Melnā Piektdiena 13
+5
13.9.19 Melnā Piektdiena 13, plkst, 20.00

DRUUN (Folk Doom Metal),DARRVA (Death Metal),
DEODIUM (Death / Black Metal with Pagan influences)
GRUNTS (death metal)

Koncerta sākums 20.00, klubs būs atvērts no 19.00.
Ieeja 4 eur.
Biļetes būs nopērkamas koncerta dienā kluba kasē.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Grupu secība zināma iraid? Lai būtu stimuls nenokavēt sākumu :)
+2
visu sāks Grunts 20:00
tālāk hvz, Deo Dī un Darr brūs lī kalniņš bungo, varbūt pa vidu Drūms N, bet varbūt ar ka ne.
Jāpaķēr tetris vai laba grāmata līdzi.
0
Vai man vienam likās, ka Grunts nospēlēja visgruntīgāk no visām pārējām grupām ?
+1
Nezinu kā saprast visgruntīgāk, bet džekiem vēl jāpakapā. Tādi mazliet nobijušies izskatījās. Ja atradīs normālu buņģieri un turpinās kapāt tad var arī nesūdīga blice sanākt. Pārējās bandas likās nokapāja savā līmenī. Sen nebiju nācis uz MP koncertu, pārsteidz, ka tik ātri pēc koncerta beigām visus pļēgurus dzen uz lemesi un neļauj pa mierīgo alu piebeigt.
+5
Grunts močī pareizā virzienā, bet ir krietni, kur augt. Brīžiem bij manāms, ka kvalitatīvi nospēlēt sacerēto neizdodas. Bet tā jau prieks, ka ir arī jaunieši, kas veco detuhu cieņā tur. Incantation + Morbid Angel būtu mans salīdzinājums, idejiski.

Deodium sen nebiju redzējis; muzons ir apmēram kā bijis taisns un stūrains, tā arī palicis, bet čaļi jaudā ir krietni pieņēmušies. Ļoti spēcīgi nogāza.

ParDarrvu jāizsakās līdzīgi, arī čotka un pizdāta. Vokālista meikaps kopā ar kažoku mugurā pie "Salnas" gan izskatījās... ē, amizanti? :D

Druun piefinišēja vakaru ar labi skanošu, tomēr nedaudz mīlīgu sēru metālu. ZL festā man tā neiekrita ausīs, bet šoreiz gan dažās vietās (laikam konkrēti vienā dziesmā) Vo Skorbyah rokraksts likās sajūtams.
+5
Lai kā centos, nokavēju pilnīgi jebko no GRUNTS, līdz ar to norakstāmi visi iepriekš prātā ienākušie komentāru varianti no sērijas "tad jau viņiem pirmo albumu drošvien sauks ŪDEŅI" utt.

Deodium skaņa bij pārkruķīta, līdz ar to nianses zuda. Par mūzikas tainstūrainumu var piekrist Intaram, un vienlaikus jāatzīmē, ka ir neliels progess gan dziesmu rakstīšanā, gan izpildīšanā. (Neliels tāpēc, ka Deodium jau iesāka no sakarīga līmeņa, līdz ar to progress redzams soļos, ne lēcienos, jo pēc revolucionārām pārmaiņām nerodas vajadzība.) Tagadējā Deodium skaņā jaušamas dažādas ietekmes no zināmām bandām, bet ne tik uzkrītošas, lai tās būtu kaitinošas. Piemēram, divās dziesmās jūtamās lēnās melodijas pa virsu agresīviem rifiem atgādināja Pyogenesis mūsdienās taisītos stīmpankveidīgos gabalus, taču man pagāja savas 24 stundas, lai saprastu, kur šo konceptu esmu jau dzirdējis (tātad Deodium ietekmējas, bet tieši nekopē svešas kompozīcijas), kamēr pirmajā dziesmā ģitāru harmojas šķira paņemtas no kāda kaskādiešu bleķa. Gaidām Deodium trešo ierakstu: pirmie divi labi aizgāja, un ir nojaušams, ka uz jauno varētu gaidīt tālāku evolūciju.

Ja Deodium ritma ģitārists/vokālists izskatījās pēc Renegāta no attiecīgā deviņdesmito seriāla, tad tas pats čuvaks, uzkrāsojoties un uzmeikapojoties dalībai Darrrvā, ar skrandainām šmotkām mugurā izskatījās pēc varen apskretuša Merilina Mensona (un to līdzību stiprināja kustības, izturēšanās, pat vicināšanās ar miķa statīvu, kas raksturīga tieši Mensonam, utt.). Visādā ziņā Darrva nodarbojās ar sekmīgiem jumta dekonstrukcijas darbiem, pat ja skaņa vietām bija rosolaina, salīdzinot ar diskos dzirdamo.

DRUUN priecēja trekni, tomēr kaut kā priecēja mazāk vispārēji nekā pie pirmās dzirdēšanas. Ja godīgi, tad man radušās bažas, ka šī varētu būt viena no tām grupām, kur maģija pamazām pazūd, ja grupa saspēlējas arvien labāk un precīzāk. Gaidīsim albumu, jo šeit ir cerības uz Esoteric līmeņa smagumu un jēdzīgumu vienlaikus (tas ir, ja nenotiks satura erozija par labu skanējuma gludenībai). Lielais "blackdrops" skatuves fonā man raisīja šādas tādas attālas aizdomas par Druun līdzību ar Drudkh (vizuāli, protams, ne skanējumā). Dziedonis Verons izskatījās tā, it kā mugurā būtu uzmaucis lapseņu pūzni, ko atradis bēniņos, bet kuru lapsenes pametušas ap to laiku, kad Latvijā ieviesa eiro.

Noķēru Valdi un prasīju, kad notika pirmais pasākums piektdienā, 13. datumā. Viņš sauca dažādus gadus, bet no vecām lidoņu bildēm redzams, ka droši konstatējams piektdienas, 13. datuma koncerts ir no 1995. gada. Ieinteresēja pasākuma vecums tāpēc, ka klubā bija redzams ne mazums ar apmeklētājiem, kas 1995. gadā vēl dzimuši nebija! Tātad pierādās, ka šis koncepts (taisīt lielkoncertu katru reizi, kad 13. datums iekrīt piektdienā, pie kam aicināt uzstāties tikai vietējās bandas, turklāt ne obligāti tās vispazīstamākās) ir aktuāls un spēcīgs arī mūsdienās: nevis nostaļģijas pārņemta, automātiska darbība, bet gan dzīva, elpojoša un spēkpilna tradīcija, kas jau trešo gadu desmitu pievelk jaunus ļaužus.
0
Neesmu n-gadus bijis MP, kā tur šobrīd ar apmeklētību?
+2
identiski Zviedrijai, Dānijai, Vācijai un Holandei. Ukrainai un KF ar.
Uz ramštainiem un begemotiem un visādiem tādiem visi iznāk laukā, uz pārējiem, saprotams, iznāk laukā tikai čomi, draugi un mūzikas fani.
Un te nav sakara nekāda, ka Vācijā vairāk fanu vai ļaužu vai kas tāds. Tāda tendence ir visā Eiropā.
Paaudzes tendence. Virtuālā realitāte.
+1
^^^ nez, es par skaņu šoreiz kopumā gan nesūdzējos. Deodium sākumā viena giča bija paklusa, pēc tam bija ok. Pārējiem visu varēja normāli dzirdēt.

Paturpinot valodošanu par Grunts nosaukumu - spriedām, ka vismaz uz šo pasākumu džeki varēja solidaritātes pēc pārsaukties par Drunts. Pēc tam jau var mainīt nosaukumu atpakaļ, galu galā tak tāpat neviens viņus nezin(-āja).
Un tas, vai nosaukums ir domāts latviešu, angļu vai kādā citā valodā, pagaidām laikam paliek noslēpumā tīts.
0
Stilistiski man Grunts pat patika vislabāk, atšķirībā no pārējām grupām, kuras šajā vakarā uzstājās. Vismaz man tā likās - vecās skolas desinieks ar psihedēliski tehniskām iezīmēm. Protams, izpildījums varēja būt maķenīt labāks.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas