Candlemass Candlemass
0
Nu jau pāris dienas gandrīz to vien daru kā klausos jauno Canlemass beznosaukuma albumu. Divos vārdos – afigeķ labais!!! Cilvēce šito jau sen bija pelnījusi. Labākais doom albums ļoti ilgā laika posmā, vismaz es kopš MDB „The Angel and the Dark River”(1995) noteikti doom metālā neko līdzvērtīgu neesmu dzirdējis.. Albuma oficiālais iznākšanas datums gan ir 2.maijs, bet tas jau neliedz to ievērtēt arī biški agrāk.
Albumā pēc ilgāka pārtraukuma atkal dzied vecais labais resnais mūks Messiah. Tas, ka viņam ir unikāla un fantastiska balss, bija skaidrs jau sen no Candlemass albumiem „Nightfall”, „Ancient Dreams” un „Tales of Creation”. Jaunajā albumā Messiah skan pat spēcīgāk kā vecajos diskos! Pēdējā diskā viņš parāda vēl plašāku diapazonu, skan maķenīt dusmīgāk un biški mazāk ielien operas tenora teritorijā. Vispār viņš ir viens no retajiem, kas prot pielietot operas tipa vokālu ausij tīkamā formā (nu nevaru es daudzas power / progressive grupas paklausīties dēļ pedarastīga operas vokāla).
Salīdzinot ar vecajiem Candlemass diskiem ir labāka producēšana un ausij tīkamāka un foršāka ģitāru skaņa. It kā jau vecajos diskos arī skaņai nebija ne vainas, bet pēdējā diskā tā ir labāka.
Ja salīdzina šā diska stilu ar vecajiem – aptuveni tas pats vien ir, kautkas taka Nightfall, tikai biški vairāk uz power metal pusi, varbūt bišķi ātrāks un vietām taka agresīvāks, tik lēnas un depresīvas dziesmas kā „Samarithan” nemana, gandrīz katrā ir pa kādam jautrākam momentam. Pirmā dziesma „Black Dwarf”, piemēram ir forša, priekš Candlemass standartiem samērā ātra un agresīva, ar foršu pasmagu gičas rifu (biški atgādina „At the Gallows End” ātrākos momentus, nezkādēļ šito songu klausoties prātā nāk arī PL „Dead emotion” un MDB „The Forever People”). „Assassin of the Light” ir biški daudzveidīgāka, doomīgāka, bet arī vietām ir baisi labs un samēra agresīvs rifiņš. Vēl baigi patīk „Spellbreaker”, „Seven Silver Keys”, „The Day and the Night” – šitās piecas pieminētās taka būtu tās labākās, kautgan atlikušās 5 arī ir labas. Varētu teikt, ka nav šoreiz neviena sūdīga dziesma, ja nu vienīgi „Born in the Tank” biški atpaliek. Īsāk sakot – songwriting ir uz 10, ir melodija, skan svaigi, un, kas arī ir būtiski, it īpaši doom metālā – albums pēc 2-3 dziesmām neapnīk un nekļūst vienmuļš, to var noklausīties vienā setā.
Nu tā, koroče, sanāca te mazliet saslavēt, bet nu tā viņš ir!

Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Hmm, Messiah Marcolin atgriešanās pati par sevi jau ir daudzsološa, bet šitik labas atsauksmes...jādodas vien iekš DC albuma meklējumos :)
0
yup. rekomendējams albums tiem, kuri gremdējas saldsērīgās (vairāk sērīgās ;)) atmiņās par Candlemass zelta gadiem - jaunais albumiņš ir tiem cienīgs pēcnācējs. Seven Silver Keys un Copernicus ir mani totāli favorīti, bet, kā jau autors te min;eja, švaku gabalu nav... ir daži, kas varbūt biš iepaliek, bet kurā diskā tādu nav? :)
0
Ja nemaldos shaja albuma bija paredzets izmantot dazhas 1982-1986 gada laika sarakstitas dziesmas, kad vel Candlemass saucas Nemesis....
Shis fakts ir noticis, vai nav?
0
man liekas, ka ne... jo no Nemesis demo jau dažas dziesmas bija izmantotas 80o gadu Candlemass diskos, vismaz divas jau točna (nepateikšu nosaukumus, tad jārakājas... Nemesis demo man ir tikai uz kasetes :D) Un pārējie gabali bija, nu...tādi nekādi.
0
Ne, ne tie Nemesis gabali, ko izmantoja Candlemass
1986-1989 gada albumos, bet tas dziesmas ko Leifs Edlunds neiekljava ta laika materialos, jo "esot bijushas ne prieksh ta laika sarakstitas"...
Vobshem jadabu paklausities :)
0
Sorry, LEIFS EDLINGS :):):)
0
Es jau vairakas dienas klausos sho albumu un priecaajos patr vinu, par cik te ir ielikts topiks par cd, atd atliek vienigi pievienoties visam augstaak minetajam - jaunais Candlemass ir labakais kas pedejaa laikaa dzirdets! Balss Mesijam vietam atsit Dikinsonu, rifi visi rullee, vispar man gan negribetos to saukt par tiiru doom, drizak tas ir heavy metal/dark rock krustojums kautkads.Albums aiziet vienaa elpas vilcienaa, sliktu dziesmu te nav!
Vispaar labakais Candlemass albums for me, man vecie laikam tik daudz pie sirds pat neiet, bet sho klausisos veel meeneshiem uz priekshu!

0
nu man ar maz ticās, ka šito materiālu var 20 gadus kautkādā atvilknē aizmirst un ta pēkšņi atcerēties. gan jau būtu pa šito laiku likts lietā. bet tas nu tā, galvenais, ka labi skan
0
ir jau labs, jā
0
Ari dabuju un klausos....
nu ko, ar Markolinu uz vokalu tas tiesham ir labakais Candlemass....
Kaut gan visu laiku "the best of" ir un paliks "Epicus Doomicus Metallicus".... :):):)
0
Protams, tas ir tikai mans viedoklis :)
0
laikam vajadzētu kaukur dabūt, tik scheise mans ir palicis bez net pie sav dator
0
Vai, kā nu dažs labs patlaban priecājas...
Prieks, ka šiem tomēr pitika prātiņa atkalapvienoties un paveikt to. Cerams, krievi izlīdzēs ar licencētu variantu...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Viskas