Kas bija pats smagākais ko dzirdēji pirms atklāji metālu?
+1
Šodien, klausoties Van Halen, nejauši uzdūros uz grupas " The Sweet", dziesmas ballroom blitz un atskārtu, ka tā taču ir manas bērnības pirmā saskarsme ar "smago mūziku". Ja nediršu 96 vai 95 gads,sencim bija disks un man patika drilēt to dziesmu.
Tolaik pat nezināju, ka ir iespējams, kas smagāks un kas vispār tas ir ko dzirdu. Varēju jau uzprasīt sencim jo viņš bija rokmūzikas cienītājs ar iesauku Roks. Bet man bija 6-7 gadi un es neko nesapratu tā pat.

Kāda bija Tava pirmā dziesma /grupa?
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+2
Kas tad to lai atceras. Iespējams, Līvi vai Opus Pro. No ārzemniekiem atmiņā ir palicis Alice Cooper ar gabalu Poison, raidījumā "Varavīksne". Bet izšķirošais pagrieziena punkts, kad sapratu, ka "smagais" ir štelle, bija AC/DC - Thunderstruck video - droši vien 1990 vai 1991. gadā.
+4
Ļoti iespējams, ka Europe - Final Countdown
+2
^ ā, jā tāds tak arī bija
+6
Toreiz klasesbiedrs (kuram tas maģis piederēja, uz kura starpbrīdī skolas pagalmā močīt kasetes) man teica, ka tas esot Eisīdīsī. Dziesmas nosaukumu neviens nezināja, bet piedziedājums palika atmiņā. Pēc gadu gadiem uzķēru, ka tas bija "Shake Your Foundations", no Fly on the Wall albuma.

Fun fact. Mana paaudze atcerēsies, ka bija tāds radio raidījums "Būsim pazīstami", principā vienīgais leģitīmais variants (ārpus jau minētās Varavīksnes), kā dzirdēt ārzemju mūziku. 1980s vidū kļuvu par pastāvīgu klausītāju. Bet tad DJ Mūrnieks sāka ikmēneša žurnālā Liesma (paskaidroju, ja kāds no jaunākas paaudzes lasa) drukāt smago grupu aprakstus - 2-4 grupas mēnesī, viena lapa, un pat bildes bija!!! - un vienlaikus likt pa kādai dziesmai savā raidījumā.
Lūk, un yours truly sašutumā rakstīja Mūrniekam vēstuli, lai beidzot to stulbo smago mūziku likt, un labāk labi daudz popsas. Tiesa, atzinu, ka Rainbow "I Surrender" man paticis.

Iznākumā gads vēl nebija riņķī, kad... notika total reversal of taste. Pārējais ir vēsture, jā. So, BP un Mūrnieks reāli vainīgi. Man neviens apkārt smago neklausījās, biju tāds frīks apkārtējo lokā.
+1
Mana iepazīšanās ar smago roku arī sākās tieši caur senča ierakstiem .
Sencim bija ierakstu lentas , kurās pavīdēja grupa Sweet.
Bet pavisam jumtu man norāva Saxon dziesma "Weels Of Steel", kura bija
vienā no senča mūzikas izlasēm.
+1
Depeche mode,ac/dc,kiss,w.a.s.p,nazareth,dee... purple,metallica. Nekas cits jau nebija zināms un pieejams. Tāpēc man visas heavy grupas ir līdz kaklam,un uzdzen sliktu dūšu. Labi ka vēlāk nāca black un death metal,tas glāba situāciju uz labo pusi.
+1
Smagais? Nu, teorētiski Līvi vai Europe vai Van Halen, ja tie pieskaitāmi pie smagajiem 80ajos, kaut gan visdrīzāk AC/DC Thunderstruck raidījumā Skabarga 90ajā :D
0
Michael Jackson - Bad
0
MJ pie smagajiem?
0
198x gadā, ar tā vecuma skatījumu, konkrētais garadarbs pilnīgi noteikti :)

no vēl nepieminētajiem varētu piemest Bon Jovi
0
Laikam kaut kas no Līvu aktuālajiem gabaliem 90to gadu pirmajā pusē, bet tad es vēl neko nesapratu :D
No importa un smagākiem - varētu būt kaut kur pa ausu galiem saklausītie Poison un Final Countdown, drusku vēlāk jau nu metal populārākais gals, kas nu ap 2000. gadu Latvijā bija nonācis.
+1
^^^ prasīts jau it kā smagākais pirms metāla, ne obligāti smagais. Kādam tā varēja būt arī Dzērvenīte.
+2
Whitesnake-Still of the night
Springsteen-Born in the USA

+2
Here i am, rock you like a hurricane!! + Bon Jovi Runaway.
+1
Pilnīgi noteikti Scorpions "Wind of Changes", kas "perestroikas" laikā skanēja no katra gludekļa un, jāatzīst, ir laika pārbaudi izturējis gabals.
+2
Vot, pareizi, kaut kāds Whitesnake albums/izlase, kas bija māsasvīram ierakstīta pa virsu Credo orģinālajā kasetē. Tikai pēc gadiem sapratu, kas tas īsti bija.
+1
^^
Tā Scorpions dziesma tik daudzas reizes ir tikusi drillēta pa radio, ka vismaz man personīgi drīzāk
izraisa alerģiju.

+1
^jā. Wind of Change manā skatījumā ir viena no tizlākajām dziesmām. Vispār.
0
Rainbow - "Man on a Silver Mouintain". Joprojām ļoti patīk.
+2
Jā un Mūrniekam bija nozīme. Tas, ka viņš uzlika Sodom "Agent Orange" man arī bija kaut kāds geimčeindžeris
+4
Varu pārcitēt no ''Metālists ar stāžu'':

''Ar ko Tev sākās metāls un metālistu kustība?

Sencim bija pārrakstītas lentas, kur starp C.C.Catch, Blue System, Sandra utt. pa starpām bija arī Līvi, Black Sabbath, Rainbow, Judas Priest, Motley Crue, Def Leppard, Helloween, Accept, Whitesnake, Europe. Pamazām pirmie atbira un pleilistē palikās pēdējie + Billy Idol, Pink Floyd, Roger Waters, ELP, Dire Straits, Kris Rea …''

Šķiet, kad bija kādi gadi 10, tad smagākais, ko biju dzirdējis bija Slade, Billy Idol un Līvi, varbūt arī Deep Purple 1984. Jāpaskatās, kurā gadā ''Melodijas'' Black Sabbath un Rainbow plates izdotas

Ā, 1988.gadā ( www.discogs.com/master/198990-Rainb... ) un 1990.gadā ( www.discogs.com/release/22169905-%D... ) izdotas.

Ap 12 gadu vecumu jau klausījoa arī Saxon 1982 live, Judas Priest 1988, Helloween 1987 un jau minētās Europe, Whitesnake, Def Leppard, Motley Crue 1987 . No TV Whitesnake un Alice Cooper pāris klipus atminos, tāpat AC/CD no ''Thundurstruck''.

Priecīgs skatījos kristīgo raidījumu ''Hells Bells'' jo tur bija ļauno sātanistu klipu fragmenti :D
www.youtube.com/watch?v=Eu4UWhzwRiI...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas