gjitaara
0
Njusa man viens dumikjis ieteica shiten pamekleet cilveeku, kas man vareetu iemaaciit speeleet gjitaaru. :) Tad te kaads ira vai nav?? :)
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
=) es arii gribeetu taadu shtelli iemaaciities, bet vispirms jautaajums: vai kaads var ieteikt kaadu akustisko gjitaaru pirkt? jeb te visi ir tikai uz elektriskajaam speeleejoshi cilveeki (metaals kaa nekaa)!
0
ienīstu tās neilona stīgām paradzētās akustiskās ģitāras
0
nu blin te pilns ar gitaristiem noteikti, bet kursh tev atradiis laiku lai maciitu speleet! maacies pats! es piemeram bassu speleeju pats, man kautkadas graamatas ir! utt...
0
ups tas bij mans teksts! braalis bij ielogojies!
0
Ja maksāsi, tad gan jau kādu atradīsi ;)
0
YanCi, Muuzikas vekalaa biedriibas namaa ir loti laba stagg klasiskaa gicha pa 65Ls. IIsteniibaa labaakais, ko pa taadu cenu esmu redzejis. Man atkal neilona stiigas daudz tuvaakas, jo vismaz plats grifs un var norm. izveerties. :D
0
Nu vispaar jau jaaizdomaamaa kaadaa stilaa gribeesi speeleet. Tad jaaiegaadaajas instruments.
Es ieteiktu pirkt videeji labu elektrisko gichu(~Ls 150), ar to vieglaak maaciities nekaa ar akustisko, nav tik stipri jaaspiezh stiigas, buus vieglaak likt bare akordus u.t.t. Ja kompis maajaas, tad arii visus krutos efektus ar GuitarFX 3 dabuusi:)
Saakumaa tieshaam vajag, lai kaads paraada un paskaidro pashus pamatprincipus, roku izvietojumu u.t.t Vispaar to var izskaidrot vienaa vai divaas nodarbiibaa. Taaalaak jau viss pashmaaciibas celjaa. Jaaseezh pie metronoma un vienkaarshi jaaspeelee.

Internetaa ir daudz infas:
akordus un gammas maacamies sheit www.all-guitar-chords.com/
Dziesmas njemam te: www.akk.ru/ un metaltabs.com/
Veel labs saits www.guitar.ru un www.guitars.ru

Ja galiigi neviens neatrodas, kursh vispaar vai regulaari kautko maaciitu, tad varu vienkaarshi paraadiit pashus pamatus. Khm...buus jaabrauc uz Piņķiem:)

deadfall@inbox.lv
0
Es varu pamaaciit kaut kaadus pamatus... PAR BALTU VELTI. Esmu altruists, he he. Ja nu ir baigaa veelme var rakstiit uz nailbomb@banda.lv

Vienu gan varu pateikt skaidri - ja grib patieshaam iemaaciities speeleet gjitaaru, nevis tikai knapi dringaat kaut kaadas kvintas un rifus, tad ir jasaak ar akustisko gjitaaru, jo tas iemaaca kaa piedabuut lai instruments tavaas rokaas patieshaam SKANEETU. Viss tas "triks" ir tajaa, ka akustiskaa it kaa gruutaak speeleejas (no saakuma), bet kad iemaacaas piedabuut vinju skaneet, tad pamati ir ielikti un celjsh uz visiem elektriskaas virtuozitaates augstumiem ir paveerts. Bet pamatus nedriikst aizmirst. Ir jaaturpina izkopt visas prasmes.
0
To Deadfall- man ar to GuitarFX nekas neiznaaca. nau vinjam kaads tutoriaalis? es tur vissvisaadi meegjinaaju...
0
To Nothing: Tur fishka taada, ka jaabuut kompim ir piesleegtam pie interneta. Kad palaid progu, vinja konekteejas pie servera. Ja gadiijumaa ir Firewall uzlikts, tad jaaljauj vinjai konekteeties. Bij inchaa kautkaads Cracks kursh itkaa nonjem shito fishku, bet man negaaja un nav jau arii iipashas vajadziibas.
0
Kraftam: Taa taa... tu pa manu gichu runaa ko es nopirku kad tu man staaveeji blakus?!? Phe! Jaa - nesuudzos!
0
Vispār ir itkā pilnīgi vienalga ar kādu giču tu sāc spēlēt - ar akusteni vai elektrisko! Atkarīgs ko pats vēlies! Es sāku ar elektrisko, šovasar nopirku akustisko - ar abām spēlēju gandrīz vienādi! Tikai atsķirība tā, ka kad improvizēju ar akusteni, tad nāk ārā melodiskāki gabali!
0
Nu atskjiriiba ir gan. Es nesaku, ka neko nevar iemaaciities, bet lieta taa, ka elektriskaa speeleejas "vieglaak" (lietot distortion pedaaljus, kad maacaas speeleet vispaar ir LIELA KLJUUDA). Bet kaa zinaams, tad skaistaakaas rozes jaameklee pa eerkskjainaako celju, he he. t.i. jaamaacaas uz gichas, kurai nav un nav iespeejami nekaadi skanjas paarveidojumi un "paliigliidzeklji". Tikai tu un instruments ar kuru jaatiek galaa. Netici man - paprasi profesionaaliem gjitaaristiem. Gjitaarai ir JAASKAN un shim vaardam attieciibaa uz gjitaaru ir dzilja noziime.
0
Kurā brīdī es teicu, ka sākot spēlēt ar elektrisko giču ir jālieto distortion vai overdrive?
0
Un profesionālie gičisti - tādi kuri pasniedz kursus, apgalvo to ka pat labāk mācīties ar elektrisko, ja tāpat zini, ka vēlāķ spēlēsi elekltrisko! UN BEZ DISTORTION! :)
0
To Deadfall nu ok meegjinaashu... laikam man tas firewall chakaree visu...
a nezinat kur dabuut LEFTHANDED elekt. gichu? Riigaa atradu tikait 5 un taas pashas saakot no 210ls. bet takaa esmu riktiigs iesaaceejs nav jeega izmest tik lielu naudu(nav jau liela gichai). varbuut kautkur var lietotas dabuut? esmu itkaa mekleejis visos iespeejamos i-neta sludinaajumu serveros, bet nekur nav! kaads var paliidzeet?
0
Tieshi taa, maaciities bez distortion... un ar distortion. Lialaakaa probleema kura var rasties maacoties zem distotion ir taa, ka labaa roka neshtimmee ar kreiso. Taa gadaas, palielini aatrumu un liekas, ka viss ir ok, bet mikrokljuudinjas ik uz solja. Ar distortion jaamaacaas speeleet, lai noveerstu visus liekos skrip, skrap, valjeejaas stiigas nevietaa u.t.t. Izmantojam Distortion bez Noise Gate.

Gitaarspeele jau nesastaav vien no koncentreeshanaas un tehnikas izkopshanu, svariigi ir arii pasham ko taisiit un sheit noder jebkuri paliigliidzekji, ieskaitot arii efektus.

Par izveeli starp akustisko vai elektrisko:
Ja ir veelme pieversties klasikai vai flamenko, tad noteikti akustiku, t.i ja ir doma speeleet ar pirkstiem, ne ar mediatoru. Arii, ja grib speeleet tikai uz akordiem un smalkaak gitaarspeelee iebraukt negribaas.
Citaa gadiijumaa iesaku elektrisko. Maksimaali viegla speeleeshana, gitaarspeeles nosleepums tachu ir maksimaali atlslaabinaataas rokaas.
0
Daudz cilveeku, kas saak ar elektrisko, speelee ar spilventinjiem, nevis pirkstu galiem. Uz klasiskaas tur jaabuut iipasi lielai kepai, lai kautko taadu panaaktu :D
0
Kraft, tu teic, ka māki tikai kapāt ... hehe...un taga pa neilona stīgām
0
ja reiz aizgājusi runa par šo tēmu, gribēju uzprasīt kā pēc jūsu domām ir labāk sākt? uzreiz ar roku/metālu(tātad Smoke On The Water, un vēlāk Iron Man)vai vispirms ar klasiskajiem gabaliem(Aijā, Žūžū, Lāča Bērni)?
0
ar klasiskajiem...es sāku ar akustisko godīgi mācoties to pāris gadus, un tad nāca elektriskā...un es uzskatu, ka tas ir pareizais ceļš,,,sākumā visiem jāiemācās spēlēt standarta dziesmiņas, vinginājumus (Aijā, Žūžū) nu vienalga..un mācīties to visu pie privātskolotāja (pamatus) ir lietderīgāk nekā pašam, pēc tam var gurķoties pats, kad jau spēj to normāli darīt un ir iesēdies, ka tevi kāds māca
0
To chaZZZrock: Mana pieredz raada, ka tas ko maacies speeleet peectam kautkur paraadaas, kad taisiisi kautko savu vai improvizeesi, - kautkaadi specifiski ritmi, intonaacijas... pat nezinu kaa to raksturot. Taapeec ieteiktu speeleet tikai to, kas tev liekas labs un tavaam ausiim tiikams.
0
Iemaaciities vajag VISU, ko vien var sagramstiit. Visus tabus, kaadus var atrast; peec dzirdes - visas dziesmas, kas tikai iepatiikas; visas gammas un kadences; visus akordus un to formas; dazhaadas tehnikas, uz dazhaadaam gjitaaraam utt. Nevajag smaadeet pat visvienkaarshaakaas tautasdziesminjas, it iipashi jau saakumaa. Nevajag klausiities tajos, kas saka ka jaasaak uztreiz pasham kaut kas komponeet un veidot, jo maaciishanaas bojaajot origjinalitaati. Ja tev taa origjinalitaate ir tad maaciishanaas tikai dos vinjai vairaak materiaala, kur izveersties un attistiities.
Un origjinalitaati sevii var attiistiit. Palasiet, ko par to raksta Steve Vai:

www.vai.com/LittleBlackDots/MLS...
0
Jaamaacas ir tas, kas pasam patiik, savaadaak nebuus prieka - nebuus atdeves.
To Cirvis - Ar Kapaat es domaaju nevis brutaalu galju, bet to, ka nemaaku nevienu dziesmu, kas skan pa radio. improvizeeju un speeleeju savu mulju, kas dazreiz meedz buut vareni nesakariiga, bet pasam patiik :D
0
"I Am What I Eat"
Lielisks links kk:(, paldies!
0
2 Krafts
Es driizaak teiktu - Jaapriecaajas par visu, ko maacies. Bet tas nu taa, atkariigs no personiigaas pieejas.

2 Deadfall

Luudzu. Tur patiesiibaa ir tik daudz info, ka var vairaakas reizes lasiit un atkal atrast kaut ko jaunu.
0
Man ar jautājiens: vai nepateiksiet priekšā, kur Rīgā var iegādāties notis ģitārmūzikai vai kādu nopietnāku mācību literatūru?
0
Iepretī Barona centram ir tāc mūzikas literatūras bodīc. Tas ir tajā pagrabiņā pie Ģertrūdes ielas tramvaja pieturas virzienā UZ centru. Pagājšgad tur AC/DC songbuku iepirku pa2,5 Ls
0
ir arii muuzikas biblioteeka aiz barona centra, tur arii visko var samekleet
0
Paldies!
0
Starp citu, man jāsaka paldies Deadfall. Uzklausīju Tavu padomu, kuru Tu man devi sadaļā "Ieteikumi" šajā forumā, un iegāju veikala "Mūzikas centrs" mūsu pilsētas filiālē apskatīt tās Stagg ģitāras... Izrādījās gana labas, priekš šīs cenu kategorijas, vienu pat nogrābu; gan ne Tevis ieteikto G300, nu bet tomēr... www.staggmusic.com/image.php?id=1226... Šitāda te, vārdu sakot... Dikti laba pablēņoties :)
Paldies Tev!

Bet savu akustisko pagali es tagad bāzīšu plītī. Lai ko jūs tur gudri runātu, tā ir tīra laika zaudēšana. 6 gadus to atmocīju; tik un tā, tagad jāsāk mācīties no pašiem pamatiem, jo neko vairāk par ritmu uz tās spēlēt nevar...
0
uhuuu! Man prieks:) Tik tas links nedabojas, mosh shitaadu? www.staggmusic.com/image.php?id=12266...
0
eee vai mani arī kads var pamācīt spēlēt giču? kautko jau es māku nospelēt...kā piemēram (nothing else matters, un vēl dazus gabalus bet vairak nav kas māca.. :(
0
Deadfall,
trāpīts! :)
Es, kā vienmēr, bez rokām - linku nemāku uztaisīt, kur nu vēl ģitāru spēlēt... Bet tomēr mēģināšu :)
Vispār šī ģitāra izdevīgi atšķīrās no citām ar ladu skaitu un tiem stīgu saspiedējiem grifam galā... nezinu, kā tie pareizi saucami :) "Mašīnīte" arī ir... Ko vairāk metālistam-diletantam var vajadzēt? :) Paldies vēlreiz! :P
0
Mnuprāt, labākie instrumenti ir ESP/LTD. No sirds iesaku :)
0
ESP LTD Viper-400, maksā 449 Ls, tāpēc kādu laiku nāksies apmierināties ar Stagg :)
0
Iesakiet, lūdzu, dumiķim kādus jēdzīgus ģitāras efektus.
0
Iesakiet, lūdzu, dumiķim kādus jēdzīgus ģitāras efektus.
0
Tu domaa - pedaaljus un procesorus?
0
Aha.
Vienkārši eikalā var apmulst no plašā piedāvājuma; arī pret šo pārdevēju īstas uzticības nav, kas attiecas uz padomiem...
0
ne vienmēr tie pārdevēji tik saprotoši un pretīmnākoši :DDD (tas pa Rondo)
0
Stonerosis:
Augstaak jau piemineeju programmu GuitarFX 3.04, esi iemeiginaajis? Ir arii alternatiivas shai progai, tachu taas neesmu lietojis. GuitarFX ir par bezmaksas, vieniigi vajag buut online internetaa, kad vinju darbinaasi. Var nokachaat kaadus 1000 jau gatavus lietotaaju veidotos iestatiijumus (Hendrix, Metallica u.c gichu skaneejuma atdarinaajumus, dazhi no tiem tieshaam ir liidziigi). Palieto to progu, atrodi savu skanju. Ja izdomaa saakt koncerteet, tad gan jaaiet uz veikalu un jaameegina atrast liidziigs pedaalis, driizaak jau pedaalju virkne.
0
Ha-ha-ha, koncertēt :))) Nē, es tik tāpat apvaicājos; jo, domāju, ar "Metal Zone" vien jau neiztiksi, bet pašam man par to izpratnes lielas nav...
Liels paldies!
0
Paardeveeju runaas daudz nav ko klausiities. Viss kaartiigi jaaizmeegjina pasham.

Metal Zone ir labs, bet ne jau universaals. Vinsh tomeer ir piemeerots kaartiigai ekstreemai zaagjeeshanai, kur nepiecieshama precizitaate un kontuuras. Bet ja grib kaadu maigaaku un apaljiigaaku, "izpluudushaaku" skanju (nu ja piem. grib uzspeeleet veco Black Sabbath stilaa) tad vinjsh var izraadiities ne visai laba izveele. Tad labaak pamekleet kaadu vieglaaku Boss razojumu, piemeeram klasisko Distortion DS-2. Es vienreiz izmeegjinaaju vienu taadu, kas saucaas Mega Distortion (arii Boss), vinjam bija taada diezgan mezhoniiga un ljoti bieza skanja. Tembraali likaas ljooti liidziiga Metallica klsisko albuumu skanjai tikai veel bliivaaka.
0
Es te metu acis uz Marshall pedāļiem... Fuckin' true skaņa; ko Tu teiktu?... "Jackhammer" rules!...
0
Ellē ratā... Parakājos iekš www.guitar.ru... Tur uzgāju tik informācijas par šo tēmu, ka sapratu, ka muļķīgi bij par to klačoties šeit...
0
to stoner
pats lietoju Jackhammer - riktīgi labs dzelzītis.
0
Starp citu, vai kaads nav raudziijis pasuutiit gitaaru kaadaa aarzemju interneta veikalaa? Ja kaadam buutu shaada pieredze, padalieties, luudzu; kas no taa var iznaakt?
Es te skatos, ka, piemeeram, peerkot ieksh music123.com, populaaro marku strokji, kaa Giubson vai Fender, ar visu piegaadi izmaksaa vismaz par paaris simtiem leetaak, nekaa peerkot muusu veikalos... ?
0
*Gibson :)
0
nuu zini taadu bassu kadu es gribu, kautka latvija, skjiet, nevar iegadaties :( taa kaa jakraj pikjis un jasuuta vien buus :)
0
kā ir ar ģitārām baltā krāsā, ir kādam tāda bijusi? viņas vispār viegli ir notīrīt, ja sanāk netīšām apķēzīt? (es protams nedomāju speciāli smērēt, bet nu balts ir balts..)
0
tāpat kā melnā krāsā, vai melnās ģitāars Tu arī netīri defaultā ? ^_^
0
guitar:
Hermanis Rigmants
(Vic Anselmo Managment vai caur Vic Anselmo)

Bass guitar:
pēteris pāss
(Vic Anselmo bass un ne tikai)

domaaju, abus war caur draugiem.lb un myspace atrast aatri un sarunaat wisu intereseejosho.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
pincītis
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas