Nodokļu absurds
0
Vispār jau nodrāzta tēma, bet uznāca smiekli caur asarām, vienā lapā gandrīz viens pēc otra trīs virsraksti:
"Valdība atbalsta NĪN dubultošanu dzīvojamajai platībai"
"Palielina transportlīdzekļu nodokli"
"Valdība atbalsta PVN palielināšanu"
Kretīniskie, stulbie idioti!!! Cik ilgi turpinās visu graut ar pilnīgi neefektīvu nodokļu palielināšanu? Nu tas tak ir pizģec vienkārši!

www.youtube.com/watch?v=THJCBPZEFbI...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
-1
Ar pamatīgu skepsi gāju vēlēt un tagad tikai pierādās manis teiktais , ka iet uz vēlēšanām diženas jēgas nav. Nejau tāpēc, ka slinkums vai arī tas ir pilsoņa pienākums , bet gan tāpēc, ka tas pilnīgi neko nemaina. Vajag kā Ulmaņlaikos, visus tos pipukus iespundēt un darboties. Es līdz šim tā arī nesaprotu, kāpēc pie atbildības nesauc tās pipeles ?!
0
^

"Es līdz šim tā arī nesaprotu, kāpēc pie atbildības nesauc tās pipeles ?! "

Tāpēc, ka tās "pipeles " paši vēlētāji šoruden savēlēja!

0
Tajā frontē jau nekas nemainās. Tās pašas partijas, tie paši deputāti ar + - dažām jaunām sejām. Un tad te daži superīgie patrioti nozākā citus, kas neiet balsot. Bet pareizi ir , ja nebalsos ,tad vismaz kaut kas notiks , nevis tēlot super latvieti , iet balsot un beigās tāpat sūdos palikt , jo varas tronis tāpat jau ir rezervēts iepriekš.
0
Realitāte ir tāda, ka mēs pašlaik dzīvojam pāri saviem līdzekļiem. Bezdeficīta budžēts ir laba lieta, bet budžeta proficīts (tērājam mazāk ka nopelnam) būtu vēl labāka lieta.
Uz to arī ejam. Sāpīgi, bet, nevar visu mūžu vergot ES un SVF . Pašlaik vien valsts parāda apkalpošana izmaksa 300mio Ls gadā. kwī kwī!!

0
Mūsu resno mūļu banda ar tizlo lācīti priekšgalā to vien tik prot, kā tupi cirpt izdevumus un celt nodokļus. Nekāda plāna, kā tikt ārā no sūdiem un valsti attīstīt nav.
0
Tuvākais plāns ir budžeta deficīts 3% un eiro ieviešana, bet pamēģini izstāstīt to vienkāršam pensionāram, kas trūkst naudas slimnīcas rēķinu apmaksai! Politika ir viena riktīga peramtēma par ko var diskutēt mūžīgi ;-)

0
tiem džekiem derētu palasīt desmitas klases biznesa ekonomikas pamatu grāmatu.

enivei, kam vairāk naudas, tam lielāka demokrātija
0
^^ Es nezinu kā ar terminiem pareizi izteikties , bet mirstīgo valodā rakstot , ja jau mēs tērējam vairāk nekā štancējam , tad taču ir skaidrs, ka tas valsts "modulis" ir pārāk liels. Bet paši jau neteiks, ka lūk LV valsts "modulis" ir pārāk liels priekš tik mazas valsts , jo tad taču nevarēs sēdēt tur augšā un kā lenteņi baroties. It kā jau reklamē , ka mēs tur apgriezām to un šito , bet kāpēc tad cilvēkiem jāmaksā vēl vairāk, ja jau griež nost "modulī" , apvieno utml. dara ?!
+1
Griezt jau griež, bet problēmas no tā nemazinās. Piemēram, paziņo - tādai un tādai valsts institūcijai jāsamazina darboņu skaits par 20% vai arī jāsamazina kaut kādi darbi par tiem pašiem procentiem. It kā elementāra matemātika - 20% finansiālā ekonomija. Pavisam īsā termiņā jā, bet pēcāk sāk parādīties "komplikācijas". Atlaistajiem jāmaksā bezdarbnieku pabalsti, nodokļi no viņu algām neienāk. Kāds vēl iestādi iesūdz tiesā par nepamatotu atlaišanu un uzvaras gadījumā valstij zaudējumi vien sanāk. U.T.T.
No nepaveiktiem darbiem arī īstermiņa ieguvums. Momentā naudiņas tiek ietaupītas, taču pēc laiciņa izrādās, ka caurteka nav iztīrīta, ceļš sabrucis un n-to aizvērto skolu audzēkņi tomēr nevēlas doties uz 20 km tālāko skolu.

Tā jau vien ir - jo vairāk griež, jo lielāki sūdi (lai gan it kā jau vajadzētu būt otrādi).

Un par to nodokļu celšanu - tur laikam strādā pamatskolas aritmētika. Ja ar 21% PVN dabūjām tik un tik latus, tad paceļot PVN par 1% dabūsim vēl lielāku summu. Bet kas izrādīsies praksē - preču cenas var celties par vairākiem procentiem (jāpērk izejvielas, jāražo, jātransportē u.t..t. - viss prasa ar PVN apliktus līdzekļus). Beigās prece var izrādīties dārgāka nekā pircējs to vēlētos. Nepirks. Un te nu lūk tas ieguvums...
0
Stulbākais tas, ka arī elektrību taisās aplikt ar to 22proču nodokli un dubultot maksu par dzīvojamo platību. SKaisti. Drīz sākšu tecināt sveces no cūku taukiem.
0
Vēl1u 13o janvāri?
0
^Kāpēc ne ?! Tikai nevainīgu cilvēku īpašumus nevajag aizskart.
Varētu jau solīdi visi nemaksāt neko , bet tas laikam ir par daudz prasīts, ja jau lielākais vairums nobalsoja par to, kas tik zina vārdu - konsolidācija. :D
0
"konsolidācija"

Googling it.
0
stulbākais jau tas, ka samazinot konkrētas ministrijas finansējumu, domājiet, ka cieš platais gals? šņikā jau nost zemākajiem slāņiem. un tieši tā, zūd cilvēku pirktspēja, darba kvalitāte utt.
0
Pirmos, loģiski, samazināja reģionus. Tad pie centrālā aparāta zemākajiem darbiniekiem. Kādu nodaļas vadītāju ar uz fona paķēra. Iestāžu direktori un ministri - dažiem vēl prēmijas maksā. No atlaistajiem paliek pāri naudiņas, kuras ķipa var sadalīt pārējiem departamenta darbiniekiem vai valdošajai klasei.

So, indīd.
+1
Aha, mums vajadzētu vel vienu reģionāli reformu, tač pa daudz mums tās pašvaldības! Tač uz tādu iedzīvotāju daudzumu nav ko visiem tiem pagastvečiem ko darīt, kā tik sēdēt.
+1
Man patika šis komentārs no tvnet, nevar nepiekrist:

Tas PVN ir tikai viena no daudzajām zelta dzīslām valdībai, caur kuru šī nemitīgi zog astronomiskas summas, visi tie dabā neeksistējošie pakalpojumi(fiktīvie), visi tie zelta tilti, zelta slimnīcas, u.c.,kas galu beigās noved pie nepieciešamības aizņemties no citiem blēžiem(SVF) uz visu iedzīvotāju rēķina n-tajās paaudzēs.
Un tas ka tur kādi ierindas procentnieki pamanās nočiept, kas patiesībā nemaz nav tik viegls darbs, tas ir tikai spļāviens jūrā, kas arī starp citu bez valstiska "jumta" nemaz nevarētu notikt.
Ja PVN likme būtu robežās 8-12%, ikvienam mazgātājam pazustu jēga to darīt, nu ja, bet to jau nevar, jo tad jau arī valdībai pazudīs iespēja nozagt.
Tā murgainā nodokļu politika tak tikai zagšanai ir domāta, kā ļoti trāpīgi televīzijā savulaik pateica kādreizējais FM departamenta direktors A.Kodoliņš, "aplams likums jau pats provocē lai to pārkāptu".

+1
Ieteikums budžeta sastādītājiem sakarā ar nodokļiem: Nomaksāto nodokļu nodoklis, PVNN, Nodoklītis, Superprogresīvais nodoklis, Hiperprogresīvais nodoklis, Gaisa nodoklis (tikai lielpilsētās), reģionālais nodoklis (provincēs), nepilsoņa nodoklis, bērnu pabalsta nodoklis, jaundzimušā nodoklis, Dombrovska īpašais nodoklis...
0
Un protams, visus uzkraut uz vidusslāņa...
+1
Defekācijas nodoklis, urinācijas nodoklis, erekcijas nodoklis, ejakulācijas nodoklis, menstruāciju nodoklis, masturbācijas nodoklis.
0
A tie pirmie divi visai reāli - kanalizāciju tak noslogojam ...
+2
Gribētu redzēt to inspektoru. :))
+1
paģiru nodoklis
0
Tak nodokļiem ir jābūt viegli administrējamiem :-)
Par pirmiem 2-iem - nodoklis uz ūdeni (uz dzeramo jau būs no nākama gada, ja kas)
p.s. man visvairāk nesaprašana izraisa "vecpuišu nodoklis". Nu kā vecpuisim var būt bērni. Sievieti gan, var :P:P:P
0
Agrāk taču tāds bezbērnu nodoklis bija. Uzreiz pēc 18 laikam nebija, bet drīz pēc tam gan. Ja nebiji precējies un radījis kādu vai vairākus bērnus - piķo ragā. Mans tēvs nepamanījās apprecēties pašā agrajā jaunībā un dažus gadiņus it kā arī esot maksājis.
0
Kādā 1938.gadā šādas gudrības parādījās.

Bet vecpuisim var būt čupa bērnu ...
0
Brīnos kapēc nav nodoklis uz zeltu (globālā mērogā). Zelta cena šodien sasniedza jaunu rekordu 1, 427USD par trojas unci...
0
varētu ieviest lielu bezbērnu nodokli, lai cilvēkiem būtu lielāka motivācija taisīt bērnus, kurus pēc tam, kaut vai līdzekļu trūkuma dēļ izmest miskastē vai izbarot kaķiem
+3
^ to pašu gribēju teikt. Bērnudārzā rindā jāstājas jau prežus pērkot. Un bērnu pabalsts ir vienkārši ņirgāšanās. Arī izglītību mums nav gluži bezmaksas.
0
pat par spīti tam, ka es studēju budžetā, es uzskatu, ka par izglītību normāli maksāju. mums taču ir milzīgi nodokļi.
+1
katrā ziņā no jaunā gada būs jāpievēršas ēnu ekonomikai >:)
+1
Kh, nejau pērkot prežus, bet pārstājot pirkt :P
+2
Turpmāk izmantos apēsto cīsiņu & sardeļu ādiņas.
0
vai arī piepūstas vecās košļenes
0
nokasītas no bērnudārza soliņu apakšām
0
Saņēmu kārtējo nekustamā īpašuma maksāšanas pazinojumu. Tur stāv sods 1,60Ls. Scukas.
Es maksāju nodokli 1 x gadā (gada beigās), bet pēc vinu apreķiniem tas jamaksā 1x kvartālā. Iemanījās apreķināt sodu. Šerpi.

+2
Iemet šiem pa logu ar lēto alus pudeli - nevis ar dārgo, kuru varētu atļauties iegādāties un mest, ja nebūtu strāpe uzrēķināta.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
M (jauniņais)
Viskas