nāvessods.
+4
pieļauju, ka daudzi ar mani būs vienisprātis. Latvijā vajag atjaunot nāvessodu! tas, kas pēdējā laikā notiek ar cilvēkiem kļūst prātam neaptverams. vecāki noslepkavo savus zīdaiņus, mācītāji drāž garīgi nepilnvērtīgos utt. nu nevaru es uztver neitrāli nežēlību, kas notiek pret bērniem un tiem, kas ir neaizsargāti. pēc laba laiciņa atgriežoties darbā, dzirdēt, ka Rīgas policijas pašlaik prioritārais jautājums ir divus mēnešus vecās meitenītes mirstīgo atlieku meklēšana getliņos.... nu šermuļi skrien pār kauliem. jūsu domas- cilvēktiesības? varbūtība sodīt nevainīgu personu?
mans viedoklis ir, ka šis soda mērs ir nepieciešams, jo tas ir ne tikai sods, bet arī preventīvs pasākums, lai pasargātu apkārtējo sabiedrību no šādiem izdzimumiem.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Vispār nesaprotu nāvessoda atcelšanas jēgu. Kamēr nav vajadzības viņu piespriest, tikmēr var nepiespriest, bet kam traucē tas, ka viņš vajadzības gadījumā ir rokas stiepiena attālumā?
Un ja nu kādam arī nepatiesi piepsriež, tad jau vienmēr var cerēt uz jaunāko brāli arhitektūras ģēniju.
0
varbūt vienkārši tādus izdzimteņus vajadzētu kastrēt?
0
jā, un lai realizētu savu tā jau traumēto un tad vēl ierobežoto sexualitāti atradīs citu gana perversu izpausmes veidu. tad jau pie viena arī rokas jānocērt un visi caurumu jāaizšuj, lai nav kur pat zīmuli noturēt.
un pret amorāliem slepkavām tas tāpat nav risinājums
+2
Ar to nāvessodu izpildi gan jau arī būs visādas nejēdzības — par piemēru var minēt kaut vai to variantu, ka par karoga noraušanu tika piespriests pusgads cietumā, a kādam Ludzas pāķu policijas virsniekam, kas pālī notriecis cilvēku, nekas nopietns netika piespriests. Tb, manuprāt, mūsu nejēdzīgajā valstī varētu nākotnē piespriest nāvessodu ne tiem "vainīgajiem".
Cita lieta, arī tiesnešiem, kas vēl nav pārdevušies un spriež godprātīgi, nāvessoda piešķiršana cilvēkam, varētu būt spēcīgs morālais, ne gluži trieciens, bet, teikšu, drīzāk spiediens.
0
nu to jau nekad nepiespriež tāpēc, ka ne tā paskatījās, bet tikai apstākļos, kad ir 100% pierādījumi par sevišķi smagiem un cietsirdīgiem noziegumiem.
0
zini, tiem saucamajiem amorālajiem noziedzniekiem pietiekami liels sods ir nonākt cietumā, kur tos gluži vienkārši pataisa par gaiļiem. tak nesen te bija viens piemērs - pat līdz tiesas zālei netika - savās bikšu gumijās pakārās...
+1
Cik zinu, tas, vai ir vai nav nāvessods, nevienu īpaši neattur. Ja par zādzību cirstu roku nost, tā ir cita lieta. bet slimajiem jau pajāt.
+4
ta jau pus Saeimas deputātu bez rokām staigātu...
0
^ Labi vien būtu , jo domāšanai rokas nav vajadzīgas. :D
0
Es ar abām rokām par.. Ja tagad atjauno,viņiem cik cik mūžiniekus uzreiz jāapklapē?60?
+1
mSPW-Nobalsot jau var ar seju triecoties pret pulti,ne?
+1
Esmu par nāvessodu, viennozīmīgi par noziegumiem pret bērniem un nežēlīgām slepkavībām.
P.S.
Laba filma par tēmu:

24kadra.com/2008/06/01/posledni...
0
Dzelzi, ar atpakaļejošu datumu nepiemēros, turklāt ja jau mūžs ir piespriests, tātad piespriests.
0
Pareiz. Bet kas ta izpildīs?
+1
Navessods. absoluuti par! Pat muusu sodi par slepkaviibu ir smiekliigi, kur nu veel nevainiiga cilveeka dziiviibas atnjemshana!
Kattraa valstii vajadzeetu buut cilveekam, kas buut spejiigs realizeet Death Note :D
+3
es domāju, ka ja kādam to piespriestu, tad 70% Latvijas roka nenodrebētu izpildīt to sodu, jo neparko jau nepiespriež. piespriež tiešam īpašos gadījumos. bet to īpašo gadījumu aizvien vairak un vairāk. izklausīsies jau dramatiski no manas puses, bet cilvēks kā suga ir tiktal degradējies, ka neliela tīrīšana par skādi nenāktu. tie ir parazīti un neko labu sabiedrībai nedod, tikai vairo postu.
0
0
Neatceros vairs, kāpēc atcēla nāvessodu Latvijā? Vai tas arī bija viens no priekšnosacījumiem, lai Latvija iestātos Eiropas Savienībā?

Anyway - jautājums sekojošs: kas nepieciešams nāvessoda atjaunošanai Latvijā? Referendums, akcepts no Briseles vai vēl kādas citas formalitātes?
0
Šitādus kropļus man arī roka nenotrīcētu no kātiem nolaist.
0
^^ Tieši tā, atcēla, lai mēs pilnvērtīgi iekļautos impērijā. Lai cik tas nebūtu parodoksāli arī Krievijā nāvessoda moratorijs ieviests dēļ Eiropas prasībām. Vispār plašāka informācija par nāvessodiem pasaulē šeit:

en.wikipedia.org/wiki/Capital_punish...

Šeit mazliet par Latviju:

en.wikipedia.org/wiki/Capital_punish..._in_Latvia
0
Krievijā var arīneatcelt,viņiem tur tāpat mirst vairāk nekāamerikāņiem ar visu nāvessodu.
0
jā, bušs, šis kā reiz mani pamudināja uz kārtējām domām par šo jautajumu, atsaucot vēl atmiņā pirms aptuveni mēneša izvaroto trīsgadīgo, ja nemaldos, meitenīti.
-2
Latvija iestaajaas Eirpas Savieniibaa ar falshiem balsojumiem, tas ir skaidrs. Jautaajums - ko lia mees daram ar visiem zhidiem? Tiriem zhidiem, kas uzvedas ka zhidi, izskatas ka pilbigi zhidi?
Uuber grim opcija - milziga atombumba. Vai Cilveki butu spejigi gandriz iznicat cilveeku rasi, lai paglabtu planeetu? Un pat ja atomkarsh dazhaas pasaules daljaas notiktu - tas jau buutu sen inscineets (zelta miljarda projekts, AIDS,u.tt..
Es peedeejaa laikaa biezhi apmulstu, kad iet runa par jautaajumu "kaa buutu labaak?".
Neizbeegami, LAtvijai tuvojas milziigs vilnis ar dienvid-ausrumu imigrantiem. Un pat ljaunaakais ir - latvieshu sievietes ir bijusas Anglijaa un pieredzeejusas multanacionaalismu vieglaa liimenii un to peec neilga laika akceptee, bet, kad esi taas vides epicentraaa, labi nav... kaa jau teicu.. gluzhi kaa iiriem - nigeerieshi un polji.
0
Milzīga atombumba, tas būtu kaut kas no sērijas - nav nekādu šaubu, ka starp kritušajiem bija arī vainīgais...
Kas attiecas uz latviešu sievietēm - viņām diezgan neapskaužama izvēle no Latvijā pieejamajiem večiem, kāds tur brīnums, ka viņas atradušas to multinacionālismu par gana labu esam...
0
^Sad but true,taisnība jau ir.. Paši vien esam vainīgi,nemākam uz sevi paskatīties ar kritisku aci. Un ja mākam tad tikai secinam ka ir pakaļā un viss.

Filozofisko pārdomu klubiņš.Es mīlu Truemetālu.
0
Es iegraveeju sevii Latviju, lai kur es buutu.
Nevienu nemaacu dziivot, bet.. katram vajadzeeytu palikt savaa pasaules daljaa. Veeleetos zinaat, kas augsheejiem ir padomaa. Vai tieshaam universaalaa pasaules rase?
Protams, lielu dalju sastaada kompromissms. Reaa;i birniga iesoeeja mums ir naturasls liideris.

Ilgi jau latvieshi ir bijushi bailees. Ir ;aiks ko dariit. Un es ticu, ka ar laiku mees iciiniisim savu.
Ja godiigi, mans teevs (Andris Orols) meedza censtiest iedvesmot maniar savaam antiglobaalistu teorijaam, bet tas ne vienmeeer iedarbojaas. Bet nu jebkura gadiijuma redzees, kaa tas uzveertusies.
Skeptiski - buutu gruuti tureeties pretii vispasaules organizaacijai.
Bey pat ar nodomu arii ta ir saakushaas revoluccijas.
+4
^Tu vēljoprojām dzer,vai ne?
0
Japp :D :D
0
Bet paklau - tu pati šobrīd spriedelē par nākotnes imigrantiem Latvijā, kamēr pati pa Angliju dzīvo ... ja no vietējiem pa muti dabūsi, būs OK, ja ?
0
Ja iebraucējs uzvedās ne ok, tad vietējiem ir ne tikai tiesības, bet arī pienākums tādam izrakstīt pa aubi.
0
Es zinu ka angļiem nepatīk Impaled Nazarene un SF Semigalls Warchant longsliivi.
0
Kāpēc tad Impaled Nazarene?
0
Nacisti esot...
+2
Atbalstu nāvessodu. Publisku, pie tam. Pakārt un atstāt karāties citiem par biedu. Es domāju, ka uz bendes pienākuma pildīšanu kandidāti atradīsies bez problēmām.
0
Tīri kontrastam - es esmu pret nāvessodu.
Un bija taču mums tāda vara, kas izpildīja publiskus nāvessodus Rīgā. Tā bija tā sauktā padomju vara.
0
Tu esi pret nāvessodu, jo....... ?
Es esmu tikai par atjaunošanu
0
jā, mani arī interesē "jo"?
0
Ja nogalina - tad neko neiemācās.
Protams, no vienas puses ir smieklīgi, ka viens mērglis nogalina kādu un saņem par to 10-15gadus. Godīgi būtu - zobs pret zobu , bet nu tādā gadījumā nekas netiktu iegūts. Ok izklausās žīdiski , bet uzskatu, ka pret mērgļiem jāizturas kā Aušvicē. Lai dzīvo uz diedziņa , bet strādā kā vērši, lai tai pašai valstij būtu ieguvums kaut kāds vai upura/upuru ģimenei/ģimenēm. Protams, tas ir baigi idealizēts, jo nevar 100/100 gadījumiem atrast vainīgo un trāpās kāds enģelītis. Kaut vai tiem , kas mīl pašaudīties , var taču vienkārši ar knaiblēm rādītājpirkstus noraut nost un būs mācība i nešaus vairs. Zagļiem rokas cirst nost nebūtu , manuprāt , lietderīgi , jo vēlāk no tā cilvēka jēgas nekādas nebūs.
0
Ideja nav slikta - taisīt lēģeri padomiskā stilā. Ja kāds tos 10-15 gadus kūdras purvā vai mālu karjerā izvilks (mums jau te nekādu dižu alternatīvu nav), tad lai dzīvo sveiks tālāk. Protams, barošana un attieksme tieši tāda pati kā jau manis minētajos iestādījumos. Tas tik būtu viens pedagoģiski augstvērtīgs pasākums!

Bet nu gaidi ar maisu, ka tev ko tādu atļaus, jo tas, redz, nav cilvēcīgi un katram salašņam jādod iespēja izpirkt savus grēkus... Dažam labam cietumā slikti - nav tā, nav šā un slikti baro. Tādam tad tam cietumam ar jābūt, nevis kā kūrortam.
+3
No nāvessoda iemācās gan, bet ne tas, kuram izpilda, bet gan tie, kuriem varētu ienākt prātā izdarīt ko tādu, par ko var izpelnīties šo soda veidu. Toties nāvessods garantē, ka šis nobendētais vairs neko tādu otrreiz neizdarīs - jo vienmēr eksistē iespēja, ka no cietuma vai nometnes var aizmukt un pagūt vēl kādam samaitāt dzīvi.
0
piekrītu dearhperam. un nemaz nerunājot par aizmukšanu- kāda velna pēc man no manas nodokļu naudas būtu jābaro tie iznireļi? runā draugiem. jau klejoja tas prikols, kas diemžēl ir realitāte, ieslodzītais izmaksā dienā 7 ls tai pat laikā bērna (ģimenes) pabalsts ir 8 ls mēnesī. un kur ir mana bērna cilvēktiesības, Eiropa?
tīri juridiski (nāves) sods nav drošības līdzeklis, kuru piemēro līdz tiesai. tur ir citi apsvērumi, nodrošināt, lai persona neizvairās utml... drošībai. sods ir sods! un sodam ir jābūt samērīgam ar nozieguma smagumu. faktiski samērīga atriebība. un bonusā vēl sabiedrība tiek pasargāta no turpmākas noziedzīgas darbošanās. mūsdienās moderns taču ir arī ekonomiskais pamatojums un lietderība:) kur nu vel pamatotāk 7 ls dienā vietā, fiksi šņik un gatavs:)
0
^ 10 Ls nevis 7, cik atceros.
+2
krīze :D
+2
Jā, lētāk ir vienu reizi izmantot virvi un benķīti vai gabaliņu svina, nekā gadiem tērēt naudu uz tiem izdzimteņiem.
+2
Btw,armija jau sen sūdzas,snaiperu apmācībai līdzekļi trūkst...
+2
^ Mhm. Pļava ar vientuļu 3stāvu stroiku vienā malā. 2. stāvā snaiperis ar 50.cal. plinti. Pļavas otrā malā koka mazmājiņa. Atved ieslodzīto, iebaro purgenu, parāda - lai tiktu uz ateju, jāvico pāri, lūk, šai te pļaviņai... :)
+1
no šķūņa pļavā pat es māku trāpīt :D
0
Nē nu, snaiperim vismaz normāla prakse pa kustīgu mērķi. Viņi jau nestāv uz vietas, zin', tie sliktie :D
0
Varbūt laiks pie kādām latviešu sentēvu metodēm atgriezties, piemēram, noliec divus jaunus bērziņus, vienu kāju pie viena piesien, otru pie otra un tad palaiž vaļā? :)
0
tas viss izklausās labi un skaisti, taču nāvessoda atjaunošana valstij, kas ietilpst ES - praktiski ir neiespējama. Reālāk gan izklausās - maksimāli palielināt pašreizējo soda bardzību...
0
Sodi ir jāpalielina vismaz 2x, 3x (iespējams, ar mantas konfiskāciju) par noziegumiem pret bērniem, mazgadīgiem, nepilngadīgiem, sievietēm, pensionāriem un citiem mazāk aizsargātiem sociāliem slāņiem.
Jā auto vadītājs netīšām uzbrauc bērnam, bet aizmūk, vispār ir ne tikai jāatņem tiesības uz mūžu, bet no algas piespiedu kartībā (ir mehānismi) ieturēt 35% sociālajām vajadzībām (uz mūžu).
Bet tam "Gulbenes maniakam" (kas ar cirvi sacirtā bernus bērnudārzā) būtu nepieciešams publisks sods. No 13gs Anglijas. Visbrgākais sods sākās ar pakāršanu, tad ar "locekļu amputāciju", un visbeidzot...ar...ar... bet mēs dzīvojā humānā pasaulē...jādomā savādāk...visiem!!

0
^ Viņš viņus nodūra ar nazi. tāpat kā audzinātāju. un, cik man zināms, jau kādu laiku padarījis sev galu cietumā..
+2
musljikiem ir labas zaales pret shiem ... nogiezt galvu ar neasu nazi vai pipeli uz blukja uzlikt
+1
Viņi pret gejiem arī maigi esot,aizlīmē pakaļu ar superlīmi un iedod caurejas zāles..
+1
Par esošajiem sodiem - man šķiet, ka likumā iespējamie nemaz TIK ļoti viegli nav (lai gan gribētos niknākus), taču tā piešķiršana ir vienkārši smieklīgi. Ja par slepkavību piešķir nosacīto sodu, tas nav nekas ārkārtējs un es pat vairs nebrīnos. Var paredzēt līdz 15 gadiem, iedod 3. Nu kas tas par sviestu?
Teorētiski arī es varētu kādu netīkamu cilvēku it kā netīšām piebeigt un lūgties, lai mani bargi nesoda - sodīts neesmu, esmu apzinīgs nodokļu maksātājs, dziļi nožēloju un vairāk tā nedarīšu.
0
Visideālāk - nobraukt ar autiņu ... uz ietves
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
DestructerOfNewb
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas