Zatlers kapā desiņu !
+20
Zatlers iekapā desiņu
www.youtube.com/watch?v=3d9LKhmyv3w...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
zel ka tik iss
+1
Krietns video!
+1
Labs , a kas tas par gabalu ? Šis mirklis tāds gards izklausās.
0
Var jam session ar to plikpauraino taisīt ... nu kā viņu, to premjeru bijušo, bļa, sauca ?
0
God-man
0
Tas ir Cerebral Bore - The Bald Cadaver
0
Varēja viņš jaunībā pie tā arī palikt. Būtu tagad pavisam cits cilvēks un droši vien arī laimīgāks...
+1
Gaidām Sandras Kalnietes iznācienu ar akordeonu!
0
^^Kāpēc Tu domā , ka viņš nav laimīgs ?! Cik man zināms gan prezīžiem , gan ex-prezīšiem sāti klājas, ja nemaldos ex-prezīšiem maksāja no nodokļu algas kaut kādu īpašo pensiju vai kaut ko tādu.

Aj , tas Cerebral Bore apnika pēc pāris dziesmām. Tik labs sākums tam - The bald cadaver , bet tik sūdīgas beigas.
0
Nu ja tikai naudā ir laime, tad jau ir laimīgs. Es negribētu visiem radīt smaidīgu ģīmi, būs stīvam kā lelle, rokoties ar Putinu u.c. .... Nav jau tās brīvības.
0
Oj bļe , tikai nevajag. Mūsdienās cilvēki tieši ar šito mīl nodarboties,daiļais dzimums it īpaši , rādīt smaidīgu ģīmi , izlikties , būt lellei , vienīgi pie Putina visi netiek. :D Nedomāju , ka oficiālajai valsts sejai tā dzīve ir tik ļoti dirsā, vēl jo vairāk , ja tev tas uztrauc personīgi. Tajā plānā man besīja tā Freiberga. Visu mūžu nodzīvojusi krutā valstī un tad šeiten baigo mētāja un vilka tajā stulbajā E.S. .
+3
^ varētu kaut ko mēģināt atspēkot par Freibergu, kura bija bestest prezidente everest, ar visām tām prezidentam vajadzīgajām īpašībām, kādas nepiemīt, piemēram, Zatleram, bet pēc "vilka tajā stulbajā E.S" saprotu, ka jēgas runāt vispār nav ;)
-1
Ar ko tad tā Freiberga bija tik izcila?
0
^ jā kad es šo jautājumu uzdodu citiem, tad mulsumā pārgrieztas acis padomā un saka "... nu bet viņa tur NATO un ANO" un "....Širaks taču viņai roku bučoja" whooooaaaa

Zoo Valdis, manuprāt, lai arī kāds ir, ir nesalīdzināmi labāks par bojārmadāmu

0
Nu ok, ar ko tad viņš ir labāks?
+1
Mums jau prezidents vairāk pilda reprezentatīvās funkcijas. Šajā ziņā Vīķe rullēja. Nav ne jausmas, kā tur Zatleram sokas, jo vairākus gadus politikai / masu mēdītājiem esmu līko uzlicis.
+3
Patīkami redzēt, ka ciparu maiņa gadu skaitlī nav mainījusi fundamentālas padarīšanas. Visi diršas kā dirsušies :D

VVF - kamēr jautājums formulēts "ar ko ta viņa tik kruta" garā, atbildēt nav grūti. Viņa uz lietām skatās plašākā, atvērtākā veidā, salīdzinot ar padomju laikos rūdītiem politiķiem. Tas kopā ar "ko ta nu es" kompleksa trūkumu arī nodrošināja viņas panākumus ārpolitikā, kurus kā faktu noliegt nav iespējams. Ciktāl katrs no mums piekrīt šim konkrētam ārpolitikas virzienam, ir cits jautājums, taču viņas spējas bez sarkšanas un mēles mežģīšanās runāt ar ļaudīm, kam ir visi trumpji rokās, apšaubīt ir, maigi izsakoties, padumji.
+2
" Ar ko tad tā Freiberga bija tik izcila? "

ar to, ka viņa izcili veica reprezentatīvo funkciju, kas arī ir vienīgais, kas parlamentārā republikā prezidentam ir jādara. viņa perfekti zina vairākas valodas (it sevišķi angļu, kas ir ļoti svarīgi), ir izskatīga, laba runātāja, turklāt viņa arī saprata, par ko runāja.

ja par konkrētiem nopelniem :

- liela aktivitāte ārpolitikā un liela daļa viņas nopelna ir tas, ka Latvija uzņemta ES un NATO (un ja joprojām ir dundunki, kas domā, ka Latvijai Eiropas Savienība un NATO nav vajadzīgi, tad lai stājas ar steigu Aivara Gedroica fanu klubā, vai arī savā iztēlē atkārtoti pievieno Latvijas teritoriju Krievijai, tur tiešām nav par ko diskutēt)

- turklāt viņa nevis brauca uz Krieviju laizīt krievuškiem kurpītes, bet gan publiski uzstāja uz to, ka Krievijai ir jāatzīst Latvijas okupācija

man nav nekas pret Zalču, bet nesen biju uz viena BBC žurnālista lekciju, kuru atklāja Zatlers. kamon, viņa angļu valoda bija diezgan drausmīga. ja ņem vērā to, ka viņa amata galvenie pienākumi ir teikt visādas uzrunas un runāties, tad tas ir diezgan nepiedodami.

-2
nebutu mes suda EU un NATO, butu 100% kada no krievijas ietekmes zonam, proti, variants ka gruzijai, tas ir tikai manas domas. Zatlers manas acis suka, dzeku nolika pie vietas pasos sakumos, no sakuma man vins ari patika, ka centas ko panakt, bet tad manami tika nospiests..
0
uzkatīt, ka Zatlers ir labāks nekā Freiberga ir nevis vienkārši padumji, tas ir totāli un pilnīgi stulbi.
0
turklāt vēl debilāk, ka valstij tiek atņemts viens no tās labākajiem ķirurgiem
0
Ar varu piespieda par prezi kļūt ?!
0
tu domā, ka viņš pats izdomāja par prezidentu pabūt?
0
Kas tad cits ?
0
Grūti salīdzināt Freibergu ar Zatleru. Katram ir savas stiprās un savas vajās puses...Grib tam vai negrib piekrist, bet Freiberga bija izteikta ASV marionete. Ok, Freiberga zināja angļu valodu labāk par Zatleru - kā nekā lielāko sava mūža daļu viņa bija pavadījusi Kanādā, tādēļ Zatleram dažas nebūtiskas kļūdiņas ir piedodama lieta..... TOTIES Freiberga atšķirībā no Zatlera vispār nezin krievu valodu, kas ir būtisks mīnuss, ņemot verā to faktu, ka blakus mums kaimiņos atrodās Krievija un gandrīz puse iedzīvotāju Latvijā sastāda krievvalodīgie...Tā ka - gribam vai negribam, bet ar Krieviju mums nāksies sadzīvot, kaut vai par gāzes tarifiem runājot....
+2
Toties Freiberga nespēlē desumetālu.
0
Galu galā, ir tāda lieta kā tulki.

Bet ko jūs par hokejistu Gunču teiksiet ?
0
^^ Latvija ir Eiropas Savienībā, mūsu oficiālā valoda ir latviešu, pirmā svešvaloda angļu, pēc tam varētu skatīties - kas tad tālāk ir ES lielākās valodas - nu es teiktu vācu, franču. Vēl labi zināt visādas ķīniešu, japāņu. Es arī nezinu krievu valodu, un ļoti ceru, ka nekad nezināšu. Zinu citas valodas. Vairai nav nekāda pienākuma ar vaņkām runāt krieviski, viņa labi runā angliski un ar to patiesībā bezmazvai pietiek. Nez kāpēc Zalčam, aizbraucot uz vareno kaimiņzemi lol, būtu jārunā krieviski? Tad kad lielais Lācis pēc tās norunas tagad brauks uz Latviju, viņš runās šeit latviski? Kas būs tie vārdi, ko viņš pateiks latviski? 'Veidosim jauno komunističisko parteju!'? Vai ko viņš tieši būs iemācījies latviski?

nu, kruti, ka Vīķe draudzējās ar ASV, vismaz zināja, ar ko draudzēties.

"gandrīz puse iedzīvotāju Latvijā sastāda krievvalodīgie..."

akdievs, un šī mūsu nabadziņu cietēju minoritāte ir dzīvojusi valstī, kuras galva NEZINA KRIEVU VALODU! ĀRPRĀTS! BRĪNUMS, ka Krievija tolaik nemēģināja okupēt Latviju, lai "nodrošinātu krievvalodīgajiem viņu tiesības"
0
tulki vai netulki, bet nu ir kaut kāds minimums valodu ziņā, kas būtu jāapgūst katram sevi cienošam prezidentam bez tulku starpniecības - nu tāds ir mans uzskats! Latvijas prezidentam būtu brīvi jāpārvalda bez tulku starpniecības krievu, angļu un vācu valoda....
+2
Stingrs mugurkauls ir vērtīgāks par pliku valodas prasmi. Būs mugurkauls, būs valodas. Visādi citādi atliek pagriezt pakaļu vienam un mutīti citam.
+2
"Es arī nezinu krievu valodu, un ļoti ceru, ka nekad nezināšu"
Tas par Tavu intelektu neko labu neliecina, diemžēl...Ne jau valoda ir vainīga...Tas pats attiecas arī uz Latvijā dzīvojošajām urlām, kuri nezin latviešu valodu....Jo vairāk valodu cilvēks zin, jo bagātāks viņš ir...
-3
un vēl pasakiet man kāpēc lai es mācītos tās valsts valodu, kas ir acīmredzams Latvijas un latviešu ienaidnieks? Vācija, piemēram, ir savus sūdus tipa nožēlojusi. bet kas notiek ar to gigazemi, ko viņi no sevis iedomājas? ka viņi kontrolē pusi no zemeslodes teritorijas?

mana galvenā doma - Latvijā vajadzētu AIZLIEGT latviešiem mācīties krieviski. it sevišķi skolās, kur liela daļa iet mācīties nevis vācu, fanču, ķīniešu, spāņu or wahetever valodas, bet gan tieši ruskaju iziku. lai tie krievi mācītos latviski, vajag, lai te viņus vispār neviens nesaprastu. kurš gan lunahots ir izdomājis, ka krievu valodas zināšana ir kaut kāds faking must do uzdevums? tāpēc, ka liela daļa krievu ir par slinku, lai vispār mācītos citas valodas? viņiem jau arī angliski varbūt nevajag zināt, pietiek taču ar 'vareno krievu valodiņu'. vēmiens.
0
" "Es arī nezinu krievu valodu, un ļoti ceru, ka nekad nezināšu"
Tas par Tavu intelektu neko labu neliecina, diemžēl...Ne jau valoda ir vainīga...Tas pats attiecas arī uz Latvijā dzīvojošajām urlām, kuri nezin latviešu valodu....Jo vairāk valodu cilvēks zin, jo bagātāks viņš ir..."

es māku runāt perfekti latviski un angliski, māku arī vāciski un mācos franciski un ivritu. un man ir pilnīgi vienaldzīgas tavas domas par manu intelektu :)))
-3
" Jo vairāk valodu cilvēks zin, jo bagātāks viņš ir.."

pēc tevis rakstītā gan jāsecina, ka bagāts valodās cilvēks ir tikai tad, kad viņš zina krievu valodu. pats labākais jau tas, ka šādi domā latvieši :)))) bučas :))*
0
" Jo vairāk valodu cilvēks zin, jo bagātāks viņš ir.."

pēc tevis rakstītā gan jāsecina, ka bagāts valodās cilvēks ir tikai tad, kad viņš zina krievu valodu. pats labākais jau tas, ka šādi domā latvieši :)))) bučas :))*
Tu esi dauns? Kur manā iepriekšējā frāzē bija minēts, ka bagāts valodās ir tad, kad zina tieši krievu valodu.?? Es biju domājis par valodām vispār!
-4
labi, par intelektu neko labu krievu valodas nezināšana arī neliecina, bet, izsacīsimies korekti, arī neko SLIKTU par intelektu krievu valodas nezināšana neliecina.
0
Kā tur bija tas teiciens: turi draugus tuvumā, bet naidniekus vēl tuvāk.
-1
lol, lai nu kur, bet šajā forumā es negaidīju mīnusošanu par tik loģisku domu, ka nevajag okupantu valodu mācīties. tā teikt - kur ta nu palika nacisti tad, kad viņus vajag? :)))
-4


es māku runāt perfekti latviski un angliski, māku arī vāciski un mācos franciski un ivritu.

Jā, ivrits gan Tev stipri sadzīvē noder, vai ne?:)))) Jebšu pats esi no tiem?:)

-1
^^ jo tai domai trūkst jebkādas loģikas.
0
es pazīstu gan daudzus no tiem :)) bet pagaidām nevarētu teikt, ka noder, jo es tikai mācos. a kāpēc tu tā tieši to izņēmi no konteksta? neatradi vairāk kur piesieties, ja? :)))
0
nē ir ļoti konkrēta loģika, ja kāds vēlas, lai šeit dzīvojošie mācītos latviski, tad ar viņiem ir jārunā latviski nevis krieviski. tā kā latviešiem ar pašapziņu tā ir kā ir, tad laikam nevar sagaidīt, ka kāds ar krievu vienkārši runātu latviski. tātad izeja ir tikai tā, ka krievu valodu vienkārši nezina.

turklāt valodas nemācās tikai ar konkrētu noderību sadzīvē konkrētajā laika posmā.
+4
bet nu enivei, man prieks, ka jūs vēlaties mazināt šīs Latvijas minoritātes bēdas un ciešanas. cerams, jūs viņiem palīdzēsiet, ar laiku krievu valoda Latvijā būs obligāta un krievu valodu nezinošos Narvesena un Pluspunkta pārdevējus deportēs uz Sibīriju. kā arī pie katras iestādes viss būs iztulkots arī kirlicā, lai minoritātei neiestātos apjukums šajā jau tā fašistu valstī. lai veicas!
0
"es pazīstu gan daudzus no tiem :)) bet pagaidām nevarētu teikt, ka noder, jo es tikai mācos. a kāpēc tu tā tieši to izņēmi no konteksta? neatradi vairāk kur piesieties, ja? :))) "

a kas, pajautāt nevar?:)

Vispār Tev ir stipri stereotipiski uzskati. Tu domā - ja es zinu krievu val, tad man ar pašapziņu ir švaki?!
-2
nu var var, es vienkārši domāju uz ASV braukt.

nē, to es nudien neesmu teicis, ka kādam būtu švaki ar pašapziņu, ja zina krievu valodu. es uzskatu, ka tas ir labi, ka zina valodas, pa lielam arī krievu. man nepatīk latviešu klanīšanās krievu priekšā. man nepatīk lielkrievu imperiālisms un šovinisms.

un es neuzskatu, ka Latvijā krievu būtu pirmā, pat ne otrā vai trešā svešvaloda. kas grib, lai mācās, bet ir citas noderīgākas valodas.

es savas domas esmu aptuveni izstāstījis, tagad varat mīnusot. atiņā.
0
Starp citu - sadzīvē ar krieviem es cenšos runāt latviski...Cita lieta, cik labi tas viņiem izdodas.
Bet jebkurā gadījumā - tie darbinieki, kuri strādā sadzīves pakalpojumu sfērā un ikdienā kontaktējas ar krievvalodīgajiem un zin krievu valodu ir lielāki ieguvēji nekā tie, kuri to nezin...
0
es jau nesaku, ka nav. krievu valodas nezināšana jau atsevišķos momentos man šajā post komunismā rada problēmas, bet es vismaz pagaidām esmu bijis pietiekami stiprs, lai tādēļ neķertos pie valodas mācīšanās. tā vietā es labāk ravēju bietes. ziemā ceļu sniegavīrus.
0
Tu kā RU valodas nezinātājs nevarētu noklausīties krievu spiegu sarunu ... jo mazāk zini un saproti, jo vieglāk tevi piečakarēt.
0
^^^^ klanīšanās amerikāņu priekšā un dibena pagriešana viņiem laikam ir pačotīgāka un prestižāka ģēla nekā to darīt krieviem ? :D :D

es akal neredzu nekādu atšķirību
+2
Nē, mincīt, tavos tekstos ir būtiska loģikas kļūda - nez no kādas dirsas tu grāb apgalvojumu, ka zināt krievu valodu = klanīties krievu priekšā. Pat nemaz nerunājot par to, ka runāt (ne tikai spēt to darīt) kādā valodā nenozīmē klanīšanos. Turklāt, tevis principiāla atteikšanās no krievu valodas apgūšanas nekādā veidā neieriebj krieviem.
+2
Pie tam, ja uzskati viņus par saviem ienaidniekiem un uztver kā draudu, zināt ienaidnieka valodu, vecīt, tas ir zināt, kā tavs ienaidnieks domā. Iespējams, mūsu pašu valoda, kas skaitās kā viena no pasaulē grūtāk apgūstamajām ir arī sava veida vairogs. Valoda nav tikai saziņas līdzeklis, valoda ir domāšana. Tas ir tavs fundaments. Nu vismaz tik tālu, cik tu par sevi vispār kaut ko "it kā zini", ha ha. ;)
0
tā nav loģikas kļūda, jo runa bija par to, ka Freiberga nezināja krieviski. tas, ka kāds speciāli mācītos, tai skaitā Freiberga, valodu, tikai tāpēc, ka uz viņu izdara emocionālu spiedienu un stulbus argumentus, kā to piemēram darat jūs ar mani (nevarētu noklausītos krievu spiegus? kamon. es viņus labprāt vispār nedzirdētu), protams, ka ir klanīšanās krievu priekšā. ja tev ir savi mērķi kāpēc to mācīties, tad mācies.

piemēram, ja es pēc diskusijas, kurā man kurrats norāda, ka man ir zems intelekts, jo es nezinu krievu valodu, skrietu mācīties valodu, es metaforiski klanītos viņa un krievu priekšā.

jebkurā gadījumā, es īsti nesaprotu jūsu domāšanu. varbūt tas tāpēc, ka te laikam ir pārsvarā PSRS dzimušie cilvēki, bet es esmu dzimis tā saucamajā neatkarīgajā Latvijā.
0
" ^^^^ klanīšanās amerikāņu priekšā un dibena pagriešana viņiem laikam ir pačotīgāka un prestižāka ģēla nekā to darīt krieviem ? :D :D

es akal neredzu nekādu atšķirību "

nu laikam jau diemžēl ir tā, ka Latvija ir pārāk maza valsts un latviešiem nav daudz naudas. tad jau kāda priekšā sanāk klanīties.
ja kāds apgalvo, ka labāk to darīt krievu nevis amerikāņu priekšā, tad es to tiešām pilnīgi neizprotu, tur manā uztverē iestājas kļūda.

0
nodrošināšanās pret šo ienaidnieku var notikt ar, piemēram, NATO, normālu iekļaušanos ES, amerikāņu atbalsta palīdzību. priekš tā jau nu noteikti krievu valoda nav jāzina. interakcijā ar viņiem jālieto angļu valoda, vai arī iestājas jautājums - kāpēc mēs ar viņiem runājam krieviski, nevis viņi ar mums latviski? tur nav nekādas loģikas.

ja jūs domājat, ka Krievija ir Latvijas lielākais draugs, it sevišķi jau nu pēc Zatlera lieliskās vizītes Krievijā, kurā parunāja par krievu ultraminoritātes tiesībām Latvijā (man uz ielas Rīgā izejot šķiet, ka es krieviski dzirdu vairāk nekā latviski), tad apsveicu jūs ar bezierunu pozitīvismu, es arī no tāda neatteiktos.
0
Pupi,bļā.
0
Te te tagad cepies kā pa Dziesmusvētkiem ...
+1
Nu gan te kāds aizsvilies.

Kurrrats ļoti solīdi pateica par krievu valodu , bet vienmēr jau katrs izlasīs kā viņam gribēsies un tad jampadraci cels. Valodas zināšana/nezināšana , protams, ir katra brīva griba , bet tas tak loģiski , jo vairāk valodas pieproti , jo vieglāk komunicēt ar apkārtējo vidi.

Piemetinot par Eiropu un Krieviju , bet nu sorry , manuprāt , Krievija var tēlot lielās pipeles, jo viņi tādi ir , viņiem nospļauties uz pārējiem , jo viņiem viss tikai attīstās un attīstās un viņiem viss ir , nevis kā mums , pašiem gandrīz nekas vairs savā zemē nav palicis un tik gudri diršam , cik labi zināt angļu,franču,vācu valodas , lai vēlāk ar Eiropu un tad viss būs zajebisj , bet nav jau nekas zaebisj. Krievijai apniks visādi mincīša veidīgu cilvēku vipendroši (protams, tur augšā pie valsts ruļļiem) un atkal dirst pasūtīs Eiropu un atslēgs gāzi. Un ko tad darīsiet ? Vienreiz tā bija un paskat , kā visa Eiropa sāka panikā krist , ko nu tagad , ko nu tagad. Tāpēc , uzskatu , ka tas ir ļoti labi , ka Zatlers pieprot krievu valodu. Tā vismaz ir vieglāk noslēgt nosacīti labākus līgumus ar lielvalsti un veidot nākotnē labas attīstības, jo ja Tu mincīt paklausīties , ko runā speciālisti , tad zinātu , ka Krievijas tirgus attīstās milzīgā tempā un drīz vien kaut kāda ASV (ja vēl nav sākusi) pa pipeli aizies.

Vai tad Padomija bija vienīgie okupanti ? Ko tad Tu vācu valodu zini/mācies/mācījies , tā taču arī ir okupantu valoda , kā arī varētu uzskaitīt vēl daudzas citas.
0
es runāju par mūsdienām, Vācija mūsdienās vairs nav drauds Latvijai, kamēr Krievija joprojām ir, vai vismaz vēlas būt.

Krievijas tirgus miiiilzonīgā attīstība ir diezgan liels bulšits, bet nu par to varētu jaunu tēmu taisīt. es tev varētu uzsaukt piecas kastes alus tad, kad Krievija ir ietekmīgākais pasaules spēks, bet ASV ir aizgājusi 'pa pipeli'. neredzu arī gāzes problēmu - vai jūs tiešām domājat, ka lai nopirktu gāzi, visiem iedzīvotājiem šeit ir jābūt prokrieviski noskaņotiem un jārunā krieviski? es, piemēram, šajā pirkšanas procedūrā pagaidām neiesaistos, un arī nekāroju :)

tā arī neviens nav neko atspēkojis par to, ka ar krieviem, manu plāno prātiņ, var runāt arī angliski, un kāpēc viņi, braucot, pie mums nerunās latviski? ja atbildi, tad atbildi uz visu, nevis tikai uz to, kas labpatīk.

es tā arī nesaprotu, no kurienes kāds rauj, ka esmu 'aizsvilies un cepjos', es mierīgi no darba pārtraukumos te kaut ko ierakstu, dzerot tēju lol. turklāt kā jau kāds varbūt ir pamanījis, mani neuztrauc tas, ka mani šeit uzskata par dauni un neko nerubošu idiotu, man pašam ir interesanti un man ar to pietiek. enivei, ja jau pat latvieši šādi runā, tad vēl nopietnāk jādomā par emigrēšanu (variet veiksmi nenovēlēt, gan jau būs tāpat :)) )
0
"vai jūs tiešām domājat, ka lai nopirktu gāzi, visiem iedzīvotājiem šeit ir jābūt prokrieviski noskaņotiem un jārunā krieviski? es, piemēram, šajā pirkšanas procedūrā pagaidām neiesaistos, un arī nekāroju :)"

Parādi - kur kāds tā ir domājis, kā tu pašlaik te raksti...Nav ko uzreiz visu pārspīlēt...

Bet tagad labāk tu man pasaki vienu štelli - kas mums ar amīšiem ir vairāk kopīgāks nekā ar krieviem? Starp citu - arī Angela Merkele arī zin lieliski krievu valodu! Tad kas - viņa arī ir prokrieviska?
0
Vispār mincīt , Tu esi tik gudrs pizģec. Tirgus attīstība ir bullšits , Gāze pohuj , Krievija vispār mīkstie , kuriem varas nekādas. Nu bezmaz vai profesors kaut kāds johaidī. Varu derēt, ka Krieivijā pat bijis neesi un nav ne mazākās nojautas , kas tur darās , neskaitot to, ko mūsu stulbajā presē var izlasīt.
Neesmu jau nekāds Krievijas aizstāvis , drīzāk cenšos raudzīties uz pasauli tā, lai būtu pēc iespējas lielāks abpusējs izdevīgums un visiem būtu labi , nevis kā Tu - Tā Krievija , aj tas ir sūds , mums bez viņas ir labi, jo mums ir Eiropa.

Salīdzināt LV ar RUS arī ir ļoti varonīgi.
Kāpēc LV prezidentam zināt rus valodu , bet RUS prezidentam nezināt lv valodu ? Es tak jau vienreiz uzrakstīju. Mums ir svarīgi , lai izveidotos labas attiecības , tirdzniecība utt. , drīzāk jāsaka - mums tas deg , bet tajā pašā laikā Krievija ir lielvalsts , kurai ir tik daudz prioritāšu , ka viņi var atļauties nerunāt latviski esot Latvijā. Tev tas tiešām nedalec ? Ir stulbi dirsties pretī sakot - gaiss nav caurspīdīgs , tev vienkārši sūdīga redze ! :D
0
Vispār friči ar sieriem pēdējā laikā baigo tautu draudzību bīda ...
+1
Angela Merkele ir iz bijušās VDR, tādēļ nav nekāds brīnums, ka viņa pieprot krievu valodu. Un, kā jau BoD minēja, Vācija ar krieviem ir ļoti draudzīgās attiecībās, un galvenokārt tās pašas gāzes dēļ.

Taču nedomāju, ka attiecībās ar Krieviju jelkādu lomu spēlē tas, kādā valodā runā prezidents.
+1
"Taču nedomāju, ka attiecībās ar Krieviju jelkādu lomu spēlē tas, kādā valodā runā prezidents. "

Lielos vicienos nē, bet tā ir smalka diplomātija - parādīt, ka vienas valsts prezidents ar otru savā starpā spēj sazināties bez tulka starpniecības... Un tā nav "pakaļas laizīšana" vai kas tamlīdzīgi...
+1
"tā arī neviens nav neko atspēkojis par to, ka ar krieviem, manu plāno prātiņ, var runāt arī angliski, un kāpēc viņi, braucot, pie mums nerunās latviski? ja atbildi, tad atbildi uz visu, nevis tikai uz to, kas labpatīk. "

neredzu te nekadu logiku, ka tikai naidu un bailes pret Krieviju. kapec tad lai anglu valodu butu jamacas? lai tie onkas no Vasingtonas te runa latviski, kad nakamreiz mums savas paveles atved! bet nu "get real" tacu, pasaule vienmer bija un bus lielas valstis, kuras so pasauli formali vai neformali sava starpa sadala. savukart mazam valstinam ir jamacas kompenset savu resursu trukumu ar pratu un diplomatiju. Sveicei, piemeram, tas izdodas, tad kapec lai mes butu savadaki?
0
"Vispār mincīt , Tu esi tik gudrs pizģec. Tirgus attīstība ir bullšits , Gāze pohuj , Krievija vispār mīkstie , kuriem varas nekādas"

nu tas, ka tev krievu valoda ļoti simpatizē, ir vienkārši nepārprotami. tu pats esi latvietis, hehe?
starp citu, manis teiktais bija tikai par tirgus attīstību, pārējo tu pats šoreiz piedomāji klāt.
tiešām nešķiet, ka Krievija būtu tā spožākā un perspektīvākā valsts, bet tu tā, protams, vari domāt.

"nevis kā Tu - Tā Krievija , aj tas ir sūds , mums bez viņas ir labi, jo mums ir Eiropa."

arī šo tu būsi pats izdomājis, diemžēl. runa bija par valodas lietojumu, tu tagad sāc postulēt kaut kādu Krievijas varenību. nu super, lai viņa ir varena. tas nenozīmē, ka man jārunā krieviski. Eiropu pieminēju valodas sakarā, jo, cerams, tu vismaz piekritīsi, ka esam Eiropas Savienībā, nevis Krievijas pavalstiņa.

diezgan daudz ko Latvijā importē, piemēram, no Ķīnas. tad jūs, cerams, visi zinat vai vismaz mācaties ķīniešu valodu? absurdio.
0
" "Taču nedomāju, ka attiecībās ar Krieviju jelkādu lomu spēlē tas, kādā valodā runā prezidents. "

Lielos vicienos nē, bet tā ir smalka diplomātija - parādīt, ka vienas valsts prezidents ar otru savā starpā spēj sazināties bez tulka starpniecības... Un tā nav "pakaļas laizīšana" vai kas tamlīdzīgi..."

nu re, ta jau cerams Medvedevs pirms savas lielās sarunātās tikšanās ar Zatleru Rīgā ir sācis apmeklēt latviešu valodas kursus :)) varēs latviski apspriesties par Latvijas minoritātītes tiesībām un viņu vairāk cienīs :)))

gan jau arī Putins drīzumā sāks mācīties latviski :))))

(kamon, tikai lūdzu vismaz uz šo postu neatbildiet ar kaut kādiem kārtējiem gudrajiem komentāriem. novērtējiet arī postu nopietnības koeficientus, suki latiši bļa)
0
Ak tad tagad tu sāc runāt par pašu valodu. Tad tiec skaidrībā par ko Tu īsti te gvelz.

Paldies, ka norādi , kura valoda man simpatizē, kaut gan līdz šim neviena man nebija kaut kādā īpašā topā, varbūt franču valoda nesimpatizēja.

Kāda jēga oponēt , ja Tu nemaz neiedziļinies citu teiktajā , bet mal tikai savu ?!

0
nu diskusija it kā visu laiku bija par valodu, ne tā? :/ vai arī tā bija par ar kosmodromu apsēstiem ķīniešu nūdistiem, bet es nepamanīju? :/
šie argumenti mūsu oponentu nepārliecina, haha. nē nu pa lielam tāpēc, ka man vienalga.
Lūdzu. man kā reiz franču valoda ļoti patīk. nu re kā mums nesaskan :( ;(

kur tieši jāiedziļinās, btw? es nezinu, ko es neesmu sapratis. Krievijai liels tirgus, mums vajag Krievijas gāzi - nu sapratu it kā. tiem, kas tās lietas bīda, arī vajag runāt krieviski, un tak lielākā daļa arī latviešu zina to krievu valodu. krievu valodai izmiršana nav īpaši ātri paredzama. latviešu valodai, ņemot vērā demogrāfisko stāvokli, utt, gan uz izmiršanas pusi velk, un tad mums vēl ir lādzīgais kaimiņš, kas palīdzēs mums visiem pārkrievoties.
man personīgi ar krieviem gandrīz nekādu kontaktu nav, vismaz ar tiem, kas ar mani nevarētu runāt citā man saprotamā valodā. tāpēc tas, kam es joprojām atsakos piekrist ir tas, ka man ir zems intelekta līmenis krievu valodas nezināšanas dēļ. varbūt man ir zems intelekta līmenis, bet krievu valodas nezināšana to noteikti nepamazina.
+2
ti - diskusija aizgāja par valodas tēmu, pamatā tēma bija par Zatleru, kurš bungo desmetālu, haha.
labi, man baigi galva sāp, nevar vairs tajā datorā palupīt :((((
+1
par valodu, manuprāt, ir baigi stulbi, ka pašu valodu te dažs labs baigi līmē ar politiku kopā. es esmu latvietis un būšu latvietis, bet tik un tā man ir liels prieks, ka zinu krievu valodu, jo varu tagad piekto reizi pārlasīt Bulgākova Suņa Sirdi, kas latviski nav tulkota, un orģiālvalodā imho ir 10x spēcīgāka.
a par politiku - nav ne mazākās jēgas runāt, sūdi vien. galvenais pašam būt krietnam un jēdzīgam cilvēkam, neko citu nevar darīt. nu, līdz brīdim, kad, iespējams, vajadzēs iziet ielās, jo nevienam vairs nebūs ko ēst.
0
ā, svarīgi piebilst, lai mani nenosauktu par kaut kādu utainu sarkano, ja man uz ielas kaut ko saka krieviski, es atbildu latviski, lai mani sit vai nost.
0
protams, ar izņēmumiem, gadījumā, ja piem. kāds izmisis tūrists prasa, kur ir ateja, un starp franču, dzimto aborigēnu un rumāņu valodām teikumu var izspiest vēl tikai krieviski.
0
Es labāk vispār neiesaistīšos diskusijā. :)
0
: D
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
Viskas