WACKEN METAL BATTLE LV-2019 - atskats
+9
Izgājšsestdien norisinājās WOA 2019 Metal Battle Latvijas konkurss, kurā piedalījās (uzstāšanās secībā) Lust'n'Dust, Hypervert, Mindesign, Māra, Varang Nord, Terror Activator un Stagnant Project.

LUST'N'DUST bija visai primitīvs un garlaikots numetal/metalcore. Vokālist treniņbiksēs un sievsitējmaikā, brīžiem repo, brīžiem kaut ko brēc. Izskatījās, ka arī pašiem ir garlaicīgi.

HYPERVERT bija līdz šim nedzirdēts power/hevītis ar hārdroka piešprici. Atzīstams tīrais vokāls, bet dziesmas nebija sevišķi aizķerošas un prātā paliekošas. Iespējams, te patraucēja arī ne sevišķi labā skaņa pie šiem. Principā nākotnes potenciāls varētu būt labs, un būtu tikai prieks, ja kāds šo pagaidām tukšo nišu mūsu scēnā godam aizpildītu.

MINDESIGN - desukōrs vulgaris. Atmiņā iepriekš bija aizķēries ar savu dziesmu par "vissliktāko aizvaidzi", ne tik daudz ar pašu muzonu. Spēlēja atzīstamā līmenī, skanēja labi, bet kaut kādas odziņas pietrūka lai pārliecinātu.

MĀRA - laikam tas būtu jāsauc par groove metal, ja nu kāds vēl nezina, kā izklausās. Grupa ar ļoti profesionāliem dalībniekiem, kas to kārtējo reizi pierādīja arī uz skatuves. Tracis bija kārtīgs, aģenti publikā nokārtoja arī itin pieklājīgu mošpitu.

VARANG NORD - Daugavpils varjagi pamazām audzē līmeni. Mūzikā nekas sevišķi mainījies nav, bet šoreiz skanēja daudz masīvāk, nekā iepriekšējo reizi, kad sanāca redzēt (neatminu gan vairs, kad). Aktīvi un atraktīvi, publiku paņēma vislabāk no visām vakara grupām.

TERROR ACTIVATOR - vēl aizvien jauna (visās nozīmēs) grupa, lai arī nu jau paspējusi kārtīgi atzīmēties vietējā scēnā. Klasiskais aizokeāna thrash metal, samiksējot kopā abu krastu nometņu ietekmes un izpildīts ar īsti jauneklīgu sparu. Ar publiku necik nerunāja, bet tāpat daudziem gāja pie dūšas, circle pit bija, viss kā pie thrash pieklājas.

STAGNANT PROJECT - vēl viena vietējā scēnā jau pasen zināma banda, kaut kas apmēram kā groove/melodeath ar industriālu piesitienu. Diemžēl publika jau bija pagurusi un sāka izklīst, un arī pati grupa kaut kā ne visai pārliecinoši nospēlēja, lai arī kopumā nebūt nebija slikti.

Publikas balsojumā (ļaužu skaits bija pat diezgan ciešams novācies, kādi 70?) uzvarēja Varang Nord, kam sekoja Terror Activator, Hypervert, Māra un tad pārējie. Kā izrādījās, tas arī izšķira uzvarētāja likteni - pateicoties publikas piešķirtajiem punktiem, VARANG NORD izdevās kopvērtējumā par mata tiesu apsteigt Māru un Terror Activator.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Intars visu būtisko pieminējis, vēl tika spriests, ka Varangi izskatījās visprofesionālāk tādā ziņā, ka šiem triju veidu krekli, triju veidu CD un plakāts bija, arī atsevišķs atbildīgais par merču līdzi: acīmredzot braukāšana pa Rašku un pieredzes ņemšana no Sound Age Prod., turklāt nepozicionējas kā "krievu grupa": ir dziesmas tagad arī angliski un "Ziemeļvīri" latviski. Pie otrās vai trešās dziesmas šie nojāja vienu no miķiem, tālāk akordeonistei un basistam nācās iztikt uz abiem ar vienu, bet nebija ne vaina.

Hypervert basistu ieraugot, man radās jautājums: "Nezināju, ka Polikarpa dēls arī spēlē!"

Stagnanti diemžēl nevar paspēt publiku uzkačāt šādā 25 minūšu formātā, turklāt viņiem albumā un klipos labāk nolasās humors nekā šāda stila pasākumā.

Balsu žūksnīši trim līderiem beigās jau tiešām izskatījās zolīdi.
+2
Pielikšu savu subjektīvo viedokli - Varang Nord un Terror Activator uzstāšanās patika vislabāk.
+5
Varangu līderis feisbukā ziņo, ka šie esot nogrābuši pimo vietu!
0
O, mega!
0
In-fucking-credible!
+6
Nes Latvijas vārdu pasaulē...
Sorry, bet man šajā sakarā ir dalītas jūtas. Īsti nespēju priecāties par grupas panākumiem, kas zem iepriekšējā nosaukuma izdevusi albumu "Великая Русь" un pērn sniegusi 2 koncertus krievijas okupētajā Krimā.
0
^ Opā, par koncertiem Krimā kaut kā biju palaidis garām... Vai par to var arī kaut kur izlasīt interneta plašumos?
+3
Tagad Krimas matainiem lopiem vairs nav ļauts baudīt ārzemju metālu? o_O
+5
Tas par spēlēšanu okupētās teritorijās ir tāds koks ar diviem galiem. No vienas puses, lai to realizētu, sanāk pakļauties okupācijas režīmam, līdz ar to tieši vai netieši to atbalstot. No otras puses, koncerta sniegšanu neatkarīgi no tā, kurš ir pie varas, var traktēt kā atbalstu tautai, nevis varai. Nu piemēram, ja kādi Rietumu metaļōri būtu pamanījušies atbraukt uzspēlēt Rīgā pirms 1990. gada, vai tos arī kāds būtu saucis par PSRS režīma atbalstītājiem un pakalpiņiem?
+1
Ir arī pavisam oficiāla informācija: www.wacken.com/en/news-details/and...
+1
Objektīvi par Varang Nord itkā jāpriecājas, pārstāv LV utt, bet savādāk jā, koks ar diviem galiem. Nevar jau zināt, cik vataini viņi ir.
+2
^ tad vajag sagatavot anketu un nosūtīt viņiem , lai aizpilda. Iedos NATO izcilības centram aizpildītās anketas, tie ar savu AI pateiks cik daudz vates viņos ir un vai, uzaicinot viņus uz MP, kāds no rīdziniekiem nesainficēsies ar vati.
+3
Vispār tas periods Austrumeiropas vēsturē, kuru dēvē par "Veļikaja Rusj", bija ukraiņu valstiskuma pamatu ielikšanas periods. Galvaspilsēta šai Rusj konfederācijai bija Kijiva, simbols bija trijzobis, valūta - hrivna. Mūsdienās no šī perioda savu valstiskuma sākumu atvedina gan Ukraina, gan Baltkrievija, gan Krievija.

Savukārt mūsu zemē pirms krustnešu ienākšanas bija tāds periods, kad daži Latvijas dienvidaustrumu pagasti varēja būt arī Kijivas Rusas sastāvā, tā kā Daugavpils grupai ir zināms pamats apdziedāt to periodu. Tiesa gan, joprojām neesmu dabūjis šo konkrēto Balaguri albumu, tā kā nemāku novērtēt, vai grupa vispār pati zināja, ka apdzied nevis diženo Moskoviju, bet gan Ukrainas vēsturi.

en.wikipedia.org/wiki/Kievan_Rus%27...

Ar ko tas beidzās? No vikingiem nākušie Kijivas līderi ieslāvojās, atmeta Perunu un pieņēma kristietību kā valsts oficiālo reliģiju. Tas aizsāka Rusas lejupslīdi, līdz XII gs. vidū lielākā daļa teritorijas un iedzīvotāju nonāca mongoļu un tatāru okupantu kontrolē.

Te pieminēts pirmais no tiem CD, kas iznākuši zem Varang Nord nosaukuma un kuru beidzot dabūju Wacken Metal Battle vietējā atlasē: karametals.lv/zinas/kura-zanra-ai...
0
Par Krimu - tur ir svarīgi, vai esi iebraucis Krimā no Ukrainas vai Krievijas puses. Ja pirmais viss ok, ja otrais - dabūsi banu uz iebraukšanu Ukrainā un arī potenciālas problēmas tepat (dzirdēju baumas, ka Relicseed jau dēļ saviem Krimas končiem Krievijas tūres ietvaros ir cietuši).
0
Liela, izsmeļoša saruna ar Varang Nord (ņemiet vērā: intervija latgaliski):

rezekneszinas.lv/lv/RADIO-RAIDIJUMI/...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
krabathor
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas