ģitāra
+1
Labs vakars, varbūt kāds zina, kur internetā varētu atrast kādus materiālus, kā pašmācības ceļā apgūt kaut nedaudz akustisko ģitāru.

Mājās viena kādu laiku jau stāv, un beidzot apņēmos pamēģināt. :D
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
-9
tēmu uztaisīji aiz neko darīt, vai kā?
+4
Vispār nē, es cerēju, ka varbūt kāds varēs palīdzēt. Radās interese pamēģināt. Vai tas kādam traucē, ja man ir vēlme apgūt kaut ko jaunu?
-3
www.google.lv/search?hl=lv&source...

veiksmi meklēšanā!
+8
Laipnā trūmetāla sabiedrība. :)
+2
bl* mans bērnības sapnis bij iegūt īpašūmā kādu giču. tanos laikos nebija pa kabatai. tagad kādu gadu sievai kaucu, ka man vajag akustisko. apsolijos iemacīties trinkšķināt. varbūt atdosi par saprātīgu ķibelcenu?
0
Tādu pasaules brīnumu kā Google es zinu jau sen, lieki pūlējies.
Nodoms bija dabūt kādu nerandom informāciju.

>> aicisnotgod

Nesanāks, vienu reizi jau gribēju, bet netika ļauts pārdot. :D
+8
Bet varbūt viss nemaz nav tik traģiski - cilvēks ir informēts, ka internetā atrodami 10000 un vēl dažas lapas, kas sniedz ieskatu ģitārspēlē iesācējiem. Varbūt vienkārši pats jautājums nav nodefinēts pietiekoši precīzi, un Banānu Ādolfs patiesībā gribēja jautāt:

"Veči, kam ir pieredze ģitārspēles apgūšanā pēc internetā pieejamiem materiāliem. Vai varat ieteikt pēc jūsu domām teicamāko materiālu?"
-1
ja jau māki kaut cik spēlēt, un proti lasīt tablatūru (ja nemāki, tad tas ir minūtes jautājums), tad novelc programmu guitar pro un no interneta savelc tablatūru kādām akustiskām dziesmām, piemēram, šis tas labs akustisks ir Dissection, Sepulturai, uc. Progā varēsi gan klausīties, kā skan tieši giča, gan redzēt tabus / notis, utt, spēlēt līdzi.
+1
Varu pādrot grāmatu "Akustiskā ģitāra" J.Reinholds. Veikalā pirku pa 14 ls, atvērta vienu reizi, jo sagadīšanās pēc dabūju otru tādu pašu eksemplēru, ko aktībi lietoju. Varu atdot par +/- 10 ls. Afigenna - var gan reoriju gan praksi no tās grāmatas dabūt, līdzi arī cd ar viengrinājumiem u.tml.
pardon par kļūdām, es ist pālī
0
labākā guitar pro imho ir guitar pro 5
+1
^ lolo, pie Reinholda mācījos akusteni savos laikos spēlēt, nezināju, ka viņš ir sarakstījis grāmatu.
0
ir, ir. un grāmata afigenna laba
0
starp citu, iesākumos jebkurā gadījumā labāk ir ar skolotāju, un tas pats Reinholds tagad jau par 5-6 ls stundā joprojām apmāca akusteni, un to viņš toč var labi iemācīt.
0
ahujeķ
0
(vecajos laikos viņš ņēma 2 ls par nodarbību, kas parasti bija ~divas stundas :D)
0
jap. menueta bijušais ģitārists (neatceros vārdu, maucība) ņem 10 ls mēnesī, kad nedēļā divas stundas, zahajebis esot.
+2
www.justinguitar.com

blablabladaac (lai nav "Pārāk pliks tas komentārs - links bez teksta!" <-- WTF?!?! tas vispār ir???)
0
0
p.s. nu un protams pilns jūtūbs ar višadiem pamācošiem video
0
agrāk baigi labais tabiem bija mxtabs.net, bet viņus tur baigi čakarēja, un tā arī tur ļoti daudz kas nav; jo bija vienu laiku no idustrijas izdomāti likumi, ka nedrīkst postot netā pašu izdomātus tabus.
0
.. Vēl jau youtubā ir atrodami daudz pamacoši video :)
0
www.911tabs.com

tas tāds apjomīgs tabu arhīvs, izmet linkus uz tabu lapām, kur attiecīgais tabs atrodas, varētu teikt kā tabu google ;)
0
Nezkur datorā bij aizķērusies šitāda draza, kazi, būšu māšelei kādreiz savācis, ko mācīties.
Fils Kapone - "Mācies spēlēt ģitāru", grāmatele + cd.
www.failiem.lv/down.php?i=ffikeo&n...
+2
Tikai nevajag skatīties video, ko iespēlējušie lielie stāri. Tie pārsvarā ir vienādi:
iznāk kāds ģitāras grands un dažu sekunžu laikā kaut ko dikti ātri nogriež. Tad izmet frāzi "protams, jūs tik ātri nevarēsiet, spēlējiet lēnāk - Tā, kā tagad es". Un tad nospēlē to pašu divreiz lēnāk, lai gan tāpat gluži labā ātrumā.
Tādi video (ko ir krietni daudz), manuprāt, ir prasta lielīšanās ar krāna garumu un no pedagoģiskā viedokļa nekam nederīgi.
+1
nu, nu! es kaut kad martā nopirku ģitāru (pirms tam vien pāris reizes rokā biju turējis) un mācījos no youtube un ultimate- guitar.com visādus Slayer un Metallica. nemāku teikt vai tagad būtu spēlēšanas ziņā krutāks par kādu, kas ar akordiem un gammām sācis (nav īsti ar ko salīdzināt) taču kaut ko iemācījies esmu!
0
nu, tas jau atkarīgs no tā, ko katrs ar ģitāru grib darīt. es uz gičas māku bītlu 'blackbird', kaut kādas pirmās trīsakordu dziesmiņas, un kaut kādus ok rifus, kuros pirkstus palocīt. nevienu dziesmu vairāk. toties māku akordus un gammas, un man ir lielākais kaifs vakarā noknikšķināt kombītim power pogu, iegriezt overdrive nedaudz, bišķ gain, bišķ reverbu, un pašam savā nodabā kaut ko kapāt - tā, tagad smuki ieskanēs tāds akordiņš, tagad tās pašas nots gammu, tā, pamainam. un skan smuki, un bļe, tas, lai es varu nospēlēt pats kaut ko, pats, kaut ko, kas skan smuki, tas ir tas, kas man vislielāko kaifu sagādā.
ne tā kā, bļad, krutie čaļi, ķip, aiziet ar giču ciemos, ķipa padžemot, a krutais čalis, kurš 4 gadus spēlē giču un tup ar savu ahujenno gibsonu rokās māk tik izbliezt ārā kaut kādu pazīstamo dziesmu fragmentus. un ta es lūru uz viņu kā debīls... 'nospēlē, nu, iesāc tu kaut ko' un čalis sāk spēlēt kaut kādu afigenna grūto metaļikas gabalu. nu, smuki, jā, forši jau skan, bet tas ir kaut kas cits...
+1
Vispār metāla dziesmas, imho, nahuj nav vajadzīgs mācīties, ja pašam nav baigās vēlmes parādīt - vobļa, kāc es kruts, spēlēju tāpat kā Hammets bļa. Lai TIEŠĀM iemācītos giču spēlēt (nevis nospēlēt pāris Metaļikas dziesmas), jāmācās klasika un klasiskās akustiskās meldijas, jāmācās tehnika un teorija. Pēc tam ar to visu vari darīt, ko vien pats vēlies.
0
nu, vo, to jau es saku. un ta tiešām labāk paņemt Stutiņa vai Reinholda grāmatu, vai iet pie laba skolotāja un izbraukt cauri tai terijai, tam murgam, nevis bļat youtuba how to play metallicas blablalbal..
-6

how to play metalika how kirk hamet pleys metaļika feid to blak !one!1 master of papets kill ALL plai guitar elektrik hevi metal gitar PRO gitar play fast HARD true fuk fukin metalika learn how hetfil better then hetfild and how hammet and even better than then hammet lol
+4
bļa, laikam Metaliicu nevajadzēja pieminēt.. :D
0
Metallica - pfwee
Tagad modē ir Beatallica :D
www.myspace.com/beatallica...
www.youtube.com/watch?v=Lz1PtyYCrZQ...
+3
lash, nevajag jau skatīties tūlīt Petruči un Malmstīnu. ;) Polam Gilbertam ir ļoti sakarīgi video.
+1
Tās meistarkalses vinkārši ir vēl viena pakāpe augstāk, nevar jau arī kļūt par baigo ģitāristu, visu laiku gammas un vingrinājumus dzenājot. Kad esi pamatus apguvis un šac pa druskai rubīt, ko tur uz grifa spaidi, tad der arī uzmest aci, ko tur Hetfīlds vai Hammets ar to visu dara, lai tad varbūt atsijātu un paturētu prātā to, kas pašam šķiet interesants; citādi jau paliksi sirms, pirms pats aizdomāsies līdz tam, ka pamazinātā kvinta - tas ir kruta.
+1
Ne Hetfilds, ne Hammets neurba sākumā teoriju, vienk draugu bariņā dragāja to, kas likās kruta. Vēlāk kaut ko pamācijās, jo tā lieta šiem aizgāja.
+2
^nē nu protams, absurdi būtu mācīties teoriju pirms māk spēlēt. daudzi jau spēlē baigi kruti arī nezinot teoriju. tas ir tāds diskutabls jautājums. bet nu teorija jau skaitās arī kaut kādas tīri tehniskas lietas imho.
+1
Es pa lielam labi urbju teoriju uz papīra (pamatskola ar padziļinātu mūzikas apguvi - 9 gadi solfedžo 'n' šit), bet kad lietas nonāk līdz ģitāras spēlēšanai, es visai maz domāju par to, kā tas un šitais akords ir uzbūvēts, kas šitā ir par gammu un vispār - kādā tonalitātē es esmu.
Stulbi jau ir, kaut kad būs tā teorijas bāze vairāk jāliek lietā. Kaut gan tā jau visi saka - es kaut kad, mhm :D
0
man te viens jautājums radās - cik labi vai slikti ir tas, ka el.ģitārai nav tas bridge, bet stīgas ieiet tipo korpusā iekšā?
nu tā kā šai
www.harmony-central.com/ProductImages/Large...
+2
Tilts ir jebkurai ģitārai, arī šai.
t.s. string-thru-body it kā nodrošina garāku skaņas izskanēšanas ilgumu (sustain), bet tas ir atkarīgs arī no daudzām citām gičas uzbūves īpatnībām kā, piem., grifa un korpusa salaiduma vietas konstrukcijas un vēl veselu kaudzi dažādām lietām.
0
Tā lieta saucās strings through body. Cik zinu, visām Schecter gičām ( arī manai) ir tā fīča.

Neko sliktu neesmu dzirdējis, tikai labu - ilgāks sustain ( tas ir, ilgāk skan norauta stīga manā valodā :D :D )
0
Tu domāji - visām Schecter gičām ir tikai stb vai ka katram modeļiem ir pieejama arī tāda opcija? Jo manam vecajam Šehterim bija Floyds :D
0
Kamēr rakstīju savu komentu,pirms manis kāds jau paspēja :D
0
Ok, ne visām Schecter gičām :)) nevermind.
0
nekam sliktam nevajadzētu būt, iespējams, mazāk plīsīs stīgas (man parasti plīst pie tilta)
0
iemočī tās stīgas, kura plīst, robā pie tiltiņa mīksta zīmuļa grafīta pulverīti. pakasi ar nazi. mazāk plīsīs.
0
ā, bet tev ir kāds tilts?
0
ne tikai Schecter, bet tāda fiška ir arī Dean, Michael Kelly, ESP, Washburn. gan jau ka vēl ir.
0
Kā makslinieks uzskata par labu esam, tā arī ir. Man piem ne visai patīk tas tune o matic bridge, jo nav kur plaukstu atbalstīt.
Par to sustain vispār jokaini, tjip visi saka, ka neck throu body tipa gičām ir labāks sustain, gičām kurām ir liels laukums grifa un korpusa salaiduma vietā ir labs sustain, bet Steve Vai lieto parastu bolt on tipa giču, kurai ir tāds sustainer noņēmējs ar bateriju darbināms, ieslēdz un sustains bezgalīgs, neatkarīgi no citām konstruktīvajām īpašībām. Lūk tā.
0
senos laikos ļautiņi tusēja ap ugunskuriem, sita paštaisītas bungas un labi tusēja arī bez visas elektronikas :)
0
Sustain'a uzlabošanai ir arī šāds pie Headstock skrūvējams verķītis, cik esmu dzirdējis no lietotājiem - darbojas :)
images.miretail.com/products/optionLarg...
0
Nu un kāds tad tam verķītm princips?
0
Nu uz vibrāciju balstīts. Tas verķītis ir ultrajutīgs uz gičas koka radīto vibrāciju un ievibrējās līdzi noteiktajā frekvencē, tādā veidā atkal ievibrējot to koku atpakaļ. Magic circle, tā teikt.
Caur mani vienu tādu pasūtīja no Ebay, tagad cik vien redzu un zinu, no tās gičas viņš netiek noņemts :D
0
kad ģitāru nespēlē, to verķiņem nost vai atstāj ? Viņu netīšām nevar nolauzt ?
Un ko Tavs čoms spēlē, kādu stilu ? ūber smagajā muzonā jau baigi nejutīs to papildus vibrāciju ?
0
Enhet bundzinieks caur mani pasūtīja vienam no Enhet gičistiem to verķi. Nu viņu var nolauzt, manuprāt, ir tikpat lielas iespējas, kā nolauzt skaņojamās kolkas :D Būtībā viņš galīgi netraucē, tāpēc ņemt nost nav īsti jēgas.
0
Ja vien tu negribi uz skatuves konča beigās sadauzīt giču. Tad gan noņem, lai nesabojātu :(
0
Ā, vēl jau jāskatās, kāds headstock's, manam Jacksonam būtu diezgan grūti viņu pielikt pie tā mazā no stīgām brīvā galiņa :D
+1
Quorthon`s sadarbojas ar Cēsu Baronu - Sašku! m/ :D

0
Nē, susteiners nav Saškam, bet gan Martam :D
0
nu, un ir reāla atdeve tam verķim ?
0
Nu, cik man bundzinieks stāstīja, "ņīīīīuuuuu ņīīīuuuu" tagad skanot krietni ilgi :)
+2
Uzdūros šitādai štellītei:D
www.stuff4me.com/product_detail.aspx...
+1
"Each miniature air guitar is crafted from fresh air"

m/
+2
ģitāras vairs nav vajadzīgas :D
www.youtube.com/watch?v=beObNQylkxg...
+6
mākslīgās rokā turamās vagīnas arī par dažām naudiņām ir nopēkamas, bet nemānīsim sevi, ka tas ir tas pats, kas iespraukties, sapļaukāt sārtu dupsi un izkliegt kādu sulīgu vārdu ar īstu pasākumu...
0
^\m/\m/
+2
he he, labs salīdzinājums, Malēj!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
M (jauniņais)
Viskas