Decibeli
0
Sestdien klausos AC/DC (uz datora tumbiņām) un ... 21:20 pašvaldībnieki klāt. Protams, neveru durvis vaļā (kas man būtu jāsaka :-). ...ar zemāka stāva kaimiņiem karoju jau gadus 7 (!). Tie mani lūdz klausīties muzonu klusāk un klusāk (pa dienu guļ, bezdarbnieki, vakarā arī guļ. Dzīvo pēc kaukāda Hondurasas laika).
Kaimiņš spēcīgs onka, gudrs, jūrnieks, bet, ar dūrem te nekas nelīdzēs...
p.s. pateicu, lai paši nenoslīkst pārejot Rubikonu.
p.p.s cik skaļi var klausīties muzonu (no rīta, pa dienu, vakarā, naktī)?
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Satikšu pazīstamus municipāļus, uzprasīšu. Tu mēģināji (atriebjoties par mentu izsaukšanu) nopludināt šiem dzīvokli? ;)
0
Ja Rīga, tad - www.likumi.lv/doc.php?id=160837...

Trokšņot – personai ar savu balsi vai rīcību radīt troksni, kā arī pieļaut troksni, ko rada valdījumā esošs trokšņa avots neatkarīgi no tā atrašanās vietas.

4. Rīgas administratīvajā teritorijā aizliegts:

4.1. trokšņot, ja tas traucē apkārtējo personu mieru, iestāžu, organizāciju normālu darbību, bet nav saistīts ar satiksmi vai pasākumiem, kas saskaņoti ar Rīgas pilsētas izpilddirektoru, un troksnim nav pastāvīgs raksturs. Par pastāvīga trokšņa radīšanu ar savu darbību vai bezdarbību, kas pārsniedz normatīvajos aktos noteiktos trokšņa normatīvus vai robežlielumus, vainīgā persona saucama pie atbildības likumā noteiktajā kārtībā;
0
Rīgā likumi mainās tik bieži, ka nespēju izsekot līdz. Ja es no rīta 8:44 uzslēdzu muzonu, tā, lai otrā istabā dzird, tad kaimiņš (pēc 2-ās dziesmas) jau zvana pie durvīm. Klausos muzonu uz datora tumbiņām bez sabvūfera.
p.s. ar kaimiņiem sapazinos pirms 7 gadiem, kad ievācos dzīvoklī. Tad bija lielās tumbas un tie klāt bija pirms beidzās "Thunderstruck" -> Visu maļinu isportiļi.
p.s. dzirdēju, ka pašvaldūbnieki var uzlikt sodu līdz 100Ls bez faktiem -> t.i. bez speciālās aparatūras mērijumiem. Dožiļi...
0
Nu ko varu teikt - sliktas sienas (ja jau datora tumbiņas bez suba var kaimiņiem traucēt), slikti kaimiņi. Bet nu veiksmi cīņā!
0
Paldies. Cīņa turpināsies :-)
-1
Ja nemaldos, 75-80 dB bija robeža.
0
Skat. 2. pielikumu (beigās).
www.likumi.lv/doc.php?id=225263...
+1
Man arī šitāda huiņa bija pirms laika. Principā tur ir tavs vārds pret kaimiņa vārdu. Lai situāciju atrisinātu savā labā, tev reāli pietiek ar to, ka kāds no tuvākajiem kaimiņiem ir tavā pusē. Līdz ar to būs tā, ka šis viens pimpis kaimiņš ir uzēdies uz tevi, kaut arī lūk tas otrs kaimiņš nesūdzās par tavu trokšņošanu. Nu un ar to viss beigsies, varēs iet dirst tie kaimiņi. Galvenais tikai to kaimiņu dabūt, man te visi tādi galīgi ne-draudzīgie , nācās pieklusināt metālu, lai atkal nesauc policiju.
+1
Varbūt viņiem vnk nepatīk AC/DC? :) Pamēģini uzlikt kādus no pirmajiem Earth albumiem, vai arīdzan Decapitated! Un no Merzbow uzlikšanas uz skaļo pilnīgi noteikti dzirdamības rādiusā sāks krist nekustamā īpašuma vērtība.

0
Pārbaudīta un populāra metode, kā runāt ar kaimiņiem:

www.youtube.com/watch?v=a3yJpjIDG6c...
+2
nu baigais meeesls.
0
Nav ko trokšņot - tā i. Es arī izkarojos ar kaimiņiem, nu tagad miers mājā pēc pirmās 20Ls soda naudas. Jami jau zin, ka pēc tam jau būs 100Ls. Nekādu hujaparātus vairs nevajag un pareizi - vēl tie trokšņotāji paštaisni piesauc šo mītisko aparātu, bet nezin, ka sen šitais jau ir atcelts. Psc šitie gaiļi - izgriež krūti un prasa aparātu - hahaha. Un sen arī ir atcelts tas idiotiskais no rīta cikiem tur līdz 23:00. Tagad galvenais ir ja man traucē, nevis laiks vai mērījums. Vēl ir vajadzīgs vēlviens kaimiņš kam traucē.

Atpisās ar saviem aparātiem, ja?
0
Tie decibeli jau, diemžēl, cik noprotu, attiecas uz Latviju kopumā. Bet Rīgā ir papildus Domes noteikumu 4.1. punkts, ko var interpetēt diezgan plaši. Un tad rodas tādi absurdi varianti, ka pēc kaimiņu sūdzībām vecākiem uzliek sodu, jo bērns pa dienu vingrinās klavierspēlē, kas viņam jādara, jo mācās mūzikas skolā.
+1
Es te gan ar kaimiņiem draudzīgi sadzīvoju - viņi dažreiz vakaros/naktīs paklausās labu mūziku (lai gan nav jau man nekādas megatumbas vai subi, gan jau pārāk cauri nemaz neiet), es atkal pieciešu viņu pusaugu bērna hiphopus sestdienās uz paģirām (viņam tā īstaba taisni zem manas guļamistabas). Pašvaldības policiju esmu dabūjis tik 1x un tas pats bija sen un to izsauca pretējās mājas kaimiņi.
-5
Nav dzīvoklī jāvingrinās klavierspēlē ibiomaķarārā. Tāpat nav jātasa disko klubs. Tam ir paredzētas atsevišķi iestādījumi.
0
Laikam atkārtošos ar šo stāstu: tēvs pabeidza Mūzikas akadēmiju kā taures pūtējs — gandrīz 50 gadus atpakaļ, un kopš tā laika pūtis vairs nav ne reizi, bet pavecākie kaimiņi joprojām atceras, kā šis savulaik vingrinājies.

Ar klavierēm vienkārši — nopērk siņķiku, uzliek uz austiņām, un lai tik močī! Plus — nesaprotu, kāpēc tik daudziem bērniem dzen iekšā taisni klavieres. It kā simts un viens cits instruments nebūtu.

Mūsu mājā es tik vienreiz esmu otrā rītā saņēmis dusmīgus zvanus, ka iepriekšējā naktī Sjava esot kruķīts pa skaļu. Kopš Sjavu aizstāja krievu aggrotech, sūdzības vairs nav bijušas.
0
Jā, un?
+5
Diez vai kāds ir kļuvis par labu intrumenta spēlētpratēju vingrinoties tikai skolā un nevis mājās. Vismaz kad es mācījos mūzicenē pat prātā nebija tāda doma, ka man vai kādam varētu mājās nebūt klavieres. Lai arī man jau tās klavieres tik tā bonusā bija piemestas kā [sasodītais, b***] obligātais priekšmets.

Tagad jau, saprotams, ja nauda ir, par pāris sotiem var nopirkt elektriskās klavieres un kaimiņus nemocīt. Sintiņš jau nu gan nē.
+3
"nesaprotu, kāpēc tik daudziem bērniem dzen iekšā taisni klavieres. It kā simts un viens cits instruments nebūtu."

Nu kā - iemācīsies klavieres, pratīsi arī sintiņu spēlēt. A sintiņā ta ir iekšā visi instrumenti, tātad, māki klavieres - māki visus štrumus :D
0
Kā ex-pianiste un arī klavierspēles skolotājas meita paskaidrošu atšķirību starp sintezatoru un klasiskajām klavierēm: vislielākā atšķirība ir taustiņu "stingrībā" - klasiskajām klavierēm, nospiežot taustiņu, attiecīgā taustiņa āmuriņš "uzsit" pa stīgu, tādējādi veidojot skaņu. Skaņas skaļums parasti ir atkarīgs no tā, cik stipri (viegli) ir uzsists pa taustiņu.

Diemžēl siņķikam šī "instrumenta izjušana" izpaliek, jo sintezators ir elektronisks mūzikas instruments, atšķirībā no klavierēm, kas ir taustiņu/ stīgu instruments.

Rezumējot - uzsākot apmācības uz klasiskajām klavierēm, cilvēkam rodas pareizā "instrumenta izjušana", kas ir ļoti svarīga turpmākajā instrumenta spēles attīstībā. Un, manuprāt, pareizāk būtu, ka jebkurš taustiņnieks no sākuma mācītos klavieres, un tikai tad pārietu uz siņķiku, nevis otrādi...

P.S. Par digitālajām klavierēm - jā, skaņa un dizains ir ļoti pietuvināti klasiskajām klavierēm (OK, dizains ir identisks, skaņa teju 100% atbilst parasto klavieru skaņai, neskatoties uz to, ka tas ir elektroniskais instruments, plus, atšķirībā no zīmola, ir pieejami visvisādi navaroti), tomēr kaut kas viņās nav, kā vajag.... Laikam tomēr šo savienojumu - taustiņš-āmuriņš-stī... skaņa - ne ar vienu tehnoloģiju aizstāt nevar...

0
Sorry, šī "taustiņš-āmuriņš-st
0
Vells i ārā, kāpēc caur defisi nevar rakstīt??? :@
+1
Es tad labāk klausos , vai man vismaz tā šķiet, pa pusei kreisus un taisnus klavierspēles treniņus, nekā daudzu stundu zīdaiņa brēkšanu. Jejbogu, kaimiņu bēbis ar to katru vakaru uzstājās.
0
^^

skat. zem "Pievienot"
0
Intar, to noteikumu es zinu, bet kāda mārrutka pēc vārdu virkne, kur katram vārdam pa vidu tiek likta defise, kurai abās pusēs es lieku atstarpi, tiek tomēr uzskatīta par vienu vārdu? O.o
0
Par vienu vārdu tiek uzskatīts tas gabals, kur nav atstarpes. Mīkstinātie laikam skaitās kā divi simboli.
+1
Jebkuram pietiekami labam sintezatoram / MIDI klavierei jau sen zem taustiņa ir potenciometrs, nevis prasta poga, līdz ar to tas maina skaļumu atkarībā no tā, cik stipri uzsit pa taustiņu.
0
Man laikam veicies, ka apakšējie kaimiņi nezina, ka tagad tie plkst. 23:00 ir pofig (krustēvs sestdienas pēcpusdienā mājās plauktiņu urba klāt - pēc pāris caurumiem pašvaldībnieki bija klāt izteikt bargo rājienu ...). Kad savlaik sekciju jaucu ārā, tad nākamā dienā lamājās, kas par ziloņiem pa augšu skraidījuši ... Kautkad vēlāk pāris reizes vēstules iemeta paskastītē, lai beidz te pēc 23 muzonu un filmas skatīties. Nekad neesmu skaļi klausījies, parasti uz datortumbām ar sabu nelielā skaļumā, bet sūdainie starpstāvu pārsegumi iesūkā. Pats reizēm sestdienās dzirdu, kā augšējais kaimiņš teļļuku skatās un kautkās krupis p[irms 10 sestdienas rītā jau klavieres varo (un huj pateiksi, kur tieši ...)

Bet par tiem 30dBA īsti nesapratu. Tos mēra manā dzīvoklī, vai tā kaimiņa dzīvoklī ? Un ja tagad bez mērīšanas var sodīt, tad kā tad to dara ? Ments kaimiņa dzīvoklī spicē ausis un prāto, vai tas traucē vai netraucē nakstmieram ?
0
Domājku, ka tas trokšņu līmenis attiecas uz kaimiņa dzīvokli.

Bet nu jā, skaņas izolācija dauddzīvokļu mājās ir švaka (un ne tikai padomju laikos būvētās - vecmuterei pirmskara laika mūra mājā var dzirdēt, kā kaimiņš nopiržas). Betons pats par sevi lieliski vada skaņu - skaņas izplatīšanās ātrums betonā ir ap 4000 m/s (vairāk nekā 2,5x lielāks nekā ūdenī, ~12x lielāks nekā gaisā), tāpēc arī urbšanu sienā labi dzird visa māja.
+1
pa radiatoriem ar labi skaņa iet - es točā normāli basus dzirdu (starpā virtuve un istaba). Stulbi, ka grīdu čakarīgi noizolēt (man ir betons un dēļu segums). Ar griestiem līdzīgi - pieņemu, ka iekārtie īpaši skaņu neaizturēs.
+1
Es šoreiz Big Uggas pusē. Jārespektē kaimiņi. Man vienreiz kaimiņš aizrādīja, kopš tās reizes es cenšos nelikt pārāk skaļi un izdodas. Pie augšstāva televizora ciemos esmu kāpis reizes piecas un nu ir rezultāti.
0
Anyway, no visas 7 gadu epopejas esmu izvilcis arī kādu labumu, ka man tagad būs garantēts klusums no kaimiņiem ;-)
0
BladeOfDarkness, tu dzivo pirmskara mājā vai panelenē vai koka vai kādā citā?
+1
Vot es ar neierubījos, kāds trobels i jātaisa... Gadiem dzīvoju panelenē Imantā, mājās muzonu montēj, giču spīdzināj utt.. a kaimiņus kaut kā netrobelēju. Nafig jāiegriež tā, lai pašam ķirbis zvana?
Vienīgā reize, kad apakšējais kaut kādu krānu pārzīdies mentus izsauca bij, kad vienā karstā vasarā bij mazs kodiens un logi vaļā. Maurot gan neviens nemauroja, da i menti atšuvās uzreiz, kad blakus kaimiņš izbolīja acis - sak, neko nedzirdu...
0
likumi ne likumi, bet viss ir atkarīgs no municipāļa, kas atbrauc, kāds noskaņojums, kāda attieksme pret dzīvi un mūziku. Var bez visiem aparātiem izdrāzt pēc pilnas programmas, var smaidot pakratīt ar pirkstu un palūgt nogriezt klusāk. Viņiem tāpat ir savs viedoklis gan par tiem, kas klausās skaļi mūziku, gan par tiem, kas nevar ar saviem kaimiņiem pa labam sarunāt un zvana mentiem sūdzeties.
+1
Man arī ir savs viedoklis, kas neciena AC/DC! :P
0
Nova, man ir trijstāvu Hruščene. Ja dzīvotu pirmajā stāvā, neviens i nepīkstētu, jo pie blakus dzīvokļa sienas ir iebūvētais skapis un sekcija
+5
tāpēc šajā ziņā (un visādā citā) apskaužu tos, kas dzīvo savās privātmājās. Pats sev saimnieks, klausies mūziku cik skaļi gribi un kadi gribi. Nekādi pidarasi kaimiņi ne virs vai zem tevis nečakarā prātu un tu nevienam netraucē
man derdzas šīs te padomijas laikā saceltās paneļmājas ar plānajām sienām un piemīztajām kāpņu telpām (ne vienmēr tas durvju kods līdz), bet nu nospiedoši lielāka daļa cilvēku tomēr spiesti tajās dzīvot. Nezinu, cik labi ir jaunie tagadējie daudzdzīvokļu projekti. Pats īrēju pirmskara 100gadniecē, tur jau sienas biezas, problēmas ar trokšņiem nav bijušas pagaidām.
Lai vai kā, jātiecas uz savu māju, nelielu, bet savu.:)
+1
Nez, cik decibelu ir vienā deathcibelā?
+3
Skaidrs ir tikai tas, ka vienā Deicidbelā noteikti ir precīzi 666 deathcibeli.
+4
^ un viens debilcels?
-1
Uzliku BabyMetal2012Headbangeeeee...
Skaists japāņu babymetal!!! Dāmas cenšās un izdodās... :-)
p.s. eksperimentē interesantāk par Blood Stain Child (cik nu zinu no japāņu metāla)

www.youtube.com/watch?v=wqhIydd1bhc...
0
Eksperimentēšana tur ir tik vien kā skuķēni, kas dejo psihotisku aerobiku uz steidža prasta širpotreba smaguča pavadījumā.
-1
Emo un adrenalīns te ir jūtams! Kā skuķi dejo. Jumtu norauj...
+1
Tu te tagad runā tā, itin kā jūtams emo būtu kaut kas labs.
+1
^ vot par tādu huiņu bezmaz vēreiz jābumbo
0
Un starp citu, tas Babymetal nemaz nav grupa mums pieņemtā izpratnē.

Sakura Gakuin (さくら学院?, lit. "Cherry Blossom Academy") is a Japanese girl idol group, formed in 2010 by the Amuse talent agency. (Babymetal ir viens no šī grupējuma projektiem).

In Japanese culture, idols (アイドル aidoru?) are (usually female) media personalities in their teens and early twenties who are considered particularly attractive or cute and who will, for a period ranging from several months to a few years, regularly appear in the mass media, e.g. as singers for pop groups, bit-part actors, TV personalities (tarento), models in photo spreads published in magazines, advertisements, etc.

Tā kā var viegli noprast, cik tas viss ir patiesi.

Un jā, nevienai no viņām nav vairāk par 14 gadiem.

en.wikipedia.org/wiki/BABYMETAL#Subg...
0
^ ar to gribēju teikt, padomā pirms rauj ķepā pie viņu klipiem... :D
-1
Ja runā par ugāru, tad 1-ā vietā protams ir D-Amerikas grupas. Japāņu skuķītes mani aizrāva līdz matu saknēm. Retais muzons, kur var izbesīties līdz nelabumam :D
p.s. vairs nenoliegšu neko kas man patīk :-)
-2
Tuvākā laikā uztaisīšu bildi, kur esmu pie veļuka (tumša amīšu cepure un brilles, pāri sejai gara tumša šalle -> tipisks nindzja). Japāņi aizrauj :-)
0
babymetal lol
bet vispār rēcīgi
www.youtube.com/watch?v=4QbAXXXOJF8...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas