HDD 3.5
0
Vai kāds nevelas man par lētām naudiņām pārdot 1TB HDD,7200,16mb???
Varu mainīties ja ir vēlme dodu RAM 2x2gb Kingston HyperX blu 1333mhz jeb barokli 500W.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Pa lētām naudām - nē :D
+1
...cik?
0
Mainu :D
+4
Batlefield 4 nevelk? :D
0
Nu man ir tikai enterprise grade: WD RE4 64MB, cena tuvu jaunam diskam ~85Eur :P
Bet nu drīzumā vajadzētu ienākties 3TB, redzēs par cenām.
0
Es ar gribēju teikt par BF4 :D Ja tev battlefieldam vieta aptrūkās, tad, manuprāt, labāk mest aci uz SSD. Ja vienkārši vajag datiem, tad labāk gan ieseivo un pērc jaunu.
0
SSD jau nebūs tas lētākais prieciņš. :)
0
Intel 320 series 120GB SSD, nelietots pie māns pā ~100Eur >:)
+1
BF velk un uz HIGH pat...vienkārši vajag vēl vietu :D
0
Hmm, piefiksēju sev zināšanai par SSD disku, ka dabonams pie Uggas kunga :)
0
Paskaidrojiet ,man lūdzu ko nozīmē SSD diska MTBF...jo nu nekādīgi nevaru saprast!!!
Parasti rakstītas kkādas stundas klāt!Tas ir diska dzīvības laiks? :D
0
Principā tas norāda uz diska ilgmūžību (mean time between failures). Bet, diezko neobjektīvs - atkarībā, kā mēra. Te vairāk: en.wikipedia.org/wiki/Mean_time_betw...
0
un ir atšķirība, vai tu Trūmetālā sēdi, geimu rauj vai porņus kačā ar torrentu
0
Tātad tās ir stundas līdz nobrūk disks?
0
Nē. Tas ir paņem miljons disku, padarbina stundiņu, viens nosprāgs un voila - miljons h MTBF.

Paņem 100k disku, padarbina 10h, viens nosprāgst - 1miljons h MTBF.

Paņem 100 diskus, padarbina 10000h, viens nosprāgst - 1miljons h MTBF.

Paņem vienu disku, padarbina 1h, nosrpāgst - 1h MTBF.

Karoč, kā mēra, tā sanāk. Parastam lietotājam tas parametrs pie kājas.
-2
Galīgi neko tagad nesapratu :D
+6
Vnk izlasi pēdējo teikumu un par pārējo aizmirsti :)
-4
Pag,bet tad jau sanāk ,ka tas disks izbeidzas? :D
+3
Viss jau kaut kad izbeidzas, vismaz cik mūsu pašreizējās zināšanas par visumu ļauj saprast.
-3
Bet vai tad tā ir arī ar HDD?
0
pieļauju ka, ja vien jams nestāv plauktiņā, tad jā.
+3
kā iesūks Tavu disku absolūtajā melnā caurumā pēc 10^32 pakāpē gadiem , tā kirdik viņam būs
-4
Par dibenā bakstīšanu taisi jaunu sadaļu...
+1
Nezinātu, kāds Deathblow izskatās reālajā dzīvē, pēc šīs tēmas padomātu, ka zem nika slēpjas blondīne.
0
^^ Rupji sakot, tā ir vienkārši varbūtība, ka konkrēti tavs disks aizies pa dirsu.
+1
Es apjautājos jo nav ne jausmas par tiem SSD diskiem.
Nespecializējos šajā jomā tapēc jautāju to "gudrajiem iekšu ģēnijiem"! :)
+4
To Deathblow:
Galvenā atšķirība abos diskos īsumā ir tā, ka SSD ir salīdzinoši jauni diski, kuru ieraksts notiek digitāli, tam nav mehānisk kustīgu daļu, Hdd ir kustīgs disks uz gultnīšiem, kas var nobeigties laika gaitā, paliek skaļāks dēļ gultņu nobirum, sāk buksēt ātrums, kas nenovēršami noved pie diska nolietošanās, bet to parasti jau iepriekš var pateikt dažos gadījumos pēc temperatūras un pārlieku lielas skaņas, vai bad bloku rašanās, ka jāmaina. Tāpat Hdd nepatīk karstums, un triecieni.

Savukārt SSD disku priekšrocība ir to lielais ātrums, ja tu uzinstalē OS uz šī diska, tad nav problēmu, viss nolasās ātri, nav jābaidās no triecieniem un temperatūras lieluma kompī. Ja uz SSD diska nesāksi kačāt un dzēst visādus failus, tad teorētiski viņš kalpos ilgi, ja nemaldos kaut kur bij aptuveni 5 gadi pašlaik optimistiskā variantā, savukārt Hdd vilks ilgāk pie normālas lietošanas gan, pie tam hdd bij formatējams, ssd tikai dzēšams!!!

Vislabāk tomēr lai arī kādus diskus izvēlies, saslēdz tos Raidā un dzīvo mierīgi, vienam mirstot otrs nesīs tavus datus un varēsi pēc tam mirušo apmainīt utt..>!!! Tas tiešām ja baigi uztraucās par datiem..!!

Bet tā labākais variants datiem ir ārējais cietais (citi iesaka pat 2 turēt) un kompī ka galveno turi ssd kādu 100 gb un kā otro vari kādu no hdd paņemt kaut vai Western digital black edition un miers mājās!!!
0
Super...tagad sapratu :)
Paldies Edij,būs tik jāņem ciet tas SSD :)
+1
paldies graver - tavs apstastijums man ari ljoti noderes!
ka reiz man nobira brivdienas kompis, ko biju 6 gadus lietojis :)
0
Par pašiem cietajiem jau mārtiņš var pastāstīt kas un kā, kurus savos serveros tur un kādi kalpošanas laiki, par pašiem diskiem ssd un hdd arī pilni latviešu portāli, tas pats boot.lv vēl nesen viena sadaļa tieši bija par hdd uzticamību un failu glabāšanu ilgmūžībā :) Ko pats esmu novērojis, tad, priekšā kompim ir nolikt kādu nebūt upsi, jo strāva dara brīnumus un man ir aizgājuši pa to ceļu principā 4 kompji, tik dēļ sasodīti augstiem pīķiem :)
0
^ Pilnīgi piekrītu. Man tieši tāpat divi pēdējie cietņi nosprāga. Un nosprāga tā, ka čoms pat par polšu un piķi negribēja ķeksēt ārā informāciju. :D
0
Nu,bet viss ar laiku lūzt un brūk!
+2
SSD lielākā problēma ir wearouts, katram blokam ir limitēts izdzēšanu skaits (NAND flašiem, ko parasti lieto, bloku var tikai izdzēst uzliekot visas vērtības par vieniniekiem, tālāk ar katru atsevišķu bitu var veikt tikai NAND operāciju - nomainīt šo vieninieku par nulli, ja vajag). SSD diskos gan panāk vel garāku ciklu ar softwari, apakšā tiek palikta speciāla failu sistēma, ko nemaz neredzi (uz diska esošā firmware noslēpj), kas mēģina panākt, lai disks novalkātos vienmērīgi, nevis piem. kādi noteikti bloki ātrāk par citiem. Bet piem. ja embedded verķī ieliek SD karti, kur uzliek FAT16 un tad cauru dienu tiek pārrakstītas FAT tabulas, kas atrodas vienā vietā, pēc aptuveni pusgada tā SD karte ir ārā metama.

Bet HDD atkal jau ir cita veida problēmas - man piem. nesen ne tik vecs 750G disks darba kompī aizlidoja, tur vienkārši motors nojūdzās (jebkurai kustīgai detaļai allaž ir lielāka tieksme nosprāgt vai sākt gļukot). Un neviens magnētiskais nesējs arī nav mūžīgs - nedz HDD, nedz audiokasetes. Starp citu, magnētiskajos nesējos nemaz informāciju līdz galam izdzēst nevar, vienmēr paliek pēdas no iepriekšējiem datiem. Tas, ka to normāli neredz, atkal ir triki (bet NSA redzēs, ja gribēs).

Ja uztraukums par nosprāgšanu - tāpat jātaisa RAID un backupi. :)

+ graver par UPS, turklāt UPSēt vēlams ne tikai elektrību, bet arī ienākošo tīkla kabeli, ja vien tā nav optika.
+1
HDD pluss ir, ja HDD taisās uz sprāgšanu, tad tas laicīgi par to dod zināt (krakšķ un brakšķ un ķerās lasīšanas/rakstīšanas). Reti tā uz sitiena ņem un atdod galus (uibla, nokrita no 1m galda). Bet SSD mēdz aiziet mūžos kā ar nazi nogriezt un tad atjaunot datus ir nereāli.

SSD no triecieniem arī baidās, tikai lielākiem :) Un par temperatūru arī nebūtu tik pārliecināts. Šitiem visiem elektroverķiem netīk karstumiņi. SSD arī ir jāformatē uz nepieciešamo failsistēmu ;)

Par SSD RAID es pats vēl neesmu pārliecināts, bet ir, kas lieto. Man kautkā nešķiet simpātiski likt divus vienādus, vienā metienā ražotus SSD RAIDā. Kā viens nosprāgs tā otrs ar to pašu gļuku aizies. Pietam, novalkājums arī abiem būs vienāds (es te runāju par RAID1 tikai). Toties divus dažādus arī neceļas likt - pārāk daudz atšķirību firmwārēs. Ar HDD vienkāršāk - samet Seagate un WD RAID un miers - performē +/- vienādi.

Par SSD atcerās seno patiesību - kas lieto Intel, tas retāk raud par beigtu diskiņu :)

Bik piepišanās dēļ: HDD tāpat kā SSD ieraksts arī ir digitāls, atšķiras mēdijs.
0
00:47 -> trolled?
+1
P.S. Stacionārā kompī jau tagad liktu SSD sistēmai + kaut kādus lielus HDD (dzirdēju, ka it kā 3 TB SATA nu jau esot lētākais megabaits, bet pats neesmu skatījies) datiem. Bet laptopā vieta tikai vienam diskam, a SSD mazi (tikko palūrēj, ~500GB ir aizņemti).
+1
Nahuj stacionārā SSD OSei? Ieslēdz vienreiz gadā, salādē sistēmas failus RAMā un miers. SSD atstāj darba lietām, failiem ko bieži maina, meklē, nu apstrādā vienvārsakot. Ielādē savu super duper projektu no SSD \m/
0
Nu tur jāpadomā, bet tādā vīzē mūsdienās bez 16 GB RAM laikam nebūs aršana.
0
Mūsdienās 16GB ir minimums. Mazāk tas tāds protatīvā/tablett variants.
0
Jā, vot es arī tā jūtu, būs vien jāprasa vienreiz darbā kompim upgreids uz 16.
+2
Protams, bet nav tik padziļinātu zināšanu diskos, kā Bigijam vai kā izskatās Neonzam, cik ir bijusi saskarsme, tik arī varu padiskutēt, pats lietoju Hdd un biški jau varu pagaidīt to ielādēšanās laiku, nav kur skriet:) Bet ikdienas lietotājam, pat man ņemoties ar mājaslapu administrēšanu, kaut kā nav bijusi vajadzība gan pēc 16 GB ramiem, okei man portatīvajā ir 4 GB, bet nu 16 vai 32 GB, neredzu jēgu likt gan, iespējams Intaram savas šosejas projektējot tik lieli rami noder, bet pa lielam pat lielajā kompī 8 GB ir pietiekams daudzums, jo reāli kur var izmantot lielāku apjomu parastais useris Vulgaris???
+2
Nez, es atrauju gimpā bildes un man vienā sessijā 6GB kā nebijuši. 1GB-1.5GB firefoxim un thunderbirdam, 500mb-1GB jeditam, vēl šadtad pavirināt openoffice un tā šo un to, pāris gigas OSei un background taskiem un paskat, man tūliņ rams izbeigsies, bet es vēl pusē neesmu ticis :D

Un vēl jāatstāj arī brīvs RAM diska kešam, lai viss rullētu plūstoši.
-1
Firefox vēl laiciņu atpakaļ bija gļuks ar RAM lietošanu. Rija vairāk nekā vajadzētu. 1-1.5gb , daudz . :)
+1
No katra pēc spējām, katram pēc vajadzības :) Okei, piekrītu, ja lietoju paralēli coreli vai photoshopu, internetu, kādu no torentu lietojum programmām, plus vēl skatos filmu vai geimu kapāju, tam visam pa virsu vēl iedarbinu kādu video apstrādes tūli un savās pārdomās dalos iekš office, tad jā, varētu būt ka 16 GB ir tā paknapāk..!!!

^ bigij, tu takš uz saviem serveriem sēdi, tev viss kas vajadzīgs ir tikai linux, un ārpus kārtas mājaslapas pielabot vai uzčinīt...!!! Tai ziņā vismaz Linuxi nav tik rijīgi pret resursiem kā windas :)
(lai gan par grafiskajiem resursiem liekas, ka dažs linuxis ir krietni rijīgāks, kā tam vajadzētu būt..!!)

Man ģimenē noliegts lietot Linux, jo neviens cits ar to negrib čakarēties, pieraduši, ka viss ir vienkārši - uzspied un instalē un lieto, nevis, kā te savai draudzenei skaidroju vienreiz pa telefonu - raksti konsolē apt get/ - ko? - raksti apt atstarpe get instal... beidzās ar to, ka vieglāk bija uzlikt 7 windu un miers mājās :)

P.S. Pats pāris dienas atpakaļ biju spiests uz viena vecā dualnieka likt XP virsū, lai vispār spētu paspēlēt pēc 7 gadu pārtraukuma Silent Hunter franšīzes spēles :)
0
Linux man ir tikai serviem. Darba stacijā win7 :)
+3
Tad beidzot atvadījies no Milleniuma ? :D

Nez, moš ar kā paralēlo uzlikšu, gribas jauni BoiShock uzraut ...

cik nu pļāpāts ar pazīstamu datorbodes saimnieku, no kura sev pribambasus ņemu, tad ar tiem cietņiem ir kā ir - ''šitai firmai šitā partija sūdīga, labāk ņem citu firmu, tai tagad laba'', bet pēc gada situācija var būt pretēja - ja jau ir tik pāris rūpnīcas, kuras galviņas (ja pareizi atceros) taisa, tad Seagate Black vai WD Blue ir viens hujs.

P.S. ā, un visādu krutu firmu ārējiem iekšā būs parasts WD vai Seagate, labāk atsevišķu korpusiņu nopirkt un tad likt iekšā ko vēlas, ja protams negrib no mammas savus porņu slēpt - tad var kautkādu ūber-dūper Lacie paņemt ar datu aizsardzību
0
Datu aizsardzībai takš ir TrueCrypt!
0
Bet par ārējiem - nesen ārdot vaļā vecāku ārejo HDD korpusus, tika piefiksētas divas jaunas lietas:
1) Vismaz viena WD ārējā plate neņēma pretim Seagate cietņus;
2) Visādu tur 500GB un 1TB ārējo cietņu plates neatbalsta cietņus virs 2TB (rādās kā ~800GB).
+1
gan jau buržuji to speciāli izdarījuši
0
Viens terapeits ir 1024 gigapeiti.
+1
Nē, 1000
0
Man jautājiens par HDDešņikiem.
Vai manam HDD ir pizdohen,ja tam ik pa laikam avarage response time aiziet entajos tūkstošos? un reali hdd gaismiņa vislaik deg, kā arī viss nokarās vismaz vienreiz dienā..
0
Ar ko mēri response? Tikpatlabi tur kāds background sūds mīlējas ar cieto, piemēram, kaut kādi cleanup taski, antiviri, indexeri, auto upgrade, etc.
0
win 8.1 task manegeris, tur viss tiek forši uzrādīts, tur arī skatījos.
Backgroundu arī čekoju, nekas netiek uzrādīts. Pirms tam man bija win7 bet ar to vēl besīgāk bija, hdd nekādu response neuzrādija(skatījos ar kautkādu tur progu), bet viss vienkārši nenormāli lagoja, it īpaši mēģinot atvērt, piemēram, 2 programmas vienlaicīgi..

pasūtiju SSD, paskatīsies kā ar to ies. Uzliksu windu uz to SSD un porno glabāšu uz arējā hdd.

0
a kā tu vari pateikt, ka pati OS negļuko ? vai citi dzelži ?
0
Nedomāju, ka OS ir vainīgs, jo pirms tam nebija tādas problēmas, a te pēkšņi ir uz visiem kurus mēģināju. Pa citiem dzelžiem nezinu.
0
Paņem hd tune pro (vai dajebko) un pasties smartus, palaid read testu.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
Viskas