ZĀĢIS 2023 @ Vaive 15.07.2023
+3
Fests speciāli "metāla vecajiem":

Kas? - ZĀĢIS 2023.
Kur? - Pie Cēsīm, Vaivē, Zomba lauku rezidencē.
Kad? - 15. jūlijā.
Ņemiet līdzi draugus, savas otras pusītes un pēcnācējus! Mācīsim arī citiem, īpaši jaunajai paaudzei, mīlēt metālu!
Neaizmirstiet uzvilkt saplēstos džinsus un ādas jakas!
Lācīša Zāģīša 1. dzimšanas dienu svinēsim uz pilnu klapi.
Zemi ēdīsim!
Ieeja par ziedojumu.
Pasteidzieties, vietu skaits Zomba lauku rezidencē ierobežots!
Sīkāka informācija - 26612713 (sms) vai zagis2022@gmail.com (e - pasts).
Var rakstīt Natai (Nata Cvetkova fb) arī mesendžerī un Zombim - 28683584.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+2
Grupas, kas spēlēs

- Ability
- Analborn
- Inokentijs Mārpls
- Iron Wings
- Mindesign
- Procession
- Skyforger
- Šķembas
- Trencheard
-3
^ Šis fests laikam tik ļoti precīzi tiek ieturēts deviņdesmito gadu stilā, ka grupas sarakstītas atbilstoši tolaiku reitingam — jaunuļi Skyforger kkur apakšā, trešie no beigām…!
+4
^ Alfabētiskā secībā grupas sarakstītas.
+1
Tas koments par saraksta secību, man šķiet, jau bija domāts kā humoriņš...
+3
^ Reitinga & alfabētiskai celšanai augšup Skyforger uz šo pasākumu var tikt pieteikti arī kā Grindmaster Dead.
+2
^ man ir aizdomas, ka šobrīd GD repertuāru Druun prot labāk nispēlēt, nekā SF :D
+1
Un topā augstāk...
+3
Timetable :

13:30 - Trencheard
14:30 - Ability
15:30 - Analborn
16:30 - Šķembas
17:30 - Mindesign
19:00 - Inokentijs Mārpls
20:00 - Procession
21:30 - Iron Wings
23:30 - Skyforger
+3
Atkārtošana - zināšanu māte.

Jau šo sestdien 15. jūlijā pie Cēsīm notiks metālistu salidojums "Zāģis 2023"! Ieeja par ziedojumu. Pasteidzieties, vietu skaits Zomba lauku rezidencē ierobežots!

Sīkāka informācija - 26612713 (sms) vai zagis2022@gmail.com
Var rakstīt Natai (Nata Cvetkova fb) arī mesendžerī un Zombim - 28683584.

Vairāk info par visu: www.facebook.com/groups/160730376964...

Pareizākais maršruts braucot ar auto, skat video: t.ly/-_6Y

Šis video palīdzēs atrast ceļu uz ZĀĢI no Rīgas puses. Tā, kā maršruta pēdējos kilometros notiek ceļa remontdarbi, iesakām tos apbraukt, lai nestresotu un nenīktu pie luksoforiem. Var braukt arī tā, kā pagājušajā gadā, ja ir tāda vēlēšanās. Katrā ziņā gaidīsim Jūs, neatkarīgi no tā, kādu maršrutu izvēlēsieties.
Šis video sākas Ieriķos un aizved līdz pat Zombim.

13:30 - Trencheard
14:30 - Ability
15:30 - Analborn
16:30 - Šķembas
17:30 - Mindesign
19:00 - Inokentijs Mārpls
20:00 - Procession
21:30 - Iron Wings
23:30 - Skyforger

Tiekamies jau pavisam drīz!
ZĀĢIS!
+2
Zāģis go BRRRRRRRRRR
+3
Neesmu nēkāds reviewers, bet nu uz festivālu biju un personiski patika.
+3
Festivāls bija labs! Savējo tusiņš.🤟
+5
^ Tieši tas ir tas faktors, kas līdz šim ir mani atturējis no šī pasākuma apmeklēšanas. Saprotu, ka projām neviens nedzītu, bet kaut kā nevelk jaukties tikpat kā privātā pasākumā.
+1
Doma jau bija tāda, ka "savējo tuiņš" nav domāts kā privāts
tusiņš šauram cilvēku lokam, bet gan visiem, kuri jūtās kā
savējie .
+3
Buldozers visos tusiņos jūtas kā savējais, hehehe.
+2
^ Pag, Ainārs Š. arī bija Zāģī? 😯
+3
tu domā to ņuņņekli, kurš tv ņuņņāja?
+2
paga paga, Buldozers taču atkal ņuņņā Saeimā! #letiņiemīsatāatmiņa
+3
Vatta tev reāli ir kāda starpība, kurš tur saeimā? #atlajstsajmu
+1
^jopcik razīt, milzu lempi, tev gan patīk mani provocēt! tev ir tāds žurnālista / provokatora talants - uzdot tādu nelielu jautājumu, uz kuru atbildēt vajadzētu pa veselu referātu. nujā, mums visiem ir kaut kāda starpība, jo Saeimā pieņem likumus un nosaka visādas lietas, kas ietekmē mūsu ikdienas dzīvi - to, vai kaut kādiem projektiem vispār ir finansējums, kādu nodokli es maksāju, cik man jāmaksā par apkuri ziemā, vai es tieku pāri tiltam divos dienā, kad Rīga ir dīvaini izrakāta, vai es varu tikt pie ārsta, vai varu braukt atvaļinājumā uz moscow city, kas var iebraukt Latvijā, kādas pensijas ir maniem radiniekiem, utt. es, protams, nezinu, cik tieši tur ietekmē tāds viens Šlesers. bet tas, ka viens no oligarhiem, kas deviņdesmitajos izzaga Latviju, joprojām ir Saeimā, noteikti kaut ko liecina gan par šī brīža stāvokli, gan par to, cik dīvaini šeit ir vēlētāji / cik viņiem ir īsa atmiņa.
+2
"vai kaut kādiem projektiem vispār ir finansējums" - izklausās pēc komunisma? Kādā sakarā valstij būt jāfinansē kaut kādi "projekti"?

"kādu nodokli es maksāju" - megaplāns - atdot svešajiem 60% no saviem ieņēmumiem, kas to tērēs svešām vajadzībām, ne par ko neatbildēs, pa vidu noslauks savu % algās, prēmijās, komandējumos un korumpantu finansēšanai! Nekādas dižās variācijas nodokļos, piemēram, PVN, IIN, degvielas akcīzē kā 1-3% apmērā Saeimā nemaz vairs nevar izlemt. Un vispār kurš dalbis iebalsoja dalbjus, kuri izdomāja PVN un IIN? Kādā sakarā ~50% degvielas cena ir nodokļi?! Nu kurš par to visu "balso"?

"cik man jāmaksā par apkuri ziemā" - to Saeimā nenosaka!

"vai es tieku pāri tiltam divos dienā, kad Rīga ir dīvaini izrakāta" - to Saeimā nenosaka!

"vai es varu tikt pie ārsta" - Kāpēc tad tu nevari tikt? Izstāvi rindā un tiec! Bezmaksas veselības aprūpe! Bezmaksas izglītība! Izklausās pēc komunisma. Attiecīgi arī kvalitāte.

"vai varu braukt atvaļinājumā uz moscow city" - šo vairāk nosaka US/EU, nevis Saeimā, nav nekāda atšķirība, kurš tur Saeimā "apstiprina" norādes.

"kas var iebraukt Latvijā" - tas pats. Ir EU kvotas, cik nelaimes putnu ir jāuzņem, nav nekādas atšķirības, kurš tieši Saeimā to apstiprina.

"kādas pensijas ir maniem radiniekiem" - tas pats, kas ar veselības un izglītības sistēmām - komunisma sistēmā komunisma kvalitāte. Turklāt, ja Saiema varētu noteikt pensijas apjomu, tad kāpēc neiebalsot "pārstāvjus, kas tavas intereses pārstāvēs 🤣" un nodubultot pensijas visiem? Kāpēc apstāties te? Trīskārtot!!! Pensijas būtu jāmaksā tikai no bērniem. Baisi ērti dzīvot bezbērnu dzīvi un cerēt baudīt saulainas vecumdienas! (jā jā, ir izņēmumi - kam nav dots, invalīdi, utt. - zinu).

Pfff!
+1
Saeima pieņem likumus, kas ietekmē pilnīgi visu šo sadzīvi, tas viss ir saistīts, pat ja netieši, bet mani neinteresē atbildēt pa punktiem, it sevišķi kad jūsu ieteikumu rezultātā šeit sēžu no telefona . Tavas domas par komunismu ir diezgan dīvainas - ja bezmaksas izglītība un veselības aprūpe ir komunisms, tad, tavuprāt, Skandināvijā šobrīd ir komunisms? Un kas tu pirmo reizi dzirdi par projektiem no valsts kases? Festivāliem, kultūras pasākumiem, kuru iespēju notikt nosaka VKKF, par kura finansējumu savukārt lemj Saeimā? Tie izklausās pēc tādiem tendencioziem neoliberālā kapitālista prātojumiem, kuriem sasaiste ar realitāti var konkurēt ar komunisma postulātiem. Kā septiņgadīgs bērns bez vecākiem var samaksāt par izglītību? Kā smagi slims cilvēks, kas nevar pastrādāt, var samaksāt par tūkstošiem vērtu operāciju? Pensijas jāmaksā tikai no bērniem? Tu par Šlesera partiju vai NA balsoji? Pensijas fondam ietur nodokļus visu strādājošo dzīvi, bet jauniešu emigrācija arī ir lieta, par ko derētu padomāt politiķiem, par to atbildību nav jāuzņemas cilvēkiem, kuri nevēlas vai nevar uzturēt bērnus. Cerams nav daudz tādu, kuriem obligāti ka tik uzpist bērnu, lai viņš pēc tam dzīvo kaut misenē, bet lūk apmaksās vecumdienas lol. A pensija maniem vecvecākiem daļēji ir jāmaksā krievijai, zem kuras okupācijas viņi lielāko dzīves daļu strādāja un kas arī patērēja šo valsti. Cerams, par to šobrīd notiek aktīvas cīņas, jo izskatās, ka rusijiem naudas netrūkst.
+2
Tas, ka Saeima ietekmē visu tavu sadzīvi, jau nebija primārais jautājums. Vai tev tajā sadzīvē kas mainās, ja tur sēž vieni dalbji vai citi dalbji? Manuprāt - nē.

Dabīgi, ka tas, kas tiek reklamēts kā "bezmaksas" (pēdiņās tādēļ, ka bezmaksas nav pat sieriņš slazdiņā), ir komunisms - atņemt vieniem un pārdalīt citiem. Ja tev nepatīk vārds komunisms, vari lietot komūna, bet komūnas jau parasti ir brīvprātīgas.

Nē, es nedzirdu pirmo reizi par projektiem no valsts kastes. Es tik tev saku, nafig kaut kādi "projekti", ieskaitot VKKF, būtu jāfinansē no budžeta (atņemt vieniem, izdalīt citiem, pa starpām iekasējot savu procentu un finansējot korumpantus). Es tev saku, ka krasi samazinām nodokļus no esošajiem 60% un tad jau katram paliks kāda kapeika izvēlei kādus projektus (vai ne vienu) finansēt, nevis paņemt no vieniem un izdalīt kaut kādiem projektiem, kas tiem absolūti nav nepieciešami. Lai dzīvo Murālis!

Kāpēc 7-gadīgam bērnam būtu jāmaksā par izglītību? Tas tāpat kā pajautāt, kā 7-gadīgam bērnam parūpēties par pajumti vai zupu. Tas ir vecāku uzdevums. Jo labāk paēdis un labāk izglītots bērns, jo vecākiem lielāka pensija! Un tā šņaga, ko piedāvā "bezmaksas" izglītība, ir zem katras kritikas pie tā budžeta, kas tur tiek iegrūsts! Jo vairāk bērnu, jo lielāka pensija. Atrisina vairākas problēmas vienlaicīgi - lielāka dzimstība, kvalitatīvāka izglītība, lielākas pensijas nemaz nerunājot, ka pašam būtu nedaudz jāpiedomā pie savas nākotnes, nevis prasīt un cerēt, ka valsts nodrošinās tev saulainās vecumdienas. No tevis pieminētajiem ka tik uzpist tur nekāda pensija nesanāks, lol. Un, ja tu man atkal stāstīsi par kādiem izņēmumiem, kā, piemēram, bet dzērāji, bet invalīdi, bet nespējnieki, bet..., tad es tev uzreiz saku - parūpēties un kārtīgi parūpēties par dzīves pabērniem kā reiz ir valsts funkcija!

Jā, pensijas būtu jāmaksā no bērnu ieņēmumiem. Iztēlojies domu eksperimentu. Visi strādājošie maksā sociālo nodokli, bet neviens strādājošais netaisa bērnus. Kas tiem maksās pensiju? No pensiju fondā uzkrātām EUR banknotītēm un banku ierakstiem datorā? Iesaku parēķināt to papīrīšu vērtību pēc 30 gadiem kaut tikai ar 2% inflāciju (bet reāli vairākas reizes lielāku). Saliktos procentus taču skolā māca! Kas, ja pēc 10 gadiem EUR valūta vairs nebūs? Pārrēķināsim 1:200!

"Tu par Šlesera partiju vai NA balsoji?" - man ir vienalga, kas Saeimā atsēž. Bet tu turpini runāt tā it kā būtu diktām liela šķirba. Es to redzu tā, ka vieni "ievēlētie" lems, ka beņķis parciņā ir jākrāso zaļš, bet citi "ievēlētie" tā vietā nolemtu, ka "zils". Pa starpām, protams, lielā bļaušana, diskusijas, darba komisijas, utt. Bet man tas ir vienalga! Savukārt par beņķīša formu jau ir nolemts ar EU direktīvu.

"Kā smagi slims cilvēks, kas nevar pastrādāt, var samaksāt par tūkstošiem vērtu operāciju?" - es jau rakstīju iepriekš par invalīdiem. Tie tomēr ir izņēmumi un šī kā reiz būtu viena no valsts funkcijām (nevis nodarboties ar projektiem vai uzņēmējdarbību) par tiem kā reiz valstij būtu jāparūpējas pēc pilnas programmas. Bet kas tā vietā ir sanācis? Slimu bērnu vecākiem ar čekiem jāatskaitās par katru kustību, lai tiktu pie dažu EUR pabalsta. Demences, šizofrēnijas, insultu, utt. nomāktu pensionāru kopējiem tas pats. Tai pat laikā "tavs pārstāvis Saeimā" var mierīgi pļurināt savus simtiem EUR vērtos reprezentācijas izdevumus, īres un transporta kompensācijas kā vien vēlas. Tu par ko balsoji, ka šādi sanācis?!

"A pensija maniem vecvecākiem daļēji ir jāmaksā krievijai, zem kuras okupācijas viņi lielāko dzīves daļu strādāja un kas arī patērēja šo valsti." - nav jābūt ar baiso iztēli, lai iztēlotos, ka pēc dažiem gadu desmitiem daudziem ar lielu varbūtību var nāksies teikt tāpat - pensija būtu jāmaksā tam un šitam, jo patreiz jau dzīvojam citā sistēmā. Un tā uz riņķi - prasīt kapeiciņu cerībā, ka "tavu interešu pārstāvis" tev reiz pievērsīs uzmanību.
0
Ok. Tātad kopsummā tu gribi teikt, ka, ja Saeimā būtu 100 Šleseri, tas pilnīgi neko nemainītu?
+1
Nu ja. Tikai tad beņķītis būtu toč zils, stingri! Yey!
0
Es saprotu tavu skepsi, bet nedomāju, ka tā īsti ir taisnība, ka pilnīgi vienalga kas tur sēž.
+1
Vispār piezīmēšu, ka pensiju katrs sev krāj pats no sociālajām iemaksām un darba stāža kombinācijas. Kopš 1996.gada jau. Otrais līmenis ir neizbēgams, trešais — brīvprātīgs.
0
Nu savulaik jau ar' krāja. Rubļos. Tad kādā sakarā izmaksāja LVL un vēlāk EUR?!
+1
Ar patreizējo inflāciju visi tā sauktie "pensijas uzkrājumi" tikai zaudē kā minimums 10% gadā no vērtības. Un jā, BigUggam pilnīga taisnība - nav teikts, ka eiro noturēsies tik ilgi. PSRS rublis ar skaitījās super uzticams un stabils - līdz sabruka acumirklī.
Pa lielam, no manas algas nozog tos 30% algas, kurus es pats varētu būt ieguldījis iekš kaut kā daudz paliekošāka kā "valsts pensija".
+1
Es jau augstāk mēģināju pateikt - neviens neko nekrāj un neko nesargā, lai izmaksātu, kad tu sasniegsi pensijas vecumu kaut kad pēc n-tajiem gadiem. Tagadējie strādājošie maksā tagadējiem pensionāriem. Tavas iemaksas reģistrē un atkarībā no tām tev pensiju [varbūt] maksās nākotnes bērni. Tāpēc es vēlreiz uzsveru - BĒRNI!! Nepietiek tikai ar iemaksām, kā vairumam šķiet. Tāpēc ir makten negodīgi balstīt pensiju apmēru tikai uz iemaksu reģistru. Nav bērnu - nav pensiju. Mazāk bērnu - mazākas nākotnes pensijas. Debīla sistēma!
+1
Nu un kas tad lemj par šiem likumiem, kas liek mums maksāt visus tos procentus, vai tad Saeimā nevirza likumprojektus? Man arī šie nodokļi liekas nesamērīgi un daudzi arī bezjēdzīgi, pilnīgi piekrītu. Es daudz labprātāk saņemtu pilnu summu, un tad no tās arī izdomātu, vai tērēt makdonaldā, vai palielināt krūtis, vai taisīt jaunu lofi blekmetāla festivālu, vai iebāzt savā smirdīgajā, sēņainajā zeķītē.
+1
Piemēram, standarta PVN likmi mazāk par 15% nevar izlemt Saeimā. Akcīzes nodokļiem arī ir minimālās likmes. Kaut kāds neatkarīgas valsts parlaments te izlems kaut ko...

Vēl interesanti, ka nodokļu slogam ir tikai tendence aug. Nu kurš jampamps par to ir balsojis?? Kurš balsoja par jaunas ministrijas izveidi momentā pēc "vēlēšanām"? Kādas partijas programmā tas bija? Papēti!

Tāpēc es saku - kāda starpība, kurš tur deldē krēslus. Zils/zaļš.
0
Nu met tik iekšā tās partijas programmas! Neesmu speciālists, nav arī baigi laika pētīt, kad ir 30+ arī bez bērniem vari nonākt modernās adult dzīves nāves ritenī! :) Zāģis enivei beidzies, vari nomainīt tēmai nosaukumu uz 'politikas plānošana'.
0
Kur likt iekšā? Tās jau ir ieliktas "iekšā" Internetā. Būs vēlme - atradīsi. Vari diži arī nepētīt, tas bija retorisks jautājums/ieteikums. Es nevienā partiju programmā neatradu norādes par jaunas ministrijas veidošanu (pārskatīju tikai tās programmas, kas tika Saeimā).
0
^ tas jau pašsaprotami, ka jāveido kāda ministrija priekš pašiem, bet jāapvieno tās, kas tikušas "partneriem".
0
Un, tā kā valdības mums mainās vidēji ik pēc 2 gadiem, tad tāpat fluktuē arī ministrijas? :D
0
Par to jauni ministriju runājot, interesanti arī, ka tajā, vismaz pēc nosaukuma, apvienotas savstarpēji pretējas lietas. Nu apmēram tāpat kā "prostitūcijas un tikumības ministrija". Tiesa, valstī, kur vienā partiju blokā var būt vides aizstāvji un lauksaimnieki, tas vairs neizbrīna.
0
Var redzēt, ka savulaik vairākkārt tika mainītas, apvienotas, pārdalītas un atkalapvienotas Vides un Pašvaldību ministrijas — bija atsevišķi, tad kopā, tad bija Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija RAPLM, pēcāk atkal apvienoja, jo mēs taču VARAM!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Viskas