TOP 1 - Apinits 7 %.
+2
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
apinītis ir crazy manta... reiz pēc 2 vai 4 L nejutu vairs rokas un kājas :D
0
... padoma kadas sajutas ir no rita...
+3
Aldaris no gūtās peļņas uzcels pieminekli ''Nezināmais urla'''....
+3
Tak pie mums visi zīļi alu dzer, lai ātrāk apsistos, nevis lai garšu un procesu baudītu.
+5
Atvainojos, ka "Apinīša" apzīmēšanai lietoju vārdu "alus".
0
Price/performance, jeb "ļitr-gradus na kopeiku". Mani gan izbrīna, ka Fizz burbuļūdens ir pirmajā vietā vispār; tas laikam nozīmē, ka daudz mums mazgadīgu un/vai daiļā dzimuma kodēju.

"Pēc brīvam apgrozījumam izlaistā alus apjoma lielākais tirgotājs gada pirmajā pusē bijis "Aldaris", tam seko "Cēsu alus", "Cido grupa", AS "Agrofirma "Tērvete"", "Maxima Latvija", sestajā vietā bijusi SIA "Bauskas alus", septītajā - SIA "Piebalgas alus", astotajā - SIA "Greis loģistika", devītajā - SIA "Ritaleks", bet desmitajā vietā VID ierindojis SIA "DFD"."

Kāds zina, kas tie tādi ir? Cido grupa laikam būs Līvplēsis, ne? Ko Maxima ražo, bez Optima Līnijas? Un kas ir trīs pēdējie no pirmā desmitnieka? Vai arī te skaitās iekšā arī imports?
+6
Re, un te nu jums ir. atradušies te užavnieki, brengļu, brāļi, valmiermuižnieki un pārāki gurmanu dzērieni!
Jūs esat pārāk elitāri, no tautas atrāvušies!

Tpu, tu!

0
Cido ir Līvplēša un Budwaiser izplatītāji, Maxima bez Optimas līnijas lētos bundžualus ar tirgo (Padeborner u.c.). Pārējie gan jau kādus krievu iecienītos Starij peģik, Žiguļi u.c. draņķus izplata. RIMI jau ar kakainie Walterīši bija (Supergeto izrādās ir RIMI iestādījums).
+1
Turpinot BoD komentāru - oficiāli tas varētu saukties "Piemineklis cīņā ar zaļo pūķi no aknu cirozes kritušajam urļakam".
0
^^ vēl jau jāņem vērā, ka Arena Riga tirgo Cēsu suslu, citos pasākums Aldaris uzmeties, metalšovā Lāčplēsis bija ... īpašas izvēles nav ... (ja neskaita nedzert vispār (joks) vai stibīt savējo šmigu)
0
tfu - "... nezināmajam urļakam", atvainojos.
+1
Cik zinu, tad SIA "Greis loģistika" nodarbojas ar alko importu un izplatīšanu, acīmredzot, tajā tirgus novērtējumā ir iekļauti ar tie, kas palaiž tirgū kāda cita preci.
Par tēmu - nevar vien nepiekrist werfolf teiktajam par to, ka tautai vairāk interesē, kā atrāk dabūt dullo.
0
Domājams, ka absolūts price / performance līderis ir ''Moments'' ...
0
Blade, Walterītis ir Cēsu ražojums.
0
^ bija tāda aizdoma ... bet izplatītājs skaitās RIMI, HVZ kurš tad parādās VID statistikā.
0
Man liekas, ka Apinītis šī topa pirmajā vietā gozējas jau kādus 3-4 gadus no vietas.
0
Tas ir vismaz 3-4 gadus. Atceros, ka pirms tiem pašiem 3-4 gadiem pirmo reizi lasīju šādu statisku un jau toreiz Apinītis bija ūber alles.
+6
Appisītis
+3
Intars, šodien, plkst. 18:15
"Mani gan izbrīna, ka Fizz burbuļūdens ir pirmajā vietā vispār; tas laikam nozīmē, ka daudz mums mazgadīgu un/vai daiļā dzimuma kodēju." <--- Diezgan liels procents saldo, tonālajā krēmā un kosmētikā slīkstošo džeku arī sūknē fīzus :)
0
arī tie kam par daudz sievišķo hormonu organismā un baidās ar alu to līmeni vēl pacelt. nu principā tie paši tonanalizētie cukurpuisīši :D
0
Igauņiem Fizz Bumbieru Sidrs baigi labs. Gandrīz pēc īstā garšo. Ķip uzlabota garša :)
0
Igauņiem viss alko ir labāks... Pat Vana Tallin trīs zortes :D
+9
Vēl labāks par Appisīti var būt tikai IzRubenis
0
Kas vel kaut cik bij dzerams, kartigi atsaldets + nebij suda no rita:

www.partikasveikals.lv/small/LivuAlus_Kurs...
0
Tumšais Rubenis pirms pāris gadiem bija OK. Tagad galīgi nevelkt testēt to baļķi, dafiga izlietnē var sanākt izliet.
+3
"Latvijas Rietumu krasta alus darīšanas tradīcijas" :D :D :D Es iedomājos, kā senie kurši gāza spirtu uz apiņiem. :D Ble, a vispār nenormāli tracina, ka katrām sūda ķīmiskajām/spirtotajām samazgām šitos tekstus par senām tradīcijām utt. liek klāt, un jo lielāks draņķis, jo vairāk šito tekstu virsū.
-2
kad atbrauksu tad 2litrenes laikam vien nemsu, leti un zloba pamatiga, vienigi sudigi pec tam..
+3
Nevar jau to draņķi tik daudz iedzert, lai štīmi sajustu.
0
Neko sliktu par "Apinīti" teikt nevaru. Garšo labi un dullums arī rodas atbilstošs. Cena draudzīga. Saprotu, ka eju kopsolī ar tautas redzamāko daļu.
+1
^ ja nav braukts ar BMW, tad arī Žigulis šķiet super laba mašīna ...
0
labojums,par to valteri skardenes,vinjhs ir razhots igaunijaa peeec cesu alus pasutijuma
jo latvijaa nav konveijera kas razho skaardenes
0
es nez no kurienes tāds stereotips, ka sidriņu dzer tikai vecenes un saldie. Es piemēram nelietoju ne vīnu, ne alu. Nepatīk man tas alus/vīna reibonis. Paliek dulla galva un sāk nākt miegs. Nu un tad, kad negribās īpaši pielikties, tad parasti arī izvēlos kādu sidreli. Vai šampīti :) Bet tos sidrus jau arī īpaši daudz nevar izdzert, jo pēc dažām pudelītēm sāk šķebināt. Tā arī parasti viss beidzas ar balzāmu/viskiju/šnabi utt. :D
0
Vispār, pareizā terminaloģija būtu ''sidra izstrādājums'', tāpat kā vairums nopērkamo kvasu pēc senču receptēm arī ir ''kvasa izstrādājumi'' kurus, ar oriģinālajiem dzērieniem līdzīgu garšu, apgādā ''aromatizators identisks dabīgajam''. Rimčikos un Maximās sidru nemaz nevar nopirkt - jāiet uz Prizmu, Štokmani vai Sky.
0
^^ tas gan. Spirts sajaukts ar pulverīti kopā :D. Bet Ulmaņlaiku kvass gan laikam skaitās īstais (tas ar tiem grādiem), bet man tā ne visai. Padomjlaikos, kad tirgoja kvasu no tām dzeltenajām mucām - lūk tas bij labais.

Kā ir ar to Casino Rum? Vienu brīdi viņu baigi regulāri laku, jo garšīgs pēc vella. Īpaši ar kōlu kopā. Bet uz tās etiķetes nav nekas minēts, ka tas būtu rums. Rakstīts "Stiprs alkoholisks dzēriens". Tā arī nevar saprast vai tas skaitās rums. Un garša jau arī atšķirīga piemēram no Bacardi.
0
Nu nez - es pēdējā laikā bauskas gaišo/tumšo plastmasā esmu iecienījis. Viena 1.5 L pudelīte ir tieši tik, lai neaizdzertos, jo tad tieši āķis lūpā ieduras, bet vairāk nav un uz veikalu čāpot slinkums. Rimi un Mahimā gaišais iet 1.99 par pusotru litru, tumšais laikam 2.10. Un pilnīgi nepiš visi tie bomāri, kas sūkstās, ka naudas nav, bet tiklīdz pasaku ka pats dzeru plastmasenes (smuki pārleju kausiņā pie PC kodējot/sērfojot), tad uzreiz sāk pļūtīt - fubļe bomzis - tu nevari izbaudīt alus garšu utt.

Stikla pudele nav faking ozolkoka muca - garša normālam alum neatšķiras vai tas nāk stiklā vai plastmasā. Protams derīguma termiņam vērību gan ir ieteicams pievērst.
0
BladeOfDarkness, lielākā daļa veikalos iepērkamo "alu" arī ir tikai izstrādājumi.
0
BoD - ir braukts gan ar BMW, gan ar Žiguli. Bet nesaskatu kopsakarību ar žvinguli. Ikdienā braukāju ar Toyotu, kuru vēl aizvien uzskatu par manam komfortam pietiekami labu auto...

A kas attiecas uz apdullināšanos - Apinītis ir patiesi laba izvēle. Dzeru, lai noreibtu, nevis bezjēdzīgi apmeklētu WC, pārliecinoties, ka urīns aizvien vairāk zaudē dzelteno krāsu.
0
^^ tā jau gandrīz ir, bet ar kvasiem un sidriem vēl trakāk - to kaku alu tomēr raudzē (ķimiski paātrinot procesu utt.), bet šos jau taisa no ūdens un sīrupa.

Grādīgais bija Iļģuciema Stiprais kvass, Ulmaņlaiku kvasam nebija grādu, cik atminos.
0
Bet tā nopietni runājot no 2l petenēm vislabākais ir Ķencis. Maksā kkur ~1.15, tikai bēda, ka šo var dabūt tikai Aibes veikalos, un arī tur ne vienmēr ir. Vēl diezgan sakarīgs bija tāds Tālavas alus, ko ražo leišu Gubernija. Tika pirkts un lietots Madonas pusē, citur nav redzēts.
Tas, protams, neskaitot Piebalgas un Rīgas alu.
0
Nu, tagad to Aibi par Latu sauc. OK alēns, tāds šķaidītāks Piebaldznieks. No petenēm Brālis vispārākais.
0
P.S. Atcerējos sendienu padzērienu Monarch - laikam bija 8% un 12% versijas ...
0
un vispār, kas tie par riebīgiem šovinistiskiem aizspriedumiem, ka sievietēm fizzi garšo? A?!
0
A vai ta negaršo? Tūkstošiem reižu ir redzēts, ka vāveru pavēlnieces šito draņķi sūc iekšā. :D
+2
Šņampis uber alles!!!!!
0
^^^ tas domāts šampis ar šnabi ?:D
+1
paga, šampis ir kas cits :D tam turklāt ir garšu izvēles iespējas. bet pie mums veikalu sidri visi garšo vienādi un no viņiem, man liekas, aizlīp dibens:( normāls sidrs ir kaut kas cits. kā jau citi raksta, mums ir sidra izstrādājumi pieejami. es arī citas (bezalkoholiskas) sintētiskās limpenes un sulas nedzeru. nu negaršo man saldi ķīmiski dzērieni. manis pēc vispār varētu būt uz pasaules tikai - ūdens, kafija, zāļu tējas, īsts alus, šampis (bruts) un sauslais sarkanvīns. padzerties būtu ko un iedzer arī.
0
nu prieks par u, ka Tu tos mēslus nedzer, bet principa meičas tiesam tos sidrus vālē iekšās kā trakas.

un par to apinīti - šo alu patērē skolas vecuma jaunieši, kam tiesām galvenais ir apdolbīties un šaubos, ka jums ap astoņpadsmit gadiem bija tāda šausmīgi izsmalcināta alus vērtētāju mēle. :) (weedgrinder neskaitās)
0
nu ne tikai šo, bet principā tās 7gradīgās divlitrenes.
0
Man šampis tikai kā kokča sastāvdaļā patīk. Dod nepieciešamo "asumiņu" pelēkajām šuniņām. A vienkārši , nesajauktu , dzert , laikam martini šampis likās ok. Tāda ne-šampja garša viņam bija. :D
-2
Martini Asti uber alles.
0
labak neko neteikšu :D
0
^Bet tu tomēr kaut ko pateici !
0
nu jā, fail sanāca. :D
+1
@arnolds: principā jau alus garša plastmasā un stiklā neatšķiras, tikai pie noteikuma, ja viņš tai plastmasā nav stāvējis ilgi; ilgākā laika posmā plastmasa pati var atstāt ietekmi uz garšu, kā arī var drusku laist cauri gaisu/gāzes. Un, protams, ja dzer no plastmasenes, tad ir tempā jāizdzer, citādi atšālējas.

Kas attiecas uz apdullināšanos - lai noreibtu, dzeru stipro alkoholu; alu dzeru tāpēc, ka garšo un viegls štīmis kā blakusefektsar neskādē :)

Hmm, kad man bija astoņpadsmit, tad pieejamā alus izvēle bija mazāka, un lielākoties tika dzerts Aldaris, kas bija visur dabūjams un galīgi nebija slikts. Garšu jau atšķirt tāpat varēju, vienīgi biju mazāk izlepis, varēju dzert arī negaršīgu :D
0
Kad mēs augām, 7% baciļu nemaz nebija. Starpbrīžos ar liķīriešiem mēdzām indēties - 0.5l Melleņu Punšs (18%) vai Mežazemene (20%) - uz trijiem vienu izrauj pa fiksam un ir labi ;) Ap latu laikam maksāja.
0
Ā nē, bija jau minētais Monarhs, bet to jau tikai tirgū laikam tirgoja.
0
Bija Baltais lācis tak vēl no 2L sērijas.
0
Bet 4% un 5%, cik atminos
0
Niknais vēlāk parādījās.
0
Atceros man stāstīja čoms no tās paaudzes, ka Baltais lācis esot bijis kaut kāds kokčs ,kur liela daļa bija alus un šņabis.
0
Zinu, ka visiem tiem Apinīšiem un Garajiem (stiprajiem) nav nekādas vainas, ja tos jauc kopā ar spraitu un šķēlīti citrona - sanāk tāds lēts, puslīdz garšīgs un gana reibinošs padzēriens.

Stāsta, ka Apinītis stikla tarā un dikti atdzesēts (ne stiprais, protams) arī esot tīri vai dzerams. Pats neesmu garšojis, bet viens cits alkoholokausts tā stāstīja.
0
^ nu es esmu dzēris nestipro apinīti no stikla pudeles. Pretīgs nav, ir vienkārši bezgaršīgs, ja nu drusku tā kā apiņus atsit.
0
BoD - Mežazemene (20%) - istā vārdā Mežaoga bij laba - tāpat kā melnā aronija :) Baltais lācis no stipraliem bij bundžiniekos - melna bundža ar baltu lāci - laikam 11%
0
^^ ne vgelti visus tos Budus un Cēsu iesaka dzert ''extra cold''. Uz Cēsu krāniem manītas bļembas ar apliecinājumu, ka pielietota super dūper cold tehnology - jo zemāka temperatūra, jo mazāk var izjust garšu. Normāliem aliem ieteicamā dzeršanas temperatūra ir 7-12 grādi, nevis 4-5 ...
0
bet tā jau ir ar jebkuru paiku un dziru, ka garšas īpašības izdalās visvairāk noteiktā temperatūrā. par aukstu neko nesagaršosi un par karstu arī nē.
p.s. martini asti reāli sūkā. tā ir to pašu fizz dzērāju marka- pārāk salda. konsultācijas par to no kādiem vīniem un šampjiem lūzt meiteņu sirdis sniedzu privāti, samaksa pēc vienošanās:))
+2
akmens, šķēres, apinīts - viens, divi, rīts...
+2
walter, walter, walter
optima līnija un kuba
walter, walter, walter
eirō, apinītis, garais

(melodiju izdomā pats)
0
tur jau ritmu arī jādomā ;D
0
Lūk, ko saka Pauks no KОРРОЗИЯ МЕТАЛЛА par ātrā alus pagatavošanas tehnoloģiju:
Технология быстрого пива выглядит так: громадные чаны с прогнившим зерном заливают болотной водой, туда добавляют дрожи, химический солод, а потом подогревают. Пивная бурда колбасится не аналоговым способом, а с помощью химического солода. Потом её быстро цедят, добавляют химический ДИМЕДРОЛ и Осетинский СПИРТ, а потом полируют стиральным порошком ТАЙД (чтоб пена была). После этого пойло разливают в модную тару и развозят по точкам, сопровождая дистрибуцию ТОТАЛЬНЫМ ПИАРОМ в СМИ.

Tātad: sapuvuši graudi + purva ūdens + ķīmiskais iesals + dimedrols + spirts + veļas pulveris & katalizatori atbilstošās procesa stadijās.
-1
Pilnīgs bulšits. Tāpat kā par desām ar WC papīru.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [2]
pincītis
vainamoinen
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas