Intervija: SYNODIC
+5

SYNODICSYNODIC: Citam labas izjūtas, citam nē
P3 & Evitas intervija ar Jelgavas melodic death metal grupu Synodic.

Kā šobrīd klājas grupai Synodic?
Pagaidām visai grūti, visi esam aizņemti darbos un mācībās, tāpēc ir grūti atrast laiku, lai mēģinātu, bet rokas nevienam vēl nav nolaidušās.

Kā jūs raksturotu Synodic cilvēkiem, kuri nav jūs dzirdējuši?   Muzikāli, vizuāli, izjūtu līmenī?
Pirmkārt, muzikāli, Synodic mērķis ir radīt mūziku, kas ir gan smaga, gan melodiska, citiem vārdiem tā, lai mūsu mūzika patiešām arī būtu mūzika. Vizuāli – grūti teikt, ka mēs būtu kaut kas īpašs. Mēs izskatāmies gluži parasti, bet par vizuālo tēlu mēs maz satraucamies. Par izjūtu līmeni mēs neko teikt nevaram, jo katram, kas mūs ir dzirdējis, tas var būt pilnīgi citāds. Citam labas izjūtas, citam nē.


Salīdzinoši: Synodic laikā, kad jūs sākāt kopējo muzikālo ceļu, un tagad?
Ja mēs uz visu skatāmies no paša sākuma, kad mēs vispār sākām kopā spēlēt, tad varētu teikt, ka mainījies ir pilnīgi viss. Gan mūzikas žanrs, gan arī kopēja izpratne par mūziku kā tādu. Nemainīga ir palikusi apņemšanās spēlēt pie jebkādiem šķēršļiem.

Vai esat pieļāvuši domu atteikties no muzikālās darbības vai radošie dzinuļi tomēr prasa izpausties, neskatoties uz ārējiem traucēkļiem?
Ir iezagusies prātā tāda doma, tomēr, kā jau teicu, arī grūtību priekšā rokas nolaist netaisāmies. Varbūt ir apsīkusi tā degsme, kas bija sešpadsmit, septiņpadsmit gadu vecumā, kad visu šo sākām, tomēr tad arī bija daudz mazāk problēmu, par kurām domāt.

Kas rada impulsus dziesmu tapšanai un kā tie materializējas dzirdamā formā?
Tas nav tik viegli izstāstāms, bet tajā pašā laikā tas ir ļoti vienkārši – ir idejas par to, kā dziesmai būtu jāskan, un tā ideja pamazām tiek apaudzēta gan ar mūziku, gan vārdiem.

Ja abstrahētos no fakta, ka tā ir jūsu radītā mūzika, ko jūs justu, to dzirdot? Kurš raksta dziesmu tekstus, iedvesmas avoti?
Visdrīzāk mēs dzirdētu vienu no daudzajām grupām, kas nav nedz nekam nederīga, nedz arī izcila. Kārtējā grupa, kurai vēl sevi ir jāpierāda. Tekstus dziesmām raksta mūsu vokālists Kristaps. Konkrētus iedvesmas avotus ir grūti nosaukt, bet katrai dziesmai tas ir kaut kas cits. Nevar teikt, ka, lūk, ja man vajag izdomāt dziesmai vārdus, tad es iešu tur un tur un vārdi nāks paši no sevis. Iedvesma var rasties no notikumiem, kas piedzīvoti, cilvēkiem, citreiz arī vienkāršām pārdomām

Jūs esat spēlējuši dažādām auditorijām, cilvēku daudzumam, izjūtas pirms uzstāšanās un koncerta laikā? Interesantākā uzstāšanās reize: vieta, laiks, publika?
Vislabākās izjūtas gan pirms, gan uzstāšanas laikā ir tad, ja pie skatuves ir cilvēki, kuri klausās, jeb, citiem vārdiem sakot, ja ir kam spēlēt, bet, ja zālē ir pieci cilvēki un tie paši ir pazīstami vai no citām grupām, kas gaida uzstāšanos, tad gan tā ne pārāk.

Pirms kādiem trim vai četriem gadiem, lai gan tad vēl nespēlējām kā Synodic, bet gan zem cita nosaukuma, mēs uzstājāmies Jelgavā Ģintermuižā, jeb, citiem vārdiem, Jelgavas psihenē. Publika bija tie paši psihenes iemītnieki. Tas tiešām bija kaut kas interesants...

Kā reaģēja cilvēki psihiatriskajā slimnīcā uz jūsu skaņu materiālu?
Psihenē izskatījās, ka viņiem patika, tomēr jāteic, ka tā bija pavisam citādāka mūzika
nekā tā, ko spēlējam tagad.

Jūsu viedoklis par to, kas nospēlē galveno lomu tajā, ka vienlīdz talantīgām, centīgām, potenciāli perspektīvām utt. grupām līdzīgos dotajos apstākļos neizdodas sasniegt vienādus rezultātus. Veiksmes, likteņa faktors?
Tā drīzāk ir ne veiksme, ne liktenis, bet gan pašas grupas darbība. Viss tas, ko, kā un cik daudz dara grupa, arī nosaka to, vai viņus kāds klausās un ievēro.

Vai parastā ikdienas dzīve ar tās triviālajām vajadzībām un rūpēm nenomāc radošo garu?
Diezgan nomāc. Ir grūti koncentrēties domām par mūziku un to, kā ko darīt, ja tev visu laiku ir jādomā par darbiem un citām lietām, kas galvenokārt tērē nevis radošo potenciālu, bet tieši laiku, un, ja nav laika, kaut ko izdomāt vai vispār nodoties radošajam procesam ir nereāli.

LV smagās mūzikas attīstības perspektīvas? Daudzsološākās jaunās bandas jūsu skatījumā.
Lai arī cik ļoti negribētos to teikt, tomēr sajūta ir tāda, ka lielākajai daļai Latvijas jauno metāla grupu ir “viendienīšu” raksturs. Tās pazūd tikpat ātri cik parādījušās – vienas aizbrauc uz ārzemēm, citas vienkārši izlemj, ka nav jēgas turpināt, un tamlīdzīgi. Tāpēc šobrīd no jaunām grupām nevienu izcelt īsti nevaram. Tāpat arī jautājums – kuras tad ir saucamas par jaunajām grupām?

Jūsu mērķi, plāni, nākotnes perspektīvas un nodomi?
Tagad ceram kaut kad ziemas laikā izveidot kādu ierakstu krājumu (vienalga, kā to tagad sauc – EP, Demo, Mini albums) un tad arī skatīsimies, ko darīsim tālāk. Neko konkrētu negribas teikt un solīt, jo vienmēr visam ir tendence mainīties un plāni, kas ir bijuši droši kā bankā, mēdz saļodzīties un pārcelties uz vēlāku laiku.

Ausu dakteris:
draugiem.lv/synodic
www.myspace.com/synodiclv

Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
-4
Lai arī cik ļoti negribētos to teikt, tomēr sajūta ir tāda, ka lielākajai daļai Latvijas jauno metāla grupu ir “viendienīšu” raksturs. Tās pazūd tikpat ātri cik parādījušās – vienas aizbrauc uz ārzemēm, citas vienkārši izlemj, ka nav jēgas turpināt, un tamlīdzīgi. Tāpēc šobrīd no jaunām grupām nevienu izcelt īsti nevaram. Tāpat arī jautājums – kuras tad ir saucamas par jaunajām grupām?

aaa,kaa es reecu sito lasotXD
0
nu tie ir loti viedi vardi. nesaprotu isti par ko tu reci.
+1
vienigi problema vel ir ta, ka lielaka dala grupu jau pasa sakuma sevi iztelojas par kkadiem staariem, bet patiesiba nemak ne spelet, ne radit kaut cik interesantu muzonu un tapec pajuk, jo saprot, ka gada laika nevar nekur izaugt un nevelas nemaz piepuleties, lai kko sasniegtu.labs piemers ir Grondh, kur tiesam dzeki ilgi un daudz maz nopietni stradaja un zinaja, ko velas spelet, tapec ari ir labakais blekis, kads LV redzets pedeja laika. bet tas nav tikai metala zanra, bet LV jaunas grupas kopuma. iespejams ari arzemes, bet neesmu par to interesejies.
0
Tāda haļava, kā ar Slayer (dibināti 1982.g. un jau 1983 LP izlaists, pat dēmuču nav, ja tic MA), reti gadās. Parasti tas izskatās šādi, kā Death Angel, dibināti 1982.g. divi dēmuči un albums tikai 1987.g. ...
0
tu man no mutes iznemi. es tiesi gribeju mocit piemerus tagad krutajam bandam, kur ir gadi, kad grupas raditas un gadi, kuros pirmie albumi izlaisti.

+2
ahujenna viedi vaardi,es tev varu dahuja muzikjus nosaukt kuri pazuda vien finansialu problemu delj uz aarzemeem dooh
es piekristu sitam murgam ja nebutu crisis'n'shit,bet dotaja mirkli situacija ir tada kada ir ,un parmest chaliem nahuj gichu pardevi un aibrauci stradat citur butu visaij neobljektivi!
Dahuja grupas ir iesaldejushas savu darbibu,nevi parstajushas eksisteet,un varbut tas ir pat uz labaku,zin dabiska atlase
0
crisis'n'shit? Par ko Tu te runā? Uzmet Satyricon, kur kāds crisis? :O
0
^ tu nupat atkortoji to, ko Synodic teica ... Un neviens jau tur neko nepārmet.
0
nu tur jau ari ir rakstits, ka izjuk del ta, ka aizbrauc uz arzemem. un tas, ka pardod gicu un aizbrauc zemenes lasit ir pilnigs dong dongs. lielaka dala cilveku vnk negrib stradat neko, tapec ari nevar atrast. ok, dabigi, ka ir piemeri, kuros ir ta krize un shit, bet pedeja laika darbu sameklet ir vieglak par vieglu, vnk nevajag but dongdongam.
-1
^
nu visi nevar but tada medusmaize ka tu cienitais XD
0
murgoni,un pasaki korpam un infected baistam ka vini ir dongdong XD
0
Kažu vēl aizmirsi ;)
-1
un Gogu no Neglectediem :D
-1
P.S. Kas ir ''baists'' ? :D
0
lavi nu vismaz shamais ir atpakalj kaadu laiku,bet tas nemaina faktu :D
0
daamn,basists :D
+6
es vinus nepazisstu, bet Korps ir diezgan ne vairs jaunietis. es runaju par musu vecuma cilvkeiem. pasaki tagad, ko mak darit, kads, kurs brrauc prom - kada ir vinu specialitate, ko vini macetu stradat? ir tik dahuja lasits par to, ka vnk nav, kas strada, jo NAV cilveku, kuri kko macetu darit. man sencim ari ir ahuna problema, ka vinam reali izjuk visa darbnica, jo nav tadu normalu darbinieku, kas kko macetu. visi ir tadi haljavchiki, kuri grib stradat, bet, kad viniem uzprasa, ko tu maki darit, atbilde ir, ko vajag to darisu. tas,ka tie pidari prasa sausmigas algas jau ir passaprotami, jo nevar jau stradat par normalu alguma sakuma, kamer tu kko iemacies, vajag jau visu uzreiz, lai gan viss tas darbs, ko tadi dauni izdara ir pilnigs suds un nekam nederigs.
+1
un vispar ar to darbu ir tapat ka ar grupam - reti, kad kads ko grib sakt darit no nulles - uzcelt savu darba limeni un visu parejo lenam un pamatigi. vajag uzreiz panemt, lai gan tas ''ūzreiz pazud''
0
tieši tā ^ un ^^
-1
a ko tu neapgusti meistara zinibas un neej teevam paliigaa?
kas par darbnicu?
ortkart,visi potenciali darbinieki aarzemes vaara kaapostu aigshaa,jo patiesham,ja tev ir skilz un tu vari citur labaku naudu pelnit,dzivot labaku dzivi,kada vella pec tev sait jaaseezh?
un cienitie sinodiki pashi piemineja ka ir domas par darbibas izbeigshanu,palasi sakumu vinu rakstaa :P
-1
un logjiski ka ir grupas kas grib slayeriit iesildit pasaules tuuree,bet nepietrukst grupu kuras palenam un pamatigi dara savu darbu...
paskaties uz lessiju piemeram,bruit monkey ar ir atpakalj,enhetu saška ar biida augša lietas,tak ka nevajag stastit ka nekas nenotiek un ir pizdec
0
''a ko tu neapgusti meistara zinibas un neej teevam paliigaa?''
man taka ir vispar cita profesija, mudak.
-1
^
sam ti mudak un par sito var dabut pa ausiim puukainajam ^^
0
"Parasti tas izskatās šādi, kā Death Angel, dibināti 1982.g. divi dēmuči un albums tikai 1987.g."

vai tā kā Vader - dibināti 1983.g., daži dēmo un pirmais albums tieši pēc 10 gadiem, 1993. trve hard working men
0
un kada vella pec ir jabrauc prom? tapec jau ari LV neattistas, ka nav isti, kas ko daritu. nevienam nav pacietiba. man jau to smadzenu baigi daudz nav, bet man tomer liekas, ka valsts izaugsme ir fiftii fiftii atkariga no cilvekiem un valdibas. un, ja cilveki ievel lohus velesanas, tad ta ir cilveku problema.
+1
ka kapec,sapelna naudu un atbrauc atpakalj,hello!tas % kas uz palikshanu tur brauc ir mazs
0
aizbrauc naudu, sapelna, iztere, aizbrauc atpakal? :)
0
ble, ka es sita uzrakstiju. :(

aizbrauc, sapelna naudu, atbrauc atpakal, iztere un aizbrauc atpakal bija domats
0
pec tadas stradashanas arzemes tev vairs uz turieni negribesies tik aatri pleest atpakalj :D
pietiekami daudzi piemeram iz sev sakumkapitalu sapelnijushi uznemumam,vai sev miteklim...
0
nu es gribetu redzet, lai kads ta plestos LV. domaju, ka tad ari te varetu sapelnit miteklim utt.
0
ūja, ūja! Nepazīstu nevienu, kas atbrauc ar kaut kādiem kapitāliem! Parasti atbrauc, mēnesi, divus notusē un ir spiesti braukt atpakaļ, jo rokas tālāk par maķīša leti un zemeņu dobi nesniedzas!
Un vispār pa tēmu, Synodic normālu mūziku spēlē, ja pāris gadus neatlaidīgi koncertēs, secerēs un darbosies, tad jau arī kāds panākums būs :)
0
Zinu gana daudzus, kuri atbrauc atpakaļ vēl plikāki nekā aizbrauca. Protams, ja vispār ir atlikusi nauda lidmašīnas biļetei. :)
0
ko tik skeptisks?
:D
tieshi tadu pesimistu deelj ari nekas nebiidas :D
valdiba vainiga,visi vainigi:D
tik pashi mes esam mazi un balti, puukaini ^^
:D
0
drusku nesapratu! Kas nebīdās? Nebīdās masveidīgāka izbraukšana?!
0
ATLAIST SAEIMU!!!!
+2
atnjemt viegli ietekmejamiem un naiviem cilvekiem balss tiesibas :D
0
hunter,nebiidas masveida dzershana :D
0
tb visiem?
-2
nu sanak ta :D
btw,sen esmu bijis par vienpersonisku vadiibu,citadi ta klaunaade Saema ne pie ka pratiga nenovediis :D
+1
nu ja. ieveles vienu pidaru, kurs Latviju novedis lidz pilnigam vajpratam un aizies dirst. :))
0
nu nu ko tik skeptiski :D
+1
Nemaz jau nav topofikā iebraukts.
+1
Kā mēs visi labi zinām, vienpersoniska vadība arī nav nekāda panaceja (sk. 1939/1940)
0
^
nez ko tu teiktu kad tev 9mm pie deninjiem pielikti
XD
0
"Oi!"
0
-1
Intervijas komentāri sit augstu vilni. :D
+1
Vienkārši fantastiska kompozīcija !
Pat nezinu no kura gala sākt - no "mēsiebāzīsimšeittaust... vai arī no pliekanā, neizteiksmīgā tualetes poda pie mikrofona ? Kur ir draivs bļa ?!
Sūnodic - neinteresanti un tipiski pliekani LV skatuves pārstāvji !
+2
все гавно,
ai, похуй-нахуй,бл...
0
hmm, par grupu neko teikt negribu, bet vai tas klubs D-pilī vēl pastāv? vieta bija maziņa, visādi citādi ok...
-1
Diemžēl arī RMS jau gada sākumā aizvērās uz neatgriešanos, pateicoties sabiedrības milzīgajai "atsaucībai" un "attieksmei", nemaksājot ieejas biļeti, bet laižot pūpēdi pie kluba ieejas.
+1
Viss ir slikti,visi mirst.
0
Pat Dievs ?
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas