Par latviešu valodu!
0
Tiem, kas vēl nezin - iepostēšu vēstuli no drauģeļiem:
Sveiciens! Ļoti ceru, ka piekritīsi piedalīties interneta akcijā „Sargi savu valodu”, kuras ietvaros tiks virtuāli vākti paraksti par to, lai valsts finansētajās skolās mācības jau no pirmās klases notiktu tikai valsts valodā. Akcija simboliski sāksies 17. jūnijā (otrdiena) – Latvijas okupācijas gadadienā. Tevi lūdzu izdarīt divas lietas:
1. Ieiet lapā WWW.SARGIVALODU.LV (no 17. jūnija) un parakstīties,
2. aizsūtīt šo ziņu arī citiem!
Jau iepriekš saku paldies! Varbūt kopā izdosies spert vienu mazu, bet nozīmīgu soli pretim latviskākai Latvijai. Un šoreiz tas tiešām ir vienkārši.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
es jau arī gribēju tikko šito postēt :)
0
Un kā gan tas padarīs Latviju latviskāku ? Krievi mācēs labāk runāt Latviski un rezka kļūs par latviešiem ?! Turklāt krievu skolās jau tā trūkst LV skolotāju ...
0
BladeOfDarkness - parakstīšanās pa sliktu nenāks.
0
Arī parakstījos. Uzskatu, ka nav pareizi, ka par valsts naudu tiek financētas skolas, kur mācības nenotiek valsts valodā. Ja negrib mācīties latviski, lai mācās privātskolās.
0
Ir ir jādod virsū, citādi tās pizģuku masas paliek arvien nekaunīgākas un dirš par to, ka nerunāju pa urliski (valodu, ko runā šeit, nevar dēvēt par krievu valodu)
0
Kāds tad tur paraksts? Kopš kura laika tik viegli viltojama lieta kā vārds, uzvārds un e-pasts skaitās līdzvērtīga parakstam?

Ja par tēmu- esmu pret. Valoda jākopj, nevis jāuzspiež. Mūsdienās varētu ņemt piemēru no pirmās Latvijas brīvvalsts politikas- saeimā bija gan vācu, gan krievu, gan ebreju partijas, un tā arī viņas saucās. Latvija ir multikulturāla zeme- labāk izkopt savu valodu, nevis uzspiest to citiem.

Krievu valodai vajadzētu piešķirt otrās valsts valodas statusu- tikai un vienīgi samierinot abas lielākās Latvijas tautības iespējama mierīga līdzās pastāvēšana.

Iespējams, mani par šo viedokli kāds gribētu nosist, bet nu lai jau- pa vadiem manam ķobim klāt tikt nevar :)
0
Tevi tiešām varētu nosist...
Ja piešķirs otru valsts valodas statusu, tad tas būs tikai sākums latviešu asimilācijai. Jo krievi un Maskava tad sāks līst iekšā arī pārējās sfērās...
0
Pirmās brīvvalsts laiks bija pilnīgi cits laiks un to nevajag tagad maisīt iekšā. Tad knapi paši latvieši bija sākuši sevi apzināties
0
heresy, šodien, plkst. 15:30

"Krievu valodai vajadzētu piešķirt otrās valsts valodas statusu- tikai un vienīgi samierinot abas lielākās Latvijas tautības iespējama mierīga līdzās pastāvēšana."

Kāds naivums. Ne jau mierīga līdzās pastāvēšanu krievu interesē, Probalķikas province Krievijas impērijas sastāvā viņu interesē.
0
Pribalķikas, es gribēju teikt
0
Tam, ka valsts finansētajās skolās māca valsts valodā, - jā!
Taču uzskatu - tas jādara sākot no pirmās klases, nevis pēkšņi kādā sestajā paziņo, ka nekāda krievu valoda vairs pat sapņos nerādīsies. Tāpat vidusskolas izglītība, ja nemaldos, ir apgūstama tikai latviski. Tāpēc tiem, kas jau mācās krievu valodā, varētu latviešu valodu mēģināt iesaistīt mācību procesā, savukārt mazos uzreiz pie tās pieradināt (mācības valsts valodā). Citādi kaut kā nehumāni sanāk.
0
Tie krievi, kas grib lai viņu bērns mācētu runāt Latviski, sūta būrnus latviešu dārziņos. Tad vairs nav sevišķi apmierināti latviešu bērnu vecāki ;)
0
nah viszzas acckijas SŪTI SAVU BĒRNU TĀDĀ SKOLĀ, KĀDĀ GRIBI UN MIERS kaa gribsehuy ta raksihgfs - chista pa latvejski
0
+ man baisi patīk tas "mazā, bet nozīmīgā soļa speršana pretim latviskākai Latvijai" gan kā izteiksmes līdzeklis, gan kā šaurpierisma pazīme. No jelkuras vietas Latvijā, sperot mazus soļus pretim pareizajai debespusei, agrāk vai vēlāk iesvempsies Daugavā. To arī novēlu visiem aptrakušajiem nacionālistiem!
0
Latvija pirmāmkārtām ir latviešu valsts. Jo vairāk nekur citur uz šīs Zemes nebūš vietas, kur latvieši varētu būt mājās, savā Dzimtenē. Tad Latvija vēl ir visiem tiem nelatviešiem, kam šeit patīk dzīvot kopā ar latviešiem, kuri ciena šo zemi, latviešus utml.
Bet tiem, kas grib šeit redzēt vai nu vēl vienu Krieviju vai Holandi, kas latviešus sauc par "fašistiem, gansiem", kas uztver latviešu valodu par "sobacij jazik", nav šeit vietas. Nekādas otrās vlasts valodas šeit nebūs. Es atceros, ar kādu sajūsmu es uztvēru faktu, kad Rīgā nomainīja visas nosaukumu plāksnītes uz latviešu un es negribu redzēt atgriežamies PSRS.

Un Heresy, tu esi kosmopolītu izdzimums, ja gribi divvalodību. Dodies prom uz Briseli, tur ir tava īstā vieta.
0
He he, tikpat labi varētu ieteikt tev doties tā patālāk prom no Rīgas (Dzimtenes ietvaros), ja tevi te pārāk daudzi nesaprot
0
fuck heresy.
Izteikti patriotiski tev uzskati.
0
Protams protams... ja pie manis pēkšņī ievāktos nelūgtu apakšīrnieki, uzvestos cūciski un pateiktu man, ka ja man nepatīk, es varu no savas mājas vākties prom uz citurieni...
0
Cienījamā (heresy), cik tev būtu gadiņi? Laikam jau visi 8, ja tu domā, ka piešķirot krievu valodai valsts valodas statusu, pēkšņi viss būs jauki un skaisti.
Jau tā visur krievu un krievisku būšanu pilns, bet ja tas viss būs oficiāli - aidā Maskava-2.
Latviju nosauks par Vasjukiem un līksmība būs jo liela.
0
Tu uzskati sev par Vislatvijas saimnieku, acīmredzot.
Dzīvo un ļauj dzīvot citiem, pasaules valdnieks atradies
No šiem prolatviskajiem izlēcieniem 1. nekas nemainās 2. paliek tikai sliktāk
0
ev a jums neliekas, ka šīs problēmas jau ir par gadiem 10 novecojušas?
es, piemēram, negribu 3. reihu latvijā
un lai pie teikšanas tiek tādi kā šitie... aptrakušie alko/pagan-metālisti
0
Protams, nefolk, vieglāk ir neko nedarīt un skatīties, kas tad nu notiks.
Un vai katrs latvietis savā zemē nevarētu justies savā ziņā kā saimieks? Pieņemu, ka jebkuram normālam cilvēkam tas liktos gluži normāli.

Vai kāds man varētu argumentēti pastāstīt, kas tik labs notiktos, ja krievu valodai pēkšņi iedotu valsts valodas statusu?
0
Par "nelūgtajiem apakšīrniekiem"
Tu domā slāvus un tādus, ja?
1. viņi tev neko nemaksā (un viņiem tas nav jādara)
2. lielākā daļa te ir dzimuši un tie, kuri nav, te atbrauca ne jau tāpēc, ka te zāle zaļāka vai jūra siltāka, bet gan PSRS masu/industriālā menedžmenta bīdīšanas ietvaros, par kuru tālu ne paši bija atbildīgi.
0
lash, tavi izteikumi ir aloģiski un absurdi jau pašā saknē, demonstrēju:

"vieglāk ir neko nedarīt un skatīties" - man personīgi pajāt, es ar krievu varu arī krieviski parunāt, tāpēc lōģiski, ka izvēlos vieglāko... vai tu uzstāj, ka ikvienam jābūt kā katolim?
"latvietis savā zemē" - zeme kā tāda nevienam nepieder
"savā ziņā kā saimieks?" - šobrīdējā likumdošana atļauj tev iegādāties savu zemi un uzlikt tur šlagbaumu ar zīmi "krieviem ieej aizliekt, here be patriorcs"
"jebkuram normālam cilvēkam" - tādu nav
"Vai kāds man varētu argumentēti pastāstīt, kas tik labs notiktos, ja krievu valodai pēkšņi iedotu valsts valodas statusu?" - tas ir politiku nepārzinošās heresy izraisīts fleims un es uz tādiem ekstrēmismiem nepretendēju, bet, atbildot uz tevis uzdoto jautājumu, - vairāk cilvēku zinātu vairāk valodu, un tas par skādi nevar nākt. Neesmu tur nekāds slavofīls, bet latviešu valodā tu skuj pateiksi tik, cik krieviski var pateikt, pat lietuviešu iepauno šito "dzimto", kas 50% sastāv no ģermānismiem un tiem pašiem slāvismiem. Tā kā zaudēt ir maz ko
0
Nefolk, es jau teicu, man nav iebildumu pret VISIEM nelatviešiem Latvijā. Bet man ir iebildumi pret tiem, kas izsakās "poganaja strana", "sļiškom malo labusov v Sibiriju vivezli", "latišī suki i gansi" un dzīvojot Latvijā 30 gadus nav iemācījušies latviešu valodu.
0
Lab, te nav jēgas strīdēties. Ja cilvēks ir noskaņots, ka Latvijā 2 valodas būtu varen labi - neiešu strīdēties, jo tāpat pārliecināt neizdosies.
Vien gribu piebilst nefolkam, ka pēdējā postā ir uzrakstīts pilnīgs bullshits.
Kaut vai:
"jebkuram normālam cilvēkam" - tādu nav ;;; neredzu jēgas diskutēt, ja jau diskusija aiziet pilnīgā pakaļā līdz ar šādu piesiešanos vārdiem.
0

"Neesmu tur nekāds slavofīls, bet latviešu valodā tu skuj pateiksi tik, cik krieviski var pateikt, pat lietuviešu iepauno šito "dzimto", kas 50% sastāv no ģermānismiem un tiem pašiem slāvismiem. Tā kā zaudēt ir maz ko "
Tev nešķiet nefolk, ka latviešu valodu piesārņo ar visādiem svešvārdiem? Zinu, ka tev viss pie kāja, bet tomēr...Tu jau pats nonāc pretrunās ar sevis teikto!

0
Es arī piemēram, itin bieži darbā saskaros ar krieviem un viņi ironizē par tādiem "latviešiem" kā nefolks, "kurš čista latviski pareizi runā".
0
saderam neizkausieties
0
Lai jau ironizē. Ja vajag, varu rakstīt ahūni korekti, gan ar pietrūzīmēm, gan dzeijām, bet metālistu portālā, sekoju Čapājeva (tā, kas ar Tukšumu) piemēram un biezzi izsakos t.s. "Tautas valodā" ;
0
Ļoti nenopietns pasākums! Tāda pati gaisa maisīšana kā līdz šim, kas ir nākusi no "Visu Latvijai"! Mūžīgie Latvijas "glābēji" neko citu laikam neprot, kā tikai kārtējo reizi pilnā kaklā aurot! Ij netaisos parakstīties! No šīs partijeles neko negaidu, un vismaāk vēlētos to redzēt pat jelkādā Latvijas pārvaldē!
0
"Tev nešķiet nefolk, ka latviešu valodu piesārņo ar visādiem svešvārdiem? Zinu, ka tev viss pie kāja, bet tomēr...Tu jau pats nonāc pretrunās ar sevis teikto!"

Haha, roflmao.
Ak jel, kā es mīlu visus ultranacionālpatriotpagā... kuri uzskata, ka, ja es savā valodā izmantoju internacionālismus, rusicismus un ko tur vēl, tad es neprotu runāt. Oh k'mo, man tā patīk un es tā runāju, baigais kosmopolītisms, lol.

Nē nē, man nav nekas pret to visu tīrību'n'stuff, lai visiem sirdī pagāniem, patriotiem, nacionālistiem, utt utjp skaista un laimīga dzīve, sava jūra, savs mežš, savi rituāli un tīrā valodiņa, es esmu pret to, kad man kāds sāk klārēt, cik mana valoda netīra, cik es nelatvisks, dvēslē nešķīsts utt utjp. Kmo, šad un tad der paskatīties arī uz realitāti, un šis acu priekšā uzglūnošais 21. gadsimts ir diezgan so so laiks nacionāliem izvērsieniem, + globalizācija laikam tomēr ir diezgan neapstrīdama lieta.

Par to otro valsts valodu - krievu, tas gan, manuprāt, būtu galīgi garām. Nu tomēr Latvija = latviešu valoda, un, ja man autoskolā sekretāre nesaprot, kad es viņai latviski prasu, kad ir jānāk uz nodarbībām, tas mani, maigi sakot, kaitina. Es pat pieņemu, ka tas, iespējams, bija provocējošs Heresy joks.
0
Eu, Ugga, negribi vienreiz noņemt garo vārdu filtru nost, tak nevar izpausties! :D
0
Kmo, šad un tad der paskatīties arī uz realitāti, un šis acu priekšā uzglūnošais 21. gadsimts ir diezgan so so laiks nacionāliem izvērsieniem, + globalizācija laikam tomēr ir diezgan neapstrīdama lieta.
--------------------------...
Kāds tur sakars runāt pareizā latviešu valodā ar nacionālismu?
Cik klasītes esi pabeidzis?
0
Dirsā globalizāiju! Tā drīz pati sagraus sevi, jau tagad dēļ šīs te globalizācijas arvien lielāki sūdi notiek pasaulē.
0
zini, es tā parasti nesaku, bet, citējot šniceli, labāk tiešām aizej un sodomizē sevi ar policijas steku.

domā, ka esi baigi pārāks par kādu, ja izdomā, ka tas kāds ir kaut kur izteicies ne tā, kā tu vēlētos?

vispār es teicu nacionāliem izvērsieniem, kas ir pietiekami abstrakts jēdziens, lai nebūtu tieši tevis minētais nacionālisms.

bet ja nacionālisms - tad - definīcijiņas, kas tiek piedāvātas
1.patriotiskas jūtas, uzskati, nacionālā pašapziņa.
2.visas šīs parādības pārāk sakāpinātā formā; šovinisms.

šovinisms - citu tautu un nāciju interešu ignorēšana un rupja apspiešana savas valsts, impērijas interešu vārdā; galējs nacionālisms.

šajā gadījumā es domāju to fakino šovinismu, kas daudzos valda. kā stāstīja Izkapts, patriotisms ir balstīts tikai uz emocijām, kam es arī, nedaudz padomājot, varu pilnīgi piekrist. izaugu pārlasījies pārietekmējies no nacionālistiem, tagad krievi lohi, vācieši lohi, ebreji lohi, nēģeri lohi, ko viņi meklē manā zemē, izšaut visus vai deportēt nah? tas nekas, ka no mums te tāpat gandrīz neviens nav tīrs latvietis (real slim shady, please stand up) un ka, kā jau nefolks teica, krievi te nebrauca siltākas jūras meklējumos. Un es biju domājis konkrētu cilvēku, kas man mācīja, ka nedrīkst teikt kompjūters, nedrīkst teik tipa un vietām pateikt camon vai whatever, un man tas krīt nah uz nerviem. tas arī viss. bet atkal jau kādam kaut kas ultra nepatīk.
0
kaut gan teiciens

"Cik klasītes esi pabeidzis?"

jau vien parāda, ka ar tevi nav vērts runāt, nigga šmigga y0, bļe nah fuck scheisse pezzo di merda figilo di putana, hahahaha, es taagd piesārņoju tavu fakino valodu, mauhahah, aāāā'jajajahhahuihfcwsv
0
pats vismaz saprtai ko uzrakstīji?:)
0
"Dirsā globalizāiju! Tā drīz pati sagraus sevi, jau tagad dēļ šīs te globalizācijas arvien lielāki sūdi notiek pasaulē."

man nav nekas pret tavu nostāju, bet tomēr tev visu patīk komentēt no kaut kāda it kā novērojošā skatpunkta, bet, ja jau tā saki, tad dod arī reālus risinājumus, kā globalizāciju apturēt, un latviešiem atgriezties pie sava sākotnējā dzīvesveida, vai arī kāds ir tavs, manuprāt, neiespējamais sapnis.

jau sen vairs nav iespējams izdzīvot nesadarbojoties ar citām tautām. tradīciju zaudēšana ir baigi tizla lieta, un tās vajag mēģināt saglabāt, bet ir viena lieta būt latviskam, cienīt savu valsti un valodu, un otra lieta noliegt citas nācijas un to tiesības šeit atrasties, ja ir kaut mazākās vēstures zināšanas.
0
"pats vismaz saprtai ko uzrakstīji?:)"

Jā, sapratu, un pat izskatās, ka bez drukas kļūdām un smaidiņu lietošanas.
0
"Dirsā globalizāiju! Tā drīz pati sagraus sevi, jau tagad dēļ šīs te globalizācijas arvien lielāki sūdi notiek pasaulē."

Dirsā tādu cēloņsakarību (ne)izpratni! Sūdi ir bijuši vienmēr. Kamēr katrs dzīvoja savā sētā/sādžā/klanā, bija savstarpēja diršanās, skauģu-kaimiņu būšanas un sūdi ar kaimiņu ciltīm (nozagtas līgavas, orku reidi, utml.) Globalizācija vispār ir tikai vārds. Visa pamatā ir cilvēka varas (visplašākajā nozīmē) kāre. Šeit šitajā fleimā arī notiek smieklīgi miniatūri varas cīniņi, jo katrs ir pārliecināts, ka viņa uzskats ir varenāks. Un, ja nespēj to konstruktīvi pamatot, uzraksta DIRSĀ
0
"nozagtas līgavas, orku reidi, utml"

haha tieši tā. globalizācija (kas ir tikai vārds) pauno. kmo, jūs kāds gribētu, lai pēkšņi nefolks jums kāzu naktī nozog līgavu, vai arī uzrīda trakojošu orku baru?

btw, nefolk, za frumi dziesmu ievados tiek izmantotas orku balsis?
un jā, tevis nava tajās bildēs :( kā ta pašu kurinātāju neielika ;(((
0
ja nezini, mierīgi pasaki, lai es klausos Mirstošo Embriju
0
šokolāde [vācu Schokolade < sp. chocolate < acteku chocolatl]
1.konditorejas izstrādājums, ko iegūst, pārstrādājot kakao pupiņas un pievienojot cukuru, aromātiskās vielas, piedevas.
2.no kakao pulvera, piena un cukura gatavots dzēriens.
0
ē, nu paskaties vēlreiz (ne jau tajos ofic.portālos, bet tur, kur visiem jākomentē, jāčeko, jābalso, jāaizpilda...) un Za Frūmi ir orku valodā viss, bet tas ir pamatā roleplaying-muzons, kad viņiem apnika orku rpg, sāka paralēli vampīrus močīt, ev, bet man 2 viņu albūmi no arhīva pazuduši :( Tach ir vislabākais, ja kas, lai gan, nez - tagad skatos, ka ir kaut kādi vismaz 3 jauni, kopš pēdējā, kas man ir, būs jāpazog

0
man ir vampires
0
ogg formātaa
0
Kosmopolītu izdzimums? Mīļie, mīļie, ehhh...

1) Valoda ir identitāte, ko cilvēks iegūst uzaugot. katram cilvēkam jābūt tiesībām saglabāt savu identitāti. Arī okupantu pēctecim krievelēnam. Šī attieksme atgādina kreiļu labošanu- "aizlocīsim roku aiz mugurais lai raksta kā normāls cilvēks"? Tā ir vardarbība. Un nav brīnums, ka tai seko vardarbība no pretējās nometnes.

2) Normālā valstī kritērijs valsts valodai ir tajā runājošo iedzīvotāju/pilsoņu skaits. Piemēram, Vācijā jau diskutē par to, ka jāpieņem kā oficiāla valoda turku valoda, daudzās citās valstīs vietējie dialekti un plaši izplatītas kaimiņvalstu valodas ir oficiāli atzītas- tik letiņi kā tādi auni skrien sienā un šo lēmumu veic ideoloģijas vadīti.

3) Citas valodas apspiešana nepalīdz latviešu valodai. Tas ir visīstākais valodas fašisms- no tā, ka agresīvi asimilēsim līdzās dzīvojošos citu valodu runātājus, mūsu valoda labāka nekļūs. Ir interneta slengs, rusicismi un neapdomīgi veidoti "Terminoloģijas komisijas jaunvārdi"- paši mēs savu valodu kropļojam.

4) Iemācītā valodā mēs nekad nesapratīsim lietas tik labi kā mātes valodā- būtībā krieviem tiks uzlikta barjera, kas liegs pilnvērtīgi apgūt izglītību. Mājās runā krieviski, pēkšņi skolā jārunā latviski un tikai? Manuprāt, normāla atbildes reakcija uz mazākumtautību skolu likvidāciju būs tāda, ka Krievijas vēstniecība un uzņēmēji dibinās privātskolas, kur mācīt savējos. Un tam nāks līdzi ideoloģija. Un vardarbība un koflikti tikai pieaugs.

Mani argumenti. Jūtu, ka pēč šī teksta man labāk kādu mēnesi nerādīties pasākumos :D :D
0
Nu jā, bet, kas man liekas daudz interesantāk (heresy nelasīju) par Vampires, ir šitie, piemēram:
www.last.fm/music/Za+Fr%C3%BBmi...
ir gandrīz viss noklausāms
Tik heh man kaut kā ir pašnotagots ar tulkojumiem iekavās, piem.,

Shakapon (Eagle)
Gotbork (Dragon)
Za hinor (The Temple)
Alba fashat (Elven Village)
Za shapaukatar spapol (The Inventor's Cave)
Za garmadh-gukh (Ruin City)
Za kaushar (The Ceremony)
etc.

Un pats Za Frûmi tip nozīmē "The Righteous Spirits" he he

Ja kas, pieprasu orku valodu par 3. valsts valodu. Tad varētu droši visiem teikt BURZUM! vai ZA VORBASHTAR RAZ SHAPOG* un nebaidīties, ka tevi nesapratīs

*The Revenge of the Legions (zviedru trū blekkeru ZAVORASH nosaukuma tulkojums)
0
Ou, laža, pūķis ir GOTHBORK
:(
0
tak vienkaarshi tas viss noreduceejaas uz to vai gribam veecinaat saprashanos vai kachaat pravas. es balsoju par saprashanos un man nebuutu zheel kauko ziedot taalab. it sevishkji ja tas kaukas buutu kaukas taads kas mani kaa indiviidu neskar vispaar un existee tikai kaa fikcijas templis sabiedriskajaa domaa. savu nacionaalo pashapzinju var reaali dirsaa iebaazt un taa jau nu toch nebuus taa lieta kas tev kompensees to ka tu nesaproti un tevi nesaprot.
0
orku valoda varētu būt pirmā valsts valoda!
0
Pirmā valoda ir ķermeņa valoda!
0
Deathperado, šodien, plkst. 00:28
"Dirsā globalizāiju! Tā drīz pati sagraus sevi, jau tagad dēļ šīs te globalizācijas arvien lielāki sūdi notiek pasaulē."

Viegli jau teikt - dirsā, tomēr tas ir dabisks un neapturams process. Globalizācija ir salīdzinoši nesen izdomāts vārds, kas piešķirts procesam, kas risinājās jau iepriekšējā ledus laikmetā un vēstures grāmatās tiek saukts par lielo tautu staigāšanu. Migrācija ir normāls process (un tas ietver, īpaši mūsdienās, ar modernajiem saziņas/satiksmes līdzekļiem arī kulturālo un etnisko migrāciju un jaukšanos), vienīgi tagad tas viss risinās daudz straujāk un sekas ir novērojamas viena mūža ietvaros.

Dabisks process ir arī savas teritorijas aizstāvešana. Un dabisks process ir migrācijas un tautu jaukšanās rezultātā etnosu izzušana un jaunu rašanās. Tā nu tas ir, un tur neko nevar padarīt. Kas attiecas uz to, ka globalizācija sagraus sevi - es saskatu tikai divus scenārijus - rosola katlu a la ASV, vai pieaugošās spriedzes rezultātā izraisījušos globālu karu, kas šo spriedzi uz kādu laiku mazinātu, vai nu milzīgu cilvēku upuru un tādējādi atbrīvojušās dzīves telpas rezultātā, vai arī - mazāk gan ticams - tas būtu tik postošs, ka atsviestu dzīves līmeni par gadu desmitiem, kazi, pat simtiem atpakaļ.

Nekur no tā globalizācijas bubuļa nespruksi, vienmēr cilvēkiem ir bijusi tieksme centralizēt, un tagad, attīstoties komunikācijas iespējām, pasaule strauji it kā rūk mazāka, tādēļ tas process arī ir sāpīgāks.

Labi, tas viss ir savā ziņā novirzīšanās no temata; lai arī es apzinos kāda no augstāk aprakstītiem scenārijiem neizbēgamību, tomēr gribētu gan attālināt to, cik vien iespējams, tas ir, dzīvot kā latvietim Latvijā.
0
"daudzās citās valstīs vietējie dialekti un plaši izplatītas kaimiņvalstu valodas ir oficiāli atzītas- "

Kādās daudzās ? Ja neskaita defaltā multinacionālās valstis kā Šveice, Kanāda, Beneluksa valstis, Izraēla un pusi Āfrikas, tad divas oficiālās valsts valodas ir tikai Baltkrievijā / Īrijā (okupantu un ķeksīša pēc izmirstošā savējā) un Somijā (kas reāli kā galvenā valoda ir tikai Ālandu salās). Dānijas kolonijas var neskaitīt.

Par mācīšanos Latviešu valodā no pirmās klases (kas būtībā nozīmē krievu valodas skolu likvidēšanu) var pieiet dažādi - skaidrs, ka Krievam aizbraucot uz Vāciju / ASV utt. nav nekādas Krievu skolas (par valsts naudu), bet mums tā vēsturiskā situācija ir tādā kāda viņa ir un visus vienā maisā nevar un nevajag bāzt, nekas labs no tā nesanāks.

Manispēc mācīšanos tikai Latviešu valodā (vai kaut tikai pastiprinātu Latviešu valodas mācīšanu) var arī viduskolās nerealizēt - latviešiem būs vieglāk iestāties Latvijas augstkolās, kur iestājeksāmeni ir Latviski. Pēc analoga principa, ka pidari ir baigi labi - jo vairāk viņu, jo vairāk gribošu sieviešu ...

Ja tev autoskolā nevar atbildēt Latviski - ej uz citu, dzīve pati piepiedīs tos kam to vajag iemācīties gan Krievu, gan Latviešu vai kādu citu valodu.

Bļa, pat bez bobija Trūmetālu par sūdainiem Delfiem pārvērš. Moš vajag nolikvidēt ''Viskas'' sadaļu ?
0
"1) Valoda ir identitāte, ko cilvēks iegūst uzaugot. katram cilvēkam jābūt tiesībām saglabāt savu identitāti. Arī okupantu pēctecim krievelēnam. Šī attieksme atgādina kreiļu labošanu- "aizlocīsim roku aiz mugurais lai raksta kā normāls cilvēks"? Tā ir vardarbība. Un nav brīnums, ka tai seko vardarbība no pretējās nometnes."

Tieši tā. Latvija ir vienīgā vieta, kur latvietim saglabāt un kopt savu identitāti - dabiskajā vide. Tiesa neko lāgā ar to nevedas. Visādi apzināti/neapzināti kangari ir gatavi dalīt mūsu bezdelīgas ligzdu ar lāci, vilku un sarkandibenaino mērkaķi.

"2) Normālā valstī kritērijs valsts valodai ir tajā runājošo iedzīvotāju/pilsoņu skaits. Piemēram, Vācijā jau diskutē par to, ka jāpieņem kā oficiāla valoda turku valoda, daudzās citās valstīs vietējie dialekti un plaši izplatītas kaimiņvalstu valodas ir oficiāli atzītas- tik letiņi kā tādi auni skrien sienā un šo lēmumu veic ideoloģijas vadīti."

Lūdzu neaizmirsīsim to, ka pēc otrā pasaules kara Vācija ir nospiesta uz ceļiem un ar vainas apziņas ļoti apsēsta, tāpēc laiza pilnīgi visas iespējamās minoritāšu pakaļas.
Ja atceries, Latvija nevienu kara laikā neokupēja. Nestādos priekšā nevienu nopietnu iemeslu, kura dēļ mums būtu jāpieņem okupantu valoda kā savējā - oficiālā.

"3) Citas valodas apspiešana nepalīdz latviešu valodai. Tas ir visīstākais valodas fašisms- no tā, ka agresīvi asimilēsim līdzās dzīvojošos citu valodu runātājus, mūsu valoda labāka nekļūs. Ir interneta slengs, rusicismi un neapdomīgi veidoti "Terminoloģijas komisijas jaunvārdi"- paši mēs savu valodu kropļojam."

Tipiska Maskavas retorika. Ja krievvalodīgajam Latvijā ir jākomunicē (jārunā, jāmācās) latviski, tad tā lūk ir "apspiešana".
Kas ir tā mistiskā agresīvā asimilēšana? Kā tā izpaužas?

"4) Iemācītā valodā mēs nekad nesapratīsim lietas tik labi kā mātes valodā- būtībā krieviem tiks uzlikta barjera, kas liegs pilnvērtīgi apgūt izglītību. Mājās runā krieviski, pēkšņi skolā jārunā latviski un tikai? Manuprāt, normāla atbildes reakcija uz mazākumtautību skolu likvidāciju būs tāda, ka Krievijas vēstniecība un uzņēmēji dibinās privātskolas, kur mācīt savējos. Un tam nāks līdzi ideoloģija. Un vardarbība un koflikti tikai pieaugs."

Amerikas latvieši tajā aizjūras zemē gan valodu iemācījās, gan mācījās tajā, gan izglītību ieguva. Neviens par "barjeru nežēlojās". Jā, dibināja savas privātskolas un vardarbīgi tāpēc nepalika.
0
Opā kas tad Te. Heresy atkal izcēlās :D Paklau - Tu sev nožēlojama reizēm neliecies ?

Runci un nefolk: Negribu es runāt piedrazotā latviešu valodā! Un dēļ visādiem tādiem indivīdiem kā jūs abi, man savu valodu arī nesanāk attīrīt. Nēnu nu labi - savu reizi jau var kādu "svešvārdu", bet nejau visu laiku. Un jā es mēdzu cilvēkiem aizrādīt par "svešvārdu" lietošanu.
0
Tikai atskaitam IT terminus, jo latviskojumi nudien ir ārprātīgi.
0
^ pilnīgs sviests. Turklāt "latviskais ofiss" reāli besī (ups, sorry :) : kā paroc dziļāk, tā viss pēkšņi ir Angliski. ''Kešotais Echange režīms'' vienkārši zilina pakaļu !

P.S. Ar ko vārds ''kompjūters'' ir nelatviskjāks par datoru ?
0
Tas būtu Skaitļotājs
0
Nevajag demogoģiju šeit uzreiz izvērst, neviens nacionālists neprasa tagad latviskot visu pēc kārtas.
0
uhu, nah tos "jautros" latviskojumus, ja nevar izdomāt normāli, tad nedomā vispār
Stand by - gaidstāve, "Windows tiek beidzēts" u.c. foršas štelles tiešām ir afigeķ latviskas ;D
0
Nožēlojama es sev patiešām neliekos, jo man atšķirībā no citiem nav bail no kaut kādas mistiskas latviešu valodas izzušanas un es automātiski nesaistu cilvēkus ar varu, kas viņiem (daļai viņu) čakarē smadzenes.

Agresija ir- kaut vai dzēlīgā attieksme, ka pēkšņi ne par ko nerunāt krieviski, kaut prot šo valodu. Vēsturiskā situācija tomēr ir tāda, ka šī iedzīvotāju daļa te ir pietiekoši ilgi, lai viņus akceptētu un ļautu viņiem dzīvot un kopt savu kultūru un tradīcijas. Lietot savu valodu. Nevar noliegt to, ka viņi veido lielu daļu sabiedrības.

Patreizējā attieksme pret viņiem krievu tautību un valodu padara par slimību. Kaut kā latvieši ir pārāk vārgi un aprobežoti, lai spētu respektēt un cienīt arī citas līdzās dzīvojošas tautas.
0
Tos laikam par kalkiem sauca - tupa svešvārda iztulkošana, bez kultūrvēsturiskā seguma. ''Galvene un Kājene'', yeah, baby ! Kāpēc ne ''piekājīte'' ?
0
Interesanti, ka ka latviešiem ir jārespektē, bet latviešus var arī nerespektēt. Ak jā, pareizi, kultūru tak šeit tikai 1940.gadā atveda, te tak bija tumsonība, cilvēki nevilka naktskreklus uz ballēm un nemazgāja traukus tualetes podos, kā to darīja kultūras un gaismas ienesēji!
0
Uz ko tu atsaucies?

Ja nevari norādīt avotu, sanāk, ka pats uz sevi. Jeb to priekšstatu, kāds tavā ar čurukrāsas šķidrumu aizlietajā galvā ir radies par citu ("anti-latviešu") priekšstatiem, par kuriem tavējais subjektīvais zin tik pat, cik par matiņu skaitu ap tavas mātes krūšu galu. Rezultātā tu pierādi sevi kā aizspriedumainu ībli, kas savai nācijai nekādu godu nedara. Tādus, lūk, vajadzētu uz Sibīriju, lai padzīvo tajās etnolatviskajās sādžās un pieradinās dzert normālu kandžu nevis tos globalizācijas importētos kapitālistu sūdus
0
*globalizācijas rezultātā
0
heresy demagoģija šķiet ir kaut kur dzirdēta no Tatjanas Ždanokas priekšvēlēšanu uzrunām.
0
"šķiet" ir jāliek komatos, latvieti!
0
nefolk, manas kļūdas salīdzinājumā ar tavējām ir kā diena pret nakti.
0
Heh.

"ну вообще то те латыши, кто не гансы, нормальные."

(tramvajā noklausīts citāts)

Izskatās, ka daži lien vai no ādas laukā, lai tik netiktu uzskatīti par gansiem.
0
esmu riktīgs GANSS, man vārds arī ir tāds
ja par mani ir mājiens tai skaitā, nekur nelienu, vnk reizēm gribās sist visu to aunu baru (patriotus, vislatviešus, prolatviešus, utml.), tāpat kā viņiem reizēm gribās sist krievus un citādos
bet sublimēties tīmeklī ir veselīgāk (viņiem)
uzskatiet to par filantrōpiju
0
Es atsaucos uz aculieciniekiem, kas ir piedzīvojuši "atbrīvošanu" un laiku uzreiz pēc tās.
0
Es esmu plilnigi pret krievu valodu Latvja(nu ka otro), fuck off krievi, ko saujinja krievu kuri dabujusi pilsonibu var te niidet kautko par savas valodas ieviesanu? un ko vispar var teikt nepilsonju kaudzes, kas atrodas Latvija? viniem vispar buutu jatur mutes ciet.
0
Otra galējība - mest visus krievus vienā maisā. Daudzi krievi ir latviskāki par latviešiem.
Un vēl viena lieta - izšķirsim "krievvalodīgos" un krievus. Tas nav viens un tas pats.
0
atvainojos, visus krievus tiesam nevar mest veina maisa, es biju nedaudz aizdedzies..
0
Nu nu, tieši interesanti no malas pavērot, kurš te ir īstāks „patriots”.
Nez kāpēc jūsu patriotisms izpaužas tikai foruma radiKālajos izteicienos. Kāpēc nevācat interneta parakstus par to, piemēram, lai skolotājiem paceltu algas, ko? Jeb cīņa par to nav īsto patriotu kompetencē? Fui! Pretīgi.
Man vispār pajāt, būs te krievu skolas nākotnē vai nebūs. Tas nav vairs aktuāli. Cilvēks ir tāda būtne, kas visiem apstākļiem pielāgojas. Un krievu bērni iemācīsies latviešu skolās latviski gan matemātiku, gan fiziku un varbūt vēl labāk par latviešiem.
0
Gramatiku viņi jau šobrīd prot labāk par latviešiem.
0
prieks par tiem kuri mak, bet ko darit ar tiem kuri vispar nezin pateikt ne varda?
0
Tas būs apsveicami, ja mazie krievvalodīgie tiešām labi mācīsies un arī būs lojāli pret mūsu valsti un zemi (nevajag muldēt, ka zeme visiem ir kopēja), tad arī būs mazāk problēmu. Pagaidām tas nepatīkamākais ir tas, ka man ir bezmaz jācieš no tā, ka es negribu runāt krieviski (piem., sabiedriskajā transportā vai bibliotēkā),jo kāpēc man tas ir jādara? Un beigās man vēl uzbrauc augumā, kāpēc es runāju kkādā sūda valodā (man tieši tā arī krievu valodā uzprasīja) Tā ir atklāta diršana dvēselē. Kā Tu domā, Heresy, vai latvietis pret tādu tekstu var būt vienaldzīgs? Ko, īpaši Rīgā, reāli apspiež, tie ir latvieši. Kur paliek manas, pilsoņa, tiesības? Daudzi krievi vienk tam uzspļauj un atklāti par mums ņirgājas, bet prom nebrauc, jo Krievijā viņus tāpat neviens negaida.
0
Cepuri nost cittautiešu priekšā, kas ir spējīgi apgūt latviešu valodu, mācīties tajā un visādi citādi ar cieņu izturās pret zemi, kurā dzīvo. No manas puses nekādu dusmu un pārmetumu, tikai cieņa. Bet nu dikti dusmo, vienalga cittautietis, kas šeit dzīvo, spļauj zemē un lūko uzspiest savu kārtību. Tāpat mani dusmo tautietis, kas kušinās un tādu cittautieti vērtē augstāk nekā latvieti.
0
Galvu nost
0
Tikai vēl pasakiet, ka noticējāt, ka šie paraksti tiešām kaut ko izmainīs, vai maz vispār tiks ņemti vērā. T'q jau ir VL tendence - sacelt troksni un uzkurināt tautu, lai pēc tam visiem piestāstītu pilnu galvu, par to, cik milzīgs darbs ir izdarīts.
Jautājums cits - kāds skaita, cik reižu tur parādās atkārtoti vārdi un uzvārdi? Domāju, ka vislatvieši sava reitinga celšanai no datora pēdējās dienās neatiet.
0
Jo es jau arī varu parakstīties gan kā Andris Zeltgalvis, gan kā Jānis Puduriņš, gan kā - johaidī, es taču varu parakstīties kā Jānis Balodis!!! Un, ņemot vērā šāda vārda un uzvārda visai biežo analoģiju, varu to darīt pat vairākas reizes. Ai kā Vislatvieši nopriecāsies, ka viņiem tik daudz Jāņu - atbalstītāju! :D :D :D
0
Eh- bet ko gan citu sagaidīt, ja reiz viņiem to visu uzspiež? Vardarbība rada vardarbību un paši stulbākie sabiedrības pārstāvji vienmēr to uzkūdīs.

Es pazīstu pietiekoši daudzus krievus, kas sarkdami par savu izrunu laužas iekšā latviešu valodas gramatikā un no visas sirds cenšas. Bet pat viņiem pie šādiem pārcilvēku/dižlatviešu izgājieniem pasprūk "suki latiši" un gribas nospļauties. Kamēr mēs izturēsimies pret krievu tautību kā pret slimību, sagaidīt, ka krievu būs lojāli Latvijas pilsoņi, ir vairāk kā neiespējami. Ja kaut ko uzspiež ar varu, cilvēki to atgrūž- tieši tā ir ar valodas uzspiešanu.

Par to pašu nerunāšanu otrā valodā- bet tieši tāda ir arī daudzu latviešu attieksme! Man daži pat ir teikuši, ka viņiem krievu valodā viss skan kā lamāšanās un viņi runā krieviski tikai tad, kad viņiem kaut ko vajag, bet atsakās atbildēt, ja kāds ko prasa krieviski.
0
"nefolk, manas kļūdas salīdzinājumā ar tavējām ir kā diena pret nakti."

Eu, kurrat ir kaut kāds feikais profils, vai arī tikt tiešām īsts bobijklons?
Vecīt, nefolkam ar gramatiku un pieturzīmju lietošanu tik tiešām ir viss kārtībā, kaut gan es arī nesaku, ka netā tam ir baigā nozīme.
Ja tu domā kaut kādas tevis izdomātas literāri valodnieciskās kļūdas, tad jūtu tev līdzi.

0
tik tiešām, lol
0
hehe, jah, varetum gan kadu pareirakstibas chempi uzrikot, redzetu tad, kursh kuru kurratu izpaunotu hi hi
ka jau rakstiju, te ir metalgalvu, nevis lingivistu forums, tapec jaruna tautisik
un man liekas, ka tu, kurrat, vienkarsi nezinaji to ka "skiet" ir iespraudums, tatad komatos liekams
tiri aiz alTRUistiskiem motiviem vadits pamaciju
peace off
0
blin vienu komatu neieliku ^^ vv (om3)
0
un vienu domuzimi
to liek tad, kad japadoma...
nevis _______ ________________ ____________ kaa sinisters dara :))
0
Runci Renār - negribu būt rupjš, bet teikšu latviski - nu ko piepisies? Ja nesaprati manis teikto nefolkam, tad pārlasi vēreiz!
0
Bet ja nu cilvēks ilgi domā ?

Vai ta Latvijas pilsonim idejiski var būt kādas problēmas ar latviešu valodu ?

Ja kāds grib uztaisīt sūro pētniecību - uz ielas garāmgājējiem vajag paprasīt cik ir pulkstenis un salīdzināt, cik krievu atbildēs uz Latviski uzdoto jautājumu Latviski, un cik latviešu - Krieviski, uz Krieviski uzdoto jautājumu ...
0
nevar nepamanīt, kā kurrats cenšās būt pareizrakstīgs tagad :)
tu pats nesaprati, btw, runcis ir mans maitijs protektōrs, viņš tev uzbrauca, jo tu man
btw, manos jāņos nefolks (ne es, bet pārējais) teicās tos sīkos noēst un tāpēc man sabarot narkotikas, lai es nevarētu jūs aizstāvēt - tā, kā tev metrdeviņdesmitplusīgais (varbūt) būs vienam iekārotājas gods jāsaudzē
ja nepārdomāsiet, protams
0
bet tas bija joks, un pat ne pārējais, bet viens
& es neiešu uz to smiļģa muzeju, nafig, noraušu vēl parazītus apziņā vai amorālu psihozi vai vispār maniakālu depresiju ar tālejošām sekām
0
nefolk - ironija te bija lieka!. Bet vispār tu iemācies domu pateikt konkrētāk, sarunāts?
0
Vispirms pasaki man, kuros gadījumos ironija ir lieka, tad varbūt sarunās ko kaut.
Un ja nu man nav domu? Vai tās nav manas domas? Vai arī es tā gribu - konkrēti nepateikt?
0
Par to manis teikto ironiju - pirmais tavs teikums par manu pareizrakstību!
Tad pie tā arī paliekam, ka tu esi nekonkrēts!
0
BoD, labi ieteica. Es ar krieviem automātiski runāju krieviski (aizvakar vēl vienam skaidroju, ar kuru tramvaju jābrauc uz bērnu pasauli - šestoj, nah) un tas ir ok, jo nav jau tik daudz to iespēju to valodu praktizēt - ar Peļēvina lasīšanu par īsu, Krievijā neesmu bijis nekad un tuvākajā laikā netaisos, bet Lietuvā tagad visi anglenei dod priekšroku, jo arī ir vairumā anti-slāviskā noskaņojumā un tur to krievu procents vispār ir minimāls (to es tā teorētiski saku - es jau māku lietuviski). Igaunijā vispār uz tevi skatās, kā uz nēģeri, ja mēģini kaut ko krieviski sarunāt. Bet tur man arī izņēmums ~80% Tallinas paziņu ir slāvi
0
Eu Heresy - pēc Taviem apgalvojumiem varētu padomāt, ka krievi 50 gadus ļaunā latvieša spīlēs mocīti un tagad cenšas tiesības atgūt.
Piedod, ja sarūgtināsu, bet ir otrādi. Tā arī nesaprotu kāda sūda pēc Tu latviešus noliec par agresoriem un tautu apspiedējiem?

Ieteikums lielajiem krievumīļiem - takš brauciet uz Krieviju! Tur to valodu var "praktizēt" no rīta līdz vakaram un tur krievus neviens latvietis "neapspiež".
0
nosponsorē man biļeti un vīzu, aizbraukšu ar
0
Bet ieteikums nevietā. Galīgi egōsadirsts, var arī te praktizēt. Kāpēc būtu kaut kur jābrauc? Tev jābrauc!
0
Esmu tur bijis - galīgi nepatīk! To valodu praktizēt galīgi nepatīk. Latvijā to nedaru - tur citā valodā īsti neviens nesaprot.
0
pieņemu, ka visi, kas ir gribējuši iemācīties latviešu valodu ir to izdarījuši un tie, kas negrib, to arī nemācīsies. un šeit rodas fifīgs jautājums:
kas būs labāks valstij, sabiedrībai: krievs, kurš ir izmācījies, kaut krieviski, vai arī krievs, kurš nav gribējis/spējis mācīties latviski un principā neko nav izmācījies?

no otras puses protams, pieņemt krievu valodu, kā otro gluži vienkārši nozīmē to, ka pēc divām paaudzēm latviešu valoda pārstās eksistēt ārpus šaurām folkloras kopienām. iemesls vienkāršs - vieglāk būs komunicēties krieviski, kā universālā valodā, līdz ar ko tā ātri vien pārņems visas jomas.

nav tā, ka tiem, kas gribētu nebūtu iespēja apgūt latviešu valodu šeit. pazīstu cilvēkus, kas to ir izdarījuši jau diezgan ievērojamā vecumā.
0
"līdz ar ko tā ātri vien pārņems visas jomas"

eeee - vai tad tas jau nav noticis?
0
murgi....esmu APOLITISKS...
0
tad jau labaak atbalstiit pensionaarus un nobalsot pret saiemu..:)))
0
murgi....esmu APOLITISKS...

+1 +(y)
0
Šāds profils neeksitē!

Wtf?
Apokaliptiskos bano?
0
kas neeksisteee?
0
bano politiskos...
0
"Šāds profils neeksitē!"
un turpina raxtiities?
WTH? :D
mheeh, vakar krievi vinneeja
0
doomed, vakar, plkst. 09:08

"...iemesls vienkāršs - vieglāk būs komunicēties krieviski, kā universālā valodā, līdz ar ko tā ātri vien pārņems visas jomas..."

Elizabethe, šodien, plkst. 11:17

"eeee - vai tad tas jau nav noticis?"

Nu nez nez. Cik redzēts, nav gan noticis. Lielākoties abu valodu pārstāvji dalās divās frontēs, dažādās jomās. Tās pašas tipogrāfijas, ir gan krievu kolektīvu, gan latviešu, un katrā ir tikai 1, augstakais 2 cilvēki no otras kopienas, kas tur vells viņ zin ko meklē. Kad meklēju kaut kādus darba variantus, uz krieviski drukātiem sludinājumiem nemaz neskatos, jo, ja pat, man nebūtu nekādu iebildumu pret krieviski runājošu kolektīvu, tāpat viņi mani tur diez vai gribētu redzēt, tā vietā, lai paņemtu sev radniecīgāku dvēseli. Un, kā saka, i es, i viņi, bez obidas, laimīgi tusējam atsevišķi. Bet vienreiz gan meklējot pēdējo darba vietu uzrāvos uz kkādu marasmu. Bija ielikts sludinājums skaidrā, nekļūdīgā latviešu valodā, ka tiek meklēts maketētājs.. Uz telefona zvanu arī atbildēja bez akcenta latviski. Viss forši, stundu pētīju karti lai saprastu, kā tai čuhņā nonākt, līdz beidzot aizbraucu. Kā iegāju iekšā, gribējās uzreiz ārā tikt. Iekšā skan krievu rādžiks ar kautkādu sūda popsu "Ja ķebja ļubļu" utt.., un visi ir krievi, izņemot babuku, kas sēž pie telefona. :))) Nē, nu, es atkal varu atkārtot, es neesmu no tiem, kas naidīgi izturās pret krieviem, it sevišķi, ja tie ir izglītoti, normāli cilvēki, kas tāpat kā es, un tu, un citi lohatroni, maksā nodokļus. (Jā, ibio, starp citu valsts nauda ir nodokļu maksātāju nopelns, ne tā? Tā kā, ja mēs pieejam pavisam aukstasinīgi un demokrātiski šai lietai, tad arī viņiem no saviem nomaksātajiem nodokļiem ir jābūt tādām pašām tiesībām kā mums. Vairāk runa ir par principu, ka nelūgti viesi, tomēr, ir un paliek NElūgti viesi, lai cik iecietīga būtu abpusējā komunikācija. Vispār jau smags jautājums visa šitā štelle, jo tam nabaga krieviņam, kuram nav palaimējies ar to, ka Latvija ir viņa dzimtene, nesaprot, ka viņš šeit ir nelūgts viesis, vai, precizēsim, NV pēctecis, un ar kādiem notikumiem un sajūtām šī ieviesošanās saistās mūsu vecākiem un vecvecākiem. Viņš to nerubī un nerubīs, jo viņa senčiem ir sava izpratne par vēstures notikumiem. Krieviem ir arī ļoti raksturīgs naivums, un ne vienmēr šī neizpratne ir apzināts ļaunums un cūcība. Daudzi no viņiem tiešām tic, ka ir šeit atbrīvotāji un kultūras vēstneši) un atgriežoties pie darba meklējumiem... Bled! Es biju apvainojies, jo biju tērejis savu laiku, pisdamies huj viņ zin kur ellē ratā, kur es tāpat nevienam neesmu vajadzīgs, jo uzreiz jau pēc acu skatieniem, mīmikas un ķermeņa valodas (Jā, man ir vidusskolas 1. vietas diploms psiholoģijā, hahahaha) redzēju, ka ne viņi mani grib tur redzēt, un ne es tur gribu palikt, par ko signalizēju ar pieklājīgu pasaciņu.. tur ķip na na na, jo boss vēl pusstundu kavēja. Karoč, ai! Īsumā, tā bija cūcība! Ja tev ir krievu kolektīvs, un gribi tur redzēt krievus, tad ko liec sludinājumu latviski?! Valsts iestādēs arī neviens krieviski nerunā. Nav nekādas krievu dominances šeit, latvieši ir sīksta tauta. Fukk off, es eju dzert alu un strādāt. Darbs dara brīvu! :)
0
kaa neeksistee? Es TE...!
0
Tastik tev taa liekas ka manis NAV!!!
0
Heh, vēl viena tēma, kur ir vien jāizkārnās.
Jo tiešām bij jābrīnās, augstāk stāvošo lasot - kādos siltumnīcas apstākļos gan dzīvojuši tie, kam tik gauži rūp vaņku labsajūta šai zemē?
Varbūt dažam derētu padzīvot šeit, kur dzimto mēli uz ielas dzird labi, ja reizi nedēļā - kazi, domu gājiens iegrieztos drusku reālistiskākās sliedēs. Nē, es nepārspīlēju; ņemot vērā, ka latviešu šeit, 5. lielākajā valsts pilsētā, pat pēc tiem oficiālajiem datiem ir tikai 40%, un tos pašus uz ielas nedzird pa kilometru, kā krievus, kur to kopā vairāk par 1 - bieži vien arī latviets pie latvieša vēršas krieviski; paradums, un dzīves neizbēgamība, saproties.

Un kas tas, pie velna, par terminu - "krievvalodīgais", vai kāds var paskaidrot? Kamdēļ nekur nemana ne "lietuviešvalodīgos", ne "vācvalodīgos"?
Vai arī te domāti tie uz pirkstiem saskaitāmie Latvijas ukraiņi un baltkrievi, kas vienkārši pārkrievojušies - jau savā dzimtenē?

Bet, pa tēmu - krievu skolu slēgšana kaitēšot sabiedrības saliedētībai?
Ak, svētā vientiesība.
Izvelkot galvu no dirsas, un atverot acis, var teikt - gluži otrādi.
Problēma vienkārši ir tajā, ka krievs še ir tikpat atrauts no savas kultūras, ka no vietējās - un tamdēļ arī saņemam to, ko saņemam.
Kurš tad sunim asti cels, ja ne pats? Ja neko nedarīsim šai jomā, tad tā arī dzīvosim visu mūžu ar vardarbīgi pielaulātu pinkainu un rūcošu lāci pie sāniem.
Jo - kas tad tas galu galā ir? Es pazīstu vairākas Latvijas krievu ģimenes, kuras dzīvo Anglijā, un kuri paši, un šo bērni, šā vai tā, tomēr runā angliski; bet tās valsts valodā, kur līdz emigrācijai pavadījuši visu mūžu - nenieka.
Tā ja; ticiet man - krievs pamatīgi izmainās, kolīdz ir spiests runāt un dzīvot cilvēcīgi. Tad šim, varbūt, pirmoreiz ienāk prātā, ka visu mājā izrīt, visus piesmiet, un galā piedirst uz galda tomēr nebūs īsti cilvēcīgi - un nevajag teikt, ka Deathperado par šādiem stāstiem melo; man visi radi Krievijas pierobežā kara laikā dzīvojuši, daudz ko no šiem redzējuši, zin šo to pastāstīt.

Un nesaprotiet nepareizi - patiešām cienu krievu tautu un kultūru kā nevienu citu, jo tā nu ir sanācis, ka šo valodu protu ne sliktāk par dzimto; un tādēļ redzu, ka, lai kurā jomā skatās, šie ir mums krietni priekšā.
Kaut vai ieejot bibliotēkā, un redzot, ka jauno latviešu grāmatu stendā atkal ir tikai Daču Rukšāņu un Gundegu Repšu gultasstāsti, droši var ņemt ko no izdevniecības "Эксмо" klāsta - gan jau būs kas gan saturiski vērtīgāks, gan formas ziņā novatorisks; un dod die's, ka latvjiem būtum bijuši tādi roka klasiķi, kā Grebenščikovs vai Алиса... Turpināt var tiešām jebkurā interesējošā virzienā.
Liela tauta, ko tu padarīsi. Taču arī liela tumsonība tur allaž būs; tāpat kā Sibīrija, nekur no Krievzemes nepazudīs.
Tā ka nevajag prastiem lopiem piešķirt pārcilvēciskas privilēģijas; nožēlojamāko kādas tautas daļu slavināt tikai tās pilnīgi citas daļas nopelnu dēļ. Pat ja tas izsauc šo zemisko ņurdēšanu - lai. Atņemot mums mūsu valodas vidi, praktiski, tiek atņemts viss - gan garīgie, gan arī materiālie, tautas pamati.
"Labāk manu galvu ņēma, nekā manu tēvuzemi".
Citādi tā arī paliksim autiņos - bērnībā, kurā mana latviešu paaudze, savas ar trulumu robežojošās tautai raksturīgās labsirdības un miermīlības dēļ, allaž bij izstumto lomā bravūrīgo krievu starpā.

Priecīgas svinības jums, godātie kangariņi!
0
Kaut jūs šekumus, pār ugunskuru lecot, apdedzinātu.
0
Fauna argumentam par nodokļu maksāšanu ir svars!
Es piekrītu, lai gan vismaz ar ienākuma nodokli valsts kasi neesmu papildinājis ui cik sen
Man patīk, ka tomēr sūta tās atskaites. Tev pensijas fondā ir 4 Ls, zjbs, uz to var vienu ķenci
0
A ko nodokļi ? Brauc viņi pa tiem pašiem ceļiem, mācās valsts skolās, ārstējas valsts slimnīcās. Agrāk bonusā vēl varēja armijā neiet ...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
DestructerOfNewb
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas