Fonteinam spīd Liepājas domnieka krēsls :)
0
Mūziķis Stīns Lorencs gatavs kļūt par Liepājas domes deputātu
Publicēta: 12:51 08.06.2009.

Liepāja, 8.jūn., LETA. Mūziķis Stīns Lorencs (SCP) ir gatavs kļūt par Liepājas domes deputātu, aģentūra LETA noskaidroja, sazinoties ar Lorencu.

Jau ziņots, ka vislielāko pārsteigumu pašvaldību vēlēšanās Liepājā sagādājis mūziķis un naktskluba īpašnieks Stīns Lorencs (Luijs Fonteins), kuru no pēdējās vietas partijas "Sabiedrība citai politikai" sarakstā vēlētāju nodotās balsis izvirzījušas par saraksta līderi.

Partijas "Sabiedrība citai politikai" Liepājas nodaļas vadītājs un pirmais numurs vēlēšanu sarakstā Edgars Krūmiņš pieļāva, ka Lorencs tik tiešām varētu kļūt par domes deputātu.

Krūmiņš sacīja, ka balsojums par Lorencu, visticamāk, bijis protesta balsojums, - daudzi jaunieši no vēlēšanu saraksta svītrojuši visus kandidātus, atstājot vienu vien Lorencu un pievelkot viņam krustiņu.

Liepājas domē ievēlēti astoņi jauni deputāti, liecina Liepājas Vēlēšanu komisijas apkopotie provizoriskie rezultāti. Liepājas domē pavisam darbosies 15 deputāti.

No Liepājas partijas domē pirmo reizi ievēlēts Liepājas Kultūras pārvaldes darbinieks kādreizējais grupas "Credo" dibinātājs Valdis Skujiņš un Liepājas Universitātes rektors Oskars Zīds. Deputāta mandātu zaudējis Liepājas Simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs Imants Resnis.

Pirmo reizi Liepājas domē no LPP/LC iekļuvis AS "Liepājas papīrs" prezidents Jānis Vilnītis.

Liepājas domē pirmo reizi iekļuvušais "Saskaņas centra" pārstāvis Valērijs Kravcovs ir SIA "Tonus elast" finanšu direktors, Naums Vorobeičiks - Liepājas kompleksās sporta skolas direktors, Sergejs Dikterjovs SIA "Centrdomnaremont" tehniskais direktors.

Savukārt no TB/LNNK Liepājas domē iekļuvušais Ivars Kesenfelds pazīstams kā viens no lielākajiem Liepājas namīpašniekiem.

Liepājas mērs Uldis Sesks jaunās domes sastāvā cer vienoties par sadarbību ar labējām partijām, reizē atzīstot, ka jaunās domes sastāvs būs sadrumstalotāks nekā līdzšinējās.

Liepājā arī šajās pašvaldību vēlēšanās pārliecinoši ir uzvarējusi līdzšinējā domes priekšsēdētāja Ulda Seska "Liepājas partija", iegūstot 35,14% balsu, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Arī 2005.gada pašvaldību vēlēšanās uzvarēja Seska partija, iegūstot sešas no 15 deputātu vietām, savukārt pārējās partijas ieguva ne vairāk par diviem mandātiem.

Šogad aiz "Liepājas partijas" ar 17,6% vēlētāju atbalstu seko apvienība "Saskaņas centrs" (SC), partija LPP/LC - 8,39%, partija "Jaunais laiks" (JL) - 7,18% un Tautas partija (TP) - 6,46%.

Domē iekļuvusi arī "Osipova partija" ar 6,02% vēlētāju atbalstu, partija "Sabiedrība citai politikai" (SCP) - 5,61%, bet uz naža asmens balansē apvienība "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK", kas saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas datiem ieguvusi tieši 5% balsu un kā pēdējā var iekļūt Liepājas domē.

Arī iepriekšējā sasaukuma Liepājas dome bija politiski sadrumstalota - tajā bija pārstāvētas astoņas partijas.

Domē nav iekļuvis Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) un apvienības "Liepājas attīstībai" apvienotais saraksts, iegūstot tikai 3,26% balsis. Ārpus domes palikusi arī partija "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) ar 1,96% atbalstu un apvienotais partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) un Kristīgo demokrātu savienības saraksts - 1,6%.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
šerifs ir ticis Liepājas domē, vismaz Apollo tā teikts :D
+2
Skatos, ka Žeņka Osipovs arī, šamējam laba reklāma uz vēlēšanām bija. :D Te būs, ja nu kāds nav redzējis:
www.youtube.com/watch?v=_qEoLf_1lWc...
0
O jā, Osipova reklāma bija visģeniālākā no visām :D
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
vainamoinen
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas