13.09.2012 - Soulfly + support @ MP
+6

Ceturtdienā, 13. septembrī Rīgā atgriezīsies brazīliešu — amerikāņu metāla zvaigznes Soulfly, kas ar savu nemainīgo līderi Maksu Kavaleru priekšgalā atrodas šīgada albuma «Enslaved» tūrē.

Soulfly


«Enslaved» ir jau astotais Soulfly studijas albums, no kuriem visi debitējuši ASV Billboard albumu topa divsimtniekā, kā arī analoģiskos pārdotāko albumu topos citās valstīs. Jaunais ieraksts ir konceptalbums, kurš veltīts verdzības tēmai — sākot no antīkās Romas gladiatoru cīņām, turpinot ar abu Ameriku paverdzināšanu, un līdz pat mūsdienu tipiskajai parādu verdzībai, kurā nonākušas veselas valstis. Līdz ar to, sekojot tēmas smagumam, «Enslaved» ir pats ātrākais un smagākais no visiem Soulfly albumiem, tomēr nekur nav pazuduši arī grupai raksturīgie brazīliešu un citu tautu etniskās mūzikas ritmi Kā vienmēr, Soulfly zina, par ko raksta dziesmas — grupas līderis Makss Kavalera kopā ar brāli Igoru ir auguši ārkārtīgi nabadzīgos apstākļos Belu Orizontes graustu rajonos Brazīlijas vidienē, līdz kļuva par pasaulslaveniem mūziķiem astoņdesmito gadu beigās ar savu pirmo grupu Sepultura.

Kā jau Soulfly mūzikas attīstībā pierasts, Makss Kavalera (vokāls/ritma ģitāra) uz jaunā albuma ierakstu daļēji nomainījis grupas sastāvu — tagad bez Ill Niño un Cavalera Conspiracy dalībnieka Marka Rizzo (soloģitāra/vokāls) Soulfly spēlē arī Tonijs Kamposs (bass/vokāls), kurš paralēli ir esošais vai bijušais dalībnieks arī Static-X, Ministry, Prong un Asesino, kā arī bundzinieks Deivids Kinkeids (iepriekš — Borknagar, Malevolent Creation). Šādā sastāvā grupa kāps arī uz «Melnās Piektdienas» skatuves.

Koncertā bez «Enslaved» dziesmām skanēs arī hiti no iepriekšējiem albumiem — «Eye for an Eye», «Umbabarauma», «No», «Back to the Primitive», «Seek’n’Strike», «Prophecy», «Frontlines», «Blood Fire War Hate» un citi. Tradicionāli Soulfly šoviem, tiks izpildītas arī dažas dziesmas, kuru sarakstīšanā savulaik Makss Kavalera piedalījās, vēl būdams Sepultura dalībnieks — Soulfly izpildījumā sagaidāmas tādas dziesmas kā «Refuse/Resist», «Roots Bloody Roots» un «Beneath the Remains/Dead Embryonic Cells».

 

Biļetes — sākot no 10 latiem — būs pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs no 3.augusta, kā arī koncerta dienā kluba kasē.

Resursi: www.soulfly.com, store.roadrunner.com

Oficiālais video dziesmai «World Scum», pirmajam singlam no «Enslaved» albuma:

www.youtube.com

melnapiektdiena.lv

Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
nav jau apnicis viņiem, haha?
+7
Mincīts, kā vienmēr, spīd. Atkal visu citu cilvēku rīcību mēra pēc sevis.
+3
Soulfly skanējums krietni pietuvojies Cavalera Conspiracy skanējumam (acīmredzamu iemeslu dēļ), bet pēdējais Soulfly man patīk krietni labāk par pēdējo Cavalera Conspiracy.

Tas, par ko es vairāk uztrauktos - kā Max uzvedīsies koncertā. Ja tusnīs tikpat nevarīgi kā pirms diviem gadiem Liepājā, tad būs bēdīgi. Par ceineri jau var aizlaist, jāskatās, kas būs iesildītāji.
-3
Nu ja, Katatonia nebūs, labāk Soulfly atkārtoti :) Organizētāji LV kā vienmēr :D
+3
^Ko organizetaji ka vienmer?
Gribi Teikt, LV organizatori nereizi nav sarikojusi labu gigu?
+2
Kāda publika, tādi organizētāji. Ja šiem ir pamats uzskatīt, ka Soulfly koncerts drīzāk varētu atmaksāties, nekā Katatonia, tad akmens jāmet publikas dārziņā (tas ir, ja jūtas ir tā aizskartas, ka gribas ar akmeņiem mētāties :)).
+7
Max varbūt arī nāk virsū gadi, toties ko redzēt vienmēr ir Mark Rizzo darbībā, un Tony Campos vispār nav uz mūspuses skatuvēm manīts! Vobšem — tie, kas tagad te ņurkst «bļē, akal Soulfly», pēc nedēļas (algu saņēmuši) tomēr nospriedīs: «Nu labi, davai nopirksim biļetīti, savādāk to naudu tāpat nodzers…», ar šķību ģīmi aizvilksies uz MP, un tad paši nemaz nemanīs, kā pie otrā gabala jau lēkās līdz griestiem! :D
0
Nu jā. Rizzo labi plosās dzīvajā, tas tiesa. Bet kaut kā jau tušņa pasivitāte jākompensē, kādam jāraujas par diviem :)
+1
0
+3
nu kā ? man pa ļoti ilgiem laikiem tiešām bija garlaicīgi un Lody Kong bija daudz sūdīgāki nekā Daugavpils 15. vidusskolas ansamblis Eaten Alive.

Galvenā atziņa, ko dabūju koncertā, ka Sepultura ar Paulo, Kisseru un Mr. Grīnu ir īstā Sepultura. Max jau ir tālu prom no Sepulturas un vairs nevar to fīlīgu izcelt kādam tam ir jābūt. Sepulturas koveri izklausījās kā vecas atraugas.

Nu ja par pozītivo, tad patika Incite vokālista Obituary krekls un Tvaika ielas cienīga sejas izteiksme.
+2
Viņš ar Dvēseļmušu arī spēlē Sepulturas koverus? he he, nezināju... Redzēju vienu Cavalera Canspiracy konci un arī tur bija vismaz 6 Sepulturas dziesmas. Un viņš tur it kā arī spēlēja ģitāru, bet īstenībā lielākoties viņam rokas atradās vai gar sāniem, vai gaisā un 70% spēlēja tikai otrs ģitārists, kura instruments arī, attiecīgi, bija tā uzgriezts, lai aizpildītu visu skaņu, un Makša fragmentārā uzdringāšana neko ne bojātu, ne uzlabotu. Tā ka uzreiz jau bija skaidrs, cik ļoti cilvēkam patiesībā interesē tas viss.
+7
Es nosecināju, ka dzirdēt Refuse/Resist, Territory un Vrut, bļaģi, vrut! par mata tiesu vājākā versijā vēlreiz ir kaut kā dīvaini, ja pirms mēnešiem trim no tās pašas skatuves skanēja oriģināls. Jā, pievienošos viedoklim, ka Sepultura ar Grīnu ir īstā Sepultura tomēr! Kā nekā Kissers un Paulu Jr. tur ir palikuši…

Kā arī acīmredzami lielāks ugārs bija nevis pie Sepulturas kaveriem, bet pie Soulfly gabaliem — Blood Fire War Hate, Prophecy un Back to the Primitive, kur «fuck all the politics!» latvieši dziedāja ar pilnu pārliecību ;)

Max vislabāk izskatījās, spēlējot kaut kādu brazīliešu verķi ar vienu stīgu un dziedādams gabalu Zumbi. Kuram klausītāji, starp citu, aktīvi dziedāja līdzi, tā kā Max pat vienubrīd apklusa, bet dziesma nepazuda — dīvaini (un atzīstami) tas ir tāpēc, ka jamais gab. ir portugāliski…

Iepriecēja jaunais basists Tonijs, kurš ne tikai kruti spēlēja un auroja, bet arī iznāca pie tautas pēc koncerta un i ar faniem parunāja, i šmigu kopā padzēra. Toties bundzinieks šķita nu… tā… tā — Kinkeids tomēr ir brutālās desas un bleķa bungotājs, kurš ir gan ūberprofesionālis, vienīgi Soulfly tautiskajiem ritmiem viņa stils ir mazāk piemērots.

Lody Kong laikā secinājām, ka izklausās pēc «Fresh Blood» dzirdamās mantas. (Un pat tur viņi neuzvarētu.) Incite laikā stāvēju aizdurvē, ar Valdi un Wervolfu solidāri elpodams urīna smaku no viena apmīzušamies apmeklētāja, ko šis aiz sevis atstāja pēc izsviešanas ārā — ticiet man, tas tomēr bija labāk nekā Incite formulveidīgais kōrs! Kas ir redzējis mūsu pašu Breaking the Waves, tas var stādīties priekšā, kādi ir Incite.
+5
pirmoreiz lasot nosaukumu Incite domāju ka kāds ņirgādamies piemirsis garo "ī" pievilkt... incīte ble.. mincīte
+7
Un vēl no koncerta «pēcgaršas»…

… kad padsmit gadus atpakaļ Max atkabinājās no Sepulturas un sāka rakstīt pirmās Soulfly dziesmas, viņš bija nikns, enerģisks brazīlietis, kura vietā Sepultura par vokālistu dabūja kaut kādu mazpieredzējušu, tobrīd (spoiler: wordplay ahead!) diezgan zaļu amerikāni.

Šogad, ievērtējot abas grupas, secinājums ir skaidrs: Soulfly priekšgalā ir paresns, mazkustīgs pusmūža amerikānis. Sepulturas Grīns toties ir enerģisks, spēkpilns brazīlietis! \m/
+5
… un vēl kāds paradoksāls secinājums. Tie, kas atnāca uz konci, varēja būt apmierināti. Savukārt pārējie arī var būt apmierināti… par to, ka neatnāca!
+2
Recenzijas vietā pēc koncerta — saruna. Par dirscaurumiem.

karametals.lv/zinas/static-x-dibi...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [2]
pincītis
vainamoinen
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas