BANDAVA 18.-20.08.2023. Aizpute
+4
Bandava 2023 – senvēstures un mūzikas festivāls

2023. gada 18. un 19. augustā notiks otrs mūsdienu etniskās mūzikas un tradicionālās kultūras festivāls “Bandava”. Mājīgais mazformāta festivāls ilgs divas dienas, un tā apmeklētāji varēs nakšņot telšu pilsētiņā.

Festivāla mājvieta ir jauntopošā kultūrvieta “Bandava” (bandava.lv) Dienvidkurzemes novada Kazdangas pagasta “Upīšu” teritorijā, kurā trīs sabiedrisko organizāciju kopdarba rezultātā uzsākts pakāpeniski veidot kuršu sētu un iekopt tās apkārtni.
Festivāla ierobežotās teritorijas dēļ pārdošanā tiks laistas vien 350 biļetes!

Nepalaid garām iespēju pieskarties vēsturei un atklāt kādu jaunu Kurzemes rakstura un tradīciju šķautni!

Festivālā programmu sastādīs muzikālā daļa — folkroka un metālmūzikas koncerti, vēstures rekonstrukcijas klubu un amatnieku aktivitātes Senajā ciemā, kā arī izglītojoši tematiskie stāstījumi. Interesenti varēs piedalīties seno arodu meistaru vai eksperimentālās arheoloģijas lietpratēju rīkotajās meistarklasēs, vērot vēstures rekonstrukcijas klubu piedāvātos cīņu paraugdemonstrējumus, kā arī iesaistīties viduslaiku spēlēs un veiklības sacensībās.

Šobrīd dalību festivālā apstiprinājušas grupas:
CATALEPSIA (Gothic/Doom/Death Metal),
DARRVA (Death Metal),
UGUNS (Black Metal),
IRON WINGS (Heavy/Thrash Metal).

Par aktivitātēm senajā ciemā gādās vēstures rekonstrukcijas klubs “Exercitus Rigensis”.

Dalībnieku saraksts tiks papildināts. Sekojiet informācijai mūsu oficiālajā interneta vietnē www.bandava.lv
un Facebook: www.facebook.com/profile.php?id=1000...

Biļetes jau pieejamas iepriekšpārdošanā: ticketshop.lv/lv/events/5162...
Divu dienu festivāla biļešu cena šobrīd — 20 eiro, taču līdz ar pasākuma dalībnieku izziņošanu to cena pieaugs.

Par vienas dienas biļeti:
tāda būs pieejama tikai sestdienai, 19. augustam, un to varēs iegādāties pasākuma dienā pie ieejas festivāla teritorijā.
1) Šogad ieviešam “Dienas biļeti”, lai dotu iespēju Bandavas Senā ciema atmosfēru baudīt arī tiem, kuri nepaliks uz vakara un nakts mūzikas programmu. Sestdien, 19. augustā būs iespēja iegādāties īpašas biļetes tikai dienas programmai, kuru īpašnieki varēs baudīt Senā ciema piedāvātās aktivitātes un lekcijas, kā arī nelielu folkmūzikas koncertu. “Dienas biļete” apmeklētājiem ļaus pasākumu baudīt 19. augustā no pl. 10.00 līdz pl. 17.00. Cena — 10 eiro.
2) Pilna sestdienas programmas biļete, ieskaitot vakara koncertu, maksās dārgāk.

Bērniem līdz 13 gadu vecumam (ieskaitot) ieeja festivālā vecāku pavadībā būs bez maksas.

Personām, kas nav sasniegušas 18 gadu vecumu, ieeja festivāla atļauta tikai vecāku vai pieaugušo pavadībā.
Uzmanību: pasākuma norises vietas ierobežotās ietilpības dēļ pārdošanā tiek laistas vien 350 biļetes!

Pasākumu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Kurzemes plānošanas reģiona “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma”.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+4
+
APĒDĀJS (Alternative Metal/Rock),
HESYCHIA (Atmospheric Black Metal, Instrumental).
+3
+
PROCESSION
ELKUPE
+1
Pa LR1 30 min sižets: lr1.lsm.lv/lv/raksts/augstak-p...
+1
A kas tie par Procession? Atceros no deviņdesmitajiem šādu grupu. Man liekas no Cēsīm bija, bet varbūt maldos.
+4
^Pareizi atceries, tā ir tā pati grupa, kas samērā sanāca kopā un atsāka darbību

www.youtube.com/watch?v=Wuio5z1RzDA...
0
Sākam triviālas figņas: vai kāds nebrauc atpakaļ uz Rīgu caur Tukuma pusi naktī uz sestdienu pēc Elkupes? Vai sestdienas rītā? Jātiek sestdien līdz pusdienlaikam Tukumā. Metos, protams, degvielai.
0
man liekas, ka pusi vasaras esmu pavadījis meklējot vietu mašīnā, zajebala jau, bet par stūrmani mēģināt tikt arī riskanti - varbūt labāk bez mašīnas, bet dzīvs?
+1
Par vietām mašīnā runājot. Varu piedāvāt šovakar aizvizināt turpceļā dažus gribētājus, atpakaļ gan ne, jo sestdien no rīta dodos pilnīgi citā virzienā. Domāju startēt ap 17.00-18.00 no Imantas (testies kādam pakaļ uz otru Rīgas galu baigās intereses nav, bet Pārdaugavas robežās varu savākt).
Teorētiski mašīnā ir vieta 2-3 gabaliem, atkarībā no bagāžas daudzuma, jo man pašam visai daudz mantu līdzi jāņem.
Ja ir interese tad 27278798
+10
Nu vispār pasākums uz goda. Jāatzīst, ka biju tikai uz piektdienas vakaru, bet sajūtas baigi labas. Tas koncepts par kompakta izmēra festu bez ārzemju supergrupām tam piedod ļoti intīmu atmosfēru. Un labi sabalansēta, ne pārāk skaļa apskaņošana ļauj izbaudīt arī muzikālas kvalitātes, kam par lielisku piemēru varu minēt Elkupes uzstāšanos. Nedomāju, ka viņi līdz šim kādā koncertā būtu tik labi skanējuši, jo parasti tas vairāk atgādina troksni, kam pa vidu epizodiski ir nojaušama kāda melodijas atblāzma, bet šoreiz visu varēja dzirdēt un saprast pat vairāk nekā labi - tur protams nopelns Mēmajam un Brencim, jo skaidra lieta, ka savākt visus 200 vienlaikus ieslēgtos fūžus un dīlejus nav joka lieta.
Vakara lielākais prieks protams bija Procession. Nu kā var būt tik labs muzons? Dzīvajā šis ansamblis ieper stipri labāk nekā tikko iznākušajā ierakstā. Smuka mid-tempo detuha kā mēdza spēlēt pirms gadiem trīsdesmit. Bez visas modīgās huiņas - vienkārši eleganti. + Korps - nu šis onkulis taču vispār ir, angliski izsakoties, in his own league - visi mūsdienu bļāvēji var pastāvēt pie ratiem.
Paldies Valdim un visai komadai, kas šito visu uzņemas darīt!
+1
Elkupe arī Vagonu Hallē labi skanēja, cik atceros.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Mustana (jauniņais)
TurboHobo (jauniņais)
Viskas