(bas)ģitāras izvēle absolūtiem iesācējiem
0
Sveicināti, sen neredzētie rausīši!

Stāsts sekojošs - kāds ir jūsu, īpaši to, kuri arī spēlē attiecīgos instrumentus, viedoklis par lētā gala iesācēju instrumentiem:

Dāma izteica vēlmi mācīties ģitāru un, zinot, ka gribēs to darīt noteikti klusām, uz austiņām un citā istabā, nopirku elektrisko ģitāru - ķīniešu komplektu Max GigKit par 200eur (iekšā soma, sisksna, vads, kaut kāda fonu dvesoša tumba, ekstra stīgas un mediators) - skaidrs, ka pie pirmās izdevības nomainīju stīgas uz kaut ko, kas nav tāds, kas izskaņojas pirmajās 20 minūtēs. It kā, pēc atsauksmēm netā, viss ir labi un forši priekš tās cenas, kamēr vai nu saprot vai grib mācīties tālāk, vai vispār kaut kas sanāk.

Tagad pats pavilkos uz bērnībā (nu, stabili >15 gadi atpakaļ) iesākto un radusies vēlme arī pašam atsākt paspēlēties ar basģitāru - jautājums sekojošs - Stagg basģitāras (200eur robežās un jaunas caur 220.lv) ir iesācējam draudzīgi instrumenti? It kā Stagg 200eur bass un lētākā Yamaha ir ar 100eur starpību... Ar draudzīgi domāju - vai ar Stagg nebūs tas pats, kas ar lēto Max GigKit, kam uzreiz jāmaina stīgas un potenciāli arī viss pārējais, līdz paliek tikai koka karkass no oriģināli pirktā?

Atceros, ka sāku ar kaut kādu padomju monstrozitāti, kam stīgas no grifa lejasdaļā bija savi 2cm attālumā, pašas stīgas bija tik abrazīvas, ka pēc divu stundu bakstīšanās pirksti bija asinīs un visi slēdži bija improvizēti ar padomju elektrības slēdžiem, un pats instruments svēra tikpat cik es (grifam esot smagākam, tā arī kārās uz grifa pusi bezjēgā, ja mēģināja spēlēt stāvot kājās).

Pie viena: Tam ir kaut kāds izskaidrojums, kapēc elektriskās ģitāras bez pričendāļiem ir ievērojami lētākas (joprojām par lēto galu runāju) kā lētā gala basģitāras?
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Vajag ņemt štrumu, kurš ir piemērots rokām. Tā, lai nav atkal jēlas rokas un sačakarēti pirksti, līdz beigās atsista vēlme vispār močīt. Kam platas plaukstas, tur der štrumi ar platiem kakliem un daudzām stīgām. Kam smalki pirksti, tur atkal citādas ģitāras var būt īstās. Kreisās plaukstas saspiediens starp īkšķi un delnu lai nebūtu jāizmoca nevienā gadījumā, ne pie viena akorda. Svarīgi arī, lai konkrētajai ģitārai spēlētājs ar kreisās rokas rādītājpirkstu varētu nospiest visām stīgām uzreiz "barrē", vai kā nu viņu tur sauca. Vai attālums starp stīgām patīkams, utt. To vislabāk pārbaudīt uz katra konkrētā instrumenta.
+1
Var paskatīties to pašu thomanu:
www.thomann.de/intl/electric_basse...
HB ir viņu pašu brends, lētais gals, bet gana pieklājīgs svētdienas spēlētājam.
0
Pašiem Thomann ir savs brends Harley Benton. Tur ir lēti, bet kvalitatīvi instrumenti
0
^^ es vienreiz nopirku no Thomann štrumu bez iepriekšējas piemērīšanas un beigās atdevu tālāk. Pirkt ar pasūtīšanu no internetveikala būtu gatavs tikai tad, ja konkrētais modelis iepriekš izprovēts dabā (piemēram, aizņemoties no kāda) un atzīts par ideāli lietojamu. Necenšos atrunāt, ja kas.
0
Paldies par ieteikumiem!
Vai iesācēja līmenim, lai nospēlētu elementāras, vienas stīgas melodijas vai SunnO))) lsarežģītības dziesmas tiešām ir jāiet cauri tādam čakaram, vai to var darīt tad, kad izdomā būt par Čārlzu Bertoudu, Davie504 vai Viktoru Vūtanu?
+1
Sunn O))) tipa mūzikai kā reiz vajag kaudzi ar pedāļiem un īsto galvu, kabinetu (obligāti lampeniekus), kā rezultātā ģitāra izmaksās kādus 10% no tā visa setupa.
0
Nē, lai iesāktu un iemācītos spēlēt, tu vari mierīgi nopirkt lētāko pieejamo basģitāru (ar noteikumu, ka viss ir pareizi ar korpusu un stīgu novietojumu), vadu un 15W basģitāras kombi, piemēram, Behringer. Tā es mācījos, kad man bija ~12 pie Skripa (R.I.P.) - gan kombītis, gan vecais Galaxis bass no 80to Čehoslovākijas, ko vēl tagad mēdzu paspēlēt, ir saglabājušies. Basam gan nemāku atrisināt problēmu ar pirmās stīgas novietojuma izmaiņām un tālākajā galā stīgu nākas bendot, lai varētu nospiest.
+1
Sunn O))) vajadzīgās notis iemācīties tu varēsi, bet skaņu gan, kā jau augstāk minēji, panāksi tikai ar vajadzīgo tehnikas setapu. Agrīnā vecumā par to tieši visvairāk besījos - ka uz gičas it kā esmu visu iemācījies, bet tāpat nekas neskan ne tuvu tam, kā klausos savos Tool diskos. Tolaik nezināju par to, cik daudz veidi ir visādiem distortion, fuzz un overdrive pedāļiem, ka pusē dziesmu tiek lietots whammy pedālis, utt.
0
^^ tieši tas ir tas, no kā es brīdinu. Man kad bija padsmit gadi, arī tiku pie tizlas padomju laika ģitāras un ne sūda neapguvu, jo visu laiku nācās mocīties ar stīgām un kaklu, lai varētu piespiest vai atlaist pareizā veidā. Piecu gadu laikā ne vella neiemācījos neko paliekošu. Tad, izmēģinot ar laiku citus rīkus, bija pavisam cita lieta. Konstatēju, ka manai kreisajai rokai der štrumi ar platiem kakliem un daudz stīgām, bet citiem cilvēkiem noderīgāk ir taisni pretēji. Tāpēc saku no savas pieredzes: pirkt ir vērts instrumentus tikai pēc ieprovēšanas klātienē. Pasūtīt var tad, ja ir dzīvē izmēģināts konkrētais modelis (piem., aizņemoties no čoma) un ir iegūta pārliecība, ka spēlēsies ērti.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Viskas