:06-06-09: In Slaughter Natives [swe] @ Elektra
+3
6.Jūnijā fabrikā "Elektra" (Rīga, Ādmiņu iela 4)

IN SLAUGHTER NATIVES [swe]

CLAUSTRUM [lv]

COLOR PRATVM [lv]

Noskaņieki: SKD, Svetlana, Valters K

Kinozālē būs vērojama eksperimentālā noskaņu kino izlase.

Ieeja: Ls 6

Norise: 20:00–06:00

In Slaughter Natives, Jouni Havukainen solo projekts, savu uzplaukumu piedzīvoja aizgājušā gadsimta 90os gados, zviedru Cold Meat Industry un nīderlandiešu Staalplaat izdevniecībām realizējot viņa studijas albumus: „In Slaughter Natives”, „Enter Now The World”, „Sacrosancts Bleed” un „Purgate My Stain”. Taču arī samērā nesenajā 2004. gadā, laikā, kad elektroniski radīto mūziku, visur pieejamo digitālo tehnoloģiju dēļ, jau lielākoties mēdza „štancēt” kā lētus sporta apavus, viņa piektais albums „Resurrection” kārtējo reizi pierādīja, ka šī mūzika nav nekādas ātrās uzkodas, bet gan rūpīgi nostrādāts, emocionāli nospriegots un meistarīgs skaņu vēstījums par kristīgās baznīcas vēsturiski izsijāto un sabiedrībā nogulsnējušos dēmonisma un ļaunuma kultu.
Kā izteicies „Cold Meat Industry” šefs R. Karmaniks, zināms arī kā Brighter Death Now un Lille Roger, In Slaughter Natives ir viens no pirmajiem uz šī leibla izdotajiem, kā arī cienījamākajiem pārstāvjiem, kas, viņaprāt, ar katru jaunu izdevumu ir ievērojami pārsniedzis to, ko daži var sasniegt vien vesela mūža laikā. In Slaughter Natives mūzika ir kataklizmiska, apokalipses skaņu celiņš, ķecera slimīgie smiekli, tam tiekot sadedzinātam uz sārta.
Jāatzīst, ka savā vairāk kā divdesmit gadu ilgajā pastāvēšanas vēsturē, In Slaughter Natives, būdams viens no tā saucamā „symphonic jeb orchestral industrial” pamatlicējiem, neapšaubāmi ir radījis ļoti augstvērtīgu, pārdomātu un aizraujošu mūziku, kas raksturota arī kā martial industrial, dark ambient, neo-classical, un pelnīti ir viens no smagās elektroniskās mūzikas atzītākajām izpildītājiem.

Claustrum pašmāju pagrīdes elektroniskās mūzikas cienītāju vidū nereti tiek nostādīts līdzvērtīgās pozīcijās ar starptautiski atzītākajiem šī projekta daudzējādo stilistisko izpausmju ziņā līdzīgajiem māksliniekiem. Šo mūziķu vairāk kā divdesmit gadus ilgajā radošajā darbībā ir izskanējis un periodiski liek par sevi manīt gan elektroniskais darkwave, dark ambient, orchestral un martial industrial, gan rhythmic un radio noise, kam ierosme rasta dalībnieku tā brīža specifisko interešu lauciņos.
Claustrum darbība ir bezpretencioza, koncerti noris reti, priekšroka tiek dota muzicēšanai konceptuālos pasākumos, kas lielākoties noris nelielas publikas lokā. Jāpiemin Claustrum aizraušanās ar video mēdiju, kas piešķir šiem koncertiem īpaši noturīgu atmosfēru, sinhronizēti atspoguļojot mūzikas izjūtu pavedienus noteiktos vizuālos simbolos, vai arī pretēji – haotiskā, intensīvā kolāžā, atkarībā no tā, kāds ir attiecīgajā reizē ir muzikālais uzstādījums.

Color Pratvm (no latīņu val. – krāsu pļava) ir divu mūziķu – Scripta Sensus un Raymoon – radītu psihedēlisku noskaņu kolīzija ar ietekmēm no dark ambient, neo-folk un pasaules mūzikas. Šīs sadarbības priekšvēsture ilgst vairāk kā desmit gadu garumā, kā laikā tās dalībnieki, būdami brālēni un domubiedri, muzicējuši un nodevušies skaņu eksperimentiem savrupus, taču, būtībā, netieši viens otru ietekmējuši, un šī nesen radusies savienošanās ir organiska un daudzsološa.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
atkal jau...
vai ta tik grūti paskatīties sērčeri????

/forum/111356/#comment111357
0
Šī ir relīze ar visu uz pasākumu attiecināmo info. Tāda tā ir, būs, un paliks.
Turklāt, pirms postēšanas, to iepriekšējo nebiju ievērojis, tā kā, sorry, ja kādam foruma apkopējam šķiet, ka tas ir truls nevērīgums
0
+1
nav jau nekas truls - pozitīvi, ka tu te arī tādu infu iemeti, tikai esi "vērīgāks" citu reizi, oki? :)
0
:D
+2
Jāteic gan ka, šī info ir daudz oficiālāka par ieprieksējo, tā ka piebilde par vērīgumu mazliet nevietā :))
+1
Nu jā, manējais info bija neoficiāls... :D
0
Nu i?
kas tad liedza zem Despera aizsāktā iepostēt "to oficiālo daļu"?
Bet ne jau par to ir šis stāsts.
0
nice
0
forša mūzika, domājams, ka aiziešu uz koncertu.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
skru (9 gadi)
M (jauniņais)
Viskas