LATVISKI
0
Un kur tad vēl kolhoznieku ballītes ar mūsu paštaisīto cukurbiešu aliņu! Vietējās saimnieces mūs baroja dikti labi - trekna jērgaļas zupa kopā ar sulīgiem āboliem desertā. Varat iedomāties arī sekas pēc tam, visam klāt pielieciet skaisto rudeni, kas tieši tajā laikā nāca apgleznot Latviju.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Reiz piedegusi mērce un mēs (kā jau ķīmiķes) nolēmušas, ka nelabas smakas uzsūc ogle, tādēļ mērcei pielikušas ogles. Citreiz zupa izdevusies par sāļu. Ko nu? Sametušas zupā lielus zaļus kartupeļus, pēc tam tos atkal zvejojušas ārā. Un zupa laikam derējusi.

Reiz Aijai vienai bijis jāved ar zirgu tukšās piena kannas. Ar zirgiem viņai darīšanas nebija bijušas, un rati iegāzās grāvī. Vēl tagad Aija brīnās, kā viņa tos no grāvja dabūjusi ārā.
0
eu, nefolk, mani maac pohuista bazhas, ka Tevi piemekleejusi pusmuuzha kriize? hmm?
0
kāda krīze? histērija!!!
0
MĪ UN ŽĒ! (nē, man nav nekāda sakara ar frančiem)
0
Johaidī, līdz šim neredzēta Admina aktivitāte.... Laikam tuvojas apokokalipse, vai Hora aeons vismaz :))
0
Apokakalipse, soru, paarrakstiijos
0
koka arī nebija slikts, tā kā mazliet sirdi silda...
0
tie teksti ir no grāmatas ĶĪMIĶU SIMFONIJA, tu pa manu vectēvu ary ir 1.5 lappuse :)
0
tuudalinj, taagadinj, pastalnieki danco!
0
Bet kas ir Pateisyba???
0
SĀPĪGĀ PATIESĪBA
Gunita Nagle

Stingra pieturēšanās pie Salaspils nometnes oficiālā nosaukuma nesen izdotajā grāmatā par Latvijas vēsturi izraisījusi gandrīz starptautisku skandālu. Autors izvēlējies apzīmējumu "darba audzināšanas nometne", toties saniknotā Maskava uzskata, ka bija jālieto vārdi "nāves un koncentrācijas nometne".

Tiek atgādināts, ka Salaspilī nogalināti 100 000 cilvēku un medicīniskos eksperimentos izmantoti bērni. Taču tikai retais zina, ka šie "fakti" ir padomju propagandas radīts mīts. Tikmēr pašiem nometnes ieslodzītajiem tā bija vieta, kur pārdzīvoto drausmu atainošanai jebkādi ideoloģijas radīti pārspīlējumi ir lieki

Jūs tagad esat Salaspils darba un audzināšanas nometnes P.H. (politischer Häftling — politiski apcietinātais vācu valodā). Ja pildīsiet nometnes noteikumus un čakli strādāsiet, varat cerēt, ka pēc zināma laika tiksiet no nometnes atbrīvoti. Sargieties no nepaklausības un pārkāpumiem, jo par to draud bargi sodi, — šādi 1943.gada 3.janvārī no Centrālcietuma atvestos cilvēkus Salaspils nometnē uzrunāja latviešu virsnieks Līcītis. Šī mazā epizode, ko savās atmiņās apraksta viens no apcietinātajiem Vilis Riekstiņš, parāda — taisnība jau vien ir Valsts prezidentes padomniekam vēstures jautājumos Antonijam Zundam, kurš grāmatā Latvijas vēsture. XX gadsimts zem Salaspils nometnes bijušā ieslodzītā Kārļa Buša zīmētā nometnes attēla norādījis, ka tas ir bijis paplašināts policijas cietums un darba audzināšanas nometne. Tāds bija nacistu dotais nosaukums.

Taču vēsturnieka vēlme attēla parakstā stingri pieturēties pie nometnes oficiālā nosaukuma izraisījusi gandrīz starptautisku skandālu. Pēc tam, kad Valsts prezidente grāmatu uzdāvināja Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, drīz vien kļuva skaidrs — oficiālajai Krievijai tā nepatīk. Krievijas plašsaziņas līdzekļos tagad var gan dzirdēt, gan lasīt, ka Latvija rīkojoties "paradoksāli un ciniski", Salaspils koncentrācijas nometni dēvējot par darba nometni. Tiek skaidrots, ka Salaspilī nogalināti un nomocīti ap 100 000 cilvēku un ka medicīniskos eksperimentos izmantoti bērni. Taču gan Krievijā, gan arī Latvijā tikai retais zina, ka šie "fakti" ir padomju propagandas radīts mīts.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [2]
nerve
BigUgga
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
M (jauniņais)
Viskas