SOILWORK (SE) / KATAKLYSM (CA) @ MP 11.04.23
+3
pilnākam kalendārim.

11.4.23 SOILWORK (SE) / KATAKLYSM (CA) +
www.facebook.com/kataklysm
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Ne ne, pie mums koncertu nau. Viss tik Igaunijā.
+2
Vājprāta Aprīlis!
+2
^^ Ja grupa nav pastāvējusi pirms 1980. gada, tad tas neskaitās koncerts.
+1
Nav patiesība, ka pie mums nav koncertu, bet ja skatīties uz mani interesējošiem šogad - Gojira, Arch Enemy, Scorpions, Depeche Mode, Megadeth, tad neviens nenotiks Latvijā. Pareizāk būtu teikt, lielo grupu koncerti ir retums.
0
Gojira, Arch Enemy, Scorpions, Depeche Mode jau ir bijuši LV
Megadeivs tik nav, bet te visdrīzāk tika izrēķināts, ka nav izdevīgi.
0
Sildītājos vēl WILDERUN (US)
0
Wilderun nebūs. Wilderun vietā būs grupa Horizon Ignited.
0
Kāda secībā uzstāsies?
+1
Stulbs jautājums, vispār. Pa vidu būs kataklizma 100%
0
^ nuja

Atkal no Tallinas konča jāšpiko:

19:00 HORIZON IGNITED
20:00 KATAKLYSM
21:45 SOILWORK

Somus ar var klausīties, ja nav ko citu darīt - modernā melodesa (nu, kā Soilwork pirms gadiem 10):
www.youtube.com/watch?v=MhO1mlkjwQg...
+3
Atvilkos, kad iesildītāji spēlēja pēdējo dziesmu, tāpēc īpaša viedokļa nav. Pirms tam biju pāris gabalus paklausījies un secinājis, ka steigties nav vērts, it kā kvalitatīvi, bet pagalam šabloniski. Apmēram tā arī izklausījās dzīvajā.

Tautas daudzums bija tīri pieklājīgs otrdienai, kādi 200 uz aci, varbūt biš vairāk. Dažs labs končos retāk redzams kadrs ar bija sastopams.

Kataklysm, kā jau ierasts, spēlēja tikai jaunās tūkstošgades dziesmas, bet, par laimi, gana daudz arī no tiem laikiem, kad es viņus vēl diezgan klausījos (līdz In the Arms of Devastation). Skanēja labi, kačka bija pa pirmo, galvas klanījās daudziem, bet mošpits, kā par brīnumu, izpalika. Dzīvajā labi aizgāja arī man mazzināmie gabali no jaunākiem albumiem. Novēroju, ka Maurizio 20 gadu laikā vispār nav mainījies, nez, gan jau matus piekrāso. Nospēlēja drusku pāri stundai, un patika ļoti labi, noteikti labāk, nekā iepriekšējo reizi Rīgā (ar Septicflesh).

Drusku bažījos, kā būs ar skaņu Soilworkam, 6 purni kā nekā. Bažas diemžēl bija pamatotas, un labi neskanēja nevienā brīdī, kaut gan daļu no seta varēja kaut cik iztikt. Dziesmās, kuras zināju labi, izdevās visu apmēram saklausīt, bet citās atkal bija pagrūti. Labi vismaz, ka vokāls bija dzirdams visu laiku, lai gan arī ar to atsevišķos brīžos kaut kādi meklējumi notikās. Jātatzīst, ka Speeds tagad ir kļuvis par tiešām spēcīgu dziedātāju un nomauca ļoti pārliecinoši. Arī pārējā grupa blieza ar kārtīgu atdevi, tā ka kopumā jau bija labi. Pie tam izrādījās, ka, ja grib mošpitu, tad tā arī vajag pateikt, citādi jau slinkie letiņi neprotas. Setlists arī no šīs tūkstošgades, pamatā pēdējā dekāde jeb pēdējie 4 albumi (+ 1 gabals no A Wisp of the Atlantic EP), kas arī saprotams, jo sakrīt ar periodu, kad viņi atkal atrada savu stilu un nostabilizējās tajā.

Kopumā emocijas pozitīvas, uz mājām braucu pacilātā omā. Tad jau līdz nākamai ceturdienai, atā, over and out.
+3
Es neilgi pirms 20.00 abraucu - Kaķuklizma nedaudz vēlāk sāka (20.10) un godam nomauca 65min - kratgalverts visā garumā. Skaņa bija laba, dziesmu izvēle arī. Man nelikās savādāk, kā pirms Septicflesh (tikpat labai).

Soilwork pašā sākumā bija viduvēja skaņa, tad, tā vietā, lai to uzlabotu, pagrieza vienkārši skaļāk. Kopumā bija OK, bet pēc Kataklysm likās par skaļu un nedaudz putrā. Sākuma daļa un atsevišķas vietas (dziesmas) man patika, bet kopumā nekādas sajūsmas. Nebija, kā pēc pēdējā konča, kad apsolījos šos dzīvajā vairs neskatīt, jo izbesīja tas metalkōrs, bet pusi no dziesmām labprāt būtu izmetis.

Tautas bija apmēram tikapat / nedaudz vairāk kā uz Kamelot - 150 noteikti, bet nez vai visi 200. Uz Soilwork nedaudz šķidrāk palika.
+1
Salīdzināju pleilistes - 2016.gadā bija albuma ''Of Ghosts and Gods'' tūre, un no tā bija 4 dziesmas (tagad tikai 1), bet 5 gabali no pēdējiem diviem albumiem. Man pēc 2010.gada ''Heavens Venom'' nekas no viņiem nav paķēris, tā ka īpašas atšķirības nejuta - tos pašus hītus noblieza un dziesmas pa starpām ar nebija sliktākās.

2016 As I Slither
2023 As I Slither
2016 At the Edge of the World
2023 At the Edge of the World
2023 Blood in Heaven
2016 Breaching the Asylum
2016 Crippled & Broken
2023 Crippled & Broken
2023 Guillotine
2016 If I Was God... I'd Burn It All
2016 In Shadows & Dust
2023 In Shadows & Dust
2016 Manipulator of Souls
2023 Manipulator of Souls
2023 Narcissist
2016 Open Scars
2023 Outsider
2016 Push the Venom
2023 Push the Venom
2016 Soul Destroyer
2016 The Ambassador of Pain
2016 The Black Sheep
2023 The Black Sheep
2016 The Chains of Power
2023 The Killshot
2016 Thy Serpents Tongue
2023 To Reign Again
2023 Underneath the Scars
2016 Where the Enemy Sleeps...
2023 Where the Enemy Sleeps...

www.setlist.fm/setlist/kataklysm/2...
www.setlist.fm/setlist/kataklysm/2...
+2
Heheheh, sameklēju, ko pats biju rakstījis par 2016. gada Kataklysm uzstāšanos - izrādās tomēr, ka arī toreiz bija visnotaļ paticis :D

Tad lai iet labojums ^^^: "noteikti labāk, nekā" vietā jābūt "tikpat labi, kā" :P
0
tā iet - es savu atskaiti par Bruķiku līdz galam neuzrakstīju un tagad vairs ne sūda neatceros - tik TOP10 piefiksēts ...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Viskas