Windows 2000
+6
Hehe, gribēju bik palielīties. Vnk aiz tā, ka bieži dzirdams windows tāds, windows šitāds, 2000 windows vispār kas viņš tur bija - ta ne sūds, ta ne mēsls, aidapo.

Tātad, daži fakti par manu w2k:
*) instalēts 2003.06.20, tātad 9+ gadus atpakaļ. Jā, iet bez reinstalla kopš tiem laikiem ;)
*) kāpēc es šo vispār rakstu - šodien pastījos - System Uptime 67 days 1 hour 2 minutes 7 seconds, t.i., iet bez restarta jau 67 dienas :D Šķiet, ka mans rekords priekš windiem.

Nav tā, ka ķeru uptime - kompis tiek mocīts vismaz 18h dienā >:)

Ak jā, (anti)vīrusus nelietoju.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Man ari bija 2k ljoti ilgi, tachu nacas nomainit, ljoti negribigi uz XP pirms kada laika, jo vienkarshi dazhas progas negaja, ko man vajadzeja, a ta tas bija mans miljakais Windows :)
0
Man vienreiz nogāja pusgadu portatīvais bez pārstartēšanas. Pēc tam gan iznāca kaut kāds baigais system update, un instalācija prasīja pārstartēt. Un, protams, kā jau tam jābūt — pēc tam gāja kompis drusku lēnāk. Fpizdu tos apdeitus — kamēr strādā, tikmēr lai strādā.
-1
emmm es visu laiku jaucu win2000 un win ME .
Kāda tur atšķirība ? abi tak iznāca vienā gadā . vai tad ne ?
0
Tip turēji portu vislaik pie rozetes?
0
Win me tak bi windows 98?
+2
Windows CE ME NT
0
Ekkkk, veco laiku nostaļģija! :D Kad atceros, kā pirmo reizi no 8.6 operētājsistēmas pārgāju uz 9.4 versiju…
0
Kas ta tā bi pa sistēmu? Kautkāds suns vai uniks? :D
0
tagat izmantoju win xp sp3 . Nesūdzos īpaši . Nav tikai directx11 . Nepārdzīvoju īpaši dēļ tās tesalācijas un cit;am dažām fīčām . Win 7 man reāli riebjas :D
0
^^ Mini vēlreiz! :D
+2
Es gan teiktu, ka Win 7 nav ne vainas. Varētu būt 1. MS produkts, kurš bija jau tīri lietojams beta stadija nevis kā visi citi pēc SP1 iznākšanas kā min.
+3
Win7 i labs. Gan jau kaut kad pārmigrēšu baidzot. Bet nu tā ebūcija pēc tam atkal visu satūnēt :O

^^ netak hipsterOS? :D
0
Par hIpsterOS varētu saukt iOS (tipa mobilajām Apple ierīcēm domāto versiju). Krietnas divas trešdaļas no tiem hipsteriem ir tādi, kas var atļauties nopirkt iPhone (un to pašu tikai tāpēc, ka LMT tas ir dabonams kā malofeiņiks), bet kompji šiem no sērijas — «brālēns tādu uzķīlēja». Dažiem vēl ir sūds bez kociņa (lasi — iPad), kas ir cenā apmēram starp telefonu un MacBook (bez Pro).

Es i kārtīgs, godīgs lietotājs, kura pirmais Mac bija pat vēl bez krāsainā korpusa — hlams plakanā bēškrāsas korpusā, ar veco — varavīkšņaino (ne balto) Apple logo. Paši hipsteri kā suga parādījās tikai gadus 7 pēc tam :D

Iemesls migrācijai — neesmu tāds spečuks, kurš varētu sačinīt šo vai to, ja kādai citai OS ir ienācis prātā pagļukot. Pie MacOS arī nesataisīšu, toties arī nevajag — te nekas nekad nesalūst. Bash terminālu pa šiem gadiem kādas 4 reizes bija vajadzējis attaisīt, un divas no tām reizēm bija aiz intereses, vai vēl atceros Unix komandas, kuras mācījos kādā 98. gadā… Ekkk, vecie laiki — 98. Widows, Karmagedons pēc stundām (Skolas Tolaik Vienīgajā Datorklasē), Quake II darba laikā…!
0
BTW, šaubos, vai tipisks hipsteris vispār būtu redzējis tādu MacOS savulaik, kur OS versija bija zemāka par desmito un nesaucās sieviešu vārdos (Puma, Pantera, Tīģeriene utt.)
0
Nu neķer tik ļoti pie sirds :)
+1
^ Vēl varēji par žīdu nosaukt, ne tikai hipsteri! :D
+6
hipstergejžīdniggerurla :D
0
Neskumstu pēc NT, W2K,jo lietoju XP O:o!!
0
Es no 98. uzreiz pārmetos uz XP, ko joprojām lietoju.
Tēvs darbā uzlicis 2000. un lieto šamējo jau krietni ilgi. Vienmēr slavē.
0
Prieki beigušies. Bērnam savajadzējās jaunu video karti (lai pabarotu jauno superduperīgo 27" 2560x1440 monitōriņu).

Attiecīgi - restarts :O
0
95/98 bija nestabili ... zilo logu ēra un ME vispār OMG :D uz W2K gan pārāk ilgi nesēdēju, jo veikli uz XP sanāca pāriet. Vienā brīdī Vistu ar visām pakām un 64 bit palietoju - bija problēmas ar compatibility, bet tā gāja itkā daudzmaz. Nevar salīdzīnāt ar to briesmoni bez servispakām. Pēc tam uz XP atgriezos. ~Gadu pēc parādīšanās pārgāju uz W7 64bit - ir lietas, kas neapmierina, bet ir arī plusi pār XP. XP 64bit versija gan bija pabriesmīga.
Žēl ka MS nav tādas kārtīgas konkurences - tas uzlabotu kvalitāti.

iHipsterOS tāpatās mēdza gļukot/lūzt - pašam ir gadījies (nezinu gan kā ir tagad. Sen neesmu nopietni to lietojis), savukārt doze kopš pamatīgas gļukošanas laikiem ir palikusi daudz stabilāka.
0
kopš 2000.gada lietoju XP - pēc pirmās pakas parādīšanās pašas OS radītus gļukus praktiski neesmu manījis. Dažas spēles un pāris līkas progas to reizēm nokar.
+2
Ej nu ej - 2000. gadā viņš nemaz nebija iznācis.
0
:p

nu labi, kopš 2002. - tas bij sen un nav vairs taisnība
+4
Yēpt. Beidzot piesēdos pie sava jaunā glaunā 12 kōrīgā aparāta ar win7 >:)
Psc, divas trīs dienas kamēr satūnots un savests kārtībā basic lietošanai. Paralēli jau vēl iet vecais, pārcelts tikai pats patsākais.

CPU: 2x 6 core Opteron 2.8Ghz
RAM: 8GB ECC (laikam iemetīšu vēlāk 16GB)
(jā, man labpatikās šoreiz ieviest sev server grade konfigu, mož par kādu zilekrāni mazāk, turklāt 3x lētāk par "parasto")
HDD1: 2x500GB WD 10K mirrorā
HDD2: 2x2TB WD Green mirrorā (pornam, saprotams)
Video kautkāds lētākais, mazjaudīgākais (nvidia, saprotams), bet quake iet (uz w2k gan raustījās kā elle).
Win7 uztaisīju pseido licenzi - OEM ebajā pā 45Eur un tad pa telefonu tēloju ka neko nesaprotu. Aktivizēja.

Par cik tās serverlietiņas man nāk reāli par lēto, tad izdomāju dataisīt klusu aparātu - speciāls, nopakots keiss, milzonīgi dzesētāji ar milzonīgiem, lēniem, klusiem propelleriem (80Ls par abiem :D). Prieks kur tu rodies - varēs pat guļamistabā pārcelt (saprotmas, lai porna lūrēšana ērtāka).

Kopējās izmaksas ~500Ls (lietoti šeit ir tikai RAM un CPU). Būs nākamiem, vismaz 5iem gadiem.
0
10k ... meh ... SSD būtu ielicis ^^

Ko tad tik ilgi nācās tūnot ?
+1
nu 2 vai 3 dienas noteikti tadel, ka tacu vajadzeja pornu parlikt uz jaunajiem cietņiem un pa reizeij vel noraut ķepa. ptfu ieraut kadu alinu
0
SSD nebūs labi RAIDam. Nu i arī nepatīk man tie MLC SSD, aber SLC dārgi un mazi.

Nu kā ko. Kamēr saliek visu pa vietām, atslēdz huiņas, saliek vajadzīgos softus... Un porns kamēr pārkačājas :D
0
^^ "ShIzzz: Ko tad tik ilgi nācās tūnot ? "
Ir jau arī tādi dancātāji, kam ilgi jāpiemeklē īstās apakšbikses, pareizi jāizbuktē bikses, štrumbantes jāsaregulē pareizā augstumā un sazin kas vēl ne, līdz nekas netraucē un var dancāt.
+1
bļin, man ceturtdien vakarā kautkāda huiņa iemanījās netu noklāt - ķip konekšens ir, bet tik pieci porti vaļā un uz programmām nerukā nekas. "sodien kā losis nosēdēju bez neta, neināca prātā ar kādu LiveCD pārbaudīt. Pārinstalēja to pašu veco XP. Lai atvieglotu dzīvi šādos gad;ijumos, jau labu laiciņ cenšos uz ''portable'' versijām pāriet, izņemot atsevišķus gadījumus, kad pārāk ilgi lādējas / normāli neintegrējas. Sabliez draiverus un nav nekāda gemaroja ar iemīļoto progu konfigurēšanu.
0
^^ Ja dancā, tad dancā, nevis vārtās pa deju placi.
0
^ itkā tā būtu vienīgā alternatīva.
+1
var jau nedancot bet mala dzert alu, tikai nezinu ka sitas butu attiecinams uz datoru konfiguresanu.
+2
^ sēdēt malā un dzert alu, kamēr Bigijs konfigurē kompi
0
:D
0
bļin, Mrakasofts savu Genuini apgreidojis - gadiem pārbaudītu XP versiju nodirsa - ķip atslēga šitam reģionam neesot paredzēta ... kucebļa
0
Zvans m$ :) Gan jau aktivizēs atpakaļ.
0
Juods, itkā savest kārtībā bikses būtu kas ārkārtējs?
0
Nope, bet no mana skatu punkta tas ir salīdzinoši mazsvarīgi. N-tās sanāksmes, mainīgas uzdevumu nostādnes, n-paralēlie projekti ir tas, kas visvairāk traucē strādāt. A kodēt es varu arī notepadā, tikai netraucējiet.
0
Šobrīd relatīvi baisi maz sanāk kodēt. Jāuzpasē 50+ serveri, visiem konfigiem, piekļuvēm, rēķiniem jābūt 1-2 klikšķu attālumā. Viss liekais, traucējošais nahrenizēts.
0
Vot tie n-tie serveri man jau sen rada pārdomas par esošo UI neatbilstību prasībām. Reāli man 10-20 xterm'i vaļā vislaik darba kompī (papildus dažiem browsera logiem un pāris Eclipsēm un GVim, bet tas štrunts, to maz), kad vajag ātri dabūt kādu, kas uz īstā servera, kaut kā pārāk daudz sekundes paiet, kamēr atrod. It kā var mainīt taitlus lietojot visādus citus termināļu softus, bet tāpat čakars (turklāt Xfce un LXDE iebūvētie taisa threadus, nevis jaunus procesus uz katru logu un tur ir memory leaki, kas pēc pāris ned. padara visu nelietojamu). Prasās kaut kāds Ctrl+F uz servervārdiem vai IP, kur tad izceļas, tā lai ērti pārslēgt jau esošos termināļus, kā arī ātri uztaisīt jaunu ssh pieslēgumu.

Bik sanāca offtopiks, jo ne par Windowsiem, bet nu BigUgga atmodināja šo sāpīgo procesu manā smadzenē.
0
Man ir 2-as XP kopijas (ar dāžādiem key no senseniem laikeim). Vaitaairs nestrādās? ;-)
0
strādāt jau strādā, apdeitus automātā ar ļauj vilkt, bet ja caur apdeitu lapu grib apdeitot, tad sāk pravas kačāt

ai, figņa, iebliezīšu legālu atslēgu, kas ta man ...
0
Kāda atsķirība, ja grib update veikt no MS lapas un automātiskiem update? Mājas kompim svarīgāks ir imhp firewall un antivirus paketes.
p.s. Zero days exploiti ir bīstami jebkura gadījuma (ir vai nav legāla atslēga :D)
p.p.s. kur sāls?
0
Interesanti palasīties. Vidēji katru trešo vārdu arī daudzmaz saprotu. (Ja neskaita lamuvārdus.)
+1
Antivīrusi? Tādus es atmetu pat vēl pirms Windowsiem. Vajag filtrēt, ko dara uz datora.
+1
Ja datoru ar Ms Windows lieto pats, tad plus mīnus OK. Bet ja cits? Katreiz laist draudzeni ar guest paroli? :-)
p.s. kāpēc man pāriet no XP uz 7 (vai 8)?
+4
^ nafig draudzenei būtu jāpiešķir admin tiesības?
0
Pareizi. tagad mums ir wireless rūteris. Dari, ko gribi. Figņa tāda, ka draudzenei Windows ir norwēģu valoda (7), kam es par rezolūciju nemāku nomainīt (!?!), nemaz nerunājot par antivīrusu install.
Katram savas problēmas.. :P
+1
Jā, jā, man savulaik sievietēm bija tāda jocīga ideja nezkāpēc ienākusi prātā, ka es viņām root paroli teikšu.

A valoda tak pofig, ir jau grūtāk, bet man Vācijā šovasar izdevās ļaužiem izpalīdzēt ar tiem sīkumiem, ko prasīja. Cik tad tur iespējas aizšaut garām rezolūciju mainot, nav to izvēļņu tik daudz. Bez tam uz šitiem visiem pēc-XP Windowsiem jau man arī angliski tas lēni, jo pats jau pārāk lietojis neesmu (cik nu kādu mēnesi vecajā darbā, bet tad man pārinstalēja uz XP, jo softs, kura prodžektā mani iemeta, neskaitījās kompatibls ar Vistu dēļ MSSQL 2000).
+1
Dethecrator, vakar, plkst. 20:30
"Interesanti palasīties. Vidēji katru trešo vārdu arī daudzmaz saprotu. (Ja neskaita lamuvārdus.)"

Man sanāk augstāks rezultāts - es vidēji katru trešo tikai ne īpaši saprotu. Bet tas jau noteikti tāpēc, ka es Windas lietotājs, a.k.a. garlaicīgi normāla persona.
+2
Ā - pimpis pīzda pist!

te reku viens normāli saprotams teikums, pat vidēji izglītotam poļu panam pa zobam.
+1
Intar, Tu arī dzer?
-3
Nē.
+1
Vairs nē? :D
+1
Nu ja, tagad tikai ūdeni.
+2
Apsveicu savu jauno, glauno kompi ar turpat 200 dienu uptime. Apsveicu arī sīko, kurš nu ir atradis reset pogu :E
0
>:E
0
HAR HAR HAR!
Es tāpēc kompja priekšā turu vienu no korpusa plāksnēm, lai mazie pirkstiņi nevarētu pa taisno durt pa "spēka pogu" :D
+3
Apsveicu Latvenergo. Ko viņi bez uptime nerdiem darītu.
+1
Man kompis stāv lielā kartona kastē, kas nav pārāk veselīgi, toties triecienizturīgi :D
0
^^ UPS, doh!
+1
Phe, nezkāpēc iedomājos, ka Tu iedomājies par Latvenergo stabilitāti, loolooolololl. Doh, jā!
+1
Es iedomājos par to piķi, ko esi Latvenergo nomaksājis ja turi galda kompi ar 200 dienu uptaimu. Man patīk kompim pa nakti uzlikt sleep vai viespār izslēgt, savādāk naktī šķiet ka dzirdu balsis no kompja ventilatoriem.
0
Es vispār 220 norubīju (ar pagarinātāja slēdzi). I elektrība taupās, i prāts mierīgāks. Kolēģim pa pagājšnedēļas negaisu iepisa zibens Baltcom skapī un caur šo neta vadu nosvilināja modēmu, rūteri, kompja barokli+māti, satelītuztvērēju (gan jau arī barokli) un vēl kautko
+2
^ Padomju laiku zemējums ftw ! :D
0
Piemet UPS un miers mājā. Cik ta tur nu tā svilināšana, idlē jams mož kādi 70W ēd - po. Vispār būs taga jāpamēra. Bet par trokšņiem es viņu blakus nedzirdu: /forum/123507-windows-2000#comment231524
0
Es tik taga štukoju - mētājas man te viena platīte ar 2x 8 core 3GHz un 32GB RAM, mož laiks upgreidam?? Pēc reseta jūtos morāli novecojis >:)

Re: dqdp.net/sale/supermicro/H8D...
+2
saki, ka DOOM pavilks ?
0
Vajadzētu varēt kādus 2400 DOOM vienlaicīgi pavilkt :)
0
Pizģets. Es ar 8Gb rāmi joprojām ķeru katarsi. Ko tādu mājas apstākļos var darīt ar 32?
+5
Piemēram, uzdrukāt uz t-krekla - I can haz 32 gigz :P
+3
Pēc pāris gadiem tādu kreklu pat laukos būs kauns uzvilkt.
+3
Toties pēc 10 gadiem tas būs trū hipster retro vintādž! >:)
0
^^ nekad nevienam nevajadzēs vairāk par 32GB RAM :D
+4
"640K of memory should be enough for anybody''

Bill Gates
0
Jā.
Tikai tā saka, ka jams nemaz to neesot teicis :)
0
es viņa vietā arī neatzītos, bet ņemot vērā, ka arī Windows8 32 bitu necērt vaiorāk kā 4GB atmiņas, tas nepārsteidz ...
0
Īstenībā 32bitīgais OS izmanto max 3.5GB
0
zinu, bet pusgigus neražo vairs ;)
-3
W2000 = *UDS

Win 98se = \m/
+1
Īstenībā 32-bit OS varētu saprast visus 4GB per process, bet kāds izdomājis, ka aiz 3.5 sākas PCI adreses. Ak jā, kurš gan kādreiz izmantos to apgabalu? :D

[nerdon]Bet vēl īstenībā 32-bit CPU un OS var darboties arī ar n-tajiem GB RAM (laikam 64GB), ja procī ir PAE supports (faktiski visām lamatām arī ir, bet kurām nav, tām tad neko) un OSā tas ir iestrādāts. Parastiem windiem jau nav, protams, izņemot server editions, Linuxā, saprotams, ir. Tik vien tā skāde, ka atmiņas adresācija viena procesa ietvaros būs tie smirdīgiem 4GB (vai mož 3.5GB, hz tik smalki nez).[/nerdoff]

I can haz 32 bits OS wit 32 gigz RAMZ!!
0
Linukam bija tas PAE kernelis, bet cik atceros - baisi bremzīgs nezkapēc uz manas portablās lamatas šams bija.
0
Njez, es itkā nekādu šķirbu neesu jutis, bet nekad arī nav darbināts uz ļapļapa. Nu un, ja nav vajadzības, tad jau noteikti labāk atslēgt.
0
Ja kādam te gadījumā ir Mac OS X 10.4 (tīģera) instalācijas diski pieejami, es viņus labprāt aizņemtos uz 1 dienu pret atlīdzību garšīgas mantas izskatā :) Jāpārinstalē viena veca G5 kaste ar PPC procesoru, bet diskus esmu nokurinājis krāsnī, jo domāju — priekš kam ta tādus kādreiz vēl varētu vajadzēt. Dodiet ziņu, ja kādam ir pieejami!
0
0
^ nah tīģeri? šamam 10.5 mierīgi liekas virsū
0
^ Liekas jau gan. Ja ir 10.5 instalåcijas diski, davai aizdod ka tos! Arī derēs!
0
tak ieej boot.lv vai eozā, gan jau tur kādam noteikti atradīsies
0
ja pie pārvāksānās nēesmu izmetis, tad kaučkur kastē kādā jāmētājas, rīt varu aplūrēt. lai gan ātrāk man šķiet, kā pārējie sak, iekš to torrent :)
0
Tā arī nesaprotu, kāpēc nevari vienkārši nokačāt un pats tos diskus iecept.
-1
neliek mieru tā garšīgā manta, ne? hah
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas