Kas raksturo metālu?
0
Kā jums liekas, kas raksturo metālu? T.i., kam ir jābūt, lai varētu teikt: tas ir metāls un nekas cits!
Ar ko metāls atšķiras no citiem mūzikas stiliem, piem., rock, nu metal, HC utml.?

Man, piemēram, šķiet, ka ar rūcošu, ķērcošu vai vēl kaut kādu balsi, kā dzied parasti metālā, nepietiek, tāpat arī ar distortion efektu un zemi noskaņotu ģitāru ir vēl par maz, lai būtu īsts metal, nevis, piem., kaut kāds nu metal.

Manuprāt, viena patiešām neatņemama sastāvdaļa metālā, tā tīri tehniski skatoties, ir ģitāru riffi ar palm mute (apriori pieņemu, ka visi zina, kas tas ir). Bez palm mute, manuprāt, nav īstā smaguma.

Un, ja ģitāras spēlē ātrās dziesmas bez palm mute un vēl bez 32daļīgajām notīm, tad tas jau, manuprāt, līdzinās HC.
Tieši tāpēc arī, piem., tāda dziesmu kā "Blinded by Fears" no At the Gates, manuprāt, vairāk atbilst HC, nekā metālam un kur nu vēl death metal. Tas pats ir arī Panteras dziesmā "Strenght Beyond Strenght" ātrajā daļā, arī Napalm Death vairākās dziesmās u.c.

Kādas ir jūsu domas?
Kādas pazīmes varat uzskaitīt?
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
nu blekā jau PM īpaši neizmanto, tur jau iziet uz trillu (vai kā tas tur saucās)... nu tad visi no bleka nost, jo tas vairs nav smagais (skat. f tekstu)
PM- skaidrojums citā forumā, ja nemaldos par interesantiem ģitāras gabaliem
0
Pilnīgi noteikti tas ir prikidons un sejas izteiksme ar kādu to visu pasniedz. Matu garums, aksesuāri un attieksme.
0
to Tu šausmenēs redzēji?
0
Robežas, kas šķir šos stilus, jau mūddienās ir stipri saplūdušas! Esmu dzirdējis, ka kādi kēksi sauc, piem., Killswitch Engage par melodic death metal!!!
Es uzskatu, ka šo jautājumu ir jāskata no klasiskā metal viedokļa un grupām. Nu ņemsim Slayer, Exodus, Judas Priest, Iron Maiden, karoche, Old School! Tur viss ir skaidrs! Nu metal nemaz nav vērts pieminēt (cik tad var, tas novirziens ir miris un viss)!!! Par giachas tehniku tehnikām ar mav jēgas runāt, jo tagad jau saplūdis viss ir tik ļoti, ka bieži jau arī Death Metal izmanto klasiskus Roka rifus un tehniku (es nedomāju, ka pēc klasiskās METAL domāšanas, piem., Six Feet Under vai Entombed (noņemsim vokālus) kāds sauktu par Metal, skatoties pēc tā, ko un kā spēlē gichsti)! Ir, protams, mūzika, kur nesajauksi ar Rock, HC u.c., tas ir Speed, Power, Heavy, Black metal!!! death lielākoties atšķir pēc Vokaliem, bet, nu jā, ir arī nesajaucams Death Metal! Šobrīd lielu interesi izraisa t.s. emocore (Killswitch Engage, As I Lay Dying, The Black Dhalia Murder u.c.). Nezinātājam viegli iestāstīt, ka tas ir death metal (te mēs nonākam pie mūzikas robežām!!!). Bet tas ir Metal, ja skatās pēc spēlēšanas tehnikas.
Es daudz šķiru mūziku pēc bungām, rock drumming, metal drumming!!! Un te tad jau ir vieglāk izsķirt, kas ir kas! Es nemēru pēc hyperblast-iem, jo, piem, Slipknot ar šo tehniku izmanto, bet Death metal tas nav nepavisam!!!
Un vispār, Marlix, do some adds here!!!
0
The Black Dhalia Murder- man pašam patīk tehniskie un tiri piri, bet šitie man parsoniski neizraisa nekādu interesi, ir man viņu albūms (vai pat divi, ja viņiem ir divi) bet šias mani pilnīig nesaista... kādā ziņā viņi izraisa interesi? vai tas bija tīri subjektīvi no Tavas puses?
0
Nē, ne man, kopumā skatoties pēc tā, ko laiž ārā ierakstu kompānijas un kādus klipus kruķī!!!
0
nu tas jau ir tīrākais mārketings un menedžments... jebko ver izcelt, ja ir labs menedžments...
0
dēļ tās tehnikas jau parasti sauc par metalcore. To emocore principa pēc nevajadzētu lietot, jo tas nu ir pilnīgi idiotisks apzīmējums. Emo saproties. psc kautkāds. Emo grind, emo black. Nu kas tas par idiotismu. Vienam Behemoth liksies dziļi emocionāla mūzika, citam tā liksies auksta un majestātiska (tas piemēram, nav pacietības izdomāt visādas muļķības šodien) Man tās mūžīgās coristu uzspēlētās emocijas neizraisa nekādas emocijas, ja nu vienīgi kretīnisku smīnu. Nīkuļi, nekas vairāk. Nost ar apzīmējumu emo! Metalcore, HC, fsjo! Kāds tur vēl emo!!
0
Un tas ar tiesa. Ja tie onkas domā, ka uz šiem nu tik grābs piķi, es domāju, ka ātri vien aplauzīsies. Neesmu tādiem mīkstajiem redzējis labas recenzijas. Varbūt pārītis kautkur mētājas, kad džekam paciņā blakus CD atrastā naudaszīmīte uzlaboja garīgo, bet tas neko būtiski nemainīs un neieviesīs. Lai iet dirst ar visiem saviem emo. Man parasti ir pie kājas kas ko spēlē, un kam kas patīk, bet šitie mēsli man uzdzen niknumu, nudien. Gan jau kautko interesantu var izvilkt no tā pasākuma, bet nu cik? Vienu grupu? Divas? Oho!
0
Zini, manuprāt tas ir tāds pats burbulis, kā nu metal bija pirms kāda laika! pamochīs un beigsies, nav tur nekā paliekoša!!!
0
Nu tas emo ar liekas tas pats, kas cenšanās sadalīt to nu metal kaut kā sīkāk, nu centās, bet nekas nesanāca vsjoravno!
0
Ko jūs te zinātniekus tēlojat. taču ir acīmredami (pardon, dzirdami), ka nu iebāzt to visu kategorijās ir pagrūti. Un vispār, kas izdomāja šito stilizāciju un nosaukumus? Man liekas ka atbildi varētu būt tāda: Piemēram, grupa Metallica izdot Ride the lightning. Nākamajā pusgadā sarodas grupas, kas zāģē tādā pašā manierē(principā kopē šo albūmu) un lai varētu atbildēt uz jautājumu ko jūs spēlējat, "zinātnieki" neteiks taču "mēs spēlējam Metallicu", bet atbildēs "thrash". Nu un uzreiz viss ir kārtībā, visi ir laimīgi un apmierināti un nevienam nav bezmiega. Tas ir kas attiecas uz iedalījumu.

A par f retorisko jautājumu:
Nu metālu raksturo:
1 rifu struktūra - pārsvarā asi, tasini, agresīvi rifi,
2. Drums - jebkura stila elementi rullēs, ja tiks izpildīti ar peitiekamu agresivitāti un ātrumu
3. Vokāls - nu tā vispār ir ļoti kaprīza lieta, jo, ja Napalmiem par vokālistu uzliks Mr BonJovy, tad droši vien mums nebūtu Napalm ierakstu. Vokāls vispār ir tāda ļoti svarīga un smalka lieta. Praktiski "grupas seja" gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Galvenais, lai vokāls neatpaliek no 1 un 2 punktā, pēc agresivitātes skalas, jo ja sit pāri tad pavelk visu muzonu līdzi, bet ja atpaliekt, tad ne šis ne tas....
4. Visiem ir jābūt matainajiem!!!! (sorry Faun un Balrogh un pārējie :DDDDDD)
Varbēt ne patēmu bet nu kaut kā tā....
0
Metālu raksturo, ādas jakas, alus, mati un rozīnes.
0
Marlix tu saki ka visiem jaabuut matainiem , bet pastaav taada lieta kaa plikpauriiba .
tu vinniem ieteiktu uzstaaties paruukaas.

0
Es zinu, es zinu... metālu raksturo speķis un rozīnes!
0
Metālu raksturo specifisks spīdums, laba siltuma un elektrovadītspēja, kaļamība, stiepjamība un velmējamība.

Ja nopietni, neav vairs iespējams pateikt kādu konkrētu definīciju, kurai atbilstu visi metāla stili. Un kāda jēga? Kas jau metālu lausās, tas tāpat atšķir.
0
ar sirdi un dveeseli to juut
0
pilniigi noteikti tas ir saistiits ar kopejaas metaala masas svaru!
0
ka tur ar tām molekulām un joniem bija?
0
ne ne viss ir vis tieshakaa saistiiba ar elektronu kustiibu!
0
Es pat teiktu lādētu daļinu kustību. Būsim precīzi, ja! No vada gala A uz vada galu B sāka kustēties elektrons (lādēta daļiņa)...
0
euuu Balrogh, kaa Tev skiet, pie kaada stila pieder killswitch engage?
0
Totāls metalcore, bet, maunprāt, labākais no visiem!
0
KAs RAKSTURO METĀLU, eksperments, jaunas neapnīkošas melodijas, enerģija, paliekošas verības kas nepaļaujas haosam, LOĢIKA ? Nezinu atbildi uz nevienu no šiem jautājumime, bet nesen sapratu ka var būt ari savadāks PROGRESIVE PAR TO KA VIŅ' TUR Bl.. ar to centerfoldu jobano, nav uzreiz jabut power pieskanai, nu tas ir parak traki prieksh manis, un vsipar tie poweristi. He par PT "side" projektiu (pain) runaa, a par tadu cilveku ka Dan Swa ne varda, un vina lielisko blakus projektu, ja ta var teitk, vismaz pagaidam, "Karaboudjan" albumu "sbrodj", nu lieliski, interesanti, loti maza power ietekme, jo man īsti gruti definēt kāds izskatās cilvēks ja no viņa pari pēc kritiena no 5 stāva ir palikusi taiki jaka, ta pat ar progresive, gruti aptvert, kur šis ir kaut kas no thrash, kur no kada 80 rock, kur no jazz, kur elektronika, jasak sasodiiti labs, un šajā žanrā tiešam iederas sintizators, interesantas meldīņas, redam cik cilēks parvalda instrumentus un tehnikas, es teikšu tā sasodīti daudz, viņam ir ko teitk un viņ to arī dara, es pagaidām esmu noklausījies tikai 2 dziesmu, jo parējas nav, tiešam sasodīti interesasnt darbs. Dažadi ekspermetni ar balsi un samplošanu, ja šiza ir pietiekami laba, pidzec, tomēr melodiski nepaliekot smirdīgi, iebraucot pamatīga ekspermentā, un es nezinu vai to ir iespējams nospelē dzivajā, bet tas tomēr ir metāls. Tiešam tas ari ir progresive, ļoti noskaņas uzliek, itkā tu sedētu 46. gadā ierakumos, bet uz digitala i pod skanētu kads mistisks Magaivera 30 serijas skaņu celiņš ar Džimija hendrixa piedalīšanos. Tiešam forša manta, nevaru vien sagaidīt kad dabūsu pārejo. Ja un džaziņš te tiešam ir, frenka zappas un ulver cienītaji novertēt. DZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ... AAAAAAAAAAAATTTTTRIIIIIIII... KOOOOOPEEEEEEEEEEEEEEEEEEE... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
ja tu tomēr labāk sit kulakā kamēr skaties uz blakus logā esošajiem pupiem, tad atkartošu velreiz Karaboudjan - sbrodj
0
nu re, nebija vis makā... bet tik un taa taalu - man prieks par sevi. bla, un cd draivā tas mulholland drive dvd, ko vakar mekleeju.. jopcik, veel tik kameras - kompja vadu atrast savaa mezhaa.. piespraudiishu sev medaali, godavaards
0
Euronymous: "It used to be spikes, nites, chains, leather and black clothes, and this was the only thing Dead lived for as he hated this world and everything which lives on it."
0
Euronymous is dead, long live EC!
0
Principā, metālu raksturo ES...

Metāls: jebkura mūzika, kuras radīšanā izmantoti metāla priekšmeti (mikrofoni, statīvi, bungu šķīvji, utt.)

Nu, ko teiksiet? Forša definīcija, lai gan novecojusi (kādas pāris nedēļas jau būs), varbūt varat piedāvāt ko labāku par šo?

/me
0
Ne tikai mūzikā vai kā izskatās izpildītāji, utt. ir tā lieta, protams arī pašā lirikā un domā.. Britnija Spīrsa takš neies dziedāt par HAMMER SMASHED FACE tur.. :)
0
Nu, ko teiksiet? Forša definīcija, lai gan novecojusi (kādas pāris nedēļas jau būs), varbūt varat piedāvāt ko labāku par šo?

/me

kaut ko labaaku par poser klasisko /me ?
0
metaals - muuzika kura liek galvai kratiities un matiem rinkjot, gribas dzert alu un draazties...
0
Artuur, vai tu jau kaut ko ziedoji beernu namiem shogad?
0
domaaju vecaas zekes uz ziemsveetkiem aiznest, nu zin, lai zurkas indeetu... a kas ? tip gribi lielo kopigo davanu taisiit? mosh prieksnesumu ?
0
Artuurs, sex un alus ir nesavienojamas lietas. tiiri no biologjijas viedoklja;)
0
hah, bullshit, drunk sex rulzz! nee nu protams kas par daudz tas par skaadi

*pie sevis dungo dziesminju "too drunk to fuck", dead kennedies, ziniet*
0
atbalstiet beernus invaliidus:)
0
atbalsties gumijas un anaalo seksu!
0
aa- skaidrs. no tevis taatad hiv dabuut arii var...

0
nevar gan es nesen parbaudiju, veel esmu tiirs, izmanto kame vari :D

bet ja vajag es zinu gkur var dabut! pa leeto!
0
fuu! buutu kaadu nosleepumainiibu atstaajis, sajuutu, ka esmu ko ieguvusi, nopelniijusi...
taa vienkaarshi- naac njem.

kaa tu zini, ka neesmu krokodils? jeb tev ar alu ir vienalga?
0
veelviens pluss paaljaseksam, tiesa no riita ir veel smagaak, bet hei, kursh domaa par riitu... tik pasaki kaada ranga negliitene tu esi lai es zinu cik dauz izdzeert...
0
ai, tev jaasasniedz 8 promilju pakaape, lai ljautos kamasutrai ar mani...

neviens mirstiigais to nespeej.
0
esi pieredzējis, artuur, es skatos... un kas tad tev pakausī elpoja, viesulis, nē??
0
Luusis tikmēr sviestmaizes smērēja, es ceru...
0
tātad, metālu vislabāk raksturo > www.urskumug.lv/forum/viewtopic.php...

[uhh, nu gan es dabūšu, jāmūk prom fiksi fiksi]
0
ble stulbais nefolks ar savu propogandu!

hmmm a var es sasniegshu tikai 4 promiles un 1 aci aizvershu? nu taspac jau buus!
0
nee. neder. ej raudi tautu deels, teviim manis nedabuut.
0
bļad jums te kaut kāda ateicību lapa ir atvērta vai. Točņa zaibal jau galīgi ar to savu urskumug forumu.
0
blin a mosh skaistaaka paliec? ar shitadiem standartiem tevi tikai veci juurnieki miiljos...
0
tu aizej izlasi vispirms un tad pačurā. ir par tirgu
0
bildi paskaties:)

augury taisniiba- bezteema kautkaada.

taatad- metaals. pirmatneeja energjija un nianseetiiba. bungas, bass un gjitaara, vokaals kaa saapees. kaut kas speeciigs.
0
o, augury, uz sātanšturmu būs jauna izlašu partija, atnesīšu tev arī vienu, par to M.I. 20sekunžu hītu

spams (nekačājiet) > /misc/mision_imposible_-_shes_got_talent.mp3
0
ahhh kaa es aatraak neiedomaajos! tu tachu esi dieviete.... davai seksu!

haha bezteema, ka shitajos forumos pedejoreiz "tema" bija haha

metaals -
Off With The Lights Hear The Screams
See The Banging Heads Awaken To Their Dreams
The Sound Of Metal So Loud It Cracks The Beams
Played By Warriors Called The Metal Kings

saprataat? MANOWAR! saprataat, un viss. un kusshs!

SKALJI! SKALJI!
0
aarchij nu aizej uz to linku tur arii viens manowar tekstinjsh ir, nu dawai dawai, esi dzheks, nemiiz biksees!
0
ahhh toch, ble maitas :F kko labu ar zin tomeer... ride the dragon, triumph of steel! super kick ass aatrais songs bliinn... hehe, nu malachi malachi.
0
nu bishku arii dieviete esmu. bet dievietes nedod kuram katram. un arii ne forumaa;P
0
eu tas nopietni nefolk, baigi labi, nu ja kas tad pagaidam top vel dažas dziesmas, bet nav laika kondicijai lai tās uztaisītu, jamacās. 04 - "vinhs netraapija un sacuukoja diivanu " ir jau gandrīzvai pabeigta.
0
tas ir tad kad tu uzliec limp bizkit un juuti-IR!
0
dievietes vispirms shausmiigi piemaujaas haha :D...

aa un veel metaalu raksturo veejsh!
0
pareizi roof, galvenais ir vadīties pec paša izjutām. :)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas