SIRENIA / Amberian Dawn / Dark Sarah / Rexoria @ MP 23.09.2023
+3
Symphonic Metal Night Rīgā kopā ar SIRENIA un AMBERIAN DOWN!
Biļetes jau pieejamas vietnē ticketshop.lv
SYMPHONIC METAL NIGHTS tour
featuring:
SIRENIA (Norway, Napalm records)
AMBERIAN DAWN (Finland, Napalm records)
DARK SARAH (Finland)
REXORIA (Sweden)

ticketshop.lv/lv/events/5131...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Solos iet. 20 eiro ir lēti, turklāt.
0
Pagājušo reizi ar laikam bija tāda cena, bet bija jāsperas uz Liepāju.
+1
savulaik 00`to sākumā fanoju par Tristania, konkrēti par viņu pirmo ripu Widow's Weeds (1998), vēlākās ripas kautkā nepiefiksēju, kaut čomam bija sapirkti CD, atceros, ka bija tīri labs materiāls. Tāka būs interesanti piekāpt uz Morten Veland paskatīties, žanru jau to pašu turpina.
Skatos Sirenia biogrāfiju, bija viņiem tāds ģitārists Michael Smith Krumins posmā 2008-2011. Kad tik nebūs ar latviešu saknēm :D
+3
Tuvojas šis koncis, nolēmu iečekot jauno Sirenia ripuli (šā brīža tūres) , arī vecajiem pārskrieties pāri. Nu bļin, nu necepī vairs šis melodiskais, simfometāls ar dāmas vokālu. Pat garlaiko, es teiktu. Izturēju kādas 4 dziesmas. Jā, muzonam itkā nekāda vaina, viss smuki atstrādāts, ierakstīts, aranžēts utt, tā teikt labākajās tradīcijās, bet neinteresanti un punkts :D Pirmais albums At Sixes and Sevens (2002) jau pulka aizraujošāks.
Tā ka pat nezinu. Doma jau ir apmeklēt, bet , ja aizsēdēsimies un palaidīsim garām, liela bēda nebūs.
0
^ Pie tam, no At Sixes and Sevens, vienīgā Sirenia labā albuma, setlistē nav nevienas dziesmas. Galīgi garām.
+2
Man jaunais ļoti labi patīk.

Fonķikā koncis pirms pāris gadiem ar bija ļoti labs
0
nu dzīvais koncis ir dzīvais, tur jau citi faktori strādā
+1
Jāsāk pamazām stumties uz MP pusi.
+4
Sildītājus paklausījos (Rexoria un Amberian Dawn pa albumam uz cietņa atradās) - Rexoria itkā normāls Melodic Power, bet īpaši neizceļas; Dark Sarah - dzied neslikti, bet tas Sympho Metal pēc bāla Nightwish izklausās. Amberian Dawn klausoties nodomāju, ka tā varētu izklausīties ABBA, ja sadomātu Metālu uzkapāt. Esmu vieds, jo izrādījās, ka šiem ir pagājšgad ABBA koveralbums izlaists ...

Uz konci sanāc jau ap 20.00 aizbraukt, bet tad padomāju, ka tikai otrie sildītāji sākuši spēlēt un izkāpu Teikas alus pieturā. Beigās biju ap 21.20, un vēl nepilnas 30min no Amberian Dawn dzirdēju. Nav slikts melodiski/simfoniskais Power. Vokāliste dzīvespriecīgi-atrakstīva kā Anneke vai Līva. Skaņa nedaudz putrā bija, bet iespaids labs. Beigās ABBA "Lay All Your love On Me'' nomauca un tad izrādījās, ka skaņotājs ir bijis pimpis un tikai uz pēdējo dziesmu vokālu uzgrieza skaļāk un palaida arī basenei skaņu

SIRENIA setlists bija ļoti labs (samērā daudz no šī gada albuma, bet tā kā man tas patīk, tad nav iebildumu). Pirmai dziesmai skaņa bija putrā, bet tad sataisīja normālu, tik Mortenam otrās dziesmas vidū laikam giča noklājās, jo notina prom un grupa ar vienu gičistu pusotru dziesmu nospēlēja. Jocīgi, ka nebija dzīvā taustiņnieka un vēl dīvaināk, ka nebija basista, bet paskatījos, ka viņiem tādu štatā nav bijis (izņemot fragmentāri) un Mortems albumos basu un taustiņus iespēlē. Dāmai vokāls ļoti labs un arī koncerts pa pirmo bija, bet nu arī iepriekšējie tādi bija, tā ka bez pārsteigumiem.
+3
tomēr aizdevāmies uz šo meiteņmetāla ballīti. Fonā jau bija Amberian, kuriem lielākoties nepievērsu uzmanību, dāma vokāliste tāda ne pirmā svaiguma milfa (iečekoju wiki- nujā 51 gads !!), vismaz pēc ģīmja, bet citādi pat itin formā, kautko tur dziedāja, bet ko dziedāja hvz :DD Interesantāk laiku pavadījām pie bāra.
Sirenia- milfa vokāliste bija nu jau pievilcīgāka. Muzonam nebija ne vainas (to, protams, potencēja gana labā daudzumā ieņemtais viskijs ar konjaku) galu galā, neiedziļinoties kuras un no kura albuma dziesmas, vnk izbaudīju konci. Kā jau pirmīt minēju, ka live performance ir savādāk. Un, protams, vērts bija pašu Veilandu (atsaucoties uz Tristania ziedu laikiem pirms 20 gadiem) dzīvē redzēt.
+1
Rexoria spēlēju pagalam vienkāršu melodic power - turklāt viens ģitārists stāstīja, ka savainojis īkšķi pirms turnejas, un tālab spēlēja taustiņus (!). Iztiekot bez basa. Attiecīgi vienkārši akordi, vienkārša skaņa, un varēja labi saprast. Īpaši to, ka nekas diži īpašs nav. Bet sākumam labi.

Dark Sarah uzreiz bija klase augstāk - tostarp arī šovs un atdeve (!) Drusku kaitināja backing track (solistei regulāri "piedziedāja" otro balsi un pat kori...arī growls paretam bija dzirdams, bet ne "redzams"), bet citādi itin glīti.

Amberian Dawn man bija atmiņā kā visai vienkārša, bet laba ABBA-metāla grupiņa - tālab daži smagāki gabali (skat. zemāk) pārsteidza. Trīs ABBAs kaverus arī nospēlēja, un uz diviem populārakajiem tauta krietni pavilkās. Tikai taustiņus praktiski nevarēja dzirdēt, un tas šai grupai bija mīnuss. Toties tante lieliski dziedāja, pamatīgs diapazons - pat ar visu drudzi.

Sirenia, kuru visai gaidīju, mani pārsteidza mazliet nepatīkami. Nebija tāda blieziena - ne basa, ne taustiņu, toties backing tracku čupa, Mortems kā no somu pirts pakša nupat izvilcies, un, kā jau minēts, pēc pusotras dziesmas notinās no skatuves. Pārējie neapjuka un spēlēja trijatā. Tiesa, kad onkulis atgriezās, es teiktu, ka Sirenia sākās pa īstam. Un labi bija. Bundzinieks lielisks, manuprāt. Tie, kas gaidītu agrīnos growlu gabalus, gan noteikti vīlās.

www.youtube.com/watch?v=DAtNx1Xu50w...
0
vienu brīdi Veilands parūca gan.
0
jā, bija viens urkšķa fragments
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Viskas