Baltijas Smagais Maršs 1991
+31
Ar nelielu piepūli atradu īsfilmu par šo leģendāro pasākumu. Vēsturiski un... jautri kadri.
Režisore Ināra Kolmane atļāva publiskot:
www.youtube.com/watch?v=kMwVsuyahQw...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+5
Zirgs sākumā. :D
+1
Un kā nu bez miličiem ar stekiem :D
+1
Njā - ar miličiem sūdīgi, bez viņiem vēl sūdīgāk. :D Aber kurā vietā šitas fests vispār notikās?
+5
Biju šajā pasākumā. Atmiņas spilgtas, jo nebiju smagā pālī. Visas grupas nedabūja nospēlēt, jo pūlim piegriezās mentu izdarības, pats arī dabūju ar steku :E Mentu virzienā sāka lidot stikla pudeles un akmeņi, trāpīja arī aparatūrā, un koncis tika pārtraukts. Kautkur sen avīzē lasīju J.Rekšņas(ex. policijas priekšnieks) atsauksmes par pasākumu(''smagais metāls, veči sadzērušies...''). Pēc koncerta kāds bariņš esot gribējis apgāzt mentu bobiku :D Es gan tādu momentu nemanīju. Toties bija jautra braukšana 11.tramvajā - visi tramvaji pilni ar piedzērušiem metālistiem, aurošana, bļaustīšanās... Tanī pat vakarā Lielajā estrādē Līvi spēlē savu 15.g. jubilejas konci. Līvu konča apmeklētāji kādu brīdi bija spiesti laist tramvajus garām, retais riskēja tajos iekāpt... Personīgs PALDIES Jelgab par postu!
0
atceros, ka toreiz kaut kā nožaģijāmies/noraustīj... un neaizbraucām. īstenībā arī vēl 92. un pat laikam 93. padomju menti močīja matainos lielākos festos. man liekas, ka šitais bija vagonkas stadionā.

bet korozija pēc tam vēl bija rīgā un pirms sepulturas spēlēja, kas vispābā bija br00tal pasākums
0
Pirms Sepultura's jau nu gan korrozia nespēļēja.
0
В мае 1992 года в нашу страну приехал бразильский треш-дэт-ансам... «Sepultura». Вместе с лучшими отечественным... «тяжелыми» группами - «Мастером», «Шахом», «Э.С.Т.» и «Черным Обелиском» - знаменитые бразильцы приняли участие в туре «Монстры Рока По Руинам Империи Зла», отыграв концерты в Ленинграде, Вильнюсе, Риге и, разумеется, Москве.....
www.rockanet.ru/bl_obelisk/obelisk1...
+3
Šis labais, blle. Tuss kādam tusam jābūt.
0
jopcik popcik, izgāzos pēc pilnas programmas :D toč korozija bija biķerniekos augustā
+2
Režisore stāstīja, ka kāds lidojošs objekts izrubījis arī viņas kameru. Varbūt objekta lidinātājs tagad šito lasa? Tad lai ir mierīgs, režisore ļaunu prātu netur un atzinīgi atsaucas par festu. Varbūt arī tāpēc, ka šī filma bija Pēterburgā rādāms studiju darbs.
0
Es kareiz gribēju jautāta - vai ta Reinis vai Valdis nezin, kas tas par konci. :)
+1
Kas tur ko nezināt, apmeklēju.
Pasākums notika kaut kādā nepabeigtā sporta laukumā pie Ķīšezera, Mežaparkā. Bij labs! :)
+1
RVR (Rīgas Vagonu Rūpnīcas) stadionā tas koncerts notika.

Bet tur nebija nekādas stingrās kontroles pie ieejas - es iegāju iekšā vispār bez biļetes, un stikla pudeles arī koncertā bija gluži vai vienīgā dzērienu tara (tolaik plastmasas pudeles nebija vēl izplatītas tirdzniecībā).
0
Šķiet, ka es tāds sīkais esmu, 1991. gadā man 12 bija. :)
0
Kaut vai 12. Man vēl mazāk...
0
PeterisP
, šodien, plkst. 19:42
"vēl 92. un pat laikam 93. padomju menti močīja matainos lielākos festos."

^
Pag, vai ta tad jau nesāka 4. maija republikas policija darboties (no padomju mentenes gan laikam tikai ar formām atšķīrās)?
0
^teorētiski, formas, metodes un "darba valoda" bija iepriekšējās. moška jau maldos, bet kaut kā tā ir palicis atmiņā
0
Nē, nu es tikai formālo pusi biju domājis. :)
+5
Kad izgudrosu laika masinu, noteikti so koncertu apmeklesu.
+2
Un dabūsi ar sovdepijas miliča steku pa gurķi. :)
+1
^ vai liks kādam asinskāram monstram iekost dir%$, kā man uz to pusi gadījās leišos
0
^?
+2
Vai nu Tu runā par odiem, vai vienkārši Tev gadījās nepatīkama sexuālā pieredze..
0
Gan jau, ka milicis ar suni rīdīja. :))
+4
Resns milicis, agresīvs Muhtars, izsalkuši odi un seksuālā pieredze — tas viss jau cits citu neizslēdz! ;)
+2
Super ! Pirmā īstā vietējā metālistu paaudze. Tad tā tie veči, kam tagad pa 35 un vairāk, izskatījās 20 gadus atpakaļ fanojot. Diena un nakts, ja salīdzinām ar mūsdienām, kad ārkārtīgi reti izdodās piedzīvot kārtīgu ugāru ar trakojošu daudzskaitlīgu fanu pūli pie steidža.
Ja vēl kāds iemestu kādu rullīti no tā leģendārā Sepulturas konča (vai vismaz foto), tad vispār būtu afigeķ..., bet visdrīzāk tāds neeksistē.
+1
Muhtars nebija kaut kāds "well-endowed" pornstārs? Čot liekas Erota sakrā kaut kur dzirdēts... tad jau seksuālo pierdzi tas toč neizslēdz...
0
nu jā, vajadzētu vairāk šitādus ugārus arī pašlaik taisīt un savākt. kā nekā jāizbauda pēdējie brīži pirms pilnīga vecās Eiropas un baltās rases kā tādas norieta, nevar zināt, cik ilgi metāls vispār vēl būs aktuāls.
+2
ej tu nost! necereeju kaadreiz ieraudziit video, un atsvaidzinaat atminas no sii var teikt pirmaa Latvijas starptautiskaa metaala festa.
0
Kad īsti notika un kas rukāja ?
0
^it kā Remains, Husqvarn, Shower, Agresor, Beer drinker, Katedra, Deathrow, Korozija metala.
Zirgs par konferansjē...
0
^^ Notika apmēram 1991.gadā.
0
Agresor bij Igauņi ? Daethrow friču ? Un kas par Beer drinker ?
+13
Notika 1991.g. pašās augusta beigās(30. vai 31.) Ne visas grupas paspēja nospēlēt. Ja pareizi atceros, tad pirms Korozijas nospēlēt paspēja kādas 2 vai 3 grupas(nosaukumi aizmirsušies, sorry ;) ). Ārā bija stipra krēsla, kad Korozija spēlēja vienu no saviem hītiem ''Fuckin' militia''(sk.video), kas uzkurināja pūli. Visi auroja līdzi šai dziesmai, cik tik iekšās, mentiem jau atklāti tika rādīti fakuči un niknumā izķēmotas sejas un aurots uz viņiem. Sajūta bija lieliska, redzot un dzirdot atbalstu no skatuves. Menti nokļuva naida krustugunīs. Vai nu šīs vai citas dziesmas laikā mūsu mērs bija pilns, un tad arī panesās pudeļu un akmeņu lietus, un koncis ar to beidzās. Nospēlēt nepaguva arī Shower. No viņu puses pēc tam bija dzirdēta kautkāda smirdoņa, tipa fuck of Latvia. Man tas izraisīja pret viņiem riebumu. Bļeģ, baigie stāri nedabūja nospēlēt. Topā bija Korozija. Mentu pārcentība visvairāk saniknoja pūli, tapec arī sākās nekārtības. Labi vien bija, ka tas nepārtapa slaktiņā, jo ciestu ne tikai menti. Pēc konča bija trīs sajūtas - lieliski iztrakojušies muzona pavadībā, konča mazuma piegarša, un naids pret zilpelēkajiem pretekļiem :E Sākumā stadiona iekšienē stāvēja alus muca, kuru vēlāk tās īpašnieki tālredzīgi nobēdzināja no izslāpušajiem faniem :) Šis video uzskatāmi parāda, ka metālisti nav tendēti uz vardarbību, neskatoties uz derdzīgām provokācijām. Būtu bijusi tur ''sportiskāka'' publika, kas zin, kā tur beigtos... :D
+5
Tīņa gados uz koncertiem staigāju bieži (sevišķi videnē) 1993-1995 (kādi 2-3x gadā). Publika man nelikās ne agresiīva, ne citādā veidā traucējoša. Likās ka esmu nokļuvis "brīvībā" :D
Gadiem ejot koncertu organizācija ir mainījusies (speciālas telpas, vieta, aparatūra, dažādi sīkumi) (no zviedru laikiem palika atmiņā ūdens izdale 1-ajās rindās stāvošajiem (izslāpušajiem)).
Pat nevajag dzert, lai "izslāptu" pēc metāla, bet var arī dzert (tas viss pie lietas) :-)

+8
^ Hahaha, cik precīzi pie šīs tēmas diskusijām piederas Creative_77 profilbilde! :D
0
Vienīgi neiebraucu,kāpec Zirgs krieviski publonu uzrunā....
+1
paprasi viņam - laikam kautkādi braļukas un karstie puiši ar bija
+3
^iespējams,lai miliči saprastu,ka orgenaizeri cenšas noregulēt situāciju.
+14
^ Bija brāļukas, latvieši un krievi, igauņus pats personīgi neatceros, bet gan jau arī bija. Un bija 1991.gads. Tēlaini izsakoties, tikko bija izjukusi jobanā sarkanfašistiskā psrs impērija un atvēries derdzīgais ''dzelzs priekškars''- kas tos laikus atceras, tie mani sapratīs...! Krieviski tāpēc, lai saprastu arī brāļukas, igauņi un krievi, jo angļu valodu toreiz vēl tik intensīvi nelietoja pat postpadomju metāla aprindās. Krievu valodu visi bija spiesti mācīties un daudzmaz zināja. Objektīvi pieejot - krievu valodas(un jebkuras citas valodas) zināšana jebkurā gadījumā ir ieguvums. Riebumu rada fakts, ka tas notika piespiedu kārtā. Man šī valoda padevās viegli(+labi skolotāji skolā), tāpēc mācījos un nenožēloju, ka zinu to. Pat tagad man šīs zināšanas ļoti noder. // Mentiem, visdrīzāk, tas bija pie vienas vietas - viņos azartu radīja NEapbruņotu mataino ērmu sišana ar steku, varas apziņa, savu dzīvniecisko instinktu apmierināšanas kārtējā iespēja... //

Atgādinājums, lai neviens neaizmirstu! - psrs laikā Latvijā latviešiem, lai iegūtu vidējo izglītību, skolā bija jāmācās 11 gadus, krieviem - 10! Noriskē toreiz kādam pajautāt, kāpēc? ....
+1
^skaidrs,paldies!
+2
Vai ta menti tāpat vien sita? Pēc video nopratu, ka močīja, jo matainie uz skatuves līda? ( bet es jau neko. tanī laikā mācijos sēdēt uz poda :D )
+4
Biju tajā koncī. Menti sita matainos gan par lietu, gan arī dažreiz vienkārši profilakses pēc.
0
Kas bija 1991.g. Maskavā (Tušino), tas zin (kas nezin ir publiski pieejami video), kāds madness valdīja pie(pēc) AC/DC.
+1
0
tur jau,cik dzirdēts, kkādi vairāki miljoni bija. būtu neiespējami bez kādas jezgas.
0
1 500 000 laikam ir aptuveni precīzais skaitlis.
0
Par koncertu Maskavaa :
Moscow, Tushino Airfield - September 28, 1991
AC/DC
Metallica
The Black Crowes
E.S.T.
Pantera
Largest crowd ever in a Monsters of Rock Festival, with estimates of 1.5 million people, considered as one of the most attended rock concerts in history. Metallica's performances of "Harvester of Sorrow" and "Creeping Death" from this show were used as B-sides for the Sad but True single in different regional editions.

en.wikipedia.org/wiki/Monsters_of_Ro...
0
Par apmeklētāju skaitu domas dalās - no 500 K līdz 1.5 miljoniem, droši vien var pieņemt, ka patiesība ir kaut kur pa vidu, ap miljonu. Tiesa, pie tāda skaita jau tie aizmugurējie, kas pāris kilometru no steidža, nez vai vispār vairs skaitās kā koncerta apmeklētāji....
0
Kur vēl pasaulē ir notikusi tik liela mēroga uzstāšanās?
p.s. Liekas, ka Iron maiden, kas Rock in Rio savāca savus 200K atbalstītāju atpūšās.
+1
250 000 uz IM bija 2001.gadā un 350 000 1985.gadā: en.wikipedia.org/wiki/Rock_in_Rio_...(album)

Top 15 largest concert crowds:
Queen, Sydney [2,000,273]
Monsters Of Rock festival, Moscow headlined by AC/DC, Tushino Airfield [1,600,000+] (**)
Peace without Border Concert, (2nd edition) Havana sep 20, 2009 [1,500,000] (***
Rolling Stones Feb 2006 at Copacabana Beach [1,500,000]
Garth Brooks in Central Park [980,000] (****)
New York Philharmonic in Central Park [800,000]
Steve Wozniak's 1983 US Festival [670,000]
Summer Jam at Watkins Glen [600,000+]
Isle of Wight Festival [600,000]
Tokio Hotel in Paris, France [500,000+]
Simon & Garfunkel in Central Park [500,000]
Genesis, Turn It on Again: The Tour in Rome [500,000]
Toronto SARS Benefit [450,000]
Rock in Rio 1985 headlined by Queen and Iron Maiden [400,000]
Woodstock 1969 [400,00]

Jean-Michel Jarre performed 4 concerts over 1,000,000 people:

1979 - Guinness Book of Records entry for the biggest concert ever (La Concorde):[1,000,000]
1987 - New Guinness Book of Records entry for the biggest concert ever (Rendez-Vous Houston):[1,500,000]
1990 - New Guinness Book of Records entry for the biggest concert ever (Paris La Defense: A City in Concert): [2,000,000]
1997 - New Guinness Book of Records entry for the biggest concert ever with 3.5 million watching at Moscow's 850th anniversary

(*) The first item on the list seems to be genuine, making Rod Stewart's Copacabana gig the biggest ever concert, with 3.5 million spectators.

"Stewart was inducted into the Rock and Roll Hall of Fame in 1994. On 31st December on the same year he played in front on 3.5 million people on Copacabana Beach in Rio. This became and still is the largest audience for a gig ever. It has been noted, however, that it was also New Year's Eve."

(**) September 28th 1991, Metallica appeared as Special guests of Monsters Of Rock tour in Moscow, Tushino Airfield. Bands included AC/DC, Metallica, E.S.T., Black Crowes, Pantera. Legend has it that the President of the Soviet Union Mikhail Gorbachev personally invited the band to play at the concert.

(***) Peace without Border Concert held at Revolution Square, in Havana, featured 15 artists from six countries, including Colombian rocker Juanes, Puerto Rican tropical music star Olga Tañon, Spanish pop singer Miguel Bose, plus Cuban singer song-writter Silvio Rodriguez, hip-hop trio Orishas, Van Van orchestra and others.

(****) In May of 1998, the New York Fire Department officially announced the final attendee numbers for Garth Brooks in Central park at 980,000 people.

wiki.answers.com/Q/What_was_the_larg...
0
Queen nepārsteidza, bet Sidneja gan!
+1
Vispār palika interesanti, kas sponsorēja 91 gadā gan Sepulturu, gan Tushino Open air (Gorbačs pielika roku, tas toč. Vai rietumi?)
0
1,5 miljoni uz popgrupu Rolling Stones? Nu tas gan ir kaut kas...
0
Pagūglējot gūstama infa, ka Rods Stjuarts Kopakabanas pludmalē 1994. gada Jaungada sagidīšanas pasākumā un Jean Michael Jarre Maskavas 850 gadu svinībās 1997. gadā ir pulcējuši 3.5 miljonus ļaužu. Cik tas ir pašu mūziķu nopelns, cik vienkārši spēlēšana vietā, kur liels bars novācies... Otrajam ir bijuši vēl daži koncerti ar pūli virs miljona. Nu tad kaut kur arī seko jau mūsu pieminētais pasākums; izskatās, ka virs miljona reti savācas.
0
ble, ilgi rakstīju :D

Bet par to Queen Sidnejā nekur neko citu neatrodu, da i pašā tai rakstā ar pirmo zvaigznīti minēts Rods Stjuarts (a topā pirmā zvaigznīte vispār nav atrodama).
0
Virs 50 000 ar to redzēšanu jau tā pašvaki (atlikušajai daļai), tā ka nav ko iespringt.
0
Es jau saku - kas tu par koncerta apmeklētāju pāris km no skatuves...
0
pats jau pareizi pateici - apmeklētājs ;)
0
2008. gadā Vakenā uz Iron Maiden pūļa tālajā galā ar skatuves redzēšanu bija pašvaki, bet ekrāni bija redzami normāli, kā arī skaņa bija laba. Tur bija virs 50000.
0
Nu tad iedomā, kā ir, kad pūlis ir 30 reižu lielāks un ekrānu nav.
+6
Ķīna
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
BladeOfDarkness
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas