Realitātes šovi un cilvēku
0
Sieviete, kura neiekļuva ABC realitātes šovā "Extreme Makeover", iesūdzējusi tiesā organizatorus, jo viņas māsa izdarījusi pašnāvību.

Prasībā, kas iesniegta Losandželosas Augstākajā tiesā, viņa pieprasījusi atlīdzību par līguma laušanu pirms termiņa, kā rezultātā viņai nodarīti morālie zaudējumi.
Teksasietei Delisei Viljamsai kompānijas ABC producenti apsolīja, ka ar plastiskās ķirurģijas palīdzību tiešajā ēterā viņa tiks pārvērsta par īstu skaistuli. Viņai solīts iztaisnot deformējušos žokli, iztaisnot zobus, pielabot plakstiņus un palielināt krūtis. Pēc organizatoru teiktā — pārmaiņām vajadzēja mainīt viņas dzīvi un likteni.

Tomēr producenti negaidīti Viljamsu "noņēma no trases", kad šovs jau bija nonācis ēterā. Tā iemesls ir ķirurga teiktais — speciālists apgalvoja, ka Viljamsas atlabšanai pēc operācijas būs vajadzīgs vērā ņemams laiks. Producents iegāja pie Viljamsas numurā, kur viņa gatavojās pārraidei, un paziņoja, ka viņa atgriežas Teksasā.

To uzzinājusi, Viljamsas māsa Kelija Makgija izdarīja pašnāvību. Lieta tāda, ka pirms projekta palaišanas ēterā producenti pierunājuši Viljamsas ģimenes locekļus, tostarp arī Makgiju, ka viņi izteiks visu, ko domā par varones ārieni, nekautrējoties no atklātiem izteicieniem. Tas tika ierakstīts. Tiesai iesniegtajā prasībā teikts, ka Makgija centās vērst producentu uzmanību uz to, cik labs cilvēks ir viņa māsa, bet intervētāju spiediena rezultātā ir piekritusi jau sagatavotām atbildēm. Šis ieraksts tika parādīts ēterā, bet intervijas laikā Viljamsa atradās blakus telpā un visu dzirdēja. Kad Viljamsu noņēma no šova, Makgija iekrita depresijā un 2004. gada maijā — dažus mēnešus pēc tam, kad viņas māsa tika izslēgta no šova, — izdarīja pašnāvību, izdzerot nāvējošu miegazāļu devu.

Advokāts Viljams Veslijs Kordova paziņoja: "Kelija tālāk nespēja dzīvot ar apziņu, ka viņa par māsu sarunājusi tik daudz nekrietnību, kas radījušas viņai ciešanas. Ģimene faktiski ir sagrauta. Delise par šiem notikumiem ir tik šokēta, ka tikpat kā neiziet no dzīvesvietas. Pat iepirkties viņa dodas naktī."

Raidkanāla ABC amatpersonas atteikušās komentēt šo informāciju.

Nāve realitātes šovu dēļ
Šis nav vienīgais nāves gadījums realitātes šova dēļ. Šā gada 14. februārī telekanāla NBC realitātes šova "The Contender" ("Sāncensis") izbalsotais 23 gadus vecais bokseris Nadžajs Tarpins nošāvies, sēžot savā automašīnā, tikai tāpēc, ka izbalsots neilgi pirms realitātes šova fināla. Tarpins zaudējis savu liktenīgo cīņu un tāpēc diskvalificēts.

Treneris Persijs (Basters) Kustuss pazinis Tarpinu kopš 12 gadu vecuma. Viņš pastāstījis, ka jaunais bokseris labprāt filmējis savas cīņas, taču neilgi pirms pašnāvības bijis satraukts.

Tālajā 1995. gadā Čikāgā notikušajā Dženijas Jonas šovā kāds no dalībniekiem kļuva tik ļoti satracināts, ka pēc šova beigām ar diviem šāvieniem nogalinājis otru, kas atļāvies dot homoseksuālu attiecību un vēlmju mājienus tiešraides laikā. 24 gadus vecais Džons Smits satrakojies pēc tam, kad 32 gadus vecais Skots Amedurs atzinis, ka slepeni centies psiholoģiski ietekmēt Smitu un fantazējis par viņa sasiešanu un nodošanos "putukrējuma un šampanieša rotaļām". Šokētais un pazemotais Džons Smits uzstājis, ka ir heteroseksuāli orientēts, jo publika gavilējusi par Amedura izteikumiem. Trīs dienas pēc šā šova Smits devies uz Amedura mājām ar ieroci un savu apvainotāju nošāvis.

Kamerai jādarbojas nepārtraukti
2001. gadā viens no realitātes šova "Survivor" ("Izdzīvotājs") dalībniekiem Maikls Skupins uz īsu brīdi aizmiga un iekrita ugunskurā, apdedzinādams plaukstas, rokas un seju. Kameras rādīja, kā Skupins kliedz sāpēs un skraida apkārt. Ēterā nonāca iespaidīgi kadri, kuros bija redzams, kā no viņa rokām lobās nost āda.

"Survivor" galvenais producents Marks Bernets šokēja cilvēkus, jo pēc tam paziņoja — operators būtu zaudējis savu darbu, ja būtu nolicis malā kameru, lai palīdzētu Skupinam. "Operators tur ir tikai viena iemesla dēļ — lai kamera nepārtrauktu darboties ne mirkli," Bernets pavēstīja žurnālistiem. "Ja viņš būtu nometis kameru un mēģinājis palīdzēt, es viņu būtu nekavējoties atlaidis. Svarīgākais vienmēr ir, lai kamera turpinātu darboties."
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
ai sviests.... moš arī gribi galēties tapēc ka, fabrikā nepaņēma...
0
atceraties filmu "Running man"?
0
nezin tādu...
0
90'to gadu sākuma ražojums. Galvenajā lomā Arnijs.
Tēma - realitātes šovs, kur "noziedzniekiem" dzenas pakaļ ķērāji.
0
kā to var nezināt... manas bērnības viena no viss viss... par pārsita Rokijus- hujokijus... Dinamo izslido laukumā... uhh... mans apaļīgais mīlulis...
0
es filmu "Running man" skatījos 3 mēnešus no vietas katru pēcpusdienu, dažreiz pat divas reizes dienā. Tas bija tālajā 1992-93 gadā, kad videomaģis bija baigā vērtība, man tād bija atstāts istabā un man bija tikai vinea kasete.
0
un skolas puišeļi jautā :"Deathper, ko darīsi pēcpusdienā? ... "It kā Tu nezinātu- skatīšos viģiku, ibio!!" >:)))
kaukad nesen redzēju akal, un tādas siltas sajūtas pārņēma, manī akal smaidīja puika...
0
hmmm....
0
nu johaidī... Švarcnēgers... ibioo-0 izmūk no cietuma, bet viņu savāc un piedāvā piedalīties spēlē, kur jāizdzīvo cīņā pret "labajiem" varoņiem, uz kuriem tiek liktas likmes un ir liela iespēja nopelnīt un saņemt dāvanas... bet tad ne viss aiziet pēc raidījuma veidotāju scenārija... nahuj es šito stāstu?
0
ammm... kārtējie švarcīša piedzīvojumi....
0
šis bija visai OK gabals, vismaz priekš Ārnija. BTW, pēc Stīvena Kinga īsā stāst, jeb, drīzāk, pēc viņa idejas - jo filmā bija palikusi gandrīz tikai galvenā doma.
0
Paldies jebkam, ka Stīvens Kings tika atbīdīts malā, jo viņš ir pilnīgs āzis, kas neko nejēdz no šausmu gabalu riktēšanas. Nīkulis.

Rokijs - hujokijs - ble, šitais ir riktīgi labs.

Ar viģikiem toreiz bija tāda štelle, ka tika tās kasetes čolētas pa n-tajām reizēm. Kad biju pie radiem, kam bij viģiks, divās nedēļās noskatījos Ārnija Komando kādas reizes 40. Vēl tagad nedaudz kreisās acs plakstiņš raustās.
0
Eh.... man vecajos viģiku laikos tops bija MAD MAX 1 un 2.... pat neatceros, cik reižu tika noskatīts, nu ar kā Faunam, ka plakstiņš raustās :)
0
es gan tāds fanāts nesmu bijis ja labi dažu filmu 2 reizes noskatījos... nesaprotu kā var vienu filmu entās reizes skatīties....
0
Pa parasto televīziju arī šī filma tika rādīta. Kaut kāds murgs tur bija par to, ka kā vienu asinskāru slepkavu kas slepkavo neapbruņotus noziedziniekus nopiš, tā uzreiz visi izplūst asarās un vaimanā ka drošsirdīgais likuma aizstāvis pagalam. Man visādā ziņā tas kretinēja. Saprotu ka tagad cilvēki nav ne ar ko labāki par filmā attēlotajiem, bet man tik un tā gribas no tā visa distancēties un apmierināties ar apziņu ka cilvēki ir slimi. Nu nav ko darīt, tad nu priecājas par iespēju pastīties uz cilvēkiem kad pašus neredz. Kaut kā tizli.
0
interesanti, kas buutu, ja metalurgus ar reperiem salaistu taadaa realitaates shovaa....buutu interesanti paveerot...
0
Par tiem viģikiem runājot (sorry Balrogh, ka ne pa tēmu). Jā, bij laiks, kautkur periods 1989- 1992 (varbūt bišķiņ savādāk), kad videomegnetofons skaitījās un principā arī bija labklājības rādītājs... retajiem dzīvokļos bija tas brīnums... Mums puišeļiem (9-12 gadi) bij tā- ja tev ir viģiks, mēs ar tevi draugos... un ta visi gāja un skatījās barā uz konkrēto dzīvokli. Viģiku vēl varēja iznomāt, bet bija jau jāaizsit rinda 2 mēn. uz priekšu, ja nebija blata... un ka iznomā, ņēma vismaz 15 kasetes un visu dn. dirnēja pie TV kastes. Bija riktīgi izplatīti videosaloni (kuri, domājams konkrēti vārījās)- tipiski kādā pagrbā ierīkoti, bet arī piem. rūpnīcas izīrēja telpas, bija pat poliklīnikas pagrabstāvā u.c. tamlīdzīgas vietas. Priekšā klasiskie Tauras televizori ar Pal Secam, lai viģiks būtu krāsainais (bija arī divi citreiz) un krēslu rinda.. arī citreiz bija divās rindās... Kvalitāte no mūsdienu viedokļa vnk drausmīga, aizmugurē sēžot vispār knapi ko saskatīt varēja.. Cenas 1-3 rubļi. Bet bija kruta...he... Visi rembo, vandammes, švarci, rokiji, ņindzas, konfu u.t.t. šausmenes par vilkačiem, zombijiem... Tas VISS likās kautkas WOW ! Vienkārši pizdec.... :-)))
0
Ja tie saloni bija labie, estada pirmo reizi noskatijos Rembo, pec tam nedelu apkart skraidiju un vjetnamiesus savu pagalma.
0
A no kurienes tu pats?
0
Laikam no Ziemeļkorejas :)
0
LOL, tas par tiem vjetnamiešiem toč laps. Es jau gara acīm skatu ainu, ka aziātiska paskata matainis ar Rembo tipa matu apsēju skraida starp hruščovkām ar stroķi rokā, katram garāmgājējam aizšķērsodams ceļu un uzdodams liktenīgo jautājumu: "Esi vjetnamietis vai nē??? Ja atzīsies ar labu, apsolu ātru un nesāpīgu nāvi!"
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
DestructerOfNewb
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas