Vokaals
0
kaa ar edmundu nupat alu dzerot tika nospriests man vajg iemaaciites vokalizeet, taatad, long story short, kursh zin kaaa, kur un pa cik to visaatraak un labaak izdariit ?
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
uuuu tu nedoma ka tas ko tu prasi ir baigi crappy ?
0
viena porcija lēta šņabja, divas porcijas trīskārt lētu prīmu, auksta duša māras dīķī un tad teciņiem uz māju.

BLLA!!!!

BLLA!!!!

BLLA!!!!

BLLA!!!!
0
nee smuki dziedaat, smuki !

piedraaazt black un death metal meeslus
0
aij korī dzeidāt
0
nu ja , vini tachu ir crappy !

a isteniiba , ta dzesrhana un piipeshana galigi tikai trauce, vajag majas treneties man liekas, a da poh..
0
joilanta gulbe:)iisti nez cik maxaa es zinu ka vien chuvaks gaja pa3,5ls stundaa bet nesen es dzirdeeju ka tagat esot ls15,:)bet vispaar pamatfiska dziedaasanaa ir iemaaciities dziedaat 'are veederu'nevis ar 'riiikli',karoc vokali dziedi taa pat kaa runaa(iznjemot ja veelies akdeemisko vokallu apguut)
0
naziic, koa? kaads iznjemot?
0
neviens sevi cienoš dezists speciāli nemācās dziedāt, be tja gribi smuki iemācities vīterot, tad nu nez vairākas dienas pēc kārtas paklausies to kam tu gribi līdzināties, nu piem, nez kādu powerīti un tad jau piešausies kā tādā spalgā balsi jādzied
0
naziic adresi, telefona num?
0
oo...uz judas priest rezka..
0
metālisti vispār nedzied
0
metālisti daino
0
universum, tas nju gan ir teļa kakas....
0
hehee jau maajaas atvilkies... kaa viesuliss !
0
Jā jā.
0
nja alus pamaz bija :F kka labi nogaaja lejaa... ble piedraazt shito kabatu tukshumu !
0
kas ir teļa kakas?
0
Nevaig visu vienā vakarā izkost, vaig taupīt un plānot tu banku augstskolā vai kur mācies?
0
a mosh katru vakaru daudz iskost, a ?
0
Viesulis;es nezinu ne adsesi ne tel.bet vinja maaca tai A.Medna popskolaa(:))to tel ja intereseee es moska vareeetu pameginaat sadabuut,nezinu.
0
Artūram vaig, man savi gali padomā. :)
0
hmm nu teiksim es mauroju katraa pirtii kur gadaas buut, vecaas latvieshu dziesmas...
0
vo.

maurot ir pareizais vārds
0
universum: piemeeram shii spaarnotaa fraaze (ko taa noziimee?) `neviens sevi cienoš dezists speciāli nemācās dziedāt...` johaidĪ!
0
Tad jau sanāk, ka gandrīz visi krutie dezistu rūcēji sevi neciena... Nevienā jomā nevar sasniegt labus rezultātus bez treniņa. Bet tīro vokālu izkopt būs pagrūti bez kāda, kas pamāca, ko un kā; ja nu vienīgi ir dabas dots lielisks talants, taču arī tad korekcijas vienmēr noder.

"bet vispaar pamatfiska dziedaasanaa ir iemaaciities dziedaat 'are veederu'nevis ar 'riiikli',karoc vokali dziedi taa pat kaa runaa(iznjemot ja veelies akdeemisko vokallu apguut)"

^^^pirmā teikuma daļa ir pareiza, bet tālāk gan ne. Akadēmiskajā vokālā pareiza elpas izmantošana, tb, "dziedāšana ar vēderu" ir vēl jo svarīgāka. Un nav nemaz tik daudz cilvēku, kas runā pareizi nostādītā balsī; in liela daļa no tiem ir mācījošies vokālu - dziedātāji, aktieri utml.
0
man liekas Artuuram tas būs par sarežģītu... nevar tā, ka vienkārši izteš kādu aliņu, iedo pa muti pēc iespējas vairākiem cilvēkiem un sāk maukt?
0
Intar;es nepareizi sastaadiu teikumu es gribeeju teikt ka akadeemiskajaa nedzied taa pat kaa runaa,vismaz sievietes,paklausies sievieshu korus.

ps. vispaar jau pats neesu dziedaataajs ,vienkaarshi gudri plerkstu- atgremoju to ko esu saklausijies:D(saklausijie... :),bet no zinosiem cilveekiem);)
0
pa maleeja modei es jau maaku, vaig iemaaccities niknaak... nu kas ir, kas sheit neviens taads nav kas maaciijies ?
0
"es gribeeju teikt ka akadeemiskajaa nedzied taa pat kaa runaa,vismaz sievietes,paklausies sievieshu korus."

Nu es jau saku, ka reti kurš runā tehniski pareizi. Par tiem sieviešiem tu droši vien domā balss trīcināšanu jeb vibrato - jā, to, ja grib/vajag uzsvērt, panāk ar kaklu, bet balstās tāpat viss uz elpas. Tas skanējums arī atkarīgs no balss augstuma - alti un basi dzied vairāk krūšu reģistrā, soprāni un tenori vairāk galvā.
0
paldies, Intar:)
taa doma ka ruucejiem,reeceejiem utt nevaig neko maaciities -viekaarsi njemt un dariit nau slikta ,bet arii tur ir lietas ko der zinaat taa lai nesap**tu bals saites taa ka peec tam nevareesi pat normaali parunaat .to ruuksanu arii vaigot' no veedera' izdabuut un taada viedaa netiek nevaidziigi piepuuleetas balss saites:)taapeec vismaz vienu nodarbiiba pie 'profesianalja' jebkuraa gadijumaa buutu ieteicama.kaut vai teoreetiski:)
0
A cik ljoti tu nemaaki dziedaat? Tev muzikaalaa dzirde vismaz ir kaut cik normaalaa?
0
nu daudzmaz... siiks biju korii dziedaaju...

a kaa to noteikt muzikaalaa dzirde ir vai nau ? normaala vai nenormaala ?
0
Muzikālā dzirde vai nu ir vai nu nav, nevis drusku ir vai drusku nav. Ja vispār ir, tad to var izkopt. Savukārt to, vai vispār ir, man domāt, ka vislabāk var pateikt kāds no malas, jo ja nav muzikālās dzirdes, tad cilvēks pats arī bieži vien nemaz nemana, ka mauc garām.
0
Nosaki peec klaviereem. Ja kautcik vari pavilkt liidz kaut vai tiem pashiem Manowariem, tad tik pameklee peec vokaalaa pedagoga, vai arii vienkaarshi trenneejies dziedaat liidzi visam kas skan. Ja nav muz. dz., tad man liekas (subjektiivs vieoklis), ka dziedaat naav iespeejams iemaaciities.
0
muzikaalaa dzirde veel iedalaas absoluutajaa un relatiivajaa.cilveks kas apveltiits ar absoluuto dz sadzird un nosaka skanjas augstumu un otraaadi var"no gaisa pakjert" izveeleeto noti.
cilv.ar relatiivo dzirdi saklausa un nosaka tikai atieciibas starp skanjaam.relatiivaa dzirde ir gandriiz jebkuram ,absoluutaa reti kam ,visbiezaaak absoluutaa piemiit profesionaaliem muuziikjiem.kaa absoluuto taa arii relatiivo var izkopt,viss atkariigs no taa cik daudz straadaa un protams arii no talanta utt.
man gan liekas ka relatiivaa arii var buut "drusku".un no druskas var attiistiit diezgan daudz .sliktaak ir ja tiesaam nau nemaaz ,bet tas ir dikti reti. ....bet ir:)
0
Ir vēl tehniskā dzirde.
0
nopietni? ui ,neesu par taadu dzirdeejis.kaa taa izpauzas?
0
tas ir tā ka cilvēks var noteikt skaņas augstumu ar herca precizitāti(par tām iedaļām īsti nezinu)piemēram: vai tas ir netīrs la vai tīrs un cik daudz hercu pietrūkst līdz tīram, tā apmēram.
0
atrtikulētas skaņas protams ;)
0
hm izklausaas gandriiz pec taas pasas absoluutaas>:)
njaa pirms tam par taadu nebiju dzirdeejis.pateicos:)
0
nu tas par to dezistu kurš sevi neciena varbūt par skarbu teikts, bet palieku pie sava ka rūcēju vislielākā daļa nav ne pei kādiem skolotājiem gājuši mācīties, tikai paša treniņš un viss. domāju ka rī parastā balsī dziedāt vr tāpatās iemācīties bez jebkādiem skolotājiem, trenējoties. kaut vai Anathemas kā viņš šķībi rāva Eternity(labs albums-tas šķībums piedod savu noskaņu-liekaska pat speciāli tā viņš dzied), un kā jau alternative un jedgementā-taka dievs, var jau būt ka gājis pie skolotāju, taču šaubos. nu ja grib raut taka sebastians bahs-tad toč jāiet skolā:)
0
Paša treniņš tak arī ir speciāla mācīšanās dziedāt.

"vai tas ir netīrs la vai tīrs un cik daudz hercu pietrūkst līdz tīram, tā apmēram."

A ja nu cilvēks, kam šādas fenomenālas spējas piemīt, nezina, kas ir hercs?

Absolūtā dzirde piemīt ne tikai mūziķiem, un nav arī tik ļoti reta parādība - ņemot vērā, ka daudzi nemaz nezin, ka viņiem tāda ir, es lēšu, ka absolūtā dzirde piemīt kādiem 2-4% cilvēku. Un tīru la no netīra mierīgi atšķir jebkurš ar kaut cik attīstītu absolūto dzirdi, bet nu hercus izskaitīt...nu stipri šaubos.
0
kas ir la ?

tas no teletuubiem ?
0
"neviens sevi cienoš dezists speciāli nemācās dziedāt"...nu jā bļin esmu ne tā izteicies, pareizi tas skanētu -nav speciāli gājnis pie skoltāja iemācīties rūkt..:)
0
La ir nots. Tas pats, kas A.
0
Artuur Ej uz Rīgas gospel kori
0
Artuur, ej pakaries
0
vo cuukas, ne ? nee nu tieshaam cuukas !
0
OK džeki, drusku par dzirdēm.

Muzikālā dzirde ir pilnīgi visiem cilvēkiem un līdz kaut kādam līmenim to var attīstīt katrs. Bet tas ir apmēram tā ka pa striķi arī katrs var iemācīties iet, tikai tiem kam ir talants, to darīs labāk. Tā par absolūto dzirdi... Ir divu veidu absolūtās dzirdes - aktīvā un pasīvā (man tāda ir). Aktvīvā ir tāda, kad cilvēks jebkurā dzēruma pakāpē var nodziedāt kādas nots augstumu, bet pasīvā ir tad kad cilvēks it kā dzird kas tā par noti, bet toni uzdot nevar.
Kas attiecas uz dziedāšanu... Ir divu veidu dziedāšana - tāda kā korī un vokālā dziedāšana. Kora dziedāšanā izmanto tikai plaušas elpai un balssaites, bet vokālajā dziedāšanā cilvēks izmanto visu ķermeni. Nu iedomājieties akustisko ģitāru. Kora dziedāšana ir tā kā akustiskā ģitāra bez korpusa, skan tikai stīgas. A vok. dzied. skan nevis tikai balssaites un rīkle, bet viss ķermenis. Nu tur ir baigā zinātne un es pats to visu pilnībā nepārzinu, bet es tikai mācos. Jebkurā gadījumā viss ko saku nāk no mūziķu-profesionāļu sniegtās informācijas, tā ka varat būt droši, ka es nepūšu pīles.
Artuur, tu vari aiziet pie vokālā pedagoga un paprasīt lai šī tev gan dzirdi, gan balsi pārbauda. Tad arī pateiks kas no tevis tur var sanākt. A ja pats gribi mācīties, tad mēģini ieklausīties katrā skaņā ko dziedi un sadzirdēt vai skan tas ko tu gribi. Protams ja tev kautcik ir tā muzikālā dzirde...attīstīta vai iedzimta.
0
Intaram: es jau teicu ka par iedaļām baidos sameloties, bet es noskaidrošu.
0
muzikaalaa dzirde nav visiem cilveekiem, kad mans teevs dzied liidzi slaagerim, mushas spraagst pa puskvartaalu. Ja nopietni, tieshaam ir diezgan daudz cilvinju, kam nav ne mazaakaas.
0
Ar muzikālo dzirdi un rock`n`rola matiem artuurs taalu tiks...
0
Arprac! Tikko tikai pamanīju- šitie abi goblini dainot sadomājuši! Da es jūsu baurošanu varu paciest tikai pēc diviem aliem minimums!
0
nu kad būsim gatavi dainošanai un padainosim tad tu lielībtaša varēsi komentēt.
0
Un tagad par dažām neprecizitātēm:

Balss vibrato netaisa ar kaklu, tas ir nepareizi. Ar kaklu vispār neko nevajag darīt- jātur brīvi kā žāvājoties. Vibrato veido ar to pašu vēderpresi.

Par to tehnisko dzirdi- tā pati absolūtā vien ir, tikai tad jāiemācās kurš cipars kurai notij atbilst. Un skaņas tīrība ir relatīva- atkarīga no skaņojuma, gan 440, gan 442 skaitās normāls la, ne viens, ne otrs nav netīrs.

Jā, Enemy jau pareizi pateica par tām absolūtajām dzirdēm. Man tad ir tā pasīvā. Absolūtā dzirde ir ekstra, arī muziķu vidū tā nemaz nav ļoti izplatīta. Nezinu, kāpēc tas tā ir- nevaru saprast cilvēkus, kas nedzird nošu augstumus, tāpat viņi nesaprot, kā es varu to dzirdēt. Nezinu, vai to dzirdi ģenētiski manto, bet manam tēvam arī ir absolūta.
0
Tu nebūsi gatavs dainošanai tuvākos 150 gadus.
0
bet kā var dziedot mainīt skaņas augstumu, ar vēderu kaklu vai ko?
0
Bāc, tas gan ir aizskaroši.Latvijā jau tā nav metāla Dziedātāju tradīcijas, kā jau te tika iepriekš kādā sadaļā minēts, dziedātāji ir bet tiem nav interese par heavy metal, bet ja atrodas kāds zinošāks un sāk dirsties ka vēl 150 gadus nebūšot tas jau vairs... nezinu, nav man aiz dusmām ko teikt :( bet nekas, ja tu domā ka es nevaru iemācīties dziedāt, tas nenozīmē ka tā arī būs.
0
Tu esi apdauzīts? Es tev paklusām uz austiņas ne vienreiz vien skaidroju, ka tev nav tās dziedamās rīkles, utopisms un naivisms varbūt ir piemīlīgi, bet ne uzbudinoši, tāpēc nebrīnies, ka šitādu marasmu (resp., tavu sapnīti par trallināšanu) es te nāku un publiskā forumā nodiršu. Kā mainīt skaņas augstumu, bļāviens, es tev to nevaru paskaidrot, tas sanāk dabiski, laikam jau ar kaklu, ja sāku domāt. Tu nemāki kaut minimāli kontrolēt savas balss saites, bet gribi dziedāt- dsrlķvmaoiutcmw t346_*88888240 v..,
0
dsrlķvmaoiutcmw t346_*88888240 v.., - kā to saprast?
0
Cirvis. Turklāt apdauzīts.
0
skaauzh, luusim skauuzh vecais !!!

karo4 ROCKNROLL! kada nahuj (piedo) balss, tu nezini AC/DC dziesmu: let there be LIGHT, SOUND, DRUMS, GUITAR... LET THERE BE ROCK ! kur tu te vokaalu redzi !? nav, pareizi nav ! rokenrolam vaig matus, gaismas, gribeeshanu un iekshas, rokenrolam vaig iekshas ojaa ! Un zin gan mans kristieshu Dievs gan edmunda mezhavecis ka mees dariisim kas mums ienaacis praataa un mums buus jautri un mums buus labi un mums buus ALKAHOLA SAINDESHANAAS ! JEAAAH !!

MEAT LOAF - BAt Out of hell !! uz pilno, JEAAH!
0
pasties kautvai uz miitloafu - resnis, nesmuks abet kaa laizh ! es vismaz esmu gliits... un seksuaali dziivnieciski pievilciigs... un mati... aaahh... mati...

kstate edmund gaisaa juut Latvieshu kaartiiga smagaa metaala dzimshanu, nopietni un es shobriid nerunaaju par muusu fikso ideju, ledus ir sakustejies... !
0
Kā jau teicu, Artuuram līdz īstam rokenrolistam trūkst tikai spēja dziedāt, pārējās spējas viņam ir :)
0
kstate vakar no liiviem naakot izvandalizeeju seetu un uztjuuneju sev jaku...
0
blin veciit ja tu ar mums vakar uz liiviem buutu bijis... kaa mees maurojaam maajaas naakot... kaa mees maurojaam... un es ar salauztu sola gabalu gitaaru speeleeju... es maaku !
0
Laikam jau neesam vienīgie ar tām fiksajām idejām, gan jau kāds būs tik veiksmīgs ka kāps uz skatuves un tad visi redzēs latvian heavy metal.

A mēs esam īsti sapņotāji,ne ;)
0
Jā, man skauž, Artūr, dikti skauž, es arī gribu tik garus matus kā tev. :(

Būs jautri- tur es piekrītu, man vienmēr ar jums ir jautri!
0
nu ideja ir tikai pirmais solis, jaapietiek iekshaam lai iistenotu... un pionieri nograbj lauvas tiesu... vai sachakaree visu virzienu ja suudiigi ;]... un tas jau skaidrs ka visiem normalajiem cilvekiem shitie mella un naaves metaala samazgas jau sen liidz kaklam, gribaas kartiigu Heavy Metal.... !!
0
nu redz, mes buusim rokenrols, tu buusi rokenrola meitene, BUUS ZAJEBIS !! buus alkahols, vecenes, GAISMAS !.... un mati man buus JEAH MATI MAN BUUUS !... un jautri buus.... isnibaa nopietni zrja tu shite taa...khm.. nesmuki izrunaajies... sieviete viirietim var buut augstaakaa muuza, iedvesmot vis neiedomaajaakamajiem varonjdarbiem...
0
Es esmu pārāk gudra, lai būtu mūza. }:P

Un man vecenes nevajag, man lūdzu labāk kādu vikingu sagādājiet.
0
nu muuzai ir jaabut gudrai... iedvesmot ir jaamaak...

buus, buus arii vikings, liels, spalvains... ar ragainu cepuri un veersharagu PILNU AR ALU !
0
we all live in future world jēēēē''e''ee''eē'!
0
Nu, principā jau es varu arī iztikt tikai ar alu un vēršragu.
0
ride the sky
ride the sky!!!!!
0
the future world is gloo-rii-ous...balablabla

eu edmund .... TU BRAUC AR MANI UZ HELLOWEEN !...eeh nu un luusis ja grib ar var braukt liidzi... ja ljoti grib... un panjems liidzi savu alusragu...

papa mes tachu visi zinam ka vikinga galvena sastavdalja ir spalvas un mati !
0
Nu, hm, spalvas un mati, tas ir tik tāds patīkams sekundārs moments, primārais ir, nu, rags.
0
davai dabū mašīnu noliec tiesības un laižam, bet es labāk gribu redzēt un dzirdeet Hansenu!
0
our future is a mad hause and we all are muve`n in!!! ka es jums saku!!!!
0
Vispār es sāku domāt ka meitenēm nav tik liela kaifa no mūzikas kā džekiem
0
Labojums- move`n ,he hē.
0
Ja dzeju, tad dzeju:

Liptin lipa liepu lapa
Pie manām villainēm;
Tā pielipa tautu dēls
Pie tā mana augumiņa.
0
Viesul, tu mazāk domā- tas tev par labu nenāk. Tev labāk padodas darīšana. };)
0
Nu jā, smuki :) Bet tu man biški pabojāji muzikālo kaifu ko es pašlaik izjūtu...
0
Eu, a jūs gadījumā pie viena datora nesēžat?
0
Gribētos jau gan...
perversais kudars uzradās. par tevi laumiņa nabadzīte sūdzas... :)
0
Par tiem abiem orkiem es nezinu, šie varbūt arī tup blakus, es gan nē. Man ir cēla vientulība.
0
Pasveicini viņu arī! :)
0
nafig orkiem? kapēc ne viduszemes prinčiem?
0
Ar labunakti. }:L
0
hansens hansens balabala bal helloweens buus helsinkos ne hansens, piedraazt vinju, hellowens vinjam neesot gana labs... un kaada mashiina... ar busu ceineris turp apakalj !
0
mana bērnības mūzika dzeltenie pastnieki- kapēc tu mani negribi... ek ...
0
Tu esi pārāk dzīvniecisks, lai būtu no aizrietu cilts..

Tiešām ar labunakti, eju gulēt.
0
ko tu dirs? ceineris tikai?
0
Saldus sapņus :)
0
aa nu ja juus ejat guleet tad ar labunakti jums.... es laikam ieshu taa kartiigi padirsiishu... taadu labu paalja-suudu... noslauciit neaizmirst bi...
0
VIESULIS IR NO AARIESHIEM ! zilaas asinis !

un jaa 11.30 !
0
Nevar būt! Runa taču ir par tiem Helsinkiem, kas Somijā, ne tiem, kas Daugavpils rajona Medumu pagastā, ne?
0
kā dzīvniecisks? es varu orkus kaut un mani ir gari melni mati...
0
nu 11.30 ir turpapakalj buus liidz tallinai... nu veel jau praamis...
0
rīts gudrāks par vakaru..... āāāāāāāā.
0
Ep... Lūsi, ja vēl atceries ko rakstīji... Zini Vibrato ir tad kad ar kaklu taisa to iāiāiāiāiā. Kad dzied ar diafragmu jeb vokāli pareizi neizmantojot kaklu, tad tā skaņa kas varbūt līdzinās vibrato, galīgi NAV vibrāto. Tas jau ir tembra un pielietoto rezonātoru radītais skanējums. Vibrato ir TIKAI ar kaklu taisītā mākslīgā skaņa. Un absolūtā dzirde ir dzirdes defekts. Vidusausī ir kautkāda huiņa kas rada atskaites punktu un pateicoties tam cilvēks dzird skaņu absolūto augstumu. Neteiksim ka vienmēr tas ir baigi pozitīvi, jo ja tādam cilvēkam sanāk nokļūt piemēram 3. klases skolnieku ansambļu koncertā, tad ir vāks.
0
O jē, man ir dzirdes defekts! Tad jau laikam tiešām tas var būt arī iedzimts.

Par vibrato: nē, nu paklau, es tiko pamēģināju- tomēr ar presi man liekas ka taisu. Nu jā, varbūt kakls arī mazliet piedalās. da nezinu vispār. A varbūt man ir arī preses defekts.
0
Viesulim: Labi, neesi tu ne orks, ne goblins. Ja tu vari kaut orkus un tev ir gari melni mati, tad tu esi rūķis.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
WrongTale
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas