Brēvings
-1
Atsevišķās temās paradās Brēvings (alus salons, ja kas), bet tā īsti tēma par topiku nav izveidota. Tagad ir :-)
Ar eksperu palīdzību esmu degustējis no double stouta līdz ķirbju alum. Tagad varu teikt, ka man galvā ir ķīselis, jo, no visiem lielveikala esošiem aliem es reti kad izvēlos lv brūvejumus (nesmeķo vairs un viss). Kompromisa variants -> Franziskaner weissbier (gan cenā, gan kvalitātē).
Kādam ir līdzīga pieredze? Padalieties.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Kas šajā tēmā būtu jāraksta?

Nu jā, kā jau minēju, tagad veikalā pie alus plaukta nāks secināt, ka nekas no tur izliktā (vairumā gadījumu) īpaši vairs neuzrunā. Daļēji pat ne tik daudz dēļ tā, ka būtu draņķīgs, galu galā dažas jēdzīgākās vietējās zortes ir tīri labas, bet vairāk tādēļ, ka apnicis. Breivīka salonā reti kad esmu izdzēris vairāk kā vienu pudeli no konkrētas šķirnes, jo ir tak tik lielas izvēles iespējas, turklāt sortiments pastāvīgi mainās, tā, ka ir arī katrreiz kas jauns ko pamēģināt. A tā veikalā paskaties - tak hektolitriem jau tie tērvetnieku tml. ir izdzerti.
-1
Var rakstīt dajebko. Viss iederās temā, kas saistās ar brēvingu.
^Izdzērtie hektalitri Tērvetnieka - vai nau par daudz goda un cieņas šai jaukajai alusdarītavai, zinot, cik vēl dauz vēl tik pat jauku un vel jaukāku alusdarītavu gaida savus atklājējus.
0
Tieši to jau es arī saku.
0
Jāsāk apsvērt, vai nebūtu vērts papētīt iespējas attaisīt savu brūzi. Rādās, ka tas ir viens no biznesiem, kam teju vai garantēti panākumi. Protams, ja neražo mīzalu, bet vismaz Užavas līmenī.
0
Daudzi saka, ka Užavas alus, ir starp labākajiem lv aliem. Pēc kā? Pēc cenas :-) Nezinu, to virtuvi tik smalki. Aizdomīgi liekas fakts (uzsveru, uz vārdu aizdomīgi), ka Užavas alus (tā firma, protams) esot apguvusi eksporta tirgu ...Azerbaidžānu ...nezinu, cik, mums kādreizi draudzīgā tauta, dzer alu (un ko saprot no tā), bet tomēr, ja Užavas alus iekarotu pozīcijas Vācijas tirgu, tas būtu VARENI!
Alus brūzis būtu labi, ja taisītu alu katru mēnesi savu šķirni (piem. Jāņa, Mārtiņa, ...). Tad Jā, esmu par, jo ir vērts iegriezties vēl un vēl!
0
"Jāsāk apsvērt, vai nebūtu vērts papētīt iespējas attaisīt savu brūzi. Rādās, ka tas ir viens no biznesiem, kam teju vai garantēti panākumi. Protams, ja neražo mīzalu, bet vismaz Užavas līmenī. "

^^
sākumam pilnīgi pietiktu ar točku, kur tirgotu kvalitatīvu spirķagu:)
0
Pāris Azerbadžānas krogos tirgo Užavas alu - tas nav nekas ārkārtējs, bet patīkami. Par Vācijas tirgu var aizmirst - tur tādu Užabvu nevienam nevajag. Tas būtu tāpat, kā Šveicē censties iespiesties ar savu Šveices (Emertāles) sieru ...
0
P.S. vispār, katram krogam nav jēga savu tēmu cept - tas viss harmoniski iekļaujas Ārzumju / importa alīņos
0
Starp citu Igaunijā ir ļoti iecienīti mūsu vietējo alus brūžos gatavotie aliņi, tai skaitā Užavas.
0
Visi zin tādu vīriešu vārdu kā Jūlijs. Augusts arī nav retums, bet vai kāds ir dzirdējis par Jūniju?
p.s. Daini, kur ir Tavs Brēvinga alus tops par 2011.g (sadalītu pa valstīm un šķirnēm) :-)
0
Cik nu KUPLAS forumu esmu palasījies, nemaz tik rožaini ar to alus brūvēšanas biznesu nav vis; lai izdzīvotu un pelnītu, ir pastāvīgi jāspēj saražot, un, galvenais, realizēt diezgan lielu apjomu. Reālākais variants ir krogs-brūzis, jeb t.s. brewpub (daudzviet pasaulē izplatīta parādība, pie mums vienīgais variants ir Lido alus), kur tu ražo kroga vajadzībām, un kas paliek pāri, vēl notirgo pa virsu.

Katrā ziņā sapratu, ka drīzumā dažs labs mājbrūvētājs taisās vērt brūzi vaļā, tā ka gaidām jaunas šķirnes Latvijā :)
0
Es strādaju pie Krasta Lido (tur kur brūve alu), bet nevelk tur iet un dzert alu. Pusdienas, jā,ēdu, bet alu pēdejorezi dzēru pirms Gods Tower uzstāšanās Rigā. Karoč Lido alus mani neuzrunā. Garlaicība.
Vajag vismaz 10-15 alus šķirnes. Būšu šerps, bet pateikšu, ka tajā pašā krievijā (pilsēta Novosibirska (lielāka par Rīgu, ja kas) ir norma, ka alus bārā ir 50 (piecdesmit(!) alus šķirnes). Tas jau ir kautkas.
Ar ko mēs varam lepoties? Ar Brēvingu, protams! :-)
0
Tās 50 šķirnes jau nav grūti sadabūt - sk. Merlinu - ilejamais Garais, dovi Garie pudelēs, + vē strīpa ar lielveikalu sūdiem ledaiņos ...
0
Par Breivīku arī brīv rakstīt?
0
pasaki, kas trumetala nav briiv?
+1
tas, kas Bigijam netīk ;)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas