hi-tek
+1
Daudzi no šejieniešiem (un tālieniešiem) izmanto ko no hi-tek ikdienā.
Sāksu es. Esmu tehno no-fans. Visa hublabubla ir domāta IMHO izklaidei, figņai un izpriecām. Savu ideālo zero-hero neesmu atradis, bet meklējumi turpinās. Garmin e-trex ir labs GPS navigators, bet dumjš kā sērkociņi lietū un maksā ka kūdras tonnas.
Smartfoni kā minēju ir spēļu mantiņa, nekas vairāk.
Padalieties pieredzē bez kā kurš nespēj (vairs) dzīvot!
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Skābeklis itkā vitāli svarīgs...

A tā - hvz,smārtfons ir un ir jau forši ja vari bārā sēžot ieiet draugos vai fb un noziņot čomiem vietu kur tevi var atrast bet tā ka dzīvot nevarētu... Meh...
+3
Cirvis, nazis un lāpsta. Bez šiem tehnoloģijas smalkumiem ir grūti iztikt ilgāku laiku.
+3
Mobilo izmanotju zvanīšanai un kā modinātāju un taimeri. Galvenais, lai savus meldiņus varu iekačāt ;) Grābstekrāni netīk.

Baigi esmu pie Mp3 pleijera pieradis - ja ceļa vidū nosēžas aķis, tad baigā cemme, ka bez muzona jāripina vai trakāk - jākratās sabiedriskajā.

Kopim tūlīt 4.gadi būs, apgreidot netaisos. No XP nos iet ar nevelk.

Audiocentra funkcijas pilda Radiotehnikas Somfonijas tumbas (25 gadus vecas, laikam) un 10-gadīgs AIWA resīvers, kurš vienu brīdi bez iesilšanas negribēja skanēt. Kad jau biju nobriedis mest ārā - atsāka rukāt bez žagošanās, kā tāds kaktuss, ibio ...
+1
Planšeti labi bildē un dokumentē. Bet man to nevajag. Jo darba ir dators, māja arī. Draugu, twitter, face kontu nav -> mani var atrast 1188 bāzē, kam vajag. Angry Birds izpēlētas uz PC, ka riebjas.
Vot ja varētu nobildēt sev iepatikušos meiteni un iegūt facebook profilu, tad, jā. Tik tas ir aizliegts, jo pārkāpj mistisko privacy likumu...
0
Nadirs, nupat verņakam nočekoju - esi man draugos, tik pēdējo apmeklējuma datumu nemaz neuzrāda ;)

Purnagrāmatā reti ielienu, twiteri biežāk apskatu. Galvenie apmeklētie portāli ir šis, Draugi un KUPLA forums. Un YT.
0
Nu man, savulaik, bija Draugu konts, kam veiksmīgi nozaudēta perole. Google neko neuzrāda...esmu rēgs ;-)
0
Mhh,man laikam sanāks drusku vairāk tehnikas,kas tiek regulāri lietota...
Kopš teju 5 gadus atpakaļ tiku pie pirmā smartfoņa,pie parastajiem atpakaļ nevelk.šoruden iznāca upgrade uz Galaxy S3 - ir labi.Maybe atsevišķu magellan vai garmin aparātu gribētos,bet nav prioritāte.
Kompis atjaunojās gadu atpakaļ,pagaidām jaudas pietiek,ar vietu gan problemātiskāk.Bet vispār,SSD,pilnai laimei noderētu.Un 27" moni.
Mūzikai ir RRR X-line 10.1 grīdnieces un sony gx-70es stereo resīvers + veco panasonic vietā uz svētkiem ienācās brainwavz lielās ausis.Pagaidām izmaiņas nebūs,bet ar tumbām varētu paeksperimentēt kaut kad.
Šitās 3 lietas ikdienā tiek lietotas daudz un dikti,pārējais viss mazāk. TV ir 32" CRT,kad būs iespēja,mosh arī samainīs. Jā,ir Nikon D200 kamera,bet pēdējā laikā kaut kā vairāk krāj putekļus.Maybe upgrade palīdzēs.Liekas ka viss pagaidām...
p.s. twitteri lietoju,fb reti,traukus vēl retāk.
-1
Kas ir SSD? :-)
0
solid state drive - faktiski cietais disks kā gigantiska fleshka.nav kustīgo detaļu un ir jūtams ātrdarbības pieaugums.
0
Stop. Zinu ārējos HDD, zinu fleškas (apjoms mazāks par HDD simtiem reižu).
Strādā ar USB3?
0
Simtiem reižu ? :) Jau sen ir 200+ gb fleškas. Cita lieta, cik tās piķo.
0
Kas tad izdevīgāks (finansiāli) external HDD (250GB) vai flešķa uz 200+GB?
0
Viss atkarīgs no vajadzībām. Ko tad tev tādu vajag pārnēsāt uz 250gb ?
+3
Jā, mani vienreiz high tech sātans parāva, kad es safanojos par velo lietām. Šveicē ražotām rumbām, stieptajiem spieķiem, hallow tech II centra rumbām un klaņiem un blā un blā. Pat biju ticis līdz metālkeramikas gultņiem, bet nu ZB vienk. Ir jau tas viss mega_sega forši un skaisti, bet nu...
Tagad ir doma izfiškot kā ar pirmās paaudzes Ipod nano pleyerīti klausīties FLAC failus. Slinkums ķerties klāt.
Skārienjūtīgie telefoni un planšetes jau nav nekāds high tech, tie jau visiem ir. Uz katra stūra tos var nopirkt.
+2
Telefons SE K550i, dators vecs un neinteresants, un sagādā galvassāpes, teļļuks tāda liela melna kaste, ja kāds atceras, ausis no lētā audio-technika gala, mp3 atskaņotājs - Sony E453 4gb bez atmiņas kartes slota, par citu audio tehniku labāk vispār paklusēt..
Mierina doma, ka, ja māja aizdegtos, nebūtu jāriskē matus apsvilināt, visādus štruntus glābjot.
0
Sākot no 14 g.v., kad ienācās mans pirmais mobiļņiks (diezgan klucīgs Nokia, bet jau ar vienu no pirmajiem krāsainajiem ekrāniem), esmu nomainījis 4 telefonus 9 gadu laikā. Visas maiņas nebrīvprātīgā kārtā, nevis tāpēc, ka sagribējās to jauno smuko, kas tikko plauktos ienācies. Pirmo pakāsu Salamandrā (toreiz Korpiklaani koncis laikam bija), nākamais noplīsa, trešo atkal pakāsu. Tikai šopavasar tad arī beidzot iegādājos savu pirmo smārtfounu. No galīgi prastas noškas uzreiz uz HTC One X. Izmantoju galvenokārt soc. tīklus, e-pastu, kā mūzikas pleijeri, netu un reizēm GPS. Ir jau iespējas foršas un pieradis esmu, bet tā, ka plēstu matus, ja man šo atņemtu un iedotu 33šo Nokia, arī nav. Galvenās tomēr trīs klasiskās funkcijas - zvans, SMS un pulkstenis/modinātājs.

Nu, bez kompja ar' nekādīgi. Nekādi high-end man gan nav. Viens jauns, bet pieticīgas jaudas stacionārais un viens vidējas klases Samsung laptops. Laptops bijis darba zirgs arī pāris vasaras festivālos, godam kalpo jau 2,5 gadus. Netaisos mainīt, kamēr nosprāgs vai galīgi neko nespēs vilkt. Stacionārajam aizvien vecs, šūdīgs 17" monis no iepriekšējiem kompjiem stāv. Būs jau kaut kad jāatlicina un jānopērk normāla kaste.

Vēl manā tehnikas arsenālā Canon 1100D - iesācēju līmeņa spogulenīte. Tāpat uzbildēju šo to. Būtu biezāks maks, šī būtu pirmā lieta, ko apgriedotu (7D būtu nice), bet nu sālīti tā fototehnika maksā, sālīti.

Ir vēl arī savus 15 gadus vecs AIWA mūzikas centrs, Japānā ražots. Pati kaste niķojas, bet tās tumbas gan baigo zlobu dod ārā. Tiešām laba skaņa. Stāv pie vecmuteres un ir neatņemama sastāvdaļa maniem vasaras čilautiem un novusa vakariem pagalmā.

0
mana datora monis ir lielāks par manu TV ...

bet labāk iepirkt HDD keisu, kur var likt kādu cieto vēlies un kraut pilnos kā CD skapītī, nekā ārējo cieto, kas ir tieši tas pats, tik neērtākā (no HDD apmaiņas viedokļa) kastītē iesaiņots
+2
foruma temu sponsore VID
+1
Kā reiz šodien skatījos Bez Tabu un tur par garnadžiem teica un ieteica sociālos tīklos, portālos utml. vietās nestāstīt, ka ir kaut kas kruts uzdāvināts, iegūts un bla bla bla.
0
Hmmm, darba vajadzībām un protams izklaidei, portatīvais, pēc lielās kastes veirs neprasās jau gadus trīs - četrus. Viens tāds labs joks, kurš tiešām atvieglo dzīvi ir e-book readers, jo ļoti daudz informācijas ir pdfā un citos e formātos, lai gan cenšos iespēju robežās dabūt arī taustāmas grāmatas ar papīra lapām :D Telefons - jau gadus 8 motorolla, laikam vienīgā figņa, kas darbojās kā skārienjutīgais aksesuārs bija virsējais panelis, priekš playera opcijām, tā neviens tačinieks, man ilgāk par mēnešiem trim nespēj nodzīvot. UN pats galvenais - mp3 atskaņotājs, tā kā vasarā tikai ar riteni braucu, tas ir neatņemama mana ekipējuma sastāvdaļa, pat bez ķiveres varu iztikt, bet bez playera ir visai vientuļi. Ziemā must have ir mašīna atskaņotājs ar mp3 funkciju..!!!! Pārējais viss it kā lai paliek tiem, kuriem ir nauda.!! Mājās mūzikas atskaņošanu rūpējas radiotehnikas 35 ast un mazās 30, pastiprinātājs standarta uyt10..... RRR, pilnīgi pietiek jau gadus pāris, it sevišķi, kad visas komponentes ir atrestaurētas :D
0
Hi-Tek nebija tada ķīniešu 8-bit spēļu konsole, žilitona tiešais konkurents, ko dragāja deviņdesmito pirmajā pusē?
0
jā,vot,auto (ar ko ikdienā sieviete gan pārvietojas) arī tiek ķīlēts,tiesa tur pagaidām hi-tech padarīšanām laiks īsti nav pienācis.tiesa,pa janvāri apsildāmos beņķus vajadzētu dabūt iekšā.
ā,aizmirsu vēl vienu gadžetu,kas pagaidām gan ir tikai iepirkts,bet nav apgūts - CB rokas rācijas.bet nāks tuvāk pavasaris,tad arī apgūs un saregulēs,gan jau bezceļā noderēs.
0
0
pagaidām cena nepriecē ... bet gan jau, ar laiku

es savas bildes ierakstu divos DVD ... shit happens .... shit happens with YOU!
+2
Tu savas bildes ieraksti divos DVD ? naissssssīgs ego-fetišs >:)
0
ja nu pazūd pašportrets ar kluci fonā ....
0
vai otrādi ? >:)
0
^ klučportrets ar pašu fonā?

...un tālab vienā DVD tiek glabāti pašportreti, otrā - klučportreti...
0
Man ir vesela kaudze ar 10+ gadus veciem DVD, no kuriem nolasās vairs tikai retais. Iespējams, mūsdienu matricām ir ilgāka dzīvotspēja.
0
jū, savu laiku sarakstītos filmu un humor-seriālu DVD pa vienam nākas lidināt ārā
+1
no smārtfoniem atteicos (un uz ilgiem laikiem domāju), jo reāli piebesīja, ka no kabatas zvana visiem, kam ienāk prātā, un maina kontaktos telefonu numurus :D Vai arī ieslēdz video un nofilmē bikšu kabatas iekšu pusstundas garumā :D

kaut kādu geju/bārbiju maciņus netaisos izmantot, tā kā tas ieteikums ir garām
0
Jāpiebilst, ka ar ārējiem HDD tā pieredze nav tā labākā: kolēģei 500 GB ārējais nobira pēc apmēram gada lietošanas ar visiem datiem (labi, ka tas HDD bija domāts rezerves kopiju glabāšanai), bet man nobira tāds pats pēc tam, kad es viņu apmēram pusgadu reizi nedēļā biju staipījis ar puspabeigtas filmas failiem (studija — mājas — arhīvs — kantoris). Kritis un dauzīts nebija neviens no abiem cietņiem ne reizi. Tā kā šitāds SSD varētu, iespējams, būt labāka alternatīva. Kaut gan, ja SSD ir tikai tāds uzpumpēts flešs uz steroīdiem, viņš arī vienā mirklī var atņirgties.
0
PeterisP - tad tev nelaimīgā kārtā patrāpījies tāds ar diezgan draņķīgu atbloķēšanas sistēmu. Man ne reizi tā nav noticies.
0
ārējais HDD no iekšējā ne ar ko neatšķiras - ja sūdīga partija, tad ātri jūdzas nost, ja laba, tad arī 10 gadus var torentus uz viņa kačāt

man kompim vai nu kontaktligzdas, vai SATA kabeļi gļuko - kopš samainīju vietām diskus, ir OK
+4
'mSPW, vakar, plkst. 23:44[#20] [Profils] [–] [+] 0

Kā reiz šodien skatījos Bez Tabu un tur par garnadžiem teica un ieteica sociālos tīklos, portālos utml. vietās nestāstīt, ka ir kaut kas kruts uzdāvināts, iegūts un bla bla bla."

Tādā gadījumā es ziemassvētkos dabūju līmlenti,rokudzelžus un jaunu beisboleni :D
+4
īstais iemesls, kāpēc nevaru kārtīgus gadžetus atļauties - mani rotvelleri tos apskādēs ...
0
Atņirgties kādā brīdī jau var jebkurš gadžets vai informācijas nesējs. Nekas uzticamāks par iekalšanu akmenī nav izdomāts, turklāt nav vajadzīgas īpašas ierīces lai informāciju nolasītu.
Tiesa, simtprocentīgi drošs variants nav arī šis - akmeni var saspridzināt, vai arī var zeme atvērties un aprīt to, vai izkausēt lavas ezerā. Vai arī attiecīgu temperatūru var izraisīt kādas jaudīgas bumbas trāpījums... Tā ka bekapi jātaisa arī akmenī iekaltām zīmēm.
0
Pašus svarīgākos failus (ķip tekošs maģistradarbs, albuma recenzija Trūmetālam u.c.) labāk caur Dropbox vai Failiem.lv kontu nobekapot.
+1
Ir neiedomājami laba štelle bluetooth car hands free. tas tiešām ir daudz ērtāk un drošāk, nekā ar vienu roku turēt klausuli, ar otru pārslēgt ātrumus, bet ar zobiem stūrēt :D man bija un izbija, principā visa iebūvēta sistēma joprojām ir, bet monitiņš bija vairāk vajadzīgs zagļiem nekā man. tā ir lieta, ko ja būs "lieka nauda", gribēšu atkal. uz parējiem visiem niekiem esmu konservatīva un arī dzīvoju pēc principa, kamēr kaut kas nav aizgājis nebūtībā, jaunu vietā nepērku.
0
Kad parādīsies lietotājam paceļamā cenu diapazonā 3D printeris, tā varētu būt laba štelle. Pēdējais jaunums — viens (laikam) vācietis mājeli sev izprintējis. Esot sanākusi krietni lētāka, nekā būvējot no ķieģeļiem, bet tikpat izturīga, jo tas printeris mauc ārā kompozītmaisījumu no parastām būvmateriālu sastāvdaļām (tādas pie tam nevar maksāt daudz).
+1
betons jau arī ir kompozītmaisījums. un parastās sastāvdaļas ir smilts, māls, kaļķīs, krīts un ūdens + šādi tādi piemaisījumi, bet nav gluži tā, ka sētmalē to visu savāc un betonē augšā māju ...

es pagaidām neko vairāk par vienstāvīgu šķūni no tā printera materiāliem netaisītu - tas, ka var ķieģeli izprintēt, nenozīmē, ka var arī nodrošināt ķieģeļa nestspēju, termiskās īpašības utt.
0
^ un ka tas printeris maksā mazāk par būvmateriāliem mājai...
+4
Dajoš viņu komplektā ar 3D skaneri. Noderētu, kad kādam antīkam verķim kāda maza detaļa nobirst. Noskenē, salipini fotošopā lūzumus/nahrenizē nodilumus un izprintē zapasku, nevis mēnešiem meklē netā kaut kādu ezotērisku aizvietotāju mākslīgās nieres cenā
+5
^^ dooh, izprintē darbā!
0
Jebkurā gadījumā, īstā jautrība sāksies, kad par realitāti kļūs netā lejuplādējami un 3D izdrukājami ieroči. Jau kaut kur minēju, ka pie tā jau tiek nopietni strādāts, šobrīd gan lielākā problēma ir materiāli.
0
Aizliegs tādus printerus - ta ta problēma.
0
3D printerus pie mums entuziasti ik pa brīdim uzbūvē. bet tās izmaksas pasākumam un izejmateriāliem to pārvērš par vienkārši kārtējo dārgo hobiju.Jā,nu var tur uzražot savām vajadzībām grūti dabonamus plastmasas sīkštruntus,bet tas arī viss.
+2
^^ Vaita kaut kā aizliegšana jebkad ir bijis problēmas risinājums?
0
Problēma? A kur ir problēma? :D
Nu pasties apkārt, cik daudziem no mums ir nereģistrēti ieroči? Un cik būtu, ja tos būtu brīv iepirkt mahimās blakus orbītiem?
+1
ne tu, ne es nepirktu, bet visadi urali ...
-1
Urāls ir bīstams arī tad, ja šim kaut vai tikai kulaks pie rokas. Matainais nebūs bīstams pat tad, ja viņam būs trīs dažādi šaujamie uz rokas. (Pielādēti.)
+2
Es gan pirktu cik vien panest varētu, jo tāpat līdz anarhijai tad būtu pāris mirkļu :D
0
^^ Matainim tā liksies jā, bet lielai daļai sabiedrības gluži pretēji.
0
Te mēs nonākam pie ap-un-par-ieročiem strīdiem jeņķlandē. Tā kā tur lielākoties ikkatram nav lielu problēmu legāli pie stroķa tikt, vispārējā līdzsvara un drošības sajūtas garants ir stroķis mājsaimniecībā. savukārt, ja tikšana pie stroķa ir sarežģīta un apgrūtinoša, tad tāds pats garants sabiedrības līdzsvaram ir tas, ka absolūtajam vairākumam stroķa nav. Rūdītiem kriminālistiem tāds būs, vai tiks sadabūts jebkurā gadījumā, un pret to nav citu līdzekļu, kā vien vispārēja šaujamieroču nahrenizācija un zinību, kā tādus uztaisīt, izdzēšana no ļaužu prātiem.

Ar matainību vai urlismu te sakara maz.
-1
Bija man laiks 2006. gadā, kad apmēram pusgadu uz darbu nostaigāju ar gāzes pistoli kabatā, jo ienaidnieki man solīja pa muti sadot (jāpiebilst, ka viņu solījumus es katram gadījumam uztvēru visai nopietni, pat ja lielākoties tā bija plika diršana). Bet ar to gāzeni ne reizes tā arī neizšāvu (ja neskaita raķešu šaušanu Jaunajā gadā), jo es viņus novazāju aiz deguna labu laiku, kā rezultātā šiem vienkārši apnika man uzglūnēt. (Pie aizdeguna vazāšanas, piemēram, piederēja situācija šāda: braukā jamie 2 mašīnās pa Tukumu, dzer, bļaustās, sola mani atrast un piekaut utt., kamēr es mierīgi zvilnu teltī Blomē un riju šašlikus, lai vakarā klausītos Exploited.)

Sausais atlikums — smadzeņu darbība manā gadījumā nostrādāja vispirmām kārtām, tā kā fiziski nemaz nevajadzēja kauties, atskaitot vienu reizi, kad drusciņ vajadzēja gan. Šaujamos labi aizstāj pareizi izplānotas darbības. Un tā ir lieta, ko visi amurkāņi nespēj un nespēj aptvert, tāpēc davai ka nopirks vēl vienu bisi. Bet savējo gāzeni te pirms kādiem mēnešiem vienā tēmā piedāvāju pārdot, ja nu kādam šobrīd ir vajadzība pēc tādas — man savulaik kalpoja kā pēdējais rīks, ja nu gadījumā ar smadzenēm un dūri būtu par maz.

Viss, pietiek rakstīt nakts vidū, citādi vēl sāksiet prasīt, kas toreiz bija par štelli, kāpēc ar bandītiem konflikts bija — bet tā nav šīs diskusijas tēma :))))
+1
neuztraucies un turpini rakstīt nakts vidū, neprasīsim ne par konfliktiem ne bandītiem. da i kuru tas vispār nah interesē...?
+1
Pašam ir doma kādu dien' nokārtot papīrus un iegādāties kādu pistoli glabāšanai mājās un reizi pa reizei uz šautuvi aizlaist.

Ikdienā līdz pat šai dienai visus, izņemot vienu, konfliktus esmu atrisinājis mutiskā ceļā, iesakot tam otram labāk jau nu likties mierā un aiziet paņemt vēl vienu alu bārā. Tajā vienā izņēmuma reizē nebija kautiņš - es vienkārši dabūju pa muti no 4 urļikiem garo matu dēļ. Man bija 13 gadi.

^^ Un tātad... klau, kas tur tev bija ar tiem bandītiem galu galā, ko? :)
0
No kaut kādām ierīcītēm pagaidām aktīvi izmantoju ipod 2 paudzes. Dabūju kā dāvanu. Mp3 plijeris ir ļoti labs, spēlītes arī var pakapāt un bāriņos iejiet internetā arī baigi labi.
0
Par jeņķu štatu īpatnībām var baigi daudz runāt, tur tak katrā bez maz vai štatā savi prikoli atrodami. Pats uzskatu, ka ieročus civilajiem var dot, bet ar nosacījumu, ka komiteja (nu vai sauciet kā gribat) veiks tās pārbaudes kompetenti cilvēki, nevis komu popalo un tik tirgos stobrus kā pīrādziņus.
0
^^^ Īsā, anotācijas veida versija pieejama šeit: www.db.lv/citas-zinas/mirusie...

Turpinājums: www.db.lv/citas-zinas/kiminal...

un arī te: www.db.lv/likumi-nodokli/zomb...

Savukārt šie pētījumi ļāva apzināt daudz lielākas problēmas pastāvēšanu:
www.db.lv/citas-zinas/liku-sk...

Drusku arī šite info: www.db.lv/likumi-nodokli/miru...

Jāņem vērā, ka šīs ir tikai īsās anotācijas — pilnās versijas arhīvā diemžēl ir tikai par maksu.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas