Par saknēm
+5
Par Black Sabbath nē
Par pārējiem vecajiem doom krabjiem gan :) Trouble, Pentagram, Witchfinder General utt.
Kas patīkas, vai ir dzirdēts un kas no tā liekas pilnīgi nē

Vienkārši kārtējo reizi kad pentagram-day of reckoning ir noskanējis liekas, ka ka tas viss ir nepelnīti aizmirsts :)

Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
+1 par tēmu.
St. Vitus un Obsessed vēl pierakstām.
Var arī Electric Wizard, Sleep, Sons Of Otis...
Bet vispār - šitai novirzienā ir p***ec, cik labu grupu. Šī adrese apmierinās visus izslāpušos:
www.stonerrock.ru/
+1
Par Saint vitus runa vispār nevar būt.
Man liekas ka to zin gandrīz visi, kuri kaut cik vairāk pletē kaut ko no doom.

Sleep un Electric Wizard gan ir bik jaunākas blices, bet nu tāpat stonerītis iekapā.
Sons of otis gan ir jaunatklājums :)
+1
Reverend Bizarre piemirsās :P Un Solitude Aeturnus tak arī neaizmirsīsim, lai arītie vairāk uz epic galu?
Vot; uz nakti jāizvelk Memento Mori disks...
+1
Kautkur jaiu līdzīga tēma bija (vismaz par proto doom bazarējām).

No jau min;ētājām bandām patīk tikai THE OBSESSED

Baigi labs ir COUNT RAVEN, GODSEND (Dan Swano m/), ACRIMONY, JACK FROST. ABDULLAH un SPIRITUAL CARAVAN ir OK.

No nesen dzirdētā iespārdīja WITCHCRAFT un JEX THOTH
+1
Nu, ja arī Epic Doom skaita klāt, tad kādas padsmit lieliskas bandas vēlvarētu pieminēt (Candlemass un Cathedral tak ar cerams visi zin).
+1
Rverend Bizarre-te es turu muti! Zvēru priekšā skaņas izdevst ir stulbi

Count Raven-laikam vienīgais sociālais doom ko zinu. Varbūt sākumā liekas sabatu ripoffs, bet nav gan. Visu cieņu.

Jex Thoth vispār ir kaut kas ļoti interesants. Baisi labs. Es tur rāmjus nerodu sorry. Pirmo reizi kad dzirdēju, man šermuļi skrēja Stone Evil laikaa
+1
Ufomammut ir interesanta manta. arī nav nekādi vecie celmlauži, bet, manuprāt, noteikti ir vērts iečekot.
+1
Witchinder General patīk. Ar visu to, ka doom jau nu nepavisam nav mana stihija. BTW, šamie pēc divdesmitunciktur gadiem ir uztaisījuši reunion un šogad izlaiduši savu trešo studijnieku.
+1
Reverend Bizarre priekš manis ir un paliek kaut kas pilnīgi svešs, tāls un "labāk redzu ejam nekā nākam".
Count Raven ir labs. Patīk ka viņu gabali ir vienlaikus pilnīgi metāliski, bet arī tādi nomierinoši, apdomīgi.
Tagad klausos Jex Thoth. Kaut kāda amatieriska aura viņiem stingri velkas līdzi (varbūt slikts mp3), bet es to nesaku kā kritiku, vispār ir saistoši, atšķirīgi. Pie mikrofona sieviete, vai ne?
+1
No jau pieminētajiem, noteikti ka Pentagram ar saviem s/t un Be Forewarned saista visvairāk. Dīvaini gan ka tēma aizsākata ar šamo Day of Reckoning, kurš manuprāt ir visvājākais veikums. Bet nu s/t jeb kā dažkārt pieņemts AKA Relentless, ir viens no labākajiem kas dzirdēts no šā 80-to dūmeriem. Plus vēl noteikti piesummēt Trouble - Psalm 9, kaut gan dažādu apsvērumu/gaumes dēļ augstāk gan liktu Pentagram debijas albumu. Pēc noklausītā The Skull no Trouble, man ievērtēt šīs grupas turpmāko daiļradi gan nav bijusi nekādas vēlmes, tapē Trouble man saistās tikai un vienīgi ar Psalm 9.
Līdzīgs sakāmais kā ar Trouble attiecināms arī uz Witchfinder General, lai arī Death Penalty bij visai klausāms un prātā paliekošs, bet tālāk nav ievērtēts nekas.
Lai arī Reverend Bizarre šķiet šai tēmā neiederas ne pa kam(grupas pirmsākumi datējami ar 90to gadu vidu), tomēr grūti apstrīdēt šīs grupas ieņemto vietu tradicionālā dūma augšgalā, nekas labāks dzirdēts nav. Pēc grupas pajukšanas sekojošie projekti, attiecīgi Lord Vicar un The Puritan, cik nu no Lord Vicar pilnais albums vēl nav pabijis plejlistē.
Pieminēšanas vērti noteikti būtu arī Pagan Altar, lai arī pilns albums iznāca tikai 98tajā, tomēr grupas ceļš aizsācies daudz agrāk. Šī grupa pelna atzinību kaut vai dēļ sava vokāla - Terry Jones.
Wino gan ar visiem saviem "produktiem" man paslīdējuši garām un nav iznācis tā rūpīgāk ieklausīties.
A jaunās grupas, kas spēlē tradicionālo te varētu čupām postēt, bet reti kura savu materiālu liek klausīt atkārtoti. Tas vis liekas jau n-to reižu dzirdēts. Pieminēšanas vērti ir The Lamp Of Thoth, kuru debijas albums ir viens no labākajiem šī gada albumiem, Orodruin vienīgais veikums Epicurean Mass, kā arī orģinālie Warning, kā arī vien no retajiem ar sievietes vokālu, kas neizklausās pēc gotikas The River un vēl kādi pāris.
+1
jau pieminētie Reverend Bizarre spārda, kā arī Mirror Of Deception ir šausmīgi labs, un pēdējais atklājums Krux.
+1
Nu, ja patīk Krux, tad tik ievērtē tā pirmšākumus - ABSTRAKT ALGEBRA - Progressive Epic Doom at its best: pie vokāla tas pats Mats Leven un veicais zēns Leif Edling pie ģitārītes. Starp citu, iesaku iečekot pre-Candlemass bandu NEMESIS. Ņe fontan, bet 1982.gadam pats dūmīgākais dūms un kopumā tīri labs.

Pret RB tāda pat attieksme kā kk:(. No Trouble tikai ''The Skull'' patīk, bet dzīvajā gan pamatīgi spārda.
+1
Tagad bik būs ko ieklausīt, jo daudz kas nav dzirdēts no augstāk minētajām grupām. Labs
+1
Blade, man liekas, ka tu man mēģini huiņu iesmērēt :D metāla arhīvi man stāsta, ka Abstract Algebra ir Technical Power Metal
+4
veee... Pentagram... uz šito mēslu es vienreiz uzrāvos, vecajā Bomberī nopirku kaseti domādams, ka būs kāds foršs bleķis... ilgi laiku nevarēju saprast, ko lai ar to kaseti dara, sacept ar sīpoliem vai izolēt kādā pazemes bunkurā... lai gan dziesmā sign of the wolf kaut kas feins bija... un ar to kaseti notika vislabākais, kas ar to varēja notikt - es vienkārši neatceros, tā ir prom... pfffff
+1
Winter ar savu "Into darkness" savulaik bija topā.
Disembowelment no Austrālijas. Diemžēl neatceros albuma nosaukumu.
+1
Tie jau ne tādi death-doom aizsācēji vairāk, bišķi no citām saknēm...
Un pat Krux, un Nemesis ļaudis klausās - vells, cik smukmūzikas cienītāju saradies; kad vēl stounerojos un dūmojos, maz kurš ko še gribēja teikt par tādu muzīku. Nu varēs atgūt zaudēto - paldies par ieteikumiem.
+2
kas man personīgi patīk tajā tradicionālajā dūmā ir tie smukie, vienkāršie rifi, kas spēj paķert jau ar pirmajām skaņām. agrāk es to laikam nesapratu, jo tikai pēdējā gada laikā esmu piedūries. principā jau skaidrs, ka visus šos rifus ir izdomājuši black Sabbath, un es viņus arī ļoti labprāt klausītos, bet nu tā septiņdesmito gadu pliekanā plēk pļek skaņa man neder, nu neskan tik smagi un sulīgi, kā tam vajadzētu būt. Ja viņi saņemtos un tagad ierakstītu pa jaunu visus savus klasiksos albumus-vot tas būtu baigais spēks.
+1
Nu ja grib mūsdienu grupu ar ritīgu 80to, 70to gadu skanējumu, kas spēlē dūmu(vismaz kaut ko uz to pusi), tad vaig ausi uzmest uz Ogre www.metal-archives.com/band.php?id=23200... it īpaši šamo Seven Hells.
No šīgadējiem izlaidumiem jau visai liela eiforija valda par Apostle of Solitude - Sincerest Misery, personīgi no biksēm lekt laukā neliek, bet savi momenti ir gan tur.

Bet pa tēmu.
Atcerējos vēl vienu tādu mazāk zināmu, bet neteiktu ka man personīgi baigi tīkamo Revelation, grupa gan pirmo albumu izdevusi 90to sākumā, tomēr aktivitāte ar pāris demo aizsākta 80tajos, un spēlē klasisko/trdicionālo dūmu. Šogad arī paspīdējuši ar jaunu albumu.
+1
Baltkrieviem arī bij kaut kādi dūmeri Revelation.
+1
Grindmaster Dead skaitās?
+2
Revelation abi labi (Baltkrievi gan būtu kaunējušies tādu nosaukumu paņemt, spēlā gan Death-Doom), bet ne vairāk.

YEARNING vēl vairāki albumi baigi labie (''With Tragedies Adorned'' un ''Merging Into Landscapes'' īpaši iespārda). No somiem uzreiz AARNi vēl atcerējos.

A MA var jau visu ko ierakstīt. Es dižu šķirbu starp abām nedzirdu - Krux ir loģisks Abstrakt Algebra turpinājums Tikpat labi arī Solitude Aeturnus, Memory Garden un Memento Mori (sevišķi pēdējos) var pie Povera pieskātīt (vispār jau mēdz šos par Power-Doom dēvēt).
+2
no minētajiem savu laiku tik Winter un Grindmaster dead patikās... pārējais manām ausīm lika līst iekšā galvā un taisīt šahtu ciet...
atceros no drausmīgi lēnajiem patika Paramaecium - "exhume earth?", vai kaut kas tamlīdzīgs...
+1
Tā jau šķita, ka kāda veca laba grupa piemirsusies šai diskusijā, un protams, neviens nebij pieminējis Cirith Ungol, kā nekā riktīgs 80to gadu hevī dūms un gluži par mazzināmiem saukt ar negribas, kaut gan tādu slavu kā līdzgājēji Pentagram un Saint Vitus ar nav izpelnījušies. Turklāt pirmais pilnais albums šiem jau 1980.g. izdevies tautās. Atsvaidzināju tieši šamo par labāko uzskatīto King of the Dead albumu šodien, bij labi piemirsies.
+1
Ja labi grib, tad šos par Epic Metal var nosaukt, nekādu dižo dūmu tur neesmu saklausījis (un pat prātā nav nācis). Tikpat labi tad jau arī Manilla Road un Manowar pie Doom var piebāzt.

No klasiskā gala vēl labs ir metra soloalbums - Leif Edling
+1
infestus - tanks par linku. uzraku ieperošu štelli hypnos69
+1
vispār Ogre ir baigi labā štelle!
+1
Neslikta banda ir KYUSS ( www.metal-archives.com/band.php?id=398... ). Kyuss are considered by many to be "the fathers of stoner rock."
+1
Kyuss ir nevis tikai neslikta, bet superīga banda :)
+1
Solitude Aeturnus, Candlemass un Cathedral no klasiķiem man ir visiecienītākie. St. Vitus un Witchfinder General arī ir ok. pārējo dižo klasiku neklausos. booring.
+1
aa, un pirms pāris gadiem, es atceros, kā šajā forumā visi nolika doom - pārāk lēns, garlaicīgs, un aizgāja līdz pat tādam absurdam, ka doom neesot metāls. izskatās, izglītības līmenis ir cēlies, par ko man prieks.
+2
^^^ Tie visi gadijuma nebija viena persona ar daudziem postiem?
+1
Un tas nebija par Drone / Funeral ?
+2
Par drone tiešām jāsaka, ka tur no metāliskā roka es neredzu neko.
Tiesa, tas nemaina faktu, ka Earth klausoties mani joprojām fascinē viņu mūzika.
Sunn O))) gan liekas joprojām nepārvārāms projekts, tiesa, tajā pašā laikā noliecot galvu sastāva priekšā. Varbūt viekārši tā ir augstākās pilotāžas mūzikā, kuru vidusmēra pilsonim nav vērts pārvārīt. Ļoti mēģināju, bet diemžēl nefascinē, kaut arī ir citiem savukārt tas ir most of all.
Boris savukārt virspusēji aptaustīts tikai, tādēļ neņemos neko spriest, taču arī dzirdētais materiāls neradīja vēlmi iedziļināties grupas daiļradē. Tas ir lielais trijnieks, kurš man asociējas ar drone.
Tajā pašā laikā ir klausītas arī vecas labas roka blices, kurās ir diezgan daudz metāliskā roka un otrādi. Arī tur var spriest ir tas īsti metāls vai nav, bet tas laikam ir jāatstāj teoriju zinošu un erudītu ekspertu viedoklī, kuri bieži vien mēģina ietērpt ancukā to, kuram tas nemaz nav vajadzīgs.
Doom metal uztveru kā vienu lielu tuksnesi plašuma ziņā, kura oāzēs ir gan daudz vienādu augu, gan arī retas, bet lielas ūdens krātuves no kurām smelties un entākie virzieni, kuro doties meklēt tālāk.
Sanāca laikam pārāk liriski lol
Kaut kā šādu mūziku klausoties vairs nemēģinu definēt neko kas skan. Kāda jēga. Atmosfērā ir spēks :)
+2
Huiņa.

Amorfisā ir spēks m/
0
^ support, amorphis spārda un spārdīs.
0
^^^ trve
+2
BoD koments gan bija nenormāli par tēmu :D

Užavas alus ir garšīgs.
0
Užavas alus spārda un spārdīs :D
0
Bet ne pudeļu.
0
Domājams ka diez vai kāds pudeļu alus pārsit izlejamo.
Un vēl taču ir gāzējs Lodiņš dažās vietās mmmmm
0
Užavas alus no pudelēm ir izteikti pretīgs, pat nesaprotu, kā kāds tādu vispār pērk. Labāk nopirkt aldari - būs 2x-3x lētāks un ne sliktāks.
Šķiet, ka vienreiz dzēru izlejamo (ja nemaldos). Tas gan bija labs.
0
^ secinājums - poh par doom, visa sakne ir alus. no tā rodas doom un viss pārējais kas ir metal.
0
Vai tik doom vairāk nav ietekmējusi zāle tomēr :)
+1
vai drīzāk kōristus... arī koristus...kristus... normāls tus >:)
0
Neizdibināmi ir tā kunga ceļi.
0
^ tā varētu teikt Mesija Markolīns
0
Drīzāk iedziedāt klausulē ...
0
roof, pīvō - pīvō senčūū (tērvertes senčū) pudelēs i kudi gardāks, kā izlejamais.
+2
"Neslikta banda ir KYUSS ( www.metal-archives.com/band.php?...... ). Kyuss are considered by many to be "the fathers of stoner rock."
"

Kyuss ir vienkārši AHUYELA banda.
Deamon Cleaner pwnteth everybody.
0
Izrādījās, ka Pagan Altar -Mythical&Magical- jau labu laiku mētājas pa cietni, tikai tagad noklausījos - sākumā briesmīgi kretinēja vokāls, bet soliņi un atmosfēra bija pārāk labi, lai nahrenizētu. Pēc vidus arī vokāls aizgāja.Par to vai tam ir kāds sakars ar Doom vai Metālu stipri šaubos (MA gan rakstīts Doom Metal, NWOBHM), tā kā demo izdevuši 1982, tad lai tā sauc. Man drīzāk pēc tāda proto-Heavy a la agrie Scorpions, Jethro Tull izklausās. Bet ir lappps.

P.S. Divi džeki agrāk SOLSTICE spēlēja - ja kāds nezin, baigi labais Epic Doom Solitude Auturnus labākajās tradīcijās. Nesen šo visi(3) albumi iznāca remasterētās versijās m/
0
P.S.S. Bļa, bet ku labas šiem gičas ...
0
un neaizmirsīsim Obituary..!::::)))))
0
Bet ja pa tēmu - iesaku Inkubus Sukkubus...!
0
??? Tas tak Gothic Rock ...
0
Cirith Ungol beidzot saņēmos ievērtēt, to pašu King of the Dead albumu; vispār patika. Psihisks vokāl plus savdabīga gičas skaņa, kā arī visnotaļ saturīgs muzons. Derēs.
+1
No līdzīgiem varu ieteikt DOOMSWORD un THUNDERSTORM - šiem tiešām nevar īsti saprast, vai spēlē Epic Metal vai Epic Doom. Pie reizes DOOMSHINE ar atcerējos.

No tradicionāla Doom vēl ievērtēšanas vērti ir ALIEN BOYS, SEELENWINTER, DARKLANDS (''Chronicles''), NORTHWINDS (It), SERENITY, STILLBORN (Swe) - tie pat divus demo ar Markolinu ierakstījuši pēc 1994.gada.

Interesants stilu mikslis ir Babylon Mystery Orchestra, Dark Millennium (''Diana Read Peace''). Ozija fani var droši HELLFUELED ievērtēt.

Vēl ir čupa nesliktu episko dūmenieku Solitude Aeturnus stilā, bet tas nedaudz no citas operas.
0
Davai labāk episkos. Citādi tādi kā Serenity gan kaut kādi, emo goti.
0
Doomsword zināms, Let Battle Commence vienubrīd diezgan daudz tika klausīts.
+1
SERENITY nav nekādi emo goti. Ne austrieši - www.metal-archives.com/band.php?id=24516,... ne briti - www.metal-archives.com/band.php?id=2463... , par kuriem tieši teicu.

Bet no episkajiem pašam labi patīk:

Anthemon
Dantesco (vispār šitiem, nevis ThunderStorm bija Power Metal piekjaukts)
Forsaken (Malta)
Heathendom
Imago Mortis
Isole
Lamented Souls
Mael Mordha (zvērīgi labs)
Mirror of Deception
Orodruin
Scald (labākais Doom kāds Krieviem ir bijis)
Sorcerer
While Heaven Wept
Wall of Sleep (vokāls Stīlu atgādina ;)
World Below
Wytchcraft

Vēl var ievērtēt:
Great Coven
All Soul's Day
Equirhodont (Root blakusprojekts)

Dažus jau iepriekš minēju.
0
P.S. Dantesco pirmais baigi labs - mauc Spāniski, un vēl King Diamond cienīgas fīčas pavīd. 2008. gan sūdīgs.
0
Nez kapēc neviens nav piesaucis tādu grupu kā Minotauri. GRupa gan jau pajukusi, bet paspējusi izdot 2 albumus, skanējuma ziņā tuvākā blice varētu būt Pagan Altar, izņemot ar tādu episkāku vokālu.
0
Zinu tik Minotaurus - neslikts friču hevītis.
+1
bļe baigi labs black sabbatisks dūmiņš ir Sahg no Norvēģijas.
nez kāds ir viņu pirmais albums, bet pēdējais II ir baigi labs.

www.metal-archives.com/band.php?id=45121...
0
Pazīstama banda, tur vēl Karaliene no Gaygoroth spēlē.
0
No Dieva Sēklas jau tagad.
0
Nu nevaru es to Mācītāju Dīvaino panest nu sūds tak.
0
Ha, tikko uzdūros japāņu stouneriem Eternal Elysium - Within the Triad (2009). Ņemot vērā manu pastiprināto ieinteresētību šajā žanrā un to, ka džeki vis nav nekādi zaļie un smacē jau kopš 1991. gada, brīnos, kā uzgāju šos tikai tagad. Īsāk sakot - tas albis ir absolūti superīgs :) Meklēju, kur nozagt pārējos.
0
Metalarea.org ir viss!
P.S. Paldies par ieteikumu :)
0
Ja jau reiz tēma ir reanimēta, skatos,ka nav pieminēti ziemeļbrāļu eestipoisu kolektīvs TAAK - varen krietns klasiskais dūms ar bijušo Herald rīkli. 08 gada HRL noplēsa jumtu.

Pēnr HRL tīri labi iecepīja arī NEVESIS - bet tie vairāk tādi uz sēņaino stonera pusi, bet vecais dūms tur ar samanāms bij.
0
Witch - Seer no debijas albuma s/t '06. Lai ar tā albuma vidus daļa tāda pliekana, bet sākums ar Seer un Soul of Fire, kur rifojums tāds, ka drīzāk Ass on Fire būtu precīzāk, un noslēgums dūmo bez gala. Pentagram cienītājiem, kas nevairās un nebaidās arī no stounera.

www.youtube.com/watch?v=BFNlWBtznBo...
+2
kā jums patīk šitā 70 -to reinkarnācija ?
www.youtube.com/watch?v=m9KbmRTgigQ...
+1
Ir labs !

Pie reizes varu iemest jau citur minētos SABBATH ASSEMBLY (Jex Thoth un SunO)) projekts)

www.youtube.com/watch?v=09DdYlEl1D4...
0
o, paldies, šitais ir stilīgs un smuks:)
+1
kā ieper šis Black Sabbath kavers ELF (Ronnie James Dio viena no pirmajām grupām) izpildījumā~
www.youtube.com/watch?v=tBOJmCsQUJI...
0
Ja kadam intere "veco krabju prog roks" - varu no savas puses ieteikt Änglagård, oki, tie nav 60-70 gadi, jaunaks muzons, bet stila labakajas tradicijas. Sheit paris kompozicijas:

www.youtube.com/watch?v=ngLxOB-ZNuw...

www.youtube.com/watch?v=-V0CVXV_pkI...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
atmoda
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas