Nāc un izplati sērgu!
+8
Sakarā ar to, ka katru gadu lēnām, bet sistemātiski pieaug jēdzīgu metālmūzikas ierakstu skaits Latvijā un kaimiņvalstīs, kā arī koncertu un pasākumu biežums, mums ar Sameti kļūst pagrūti visu norecenzēt.

Līdz ar to iespēja tikt pie šprices Karametālā ir arī citiem!

Kāpēc to darīt?

1) Lielākā daļa no grupām iedāvina savus diskus par brīvu recenzēšanai, jo saprot — no mp3 vai Bandcamp straumējamās kvalitātes muļķa recenzents nevar saklausīt pašas smalkākās fiškas.
2) Var tikt uz koncertiem par brīvu un (pēdējos gados) pat uz kaimiņvalstu festivāliem, ja iepriekš sarunā ar organizatoriem.
3) Drīkst rakstīt visādus brīnumus par jebkādu mūziku, galvenais — lai lasītājiem ir vēlme klikšķināt uz taviem virsrakstiem. Mierīgi var pieķert klāt arī folkloru, smago elektroniku utt., nav jāturas tikai pie metāla.
4) Var un vajag iesmiet par visu ko.
5) Lielisks veids, kā iepazīties ar tiem mūziķiem, kas līdz šim nav bijuši pazīstami, tajā skaitā ārzemju grupām, un vispār dot savu artavu vietējā scēnā.
6) Šajā visā procesā tie, kas pie tā apzināti nav piedomājuši, var noslīpēt rakstu valodu, kas pēc tam noder visur kur dzīvē.
7) Karametāla rakstiem ir vidēji 1000 līdz 2000 klikšķi, dažkārt arī pāri 3000 lasījumiem, kas ir vienā līmenī ar individuālo rakstu statistiku lielajos portālos. (Tas nozīmē: lai arī Delfiem, TVnetam un Apollo ir lielas kopējās statistikas, tās veidojas no daudzu mazu rakstiņu summas, un katram atsevišķam materiālam ir apmēram tikpat lasījumi, cik tipiskam Karametāla gabalam.)

Ēnas puse: šo visu cilvēki dara dēļ cieņas pret mūziku un nevis dēļ naudaskāres.

Kam interesē izmēģināt roku, piesakās pie manis vai Sameša. Uzreiz var likt galdā ideju, par kādām grupām/albumiem/koncertiem gribētu uztaisīt apskatu, vai arī paprasīt mums, kas tagad jauns recenzējams (iekrājusies rinda ar ierakstiem). Principā nav izslēgti arī videoapskati, podkāsti, suņubūdas utt.

Pamats atteikties no izmēģināšanas: ja Jēzus neļauj.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Brīnišķīga iespēja izdarīt kaut ko komūnas labā un tukši nedirst! Lai izdodas atrast kādu labu vārsmotāju.
+6
Piedod, es rakstu tikai pasūtījuma rakstus Jēzum. Arī mani komentāri šajā forumā ir daļa no līguma ar viņu.
0
Interesanti, ka Karametālā, pirmajā lapā (un vispār) praktiski neeksistē komentāri - vienas nullītes pie rakstiem pat ar visiem 3k skatījumiem. Tas tāpēc, ka jālogojas ar Facebook vai vienkārši nevienam nepatīk tur komentēt?
0
"anonīmai" diršanai tomēr ir savs šarms :D
0
Sametis vienā brīdī izdomāja atmest anonīmo komentēšanu.
+5
kā rādās, līdz ar to viņš ir nogalinājis komentēšanu kā tādu :D
+2
vajag iespēju ar Trūmetāla loginu iebliezt komentu :)
+1
Šeit nu ir baigi anonīmā diršana :D
+1
^^ vai arī vienkārši savest te pāris lietas kārtībā, lai var izteikties še pat :D :D
0
Jēzus man vakar lika nohakot šo forumu. Es ceru, ka Big Ugga man palīdzēs ar tehniskajām fīčām.
0
"Milzu Lempis... šo vēl par Mārtiņu sauc... Izskatās pēc manis, dzer tā kā lops, rūc tā kā vilks, bet to datorštelli - nu to nu gan viņš prot... Kopā jūs to štelli uzhakosiet un debesīs tiksiet, viss ok. OK, minci, mans laiks beidzās, še tev simtiņš pagaidām, jāiet atpakaļ pist jaunavas... kur tev ir vanna... ā bļeģ āāāā, nahuj tev tik zemi griesti, bļeģ, āāāāāāā''aāāāāāaaaaaaaaa"
+3
Dzīvojot LV anonimitāte ir garantēta visiem, izņemot Andrim Kivičam, kas atkal pret savu gribu nokļūst žurnālā "Privātā Dzīve" - latviešu tautas dvēsele atlūst baznīcā pie vīnatrauka... To steidz izmantot priesteris. Foto - iepriekš izmantotie altārzēni."
+2
paga, es gribu, lai es varu trūmetālā ielogoties, izmantojot savu eparakstu... vienīgais būtu labi, ja mans niks šeit neparādītos kaut kādos tur oficiālajos dokumentos... bet lempis to nokārtos, i hope.
+1
tiešām- tajā Karametālā nav ne viena komentāra. Manuprāt tas skaidrojams šādi:
1) tie cilvēki, kam interesē viss/ap metālu, pamatā izliek savu caureju šeit. Neatkarīgi- muldot par kārtējo kādas grupas albumu, bēgļiem, alu u.t.t. Un nav vairs intereses izteikt savu viedokli vēl kkur..vēl jo vairāk, ja tur publiskā aktivitāte = 0.
2) šodien informācijas pieejamības apstākļos pa lielam nav vairs vajadzīgs padomdevējs vai kāds recenzents, ko ta tagad klausīties, ko fanot. Katrs pats lieliski var sev interesējošu materiālu čekot netā cik uziet. Un galu galā- visas šīs recenzijas, rekomendācijas u.t.t. grozi, kā gribi- ir subjektīvas.
p.s. protams, cepuri nost Desekratora un Sameša (lai kāds arī frīks viņš nav) priekšā par tik fanātisku turēšanos pie idejas. Bet vai visam tam ir atdeve, tādā ziņā, ka kāds uzsit uz pleca ar vārdiem: forša interesanta recenzija, apskats u.t.t. ieteiktā blice.., laikam jau īsti nav.
0
Recenzijas var palasīt arī šepat trūmetālā. Un nav jau baigi jāizplešās garos sacerējumos - pāris ieteikumi par blicēm, kuras būtu vērts ievērtēt.
-3
jā,tiešām ļoti "'čakla"lapa..pēdējais jaunums 23.jūlijā tapis...

Būtu vismaz ;sodien izcēlušies un ievietojuši ziņu par šisdienas Breaking News-Iron Maiden!!!

Bet ko var gribēt no totāli popsiskas valsts.....kur ne interneti ne radio,ne TV nepiedāvā neko par HARD ROCK/Heavy Metal,kā tikai par Bīberiem....

+2
Man zināms viedoklis par Karametālu radās pēc Skyforger albuma "Kurbads" recenzijas. Par katru dziesmu teksts aptuveni šāds: "Jods tiek iemīts dubļos! Ar ugunīgu bozi tiek slānīti nezvēri un dziesmas enerģiskajā piedziedājumā ietriekti zemē až līdz pašam centram" u.t.t.
Nu skaisti, varen poētiski un savdabīgi, vien kāds labums no tādas recenzijas. Pēc recenzijas par albumu tikpat skaidrs, cik pirms tās lasīšanas - NEKAS. Danunah.

It kā jau no 1 gadījuma nespriež par visu, varbūt tagad lietas notiek krietnāk, bet man laikam tomēr pietiek arī ar TM.
+1
^^^ Bok, recenziju mērķis jau 10+ gadus nav par kaut ko informēt. Tagad recenziju mērķis ir ierēkt par albumiem un koncertiem, kurus lasītāji jau ir dzirdējuši.

^ Bobij black, kā redzi — tas jau arī ir iemesls: nav laiks aprakstīt visu, tāpēc jāuzrunā citi, kam varbūt arī nieze sēž iekšā!
+1
tagad recenzijas noder tieši tāpēc, ka viss ir pieejams, arī visādi sūdi, kas agrāk tālāk par demo netiktu - uzmet aci recencijai, ieslēdz fonā YT un apmēram saproti, vai vērts albi vilkt.
0
black ir bobijs?
+2
Black...bobijs... BLOBIJS
+1
bloody hell... BLOBBY IS BACK!!!
0
Vai nu viņš ir stipri mainījies, vai jūs kaut ko jaucat?
+2
bobijs kā sugas vārds.
+1
popsisti gatavie:)
0
būūbijs kā diagnoze
0
bobijs on acid
0
pincits on bobics
+1
Sveicieni!
Apskatīju to Jūsu Karametāla lapu. Karametāls ? 655+1? Raženām sievām?
Jūs ko? Šitādus saukļus 8.klasē skolas solā varēja ieskrāpētus lasīt. Lapu vajag reorganizēt gluži kā raidījumu "Nabarīts"!

Bet vispār man ļoti patīk izteikties, rakstīt recenzijas, un vispār lai manī klausās. Šoreiz gan nevaru palīdzēt jo neprotu un negribu, vēl negribu.
+1
Atvainojiet vēlreiz.

"Kapu pārziņa grāmata" "'Karametālisko zāģerbrigāžu TOP's"
Jūs ko? Kas ir Jūsu auditorija?! nav brīnums ka rakstus nekomentē, bet iespējams tā pat ir labāk...

Ai- ko gan es saprotu. No malas jau viegli muti brūķēt!
+1
Atbrauca, bet no tanka neizrāpās ...
+3
Eu, Parastais! Tu vel apskaties šet patās truemetal.lv forumā tēmas "Dzenskrūve", "Zāģu skaidas", "Mužameža aktivitātes". Tur visur pats karametāla Sametis nežēlīgi spamo. Pēc piecām minūtēm Tev radīsies loģisks jautājums: "Nahuja?"; diemžēl atbildes tam nava...
-2
Varbūt, ka laikam ejot tādi paliek visi metālisti?
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
atmoda
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas