Tautas skaitīšana
+1
Man, lūk, radās doma, ka šito vergu skaitīšanas akciju vispār vajadzētu boikotēt - netaisos atbalstīt mūsu taukmūļu organizētos pasākumus, nekādas anketas netā nepildīšu un skaitītājus arī dirst pasūtīšu. Kādas Jūsu domas, dāmas un kungi?
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+5
zb man jau. es šodien pus dienu pis... ap amatpersonas deklarāciju, un visādiem e parakstiem. es kādu laiku nevienu anketu redzēt pat negribu :D
lozungs varētu būt- ESI NEPIESKAITĀMS!!!! :D
0
tā tautas skaitīšanas lappa tāpat bremzē..
0
Klau, u, Tu kā speciāliste varētu mani apgaismot, vai man tie skaitītāji ir jālaiž obligāti mājās un vai ir obligāti jāatbild uz viņu jautājumiem?
0
ja ņem vērā ka šī ir demokrātiska (nosacīti) valsts tad nekas nav obligāti
0
Tā kā tas ir brīvprātīgs pasākums, nevienam jau īsti neieriebsi, pasūtot to visu dirst. Galvenais, lai vispār kaut kas sanāk, citādāk valstij nāksies atskaitīt ES noteiktu summiņu soda naudās, kas atkal izraisīs neapmierinātību sabiedrībā.
0
Drauģeļos jau nostāju savu parādīju. Es nesaprotu , kāpēc valstij jābāž entie miljoni uz ko tādu , ja reāli valstij tie kantori dahujaše jau ir , tad lai parakņājas dočos un paskaita , kāpēc vēl jāmaksā par to. Nu un otrs - kādi vēl jautājumi. Jūs skaitat tautu nevis skaitat to, kas un cik pieder pilsonim , lai vēlāk rēķinātu , cik daudz varēs nospert.
+1
Nu nepatīk tev taukmūļi - a kāds tam sakars ar tautas skaitīšanu?
+2
Plus visa šitā paranoja, ka skaitīšana ir vajadzīga tāpēc, lai zinātucik kuram pieder un attiecīgi cik var vēl nospert ir vienkārši smieklīga.
0
Principā atbalstu domu, bet lai beigās nesanāk feiļurs ar skaitīšanu un mums jāmaksā ES sods.
+1
^^Tikai tad , kad parādās jauni smieklīgi nodokļi , nevienam smieties negribas ! Tak vēl nesen īpašuma nodoklis tika izmainīts un ne uz to labāko pusi.
0
^^^^ Sakars tāds, ka negribu viņu organizētajos pasākumos nekādā veidā piedalīties.
+1
oi, šajā jautājumā neesmu speciālists, jo baigi neesmu interesejusies. teorētiski, pat ja nepiedalīšanās ir kāds administratīvs pārkāpums, tik un tā, ja apkopošana notiek pēc astoņiem mēnesiem, administratīvam pārkāpumam noilgums ir 4 un 'ej tu dirst ar vien vārd sakot'.

īstenībā saprotu gan pretiniekus, gan tos, kas neiespringst par šo pasākumu. pretiniekiem taisnība ir tajā, ka skaitīšana ir morāli novecojusi. visa informācija tāpat ir n tajās datu bāzēs, atliek vien tiem pašiem skaitītājiem pastrādāt. diez vai, apsekojot uz vietas, visus bomžus tāpat atradīs.
a, no otras puses, nav jau nekāda dombrovska valdības jaunatklātā amerika. vienmēr un visos laikos tautas skaitīšanas ir notikušas un notiks. neatbildu par faktu patiesumu, bet kaut kas man teica, ka pirmās Latvijas brīvvalsts laikos, esot pat naudas sods bijis par nepiedalīšanos tautas skaitīšanā.

un vispār man ir viens arguments kāpēc gribētu piedalīties. lai statistikas datos uzturētu latviski runājošo īpatsvaru. lai pēc tam neplivinās ar rezultātiem, bļaudami, ka vajag divvalodību!!!!
0
^ Par pēdējo punktu Tev piekrītu, jā. Nez' publiskos kaut kur nacionālo sastāvu, vai nē, lai neaizvainotu apspiestos?
0
Kāds sakars jauniem nodokļiem ar tautas skaitīšanu? Uzliks tāpat, neatkarīgi no skaitīšanas.

Un, ja negrib nekādā veidā piedalīties valdības organizētos pasākumos, vienīgā iespēja ir aizpist prom no valsts un nomainīt pilsonību.
-1
Kāpēc banāni palikuši tik dārgi?
0
Tik pat labi varu uzdot pretjautājumu - kāds sakars tautas skaitīšanai ar jautājumiem, kas neattiecas uz tavu "pieskaitīšanu" 2011 nodokļu maksātāju skaitam ?
0
^ Ideālā variantā labāk būtu masveida pilsoniskās nepakļaušanās kampaņas.
+2
kuras tāpat kā kolektīvā ģeometrijas stundas bastošana vienmēr izgāzās dēļ 3 gnušiem:)p.s. kaut kur lasīju par apkopoto rezultatu publiskošanu 2112 gadā
0
o joptv 2012 :D
0
Tāpēc jau saku "ideālā variantā". :)
0
Uz werwolfa un mSPW ierosinājuma ar jau paspēju drauģeļos paust viedokli - tikpat labi var protestēt pret valdību neslaukot dirsu pēc WC apmeklējuma.

Skaitīšana notiek visā ES un arī pasaulē to praktizē. Protestēt vajadzēja, kad lēma par tās rīkošanu un taisīja budžetu. Tagad tāpat neko vairs neizmainīt.

Par nepiedalīšanos neko nevar piešūt - nu nebiji tu mājās, kad šie nāca ... diezvai vairāk par 2-3x ies uz māju. Un tā ir lieta, kas man tai skaitīšanā nav skaidra - atsūtītu uz katru māju atbilstošu skaitu veidlapu kuras jāaizpilda un viss ... tāpat kā gāzes apmaksai.
0
domā maz dauņu, kas veidlapu nemāk aizpildīt? esi kādreiz sociālajos bijs? stāv cilvēki stundām rindā, lai viņiem konsultants palīdzētu pareizajā veidlapā savu vārdu ierakstīt un ķeksīšus salikt.
bet vispār it kā viņiem esot jānāk 3 dažādos laikos
0
Tas tāpat negarantē manu sastapšanu - nu kožu vakaros līdz 23 ...
0
Es to anketu biju pavirši papētījis - it kā nekādu jautājumu "cik naudas pelnāt un kurā zeķē glabājat?" it kā nebija.
Ja nekļūdos, šāds pasākums pasaulē parasti notiek reizi cik tur gados un ir gluži normāls pasākums un diez vai saucams par mūsu taukmūļu kārtējo izklaidi.
+1
mSPW, šodien, plkst. 21:05

Tik pat labi varu uzdot pretjautājumu - kāds sakars tautas skaitīšanai ar jautājumiem, kas neattiecas uz tavu "pieskaitīšanu" 2011 nodokļu maksātāju skaitam ?

Pirmkārt, lai pieskaitītu kādu nodokļu maksātāju skaitam, šāda aptauja nav nepieciešama. Ir tāda lieta kā algas nodokļu grāmatiņa. Tevi baigi satrauc, ka kāds vāc statistiku par to, cik cilvēku kopā vienā mājoklī dzīvo un vai mājā ir centrālā apkure vai sausā ateja? Šāda statistika tomēr palīdz uzburt ainiņu, kā vispār cilvēki dzīvo.
+1
Likumā rakstīts, ka piedalīties tautas skaitīšanā ir pilsoņa (vai nu kā viņu tur sauce, precīzi neatminos) pienākums. Tāds pats pienākums, kā piedalīties vēlēšanās. Kroč - pis na.
0
"Intars

Nu nepatīk tev taukmūļi - a kāds tam sakars ar tautas skaitīšanu?
Intars

Plus visa šitā paranoja, ka skaitīšana ir vajadzīga tāpēc, lai zinātucik kuram pieder un attiecīgi cik var vēl nospert ir vienkārši smieklīga."

vismaz viens sakarīgs viedoklis pa visu diskusiju. akdies, tie mspw posti robežojas no paranojas uz absolūtu melno humoru / smieklīgumu. diez kas viņš pēc profesijas. tautas skaitīšanu veic visās ES valstīs, lai veidotu statistikas un saprastu kopējo ainu un tendences, paplašinātu socioloģisko materiālu.

"ja reāli valstij tie kantori dahujaše jau ir , tad lai parakņājas dočos un paskaita"

akjel, tātad tavs variants ir, ka visiem valsts kantoriem tagad vajadzētu apvienoties, un rēķināt kopējo cilvēku skaitu, turklāt ņemot vērā, ka ir cilvēki, kas nav gandrīz nevienā datu bazē, kā arī jāsalīdzina visas iespējamās dublēšanas :D nē, nu tu dod pamatīgi :D

izrēķiņās cik naudas atņemt? :D nu tad raksti, ka neko nepelni, kazi, vēl ziedojumus sāks dot, konfektes par brīvu uzdāvinās. statistikas dati noteikti tiek vākti, lai aprēķinātu, cik no pilsoņa mspw šobrīd varētu izspiest naudu. protams ,ir arī visādi mārketinga pētījumi, bet šis ir lai noskaidrotu cilvēku skaitu valstī un pamatinformāciju par tiem, un to var apsekot tikai šādā veidā, jo citur esošā un savelkamā informācija ir nepilnīga.
0
Nupat aizpildīju - tik kādās 3 vietās nebija jau gatavas pareizās atbildes un pāris vietās bija jāprecizē. Dīvainā kārtā, par ienākumu (manu un mājsaimniecības) un izdevumu (kautvai par mājokli) neko nejautāja. Itkā jau var iegūt caur VID un nama pārvaldi šos datus, bet to par daudziem datiem var teikt.
+1
Reku i anketa:
www.likumi.lv/doc.php?id=176331&f...

Eku i likums:
www.likumi.lv/doc.php?id=14943&fr...

Pārāk gari un pārāk garlaicīgi. To visu praktiski var dabūt no valsts datubāzēm kombinējot vai nē ar matemātisko statistiku.

Ja kādam nav slinkums, var pasummēt tēriņus šim pasākumam:
www.csb.gov.lv/par-mums/iepirkumi/...

Nu i na viņus.
0
Mincīt , visu cieņu , bet cik var no konteksta izraut vienu teikumu un tad tik cirst ?!
Lai tak skaita to tautu, vai tad es saku , lai neskaita ? Es par citu lietu iespringu un vari to saukt par paranoju vai kā citādi vēlies. It kā pēdējos gados Latvija tā zaļoja un plauka, ka tāpat nav skaidrs , kā cilvēki dzīvo šitādos apstākļos.

"akjel, tātad tavs variants ir, ka visiem valsts kantoriem tagad vajadzētu apvienoties, un rēķināt kopējo cilvēku skaitu" - Es izteicu pieņēmumu , kas pietam nebija konkrēti par visiem kantoriem.

Interesanti gan , kādi tad cilvēki nav gandrīz nevienā datu bāzē ?! Nu čista , dod piemēru, ja jau tā piepisties visam sāki.
-1
nez, moš kaut kāds Mauglis Lubānas ezera vidū. man pofig, tā ideja kā tāda ir pilnīgi nerealizējama un smieklīga.

"It kā pēdējos gados Latvija tā zaļoja un plauka, ka tāpat nav skaidrs , kā cilvēki dzīvo šitādos apstākļos."

nē nav gan nekas skaidrs, tāpēc arī šādu pasākumu rīko. kamon, ir pietiekami daudz ļoooti bagātu cilvēku Latvijā, turklāt ir cilvēki, kuru biznesiņi krīzes ietekmē zeltin zēla :))))
0
turklāt tam tavam teikumam nav nekāda sakara ar kontekstu, jo tu tur piedāvā konkrētu ideju, kuru nav iespējams realizēt, pat neskatoties uz kontekstu. un tikai nestāstiet par matemātisko statistiku, no šitā visa jau tāpat var uzkārties :D
0
Tur pat varēja vairākus specifiskus / personīgus jautājumus uzdot, piem. nejautāja par reliģisko pārliecību. Nekur nevar tak apskatīt objektīvu informāciju par to.

Ir jau nianses piem. LURSOFTā var redzēt reģistrētō dzīvesvietu, ģimenes stāvokli, īpašumus, parādsaistības, bet īpašuma kvadratūru neredz, tāpat to, cik liels skaits tautas tur mitinās u.c.
+3
Kā neredz kvadratūru?? Kadastra vērtību zin, bet kvadratūru ne? Wtf?

Un tā nu es te ies teikt cik te mēs dzīvojās. Maksāt vairāk par musaru, liftu, utt ko vēl tur rēķināja uz bauzītēm...
0
tātad jūs tiešām domājat, ka viss šis pasākums tiek rīkots tādēļ, lai noskaidrotu, kuram vēl likt maksāt nodokļus?
0
Es tā nedomāju. Par suņiem un kaķiem ar varēja paprasīt. Un autiņiem / pārvietošanās līdzekļiem. Par maz datu, ja sapiķo kādus Ls2 par cilvēku.
0
Nu ja - bezjēgā.

mincīts, kas ir domāti "jūs"?
0
^^Skaties , nepiesauc nelaimi. Uzliks nodokli par to, ka ģimenē ir vairāk par 1 mašīnu/moci un papildus nodokli, ja ir vairāk par vienu mājdzīvnieku. :D
0
Nav konkrēti par tautas skaitīšanu , bet nu tomēr:

pietiek.files.wordpress.com/2011/02/tautai2jpg....
-1
:D
0
BoD, par transportlīdzekļiem dati ir CSDD datu bāzē.

Vispār ņemot vērā, kāds bardaks pie mums valda, pieļauju, ka apkopot visus datus, kas atrodas n-to iestāžu datu bāzēs, ir vēl lielāks čakars, nekā šitā aptaujāt.
0
^ Droši vien. Parasti jau arī 1 lielākas iestādes ietvaros dati mēdz nesakrist. Vienam iznāk tā, citam tā, 3ais vadās pēc vēl kādas tur informācijas. Nu un ja šādas nesakritības saliek kopā, tad nākas visu kaut kā sastiķēt un beigās ticamības moments vairs nav tik liels.
+1
visa šitā informācija ir pieejama banku sistēmā, pat vēl precizākā, tā ka'izsekot var jebkuru un jebkur. Tak pat bezdarbnieku un citi pabalsti iziet caur banku.
0
www.tvnet.lv/zinas/latvija/36836...

Piedalīšanās tautas skaitīšanā Latvijas pastāvīgajiem iedzīvotājiem ir obligāta, norāda Centrālā statistikas pārvalde (CSP). Par izvairīšanos sniegt informāciju fiziskas personas var sodīt ar 100-250 latu naudassodu

Vēl jautājumi? :D
+1
Ir tikai viena tauta, kas ir jāskaita! Kolonisti! un jo mazāk katru gadu, jo labāk!
0
^^ nu tādu sodiņu var uzlikt tiem, par kuriem ir zināma dzīvesvieta un visi pārējie dati. Tobiš, no kuru skaitīšanas tāpat nav jēgas :D
0
Vispār jau man uzlikt krānu uz soda naudu, tāpat piedzīt nevar. :)
0
No komentāriem:

166.6 pants. Grāmatvedības, pārskatu iesniegšanas un statistiskās informācijas noteikumu neievērošana

Par normatīvajos aktos noteikto grāmatvedības kārtošanas nosacījumu neievērošanu, gada pārskatu, statistikas pārskatu vai statistiskās informācijas neiesniegšanu attiecīgajos normatīvajos aktos noteiktajos termiņos vai nepilnīgu iesniegšanu attiecīgajām valsts institūcijām —

uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz simt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām — no piecdesmit līdz trīssimt latiem.

Par izvairīšanos iesniegt šā panta pirmajā daļā norādīto informāciju vai dokumentus —

uzliek naudas sodu fiziskajām personām no simt līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām — no simt piecdesmit līdz piecsimt latiem.
(17.03.2005. likuma redakcijā ar grozījumiem, kas izdarīti ar 14.12.2006. un 17.05.2007. likumu, kas stājas spēkā 21.06.2007.)

LIKUMS IR PAREDZĒTS AR KOMERCDARBĪBU SAISTĪTIEM CILVĒKIEM!
0
Tā kā internetā savus datus rakstīt netaisos, tad nu atliek vien gaidīt tos skaitītājus mājās. Bez pases i nedomāju nevienu laist iekšā...
Bet man rodas jautājums — vai tie skaitītāji varēs garantēt manu datu drošību (jo var būt tak tāds variants, ka cilvēks mani "pieskaita", iziet no dzīvokļa un kāpņu telpā viņu piekauj un nolaupa tos datus)?
0
Tev ir paranoja.
0
Cik nu paranoja... Vienkārši jāskatās uz visu reāli.
0
Kādus datus tur prasa, ka tos laupa piekaujot?
0
Neko tādu neprasa. Piekaujamie dati ir tikai p.k. un pases numurs, kas skaitītājiem tāpat zināms.
+1
Nu nav jau tajā anketā nekā diži slēpjama un sargājama.
0
Bet vispār skaitītājiem tas darbs šoreiz stipri nepateicīgs. Iepriekšējā reizē iedeva māju un ej noskaiti visas trepju telpas un n-tos dzīvokļus. Šoreiz varbūt dažā labā mājā no trepēm 60% būs "skaitījušies" internetā un skaitāmo būs jau mazāk.
+2
Tajā anketā intīmākais jautājums laikam bija: vai man ir vanna vai duša? Ak jel, ceru, ka infa točna nenoplūdīs kaut kur.
+1
Par sauso ateju arī bija dikti piesarkt liekošs.
0
Man pat šķiet, ka tur nebija vis tā, bet "vai ir vanna/duša". Respektīvi, vai tev nav jāmazgājas cinka vannā, kurā ūdeni lej ar ķipi.
+3
Nebija jautājums - Vai mēdzat masturbēt vannā/dušā/sausajā atejā?
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas