Baltijas Viduslaiku fest.
0
Kurs bij' tur? Kaa patika?
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Medieval, sorry, ka tā prasu, bet kurš no bruņiniekiem bildē būt tu? :)
0
Droši vien, ka visi. Citādi jau neliktu profilā.

Es bij tur. Visādi patika.
("Pils ieņemšana" bija reti smieklīga.)
0
Es ar biju. Cēsīs jau nu dikti labāk, gan skats, gan darboties, vismaz Cēsīs tik ļoti lietus netraucēja...
0
Bet vismaz šogad feins tas sižets, ka vairs tās cīņas un mistiskā pils ieņemšana nebij, vienkārši, bet ar pamatiņu kaut kādu.
0
Centraa bija kauna stabs, kur visi vainiigie un nevainiigie tika piesleegti un peectam vesti uz tiesu.
0
Nu to "pili" jau nu varēja uztaisīt labāku. Vai ta grūti bija no baļķīšiem ar uzasinātiem galiem kaut ko uzstutēt (uzreiz iedomājos to nocietinājumu iekš "Braveheart")?
Bet nu bruņu juceklis bija labs - pamanīju starp eiropiešiem pāris mameluku ekipējumā tērptus kadrus. Un tajā kapteiņa apcietināšanā - ko tas pusplikais barbars tur darīja? :))))
Bikiņ gadsimti bija sajukuši...
0
Bija jau feini, mjaa, laikam man arii Ceesis labaak patika, nezinu, varbuut pieradums, bet tomeer tur skita nedaudz feinaak. Jaasaka, ka pasaakums nelika vilties, bet nu lietus gan pamatiigi sestdien uz vakarpusi visus sameerceeja.
0
Deathperado: Tad tik piesakies sponsoros, lai nākošgad varētu apgādāties ar baļķīšiem :)))
0
Pilnīgi piekrītu Juodam. Tā jau dārgi tas viss izmaksā un to visu saorganizēt, kur nu vēl stutēt balķus un guļbalķi jau nav no tiem lētākajiem un vēl vīru darbs noasināt galiņus. Deathperdo - tas ir Viduslaiku Festivāls, nevis konkrēt gadsimta festivāls (viduslaiki, ja nemaldos, skaitās no 4. gs. līdz 15.gs), bet varbūt pamanīji vēl vēlākas gadsimtu nesaderības he he?
0
"Barbarveidīgie" imho arī ir okej. Galu galā ne tuvu, ne visi cīnītāji cīnījās mirdzošās bruņās un ar zobiniem. To atļauties varēja tikai dižciltīgie, vai tirgoņi, turklāt pēdējie ar kaušanos neaizrāvās.
0
man gan liekas, ka "barbarveidīgie" uz to brīdi Eiropā jau bija pazuduši, kur nu vēl fogta vīros... Un ja tā padomā, tad uz šajās kaujās piedalījās tikai "biezie" - visiem bij vairāk vai mazāk labs ekipējums.
0
Es domaju, ka tur tiesi iederejas kads "barbarveidigais", nebutu parak labs skats, ja visi butu vienadas spidigas brunas! Nu vajag tacu katram kaut kaa izcelties. Tie tak nav tizli Romiesi, kuri visi, kaa viens truli marseja. Un festivals bija par viduslaikiem kopumaa, tas nozimee, ka vareja but dazada laika ekipejums, vai neekipejums....

P.S. Man ir radusies, loti liela nepatika pret Romu un romiesiem. Jo vini bija kaitinosi vienadi, nemataini, hibridi star arabiem un eiropiesiem arii vinu arhitektura man nekad nav patikusi, ta bija parak balta. Un vispar man Roma nekad nav patikusi.
0
a kas tev romiešos nepatīk? romieši bija true brutal pervert gore. maz zini, ko sie savos kolizejos darīja? negribas aprakstīt tās šausmas... :S un šitie vienādie un spīdīgie visu pasauli iekaroja, kamēr tavi barbari ar akmeņiem un rungām vēl sitās... :D un, medieval, nu kurš bruņinieks tu esi tajā bildē...? nu come on, pasaki... es domaju, ka tu būt krietnais krustnesis... :)
0
Mani vairak piesaista bardaini mezoni, kuri kaujas ar akmeniem un pagalem. Ienaidniekiem izlaiz zarnas un aptin ap koku, kamer naidnieks vel dzivs un spardas. kamer sis spardas ar zarnam ap koku, mezoni ar rungam rokaa, stav apkart un mezonigi naidigi blauj. Un pec tam pieludz savus paganiskos dievus un nolade visus, un ar apkrsotam sejam un nenormalu troksni dodas nakamjaa cinaa, ar nenormalu drosmi, jo gatavi staties 1000x lielakam un apbrunotakam pulkam prieksaa. Un ar rungu un akmeniem cinities lidz savai navei. Un tas ari tiesi man patik barbaros.

Nevis ka romiesi, truli staigaja un IEKAROJA, IEKAROJA, IEKAROJA UN IEKAROJA UN ATKAL IEKAROJA, IEKAROJA UN VELAK ATKAL IEKAROJA UN TIK IEKAROJA, AR trulam sejas izteiksmen satajgaja no zemes uz zemi un tik IEKAROJA. Tad kad iekaroja sanema vergus un lika stradat lidz navei, un piedalitiess murgainas gladiatoru cinas, un tad tajas gladiatoru cinas nogalinaja sievietes u.t.t. kaut kadi smirdigi tigeri tur bija, un vel vesturnieki domaa, ka tur dazreiz iepildija udeni un cinijas ar laivam. Beigas vergus nospardija lidz navei. UN tad Atkal iekaroja un iekaroja u.t.t. Un tas arii man nepatik romiesos.....
man negribas par tiem romiesiem neko daudz rakstit, jo mani vini Neinteresee un nepiesaista.
Un vispar es negribu vairs runat par romiesiem,
Te jaruna par to vai patika "Baltijas viduslaiku fest." jA!

Tajaa bildee es vispar neesu, man vienkarsi nenormali patik taa bilde, es jau vinu nomainiju uz bildi kur es esmu....

0
Hmm. Kursh gan riskeetu piedaliities turniiraa barbara izskataa?
0
Es ja godigi neredzeju tur nevienu barbaru. :)
Bet es vinus atbalstu.
Bruniniekus protams arii.
Un vispar esmu viduslaiku un Baltijas fanatikis.
0
tu esi elfs...
0
Viduslaik (Medieval), Tu esi nofilmējis tās sejas izsteiksmes, kad romieši gāja un iekaroja, jeb saskatījies Gladiātoru vai Asteriksu un Obeliksu he he?
0
medieval, ir tāda lieta, ko sauc par disciplīnu...
0
Pagan! Laikam es saskatijos to ASteriksu un Obeliksu.:D

Bet tomer es varu iedomaties, ka tie pardisciplinejusies un korumpetie Romiesi iekaroja visu, iznicinot istu paganu kulturu un religiju.
Un da disciplina ar ir viena no lietam, kas man vinos nepatik. Es jau nesaku, ka vini bija vargi, maz, neko nevareja iekarot, vai kaut ko tamlidzigu, bet man vini vienkarsi nepatik.
Un viss!!!!

Nerunasim vairs par ROMU! Bet par to noladeto BALTIJAS VIDUSLAIKU FEST.

Tad, tur vel kads bija, kadas atsauksmes?
Vispar man pasam Cesis patika labak. Tur bija labaka atmosfera, jo apkart bija tads ka muris, un pilsdrupas. Tas izkatijas daudz iespaidigas, nnekaa kaut kada plava. UN kad tas Cesu pilsdrupas vel papildinaja ar koka deliem, tad bija baigi iespaidigi. Bet ja, Valmiera viss turejas pie viena sizeta. Un specefekti ar dazuviet bija interesanti.

Piem. Tulit dezinas raganu, peksni nenormali balti dumi visur, un baltajaa miglaa paradas melni teeli, tad no miglas iziet nesen nogalinatie "dumpinieki" un uzbruk "pilij".
Diezgan iespaidigi, bet dazu viet' del nenopietnas attieksmes, tas vis parvertas par istu komediju. :D

0
hmm, romiešiem bija izcilākā un varenākā pagānu kultūra un reliģija, kāda bijusi, nu, protams, arī ēģipte un mezopotāmija... domā ko muldi, medieval.
0
un tavi barbari pēc romas krišanas sevi pasludināja par tās mantiniekiem, un bija tikpat korumpēti... aaa, tu tak ej vēl skolā... nu, tas tev tā, zināšanai... :*
0
Kas nolādēja Baltijas Viduslaiku Fest.?
0
nu, laikam, pats medieval...
0
Ka Romai varbut varenaka paganu kultura, ja vini pasi pec tam pasludinaja kristietibu un bija katoli un pareizticigie! (Laikam)

Un tas "Baltijas viduslaiku fest." laikam ir noladets, jo neviens vairak nevar pateikt nevienu sapratigu vardu par festu.

Un lai ari cik tie romiesu butu atistiti, gudri, disciplineti, vareni, paganiski, kristietiski, pareizi u.t.t. MAN VINI NEPATIK. MAN IR ALERGIJA PRET ROMU UN LIECIET MANI MIERA AR TO SMIRDIGO ROMU. Man patik viduslaiki, 8-14 gs. Nevis Romas laiki.
0
Viduslaik (Medieval) jau pusstāvus augstāk, rakstīji, ka netaisies vairs par romiešiem neko un neko neko. Un kas notiek, ko Tu mūs māni?
0
kg/am
0
klausies, sīci no viduslaikiem, es tev neiešu mācīt reliģijas un kultūras vēsturi... un ROMA bija kruta. to tu noliegt nevari. tā lūk.
0
labi, medieval, nav ko. neesi tu kultūras draugs... :D
0
>Medieval. Es domaaju, ka visiem ir pie kaajas, kas tev patiik, kas ne. Bet gudrs tu neesi, ja noliedz Romu. Bez antiikaas pasaules kultuuras, domaaju, ka visa Eiropa buutu pavisam citaadi attiistiijusies un kas zin, vai labaak. Un viduslaikus jau taapeec arii sauc par tumshajiem viduslaikiem, jo domaajoshu un gudru cilveeku bija maz. Tumsoniiba, aprobezhotiiba, nezheeliiba un paarspiileeta kristietiibas vara, tie ir viduslaiki. Bija arii dazhas man pienjemamas idejas, bet labaak es gribeetu nonaakt Romaa.Skolaa gaaju sen,jau neatceros, bet kopumaa liekas, ka viduslaiki saakas ap 5.gs.
0
Ei nu, Gotika, senajā Romā nežēlība nudien nebija mazāka kā viduslaikos, tā tikai bija ar lielāku izdomu (kā jau pie izglītotiem cilvēkiem).

Ja jau aizgāja par tādām tēmām... Paprātoju- kamdēļ romiešiem vajadzēja gladiatoru cīņas, kamdēļ tad viduslaikos cilvēki labprāt skatījās raganu un ķeceru dedzināšanas? Tamdēļ, bērni, ka viņiem nebija ne televizoru, ne interneta. Tagad vajadzīgo asiņu un vardarbības devu ļautiņi vairāk vai mazāk tomēr var smelties no medijiem. (Vislābāk- īstas asinis, jo, kā te palasīju, šasmu filmas jau vairs nespēj to sniegt, tāpēc ir topā visādi rottenveidīgie saiti utml. lietas)
0
sākās gan ap 5.gs.
un viduslaiki sauc par tumšajiem viduslaikiem tieši tāpēc, ka tajos kultūra ''nesūda'' radikāli netika attīstīta tieši nepārtrauktā barbarisma uc dumību rezultātā.
un MEDIEVAL, tu arī cīnījies vai tu esi tā saucamais ieroču nesējs, kamēr kāds no klubiņa nav nobalsojis par to, ka drīksti kaujās piedalīties ?
0
Par viduslaiku sākumu domas dalās: 1).4.gs., kad sākas lielā tautu staigāšana. 2) 476.gads- tas tā simboliski: pēdējā Romas imperatora gāšana.
0
Ja nemaldos, Kristian, tad par "tumšajiem viduslaikiem" šo periodu nosauca renesanses laika ļaudis, jo pārlieku idealizēja antīko kultūru.
0
nu jā tautu staigāšana, Romula Augustula gāšana 476.g.
3)Teodosija I vai Konstantīna I lēmumi par kristietības atzīšanu
4)un vēl pieskaita arī feodālo attiecību sākumu Karolingu impērijas ''ziedu'' laikos 9.gs.

domas dalās, kad iestājās tumšie un nekam īpaši nederīgie laiki :D
nez kāpēc tieši tie vairākumam patīk :D hehe
0
nu redz kā domas dalās :D
kompromisu nebūs :D
hehe
nē nu viduslaiki kruti :D
kad iekaroja Romas zemes (laikam, es neatceros), tad es zinu, ka šie jaukie barbarveidīgie neizmantoja piem. viņu attīstītās kanalizācijas sistēmas, bet rupji sakot kakāja viens otram uz galvas.
pa pils ateju izmantošanu nerunājot :D
0
jūs gan esat cirvji... viduslaikos atdzīvinaja aristoteļa idejas (akvīnas toms), tika sasniegti ievērojami sansniegumi arhitektūrā, militārajā jomā, arī makslā, visur.. jā, bija daudz nepareizību saistībā ar katoliskās baznīcas aplamajām un necilvēcīgajām doktrīnām un izdomājumiem, bet runāt muļķības, ka viduslaikos kultūra neattīstījās - vot tā ir tumsonība... >:(
0
tur bij ''radikāli'' ja kāās ;)
es neteicu, ka nekas neattīstījās, vismaz netiku tā domājis.
ko nu vairs :D
0
gotika, ja tu nonaktu romā, tevi visticamāk padarītu par tempļa prostitūtu kibeles kultam, vai tu nonaktu arēnā, kur tevi saplosītu zvēri, pirms tam izvarojot... drausmīgi, bet, vai gribi nonakt skaistajā romā, kur bija tik labi? kultūra un drausmīgas mežonības roku rokā... jautri? kultūra bija pieejama tikai bagātajiem, romas pilsoņiem... pārējie bija vergi... uuu, smuki, vai ne...? :D
0
tas viss bija tikai lai izklaidētu bagātos - neatstātu bezdarbībā.
vienīgi cilvēki nejutās tik aizspriedumaini apģērba ziņā :D
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Mustana (jauniņais)
Viskas