ar 1000 eiro ripoffu, bet tur nekas nesanaaca ;(
0
With Silent Hate man vajadzētu...
0
nefolk, paldies, bet Blizzard ir man arī pašam un dižā sajūsmā neesmu.
+1
nefolk, es vienu paziņu no US izglābu, kad šis sāka ieinteresēties par tipu no LV, jo offers bija too good to be true. Par laimi, Oķec un kas tur vēl man pastāstīja, kas tas par putnu, un es varēju ar mierīgu sirdi paziņam rakstīt, lai turas pa gabalu no šitādiem...
0
nu, padalās :)
0
Oķec - tas, kurš biržā kasetes rakstīja? Drīkst piņņāt?
0
Jaa, man ar ir ko par Okjec teikt (un n-tajiem neelegaaalajiem ZEMAS kvalitaates Heresiarh demoo kurus vinsh no Cinik purna - taa kas maketu/poligraafiju taissija izziepeeeja), bet Jelgab, tu pirmais
0
p.s. vinsh birzhaa neko nerakstiija, rakstiija Rodrigo un ?Juris?, a Otecs tik no krutajiem leibliem iemainiitus (= prieksh vinja = par velti) diskus tirgoja
0
Rakstīja gan Fāterīts. I kasetēs, i matricās. Man vēl čupa kā vienu tā otru mētājās. Ļauži melš, ka kečupa vīriņš uzlicis līko muzonam un par kačoku kļuvis ...

P.S. Didzis ar vēl kasetes rakstīja.

Savus pirmos CD tur nopirku (laikam no Sonnes, neatceros) - Abstract Algebra, Dream Theater (1992), Empyrium, Godgory ... Bļaaa, kādi laiki bij, pat Aldara alus bija vēl dzerams.
0
Varbūt kādam interesē "With silent hate" kasete (original)? Savu eksemplāru esmu nobriedis pārdot! Pirkta 1996 gadā (izdevniecība Mapl), kādā no metālvakariem, tikai neatceros vai Mad Mix`ā, Robinsonā vai Vagonrūpnīcā! Notestēju, skaņa vēl diezgan ņipra nāk no tās lentas.
0
Ev, es pērku! Pa cik atdosi? Nav gan maģa, bet vismaz plauktiņā smuki izskatīsies.
0
Es arī labprāt pirktu, bet nelīdīšu jau Neonam priekšā.
0
Aha, pareizi - Didzis (nevis Juris, tpftu), sorry
0
Nu taisu izsoli ar nosaukumu "With silent public hate auction"! Piedāvājumus sūtiet uz mbalc@inbox.lv
0
Iedomājos, ka vajaga arī noteikt izsoles ilgumu! Ok, līdz rītvakara 23:13! Rezultātus paziņošu te.
0
Man arii taa kasete kaut kur ir, ja speetu atrast, man vinju nevajadzeetu un atdotu par 10 Ls bez izsolas LOL, taa kaa bik smiekliigi liekas tas, ko tu te riiko
0
cena nenopietna, protams
0
Nu nepretendēju uz astronomisku ciparu. Vienkārši citiem viņa vēl varētu papildināt kolekciju, jo cik atceros, tad tirāža viņai nebija sevišķi liela. Protams, ka gribētu sev pats kolekciju ar 90 - to gadu letiņu smagās mūzikas celmlaužiem. Vēl pirms pāris gadiem man bija arī Vilku "Mirušās kaijas", kurām kādā koju tusā pieauga likumsakarīgi spārni, Sanctimony un Neglītos un ja nemaldos arī grupai Remains ar ap to laiku izdevās uzcept albumu. Arī melnās piektdienas kādu ierakstu un vēl auss niez dzirdēt "Neglīto" interpretāciju par Prodogy songu Firestarter. Bija viņi uzcepuši tādu hītu, laikam Viesturs toreiz iešķieba to kasetīti.

Bet zinu, ka tas paliks tikai "gribētu" līmeni. Tapēc arī tā nolēmu viņai atrast jaunu saimnieku.
0
Firestarter? Breathe kavers viņiem bija, Synthinity albumā atrodams, bet par Firestarter pirmoreiz dzirdu.

Bet albumi ap to laiku (1995-96) jau bija tur vēl dažiem - Huskvarn, Dies Irae, Invasion, demuči vēl vairākiem.
0
Ā, jā sorre Breathe! Huskvarn arī pārdodu 1995. gads. Vakar ar atradu.
0
Izskatās, ka nevienam nav interese par WSH!!!!????
0
Ielec pārdot E-bay'ā :)
0
Man ir interese. Bet tikai mp3 formātā :D
Kāds nevar izpalīdzēt?
0
es jau pirms kāda laika interesējos par šo kaseti ciparu formātā, bet neviens nevarēja palīdzēt :(
0
lash / jopciks, šķiet, biju kaut kur kakainā kvalitāte no DC savulaik novilcis. Kakainā kvalitāte izpaudās arī, piemēram, triju sekunžu SuperFM skaņās pa vidu kādai dziesmai.
0
"With silent hate" (1994) un "Bomb Brain Melodies" (1995) vēl ir nopērkamas! Rakstiet uz mbalc@inbox.lv
0
man arii ir tas bomb huj meldoiz, toch nevajg, nekaa laba tur nav, pa 1.50 atdodu
0
a kas par probleemaam noripot? kaseshu deka ir? piesleedz caur line-in vadu, kaut kaadaa nez audition, soundforge, vai tml. ieraksti un noseivo. ne viens vien rips taa veidots, nav pat kiberpankam jaabuut :(
0
Neizdodas DC šito brīnumu atrast.
0
Nu es pazīstu džeku, kurš var CD notirgot. Ir arī Maze of Cako Torment. Var man uz meilu pieteikties, ja ir interese.
0
Heh, šon pa divi lāgi noklausījos jau apputējušo Sanctimony "Eternal Suffering" (uh, ku labi palika), un man radās jautājums - varbūt kādam ir vēlme atbrīvoties no "When The Sun Was God" kasetītes?
0
Oh, tur pat ir ''Kas tie tādi, kas dziedāja''. Būtu interesanti paklausīties.

"Eternal Suffering" vāciņš gan vairāk uz "Eternal Pleasure" velk ;)

Es savukārt labprāt atbrīvotos no MP izlasēm Nr.VI (2005) un VII (2006), bet labprāt iegūtu Nr.VIII (2007)
0
Man kaut kur bija paštaisīta MP izlase Vol. 6.5, jo togad izkrita pasākums :D
0
Moš tos gadus jaucu. Katrā ziņā vajag pagājšgada izlasi. Bet pārdodu divas kas bija pirms tam.
0
hmmm, nebiju redzeejis taadu vol. 8
man pasham ir 2-7, 1. nez kkur ir iespeejam dabuut
0
itkaa

Black Friday Vol. 5 [2004]
Black Friday Vol. 6 [2005]
Black Friday Vol. 7 [2006]
0
Ā, nu pareizi. Man ir 5 un 6. Bet 7 manuprāt bija pagājšgad.
0
nea :P
/article/341/
0
Ā, tad pagājšgad bija MP bez izlases.
0
Hmm- vai 2007. gadā vispār bija Black Friday? Es neatceros, ka būtu bijusi. Tā kaut kā sanācis, ka kopš tā 2004. gada nevienu neesmu no tiem pasākumiem izlaidusi... Vismaz man tā šķiet. Eh- būs vien rīt jāvelk sava kuslā pakaļa uz MP.
0
Ehh,shogad laikam buus pirmais ko palaizhu garaam koppssh 2004aa gada:(
0
Bija, bija pērn arī Mellā Piegdiena. /article/392/
0
notiek ta katru reizi kad iekriit 13 5dienaa... bet ne katru reizi tiek izlaisa audio izlase...
+1
Ā, galīgi aizmirsu ielikt jaunumus: Piektdien Cēsīs DEMENTIA PRAECOX! Apvienojušies uz vienu koncertu.
+3
O jā, baļļuks būs labu labais!
Es uzreiz Apinim teicu, ka jāiemet tak arī trūmetālā kāda infa, jo diez vai daudzi no šejieniešiem regulāri iečeko Fonokluba mājaslapu. Pilnai vēsturiskai laimei vēl tik Brute Chant un Wrong Side trūka :)
+4
asinskārais ezis jums visiem parādīs :D:D
+3
"Pilnai vēsturiskai laimei vēl tik Brute Chant un Wrong Side trūka :)"

Protams, pirms-Soulfly/Korn/Slipkno... wannabe periodā :)
0
^ Pašsaprotami :)
+3
Nu vai zinies, šitā pārrijis jēgu es nekad vēl nebiju. Nebūtu kāds jau atripojis mājās pirms manis un atslēdzis durvis, pats es ar to galā vairs netiktu. Pašā laikā Dementia Praecox vārdi "Tumsa sauli apēdusi, acu gaisma pazudusi, neredzu es vairs neko, kā lai mājās aizrāpo?"
Būtībā koncis bija lielisks, un, kad es pārvarēšu slinkumu un pārkodēšu to fakino video uz normālu formātu, būs arī Youtūbē Dementu jaunais DVD :)
+2
''Ar incidentu- kautiņu starp grupas INFROGRESS mūziķiem un "Mēles" apsardzi- beidzās "Ķieģelis" "4. uznāciena" koncerts 15. jūlijā. Tika izsaukti mobilie policisti, kas konstatēja- ka incidents tomēr beidzies bez zaudējumiem. Pārējās grupas SILENCE CHURCH, APĒDĀJI, DULL DOLL, PLAN OF EVACUATION nospēlēja savu koncertu bez traucējumiem. Sakarā ar šiem notikumiem "Ķieģeļa" koncertu organizētājs Raitis SAMETIS nolēma vasaras koncertus vairs nerīkot. Iespējams, ka oktobrī vai novembrī varētu atsākties "Ziemas koncertsezonas" pasākumi. Jaunākas ziņas šajā sakarībā ir- ar "Kabatas" vadību panākta vienošanās, ka šie koncerti tik tiešām varētu atjaunoties slēgtajās "Kabatas" telpās oktobrī.''

:D

Var parakņāties un pagremdēties atmiņās - www.lanet.lv/news/rock/1998/...
0
Kāds nezin, kur var sarakt INVASION - www.metal-archives.com/band.php?id=32555... Citādi šie ir vienīgie (neskaitot pārus dēmučus) no LV metālscēnas pārstāvjiem, kas man nav klausāmā formātā. Interesanti būtu ausi uzmest.
0
Man ir viņu pēdējais CD, kas gan galīgi nav nekāds metāls. Labprāt tiktu no viņa vaļā. Ir interese?
+1
Oi,nesen atcerējos,88..90 gadā apmēram,bija tādi jokaiņi STILS,kuru dziesmas latviešu mēlē 2/3 bija lamāšanās.Viens no zolīdākajiem bija:
"Asaras birst,un cerības irst.
Redzot tevi,gribas man dirst"
Līdz metaļugām gan tālu,nu bet nosmieties varēja.
0
Invasion kasete To the Eternity man kaut kur laikam mētājās.
0
Es par digitālo formātu domāju ...

Paldies, Neon, par tavu dāsnumu, bet pašam ir čupa CD, no kuriem gribas tikt vaļā, vēl viens neprasās :)
0
Man arī tikai Invasion kasete mājās mētājās. Atceros, ka es to nopirku savulaik "Robinzonā" un šī pirkuma galvenais iemesls bijia tas, ka, nopērkot kaseti, varēja par brīvu dabūt 6 alus bundžas.:)
+1
tas kur deva sešpaku alus līdzi pērkot invasion kaseti bija viņu kasetes prezentācijā kabatā, nevis robinsonā. alu izdzēru un kaseti kaut kam iesmērēju jau toreiz.
0
Vecums protams nenāk viens, bet manuprāt savu pirkumu es tomēr veicu Robinsonā. Cik atceros, tas nebija tieši Invasion koncis, bet gan plašāks metālmūzikas pasākums, kur Invasion bija vieni no dalībniekiem.
+1
nu tad viņu kasete bija tik pieprasīta, ka, lai to kāds pirktu, visu laiku bija jādod līdzi sešpakas ar alu.
0
Hm, tad laikam iztikšu nedzirdējis ...
0
nekas sevišķi izcils jau nebija. Kādreiz varu pameklēt, pie kāda krāslavnieka.
+7
Intervija ar Zirgu par vecajiem laikiem.

www.alternative.lv/intervijas/metalmuz...
+5
Izlasīju to interviju, sāku kaut ko meklēt jūtrubā un atklāju, ka nesen kāds ielicis Heaven Grey pirmo albūmu labā kvalitātē (t.i. tādā kvalitātē kā tā kasete arī skanēja, kas īstenībā ir tāda normāla, nesameistarota dzīvā izpildījuma skaņa).

www.youtube.com/watch?v=83giBcjv_ZA...

Tagad klausoties pilnīgi kā portāls atvērās. Atceros kaut kādus 96-97 gadus, to drūmo pagalmu Miera ielā, kur toreiz dzīvoja klasesbiedrs metālists. Švaka alus rūgtumu, kasešu pārrakstīšanu. Toreiz likās ļoti spēcīgs un oriģināls albūms, lai gan Mirstošo līgavu un Zaudēto paradīzi jau biju dzirdējis. Tagad arī vēl arvien patīk, vismaz personīgu, sentimentālu iemeslu pēc. Jocīgi arī, ka "biezais" akcents nemaz netraucē, lai gan parasti par tik sliktu pronanseišen mēdzu viebties.
0
Jāvelk ārā manas paša atmiņas... lai gan, patreiz vēl ko vairāk varu par memuāru rakstīšanu.
0
aizgājušajā sestdienā, melnās piektdienas lt folkvakarā dj Lunbergs pirms/starp grupām lika With Silent Hate izlasi, labā kvalitātē:)
www.youtube.com/watch?v=qx6qcigvYK4...
+1
Trakmetāla atmiņas -1

VISPIRMS NELIELS IEVADS. Tad nu sāku atcerēties savējās smagās mūzikas lietas Latvijā. Viss notiek man divos virzienos: paša bandas dibināšana un mana darbība kā organizatoram/mediju pārstāvim. Atmiņas ir samērā miglainas – bet tikai tamdēļ, ka daudz ūdeņu Daugavā kopš pirmsākumiem aizritējuši. Kā jau sapratām- tad paša muzicēšana ir reducējusies uz MŪŽAMEŽU (/forum/124181-m%C5%AB%C5%BEame%C5%BEa-aktivit%C4%81tes-2015). Te jāsaka- vienpersoniskais populistiskais projekts uz vijoles skaņām ir tikai "iesildīšanās" pirms lielākām skatuves drebināšanām, strādāju pie tā – lai MŪŽAMEŽS varētu atstāt varenas pēdas mūzikas vēsturē. Par to citreiz....

VĒL. Šajā rakstu atzarā (/forum/124102-sametis-uz-ko-es-augu?hl=Uz+ko+es+augu) esmu aprakstījis savu mūzikas "fonu". Neko neesmu internetā rakstījis par savu pienesumu, ko centos veikt. Vajag šo robu aizpildīt, tātad sākam...
-----------------------------
Pašas agrākās atmiņas ir ap 1973. gadu. Kad es padomju pamatskolā (Rīgas pirmā vidusskola, tagad 1. Ģimnāzija) minu kājas 4.-5.klasēs, 1. bērnu mūzikas skolā – attiecīgi 2. klasē. Kaut kā ap to laiku pirmo reizo izdzirdēju par grupu "Dippurple" (kas DEEP PURPLE taču). Neatceros to mūziku, piepūlot smadzeņu šūnas- tas laikam bija "The Highway Star" skaņdarbs, ko kādā PSRS laika kādā dokumentālā filmā par "pūstošo kapitālistu" (kad aiz "visprogresīvākās sabiedrības valsts" robežām – "sita nēģerus", notika zemestrīces, bija narkotiku skandāli, krita lidmašīnas un notika grautiņi rokmūzikas koncertos...) biju izdzirdējis. Un toreiz Rīgas centra dzīvoklī es ģimenes lokā Jaungada "koncertā" uz vijoles nospēlēju minētās dziesmas primitīvu koverversiju. To laikam varētu nosaukt par pirmo manu originālo uzstāšanos kā potenciālam rokmūziķim.

Mājās bija klavieres (kas daudz vēlāk tika pārdotas, lai kaut daļēji segtu komunālos izdevumus- kuri aizlēca debesīs pēc Trešās Atmodas), tad arī centos kaut ko "noimprovizēt" uz šiem smagajiem tautiņiem. Taču pamāte (mana Tēva otrā sieva) bija valdonīga raksturā un man tā ne visai ļāva spēlēt kaut ko ārpus mūzikas skolas obligātā repertuāra, klavieres bija viesistabā- kur es tā nevarēju brīvi staigāt. Tajās reizēs, kad viņa nebija mājās – tad rullēju, taču kaimiņu klaudzieni pie ārējās dzīvokļa sienas – lika man pieklust.

Tad vēl viens notikums bija ap 1975. gadu... Augšējais kaimiņš, kurš haltūrēja – labodams lenšu magnetfonus, radiolas – pa reizei rīkoja skaļus dzerstiņus, reizēm ar kautiņiem un logu dauzīšanu. Bet cita starpā: nez kur bija bija sadabūjis URIAH HEEP "Sweet Freedom" (1973) diska ierakstu, ko daudz un dikti pa vakariem rullēja. Smacīgā un biezā mūzika visai labi skanēja caur griestiem. Jau ne reizi sacījos, nebūtu šī mūzika- es diezin vai būtu pašmāju rokmūzikas apritē.

Vēl kas mani ietekmēja ap 1970. gadu. Viņš bija Raimonds Paules, kura pirmie trīs vinili tika mājās daudz spēlēti. Bija dažas multiplikācijas filmas ar dažiem THE BEATLES mūzikas ļoti īsiem fragmentiem. Ap 1974. gadu pāris reizes iegāju 1. vidusskolas radiopunktā, kur skanēja kaut kādi bungu atsitieni art ģitāru piespēlējumiem. Pāris reizes iegāju, tik pat reižu kā "sīkais" tiku izdzīts ārā, radiopunktā saimniekoja vecāko klašu čaļi.

Par rokmūzikas informācijas trūkumu PSRS laikos varētu atsevišķu rakstu saveidot. Bet man līdz 1976. gadam, kad es – algebru, augstāko matematiku un ģeometriju nemīlēdams: no 1. vidusskolas pārbēgu uz nr.49. Videni- nekas nenotika. Notikās jau pēc tam.

Bet par to- nākamreiz.
0
www.tvnet.lv/muzika/intervijas/5...

Šinī intervijā arī kaut nedaudz, bet ir par LV metāla vēsturi.
+2
Tēmā iepriekš bija pieminēta vienība Trace. Izrādās, viņiem pat 1999. g. kasete esot bijusi:

www.youtube.com/watch?v=vU3VaoffRmk...
0
Nesen pārcilāju savus CD -> daži nelasās -> daži eksemplāri pat no '93 un '94.
Kur mūsdienās var noklausīties 'Black Friday' izlases?
+2
Man ir, piem., Wood Brothers kompilācija www.discogs.com/Various-Wood-Brothe...

Mošk noripot viņu un uzlādēt uz failiem.lv, lai visi var novilkt?
+1
Uzmet!
+1
Man ir noripinātas:

1994-With Silent Hate

2001-Black Friday 4
2004-Melnā Piektdiena - Latvijas smagās mūzikas izlase 5
2005-Melnā Piektdiena - Latvijas smagās mūzikas izlase 6
2006-Melnā Piektdiena - Latvijas smagās mūzikas izlase 7
+1
Par izlasēm runājot, vēl bija laikam 1999. gadā tāda kasete Beneath the Gravestone. Saturēja cita starpā Skyforger, Neglected Fields, Preternatural u.c. No mazāk slaveniem atceros tikai Artūra Bērziņa projektu Angel's Tears.
+3
Black Friday no 2. līdz 7. izlasei.
2. gan gauži sliktā kvalitātē, bet nu labāk tā, nekā nekā.

failiem.lv/u/d6c5www7...

Kaut kā dīvaini gan, it kā uploads normāli notika, bet links ne visai labi strādā. Pieņemsim, ka failiem.lv pašreiz gļuko.

Rezervei uzmetu citur arīdzan:

ufile.io/sxwrs

0
'Black Friday vol' 4 trūkst 2-ās un 15-ās dziesmas ;-)
ibb.co/jirPk6
0
I. Draudziņš (kas no RAĢ) atceros 90 gadu beigās stastīja par LV izlasi kur bija iekļauta arī viņa grupas spēleta kompozīcija. Daini, vari nokomentēt? Viss aizmirsies ;-)
0
creative_77, hm, paldies.
Būs jāsameklē un jāieliek, lai ir pilns komplekts. Domāju, to izdarīt nav pārāk grūti, jo sevišķi tas sakāms par Skyforger gabalu.
0
Man kā reiz 14 nelasās, 2 un 15 ir (tuvākajā laikā izdarīšu, jo vecais labais Audiograbber iet tikai uz XP).
+2
Iemetu savas versijas/ripus. Nr.7 nedaudz sūdīgāka kvalitāte, jo neatradu CD - varbūt no kāda biju paņēmis pārspiest:
[V.A.-1994-With Silent Hate [Best of Latvian Thrash Death Doom Metal] - Metal] ... 2017.11.21. 20:25:25 ...
[V.A.-2001-Black Friday vol. IV - Metal] ... 2017.11.21. 20:37:12 ...
[V.A.-2004-Melna Piektdiena - Latvijas smagas muzikas izlase Nr.5 - Metal] ... 2017.11.21. 21:31:11 ...
[V.A.-2005-Melna Piektdiena - Latvijas metal muzikas izlase Nr. VI - Metal] ...2017.11.21. 21:35:43 ...
[V.A.-2006-Melna Piektdiena - Latvijas metal Muzikas Izlase #7 - Metal] ...2017.11.21. 20:37:34 ...

drive.google.com/drive/folders/10NNH...
+2
Nav Latvijas metāla vēsture (ar Latviju te visai nosacīti saista vien Flying vokālists V. Ozoliņš), tomēr daudzas paralēles velkamas starp UA un LV metālscēnām. Gan arī, protams, daudzas atšķirības.

www.youtube.com/watch?v=49p2aBD80Nw...
0
Kādam šitais ir nācis rokā?

www.discogs.com/Bastards-Sirdspukst...
+10
Ar atsevišķu Truemetala.lv saimes biedru morālo atbalstu un informatīvo iesaistīšanos ir tapis Nacionālās enciklopēdijas ieraksts Smagais metāls Latvijā:

enciklopedija.lv/skirklis/110041-sma...

Jau tagad piekrītu visiem, kuri teiks, ka tur pietrūkst tas, šitas un vēl kaut kas. Bet - ir, kā ir. :)

+2
cepums :)
+1
^^ Manuprāt, pēc SEPULTURA koncerta Rīgas Sporta pilī (1992. gada maijā) tādu, pasaules mēogā populāru, metālmūzikas" zvaigžņu" koncertu pieejamībā Latvijā iestājās "pamatīgs aizvējš" vai ilgstošs klusums....

Daļēji šo "robu" aizpildīja "Death comes" festivālu apmeklējumi Lietuvā, Viļņā - tur savulaik koncertēja ANATHEMA, DEICIDE, kā arī daudzas Lietuvā u.c. Baltijas valstīs populāras grupas. Atceros arī, ka 1993. un 1994.gadā Lietuvas TV svētdienu vakaros raidīja paštaisīto raidījumu "Tamsos Citadele" un MTV Headbangers Ball.

Kaut kāda cerība, ka "nu jau arī Latvijā dzīvosim labāk", man radās pēc koncerta Rīgā, Dzelzceļnieku kultūras namā, 1998. gada novembrī (CANNIBAL CORPSE, DARK FUNERAL, INFERNAL MAJESTY, NEGLECTED FIELDS) un koncerta 2000.gada februārī Rīgas kinostudijā (OVERKILL, ANNIHILATOR).
0
Tā laikam bija gan, ka starp Sepultura un CC končiem bija klusums, ciktāl tas attiecas uz importa stāriem. 2000. gadā jau šķita, ka nu gan būs maisam gals vaļā, kad dažu nedēļu laikā kinostudijā bija veseli 3 zvaigžņotie konči (Overkill/Annihilator, Therion, CC), taču faktiski līdz ~2004. gadam nemaz tik spoži nebija vis. Vai tur pie vainas bija Dimmu Borgir/Destruction koncis 2001. gadā, kas, cik sapratu, iebraucā palielā mīnusā, vai kas.... nu un savu lomu droši vien nospēlēja iestāšanās ES un attiecīgi atvieglota ceļošana.
0
Eu, a kas tas bija par gadu kad Behemoth 1. reizi speleja Riga? - Kabatas koncis neskaitas, vel pirms tam.
0
Behemoth bija 2001ā gada janvārī vai februārī kultūras namā Vecrīga.
+5
docs.google.com/spreadsheets/d/1F9B...

2001.02.08. - Behemoth (Pl), Neglected Fields, Heresiarh, Brute Chant - "Vecrīga"
0
Prikolīga tabuliņa :>
0
Ui ku laba!
0
Tak tepat forumā bija atsevišķa tēma, kurā kopīgiem spēkiem tā tabuliņa tika lipināta kopā
+1
Te tika limets - bet tabula ir salimets :D
+1
Labs darbiņš - gan enciklopēdijas šķirklis, gan koncertu tabuliņa. Var pagremdēties nostaļģijā, kas kur apmeklēts :)

Bet... Ir viena neprecizitāte. Vismaz pēc MA datiem tā sanāk. Kā pirmais Latvijas grupu CD ir minēts Skyforger "Kauja pie Saules", kuram MA kā izdošanas datums ir minēts 1998.g. 6.okt. (www.metal-archives.com/albums/Skyforger/Ka... bet Neglected Fields pirmais albums "Synthinity" no Eldethorn ir iznācis pāris mēnešus agrāk - 1998.g. jūnijā (www.metal-archives.com/albums/Neglected_Fi... Protams, neatceros kā tad tur īsti bija, bet varbūt informāciju var palabot un vismaz abus albumus nosaukt?

0
Jā, atsevišķa tēma ibija par končiem - /forum/98191-ārzemju-metālbandu-koncerti?hl=ārzemju

Jautājums, cik pieejams bija Eldethorn izdevums - es to disku pirmo reizi redzēju Fātera rokās, kurš pārizdeva pēc vairākiem gadiem
0
^ Tur ir vairākas neprecizitātes un neatbilstības, taču vispārīgu "ekskursiju pagātnē" tā tabula piedāvā.
0
^^ bija pieejami, bija
man visi diski no ta leibla bija :D
0
buržuji...
0
Par neprecizitātēm un neatbilstībām dodiet ziņu, raudzīsim izlabot. Dzeina uz gmail
0
^ Kāda ir e-pasta adrese?
Iepētīšu vēlreiz to tabulu un aizrakstīšu.
0
^
sk.profilā
0
Oi, es tikai tagad sapratu, ka neprecizitātes un neatbilstības ir par tabulu, ko Bleids taisa, ne par enciklopēdiju (facepalm)
0
Par tabulu vajadzēja attiecīgajā tēmā rakstīt pirms 10 gadiem :D
0
^ Ciktāl tas attiecas uz tabulas saturu:
1) Korrozija Metalla (ar piedevām) koncerts Biķerniekos notika 1992.gada augusta nogalē (nevis 1993.gadā)
2) Clawfinger koncerts Rīgā nez kālab aizmirsts - tas bija 2004.gada februārī "Sapņu Fabrikā".

(ja pareizi saprotu, tabulas autors tabulas saturu veidojis pēc apmeklēto koncertu biļetēs atrodamās informācijas)
0
uh - atceros, uz Koroziju biju, vai tik tas nebija 30. vai 31. augusts, jo bija "uzreiz" uz skolu, 12. klase.
atceros ka taja konci nopirku DEATH kreklinju, ar kuru tad ari 1. septembri celi devos uz skolu, kad parejie no klases uzvalkos :D
+1
Nu man NF Eldethorn izdotais disks bija uzreiz, tad izbija, tad sagādāju Father pārizdoto, līdz nesen discogā atkal sameklēju un nopirku sākotnējo versiju. Pieejamība gan nemaina būtību - sanāk, ka NF CD tomēr bija pirmais... Žēl, ka izdevēji neiespringa ar promociju, tā šī grupa palika mazzināma plašajā pasaulē...
0
Starp citu, WrongTale šobrīd discogs tirgo pa lēto to disku :)

www.discogs.com/sell/release/222009...
+1
Kaut kāds metāla vecuma nostaļģijas vilnis uznācis:
www.lsm.lv/raksts/dzive--stils...

Smieklīgi, bet es (kurš nekad nepaspēja trāpīt uz tolaiku Biržu, jo biju par jaunu) tagad šajās leģendārajās vietās staidzinu savu dēlīti, vienlaikus izmantojot iespēju sazvanīties ar tiem mataiņiem, kam Birža tolaik bija svarīga.
+2
^ XX gadsimta 90-tajos gados uz Biržu bija vērts braukt, ja radās nepieciešamība pasūtīt CD ierakstu kopijas audiokasetēs. Ar to nodarbojās galvenokārt Didzis un Rodrigo. Maksa par kopijām, manuprāt, bija 1 santīms/minūte.

Par laiku: tā apmēram tas bija, ka tauta pulcēties sāka ap 12:30, taču atbraukt ap plkst. 14:00 skaitījās jau stipri par vēlu.

Ap 1995./1996.gadu Latvijas veikalos CD maksāja dārgi (bieži vien kādus padsmit LVL) un izvēle bija diezgan pieticīga. Tolaik pasāku pirkt CD no dažādām izdevniecībām (Nuclear Blast, Displeased, Relapse). Tādējādi pieejamība ievērojami bagātinājās un izmaksas samazinājās (pat jaunus, tikko izdotus CD varēja nopirkt zem 10 LVL, bieži vien pa ~ 8 vai 7 LVL, bet vecākus vai "nocenotos" CD varēja dabūt pat pa 2-3 LVL).

T-kreklus u.tml. "merču" arī bagātīgā klāstā varēja dabūt no Rietumvalstu izdevniecībām.

0
Vispār jau kaut kur mājas bēniņos man ir noglabātas Biržā iegādātās audiokasetes... pat nezinu, vai ieraksti vēl aizvien pietiekami klausāmā kvalitātē saglabājušies...
+2
Man vēl joprojām mājā ir lentas (Iron maiden, Kiss , AC/DC u.c) pirktas 1982,83 gados Melnajā tirgū pie žīdu kapiem (Fizkultūras institūta) . Mazā ar vienu albumu maksāja 5 rubļi , lielā ar diviem ja nemaldos ap 12 rubļiem. Kvalitāte ierakstam bij tiri laba.Uz vāka tika uzlīmēts melnbalts grupas foto kas ,arī tur uzvietas tika iegādāts. Ko tik vispār tur nevarēja nopirkt. Menti gan šad tad padzenāja , bet tā jau mums sīkajiem bij svēta lieta pa brīvdienām tur aizlaist pat ja nebija naudas , vismaz palurēt:))
Tās visas biržas jau bij krietni pēc tam.
0
^^ ja kasete kvalitatīva, tad saglabājās labi - es savējās atdevu / izmetu pirms gadiem 8, kad vairs nebija uz kā klausīties
0
^ Kvalitatīva kasete - t.s. "hromenes" u.tml.?

Man tie Biržas ieraksti sakopēti galvenokārt "mazbudžeta" audiokasetēs. Taču pašlaik manā rīcībā nav atbilstošas aparatūras, lai ievērtētu, kā saglabājusies ierakstu kvalitāte...
0
ja kasetes nav bijushas mitruma vai aukstuma, vai nav bijushas jebkadas krasas temperaturas mainjas - visam jabut oki!
0
^ atgādina to gadījumu, kad es no tevis dabūju visādas neofašistu harsh noise wall matricas un pēc tam zvanīju: "Tās matricas ir no vecuma sajātas un skipodamas čerkst, vai arī tas tur viņiem tā ir bijis domāts?"
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas