Dižie pētnieki
0
Karoč mazie, es zinu, ka daudzi sīkie mauglēni te ir ņēmušies rakstot un tulkojot visādas huiņas par smagās muzīkas vēsturi un izcelsmi utt. Ble, man vajadzīgs neliels ieskats detuhā un grindcorā + kautkāda vāvuļošana par to krustošanos. Bet nu nekas pārāk tur mega. Moš kādam mētājas kautkādi srannie tulkojumi, kurus varētu padriskāt? Ja ir, ta droši met uz manu meilu. Tādā veidā jūs būsiet pielikuši roku pie vēsturiska notikuma Latvijas smagajā pasaulītē. Pieņemšu arī linkus. Sliktākajā gadījumā ārzemnieku, pie dirsas. Galvenais ka labi uzņergāts. Skūpstu.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
nu ok sha tepat iekopeeshu :

desmetaals un grindkors suukaa...

aa reku orginaals

deathshit & grindcore sucks.
0
kas tev pret gindu un deathu ir artuur?vislaik te dirs...
0
čaks šuldeners bija pirmais!!!!
0
kuru pamanīja...
0
nu es vienu zinu obligati meila jasuta?
vai ari var mest seit?
0
aizsutiju tev uz meila, vienu saiti, cerams deres.
0
"Es no riita pieceelos un gaaju ar savu skuvekli uz ciinu. Mans skuveklis cinijaas blakus man, naaciet ar mani ciinaa par baardu"

Pukpukwar pukpukwar living on the road :D :D :D
0
Death metal parādījās ASV un Kanādā astoņdesmitajos gados ar tādām grupām, kā Death, Suffocation, Morbid Angel, Entombed, Winter, un Cannibal Corpse. Death metal var pazīt pēc ekstrēmā ātruma un neticami vardarbīgiem tekstiem kombinācijā ar Heavy metal, Trash metal, un Speed metal. Vokālu dziedāšana ir mazliet vairāk kā nesaprotama rēkšana, parasti atklājot ļoti drūmu tematiku.
Izmantojot klusinātus spēcīgus akordu vai vienu vienīgu stīgas skaņu, šis žanrs definē sevi ar dobjiem un atkārtojošiem ritmiem, un kombinētu struktūru, dažreiz izmantojot sintezatoru. Deviņdesmitajos gados Death Metal radīja daudzus apakš žanrus, piemēram, Grindcore, kas ir vēl ekstrēmāka Death Metal versija.

ūber dūber...
0
Ir dzirdētas visādas versījas un nostāsti, bet šitās sit pušu visu iepriekš dzirdēto :D

Hardcore
Hardcore ir precīzi cēlies no punk, un robežas starp abiem ir pamatīgi izplūdušas. Riskēšu teikt, ka hardcore vienkārši ir metalizēta punk versija (dažreiz pat pievienojot repošanu), īpaši populāra Ņujorkas nomācošajā, industrializētajā gaisotnē, kas izspļāva tāds grupas kā Biohazard, Agnostic Front, Madball, Cro-Mags, Sick Of It All, Murphy's Law, bet nedrīkst nepieminēt arī Wašingtonas grupas Minor Threat, bad brains, Fugazi, un tādas ietekmīgas vienības kā Amerikas rietumu piekrastes Black Flag, Dead Kennedys, un vēl citur dzimušās SS Decontrol, Negative Approach, Die Kreutzen, Reagan Youth, un kas tur vēl arī nē. Pastāv uzskats, ka tieši Black Flag un Dead Kennedys ir stāvējušas pie hardcore šūpuļa, jo pirmās sākušas punk vest galējībās.
Nedrīkst paiet garām tam, ko savulaik dēvēja par crossover. Par galējo hardcore+metal apvienotāju kļuva bijušie un esošie Anthrax mūziķi, apvienojoties zem nosaukuma S.O.D. un trīs dienu laikā ierakstot "Speak English Or Die". Vēl pirms tam Anglijā plosījās Discharge un Broken Bones, bet no abiem novirzieniem aizņēmās gan Corrosion Of Confirmity, gan D.R.I., gan M.O.D.
Iespējams, var arī nodalīt panka ietekmju atbalstītāji metālā, kurus gan īsti pie hardcore pieskaitīt nevar, teiksim, Suicidal Tendencies.

Black Metal
Protams, Black Sabbath bija pirmie ar savām okultismam un melnajai maģijai veltītajām tēmām, bet žanram nosaukumu un grūdienu deva Venom ar otro Lp "Black Metal", Bathory un Hellhammer, kā arī vieglākas grupas kā Mercyful Fate, Angelwitch. Principā ar black metal vēl pirms gadiem desmit sauca jebkuru grupu, kuras lirika bija izteikti virzīta uz Luciferu un viņa draugiem (kā Morbid Angel, Deicide, Acheron, Blasphemy), bet tieši ziemeļnieki Emperor, Mayhem, Burzum izcēla šo žanru saulītē (jeb, tumsā, kā vēlaties), un viņiem ir neskaitāmi sekotāji, Dimmu Borgir, Satyricon, Impaled Nazarene, Dissection...Anglijā Cradle Of Filth, Hecate Enthroned, Grieķijā Septic Flesh, Nightfall, Rotting Christ. Uz bieži uzdoto jautājumu - ar ko black atšķiras no death? - nav viegli atbildēt, tomēr black ir atmosfēriskāks, parasti melodiskāks, bieži izmantoti taustiņi, atbaidošs production darbs, pie tam, jauno laiku blackmetalleri gandrīz vienmēr valkā melnbaltas grima maskas a la extremāls Alice Cooper. Tā, protams, ir tikai viegla norāde. Ne mazums black metal grupu pēdējā laikā pievēršas arī vikingu un pagānu tēmām (kā Enslaved), pie pēdējām pieder arī latvieši Skyforger.
Pēdējā laikā black metal ir sadalījies divās nometnēs - true black metal, kas uzskata par savu godu turēt oriģinālo black metal soundu, un rībīnāt pēc iespējas agresīvāk (Marduk, Immortal, Dark Funeral), un melodic black metal, kas atšķaida savu mūziku ar melodiskiem taustiņiem, soprāniem un tml. jaukām padarīšanām (Dimmu Borgir, Old Man's Child, Borknagar). Un tad vēl ir vampīriskie Cradle Of Filth ar saviem pakaļdarinātājiem, fantasy/dragon lietu piekopēji (mūsu paši Heresiarh, piemēram), un es noteikti esmu kaut ko piemirsis.

Doom Metal
Black Sabbath parasti tiek dēvēts par visas smagākās mūzikas pirmsācēju, tomēr viņu pirmie albumi vistiešakajā veidā ietekmējuši tieši doom metal pārstāvjus. Kamēr gandrīz visi ekstremālās mūzikas piekritēji 80o gados centās satriekt nenormālos ātrumos, atradās dīvaiņi, kuri, pārņemot Black Sab tradīcijas, dienas kārtībā lika lēnus, pulsējošus ritmus, un dažreiz arī lieliskas melodijas. Trouble un Candlemass ir zināmākie, vēl ir un bija Pentagram (amerikāņi), Penance, Witchfinder General, St. Vitus. 90ajos viņiem pievienojās Solitude Aeturnus un absolūti sabbatiskie Iron Man un zviedri Count Raven.
Atsevišķi jānodala doom/death (kuru dažreiz nepareizi sauc vienkārši par doom), kas ir (bieži) gotiskā mērcē iejaukts doom ar death vokālu. Aizsācēji - Paradise Lost ar disku "Gothic", kaut Asphyx un Autopsy arī flirtēja ar lēnām pasāžām. Toties pēc "Gothic" iznākšanas doom/death ierunājās pilnā spēkā - My Dying Bride, Cathedral, Anathema (visi no UK), somi Amorphis, portugāļi Moonspell, vācieši Pyogenesis. Tomēr pēdējos gados gandrīz visas doom/death grupas no death vokāla atteikušās, tādējādi tās var mierīgi atkal dēvēt par doom.
Un, vēl jāizceļ Type O Negative, kuri savienoja NYC hardcore ar doom un gothic, ar visiem viņu sekotājiem - Life Of Agony, Pist*On, Darklands.

Power Metal
Par power metal apzīmējuma izcelsmi min Panteras tāda paša nosaukuma albumu, un sākotnēji arī viņu turpmākos albumus. Atskatoties atpakaļ, var teikt, ka to spēlēja Vicious Rumours, Metal Church, Artch, Helstar, un varētu pieskaitīt arī, teiksim, Judas Priest "Painkiller" disku. Mūsdienās par power metal uzskata kaut ko vidēju starp tradicionālo heavy metal un thrash metal, un tagad saradušās desmitiem šādā stilā muzicējošu grupu - Evergrey, New Eden, Destiny's End, Division, Syris un pazīstamākā būtu Iced Earth.

Heavy Metal
Jau gadu desmitiem šis vārdu savienojums biedē cienījamus, pie televizora hamburgerus gremojošus pilsoņus, bet viņu dumpīgajās atvasēs tas saisījās ar ko aizliegtu un tāpēc iekārojamu. 90o gadu beigās šīm atvasēm tas gan saistās ar ko izsmejamu un neglābjami novecojošu, vienvārdsakot - ar astoņdesmitajiem. Heavy metal var mēģināt piekarināt jebkurai mūzikai, kura ietilpst zem "metal" jumta, ja nav vēlēšanos sadalīt to sīkāk (kā tas darīts šajās lappusēs), taču mūsdienās par heavy metal pārsvarā sauc 80o gadu "parasto" metālu, tipa kā spēlēja Accept, Judas Priest, Iron Maiden, Manowar, Ozzy Osbourne, Saxon, Savatage, un mazāk zināmie Armored Saint, Riot, Leatherwolf, Virgin Steel, Krokus, Loudness, un 1000iem citu. BTW, es izvairos saukt par heavy metal tādas grupas kā Motley Crue, Whitesnake, Slaughter, Van Halen, Korn, Limp Bizkit, Marylin Manson, un iesaku jums darīt tāpat. Par nosaukuma izcelsmi šaubu nav. Pirmoreiz lietots William Burroughs grāmatā "Naked Lunch", taču mūzikā pirmoreiz parādījās Steppenwolf dziesmā "Born To Be Wild", tekstā "I like smokin' lightning / heavy metalthunder".

Progressive Metal
Vienmēr esmu uzskatījis, ka pirmā grupa, kura krustoja progressive jeb art rock ar metālu, bija kanādiešu Rush, bet nosacīti var minēt arī amerikāņus Kansas. Progmetal grupas raksturo izsmalcināti aranžējumi, bieži ļoti tehniski gājieni un gandrīz vienmēr virtuozi sava amata meistari pie instrumentiem. Nav priekš vidējiem prātiem, to varētu arī saukt par elitāru metālu. Fates Warning, Psychotic Waltz, Watchtower atradās avantgardā, bet Dream Theater ar "Images And Words" panāca īstu šī novirzienu uzplaukumu 90o gadu sākumā. Kā sēnes pēc lietus auga un visās pasaules malās parādījās progmetal grupas - Amerikā Shadow Gallery, Eternity X, Altura, Cairo, Enchant, The Quiet Room, Holandē - Elegy, Anglijā - Threshold un Landmarq, Vācijā - Payne's Gray, Soul Cages, Ivanhoe, Dreamscape, Superior, Zviedrijā - Mayadome, Pain Of Salvation, Tad Morose, Kanādā - Heaven's Cry, nemaz nerunājot par Itāliju, kur radās Eldritch, Time Machine, Zen, Black Jester, Madsword, Skylark, Arkhe, Empty Tremor.
Atsevišķi var nodalīt tā saucamo intelligent, vai thinking man's metal, kur hard rock/heavy metal, kaut arī salīdzinoši vienkāršs, ir acīmredzami veikts ar smadzeņu klātbūtni. Queensryche to pierādīja ar "Operation: Mindcrime", Crimson Glory ar saviem pirmajiem diviem diskiem, un Lethal, Heir Apparent, Apocalypse (amerikāņu, nevis šveiciešu), Kamelot, Conception, Sacred Warrior, House Of Spirits viņiem sekoja.

Nu Metal
Pēdējais iemiesojums no heavy metal saucas Nu Metal. Parasti saistīts ar tādām grupām kā Korn, Limp Bizkit, Slipknot, Amen, Deftones, un Papa Roach. Šī daiļrade ļoti bieži saistīta ar producentu Rosu Robinsonu kuru dēvē par Nu-Metala guru. Izpildītāju stilā joprojām ir runāt par asiņu nolaišanu, zarnām un ieskaitot izpildītāju tērpus, pirotehnikas sprādzienus tam visam saplūstot ar nikni noskaņotām ģitārām tas viss ir no metāla pamatiem. Populārākie no Nu-Metal kā Korn un Limp Bizkit pamatu ņēmuši no grupām kā Iron Maiden un Judas Priest.

Populārākās Nu Metal grupas ir System Of A Down, Slipknot, Deftones, Papa Roach, Disturbed, Epidemic un Korn. Šīs grupas ir vienas no pazīstamākajām mūsdienās. Metāls ir ‘atgriezies’ un liekas, ka uz palikšanu.

Speed Metal
Tas ko jūs redzat, ir tas ko jūs saņemat. Pirmsākumos nosaukums speed aizvietoja thrash, un jāteic, tas nebija neprecīzi, jo ne "Kill 'Em All", ne "Show No Mercy" tā īsti pie thrash nepieskaitīsi. Speed metal tīrradņi sastopami bija reti, un to raksturoja diezgan monotona kasīšana 100 km/h, un Exciter un varbūt agrīnais Helloween darīja tieši tā. Tomēr tieši Helloween sāka ieviest melodiju speed metālā, un šodien viņu sekotājus i ne saskaitīt nevar. Agrīnie Blind Guardian un Rage, kā arī Iron Saviour, Gamma Ray (Helloween atzars), Scanner, Angel Dust būtu zināmākie no Vācijas, bet vēl var minēt brazīļus Angra, itāļus Labyrinth, spāņus Avalanch, amerikāņus Riot. Tomēr praktiski vienmēr lietots precīzāk raksturojošs termins Speed/power metal.

Trash Metal
Thrash savienoja NWOBHM izsmalcinātību ar punk enerģiju, kā tieša reakcija pret 80o gadu vidus glam grupelēm, īpaši jau Amerikā, kur Motorhead, Venom un Diamond Head ietekme radīja tādus thrash flagmaņus kā Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax, Exodus, Overkill, Dark Angel, vēlāk Testament, Forbidden, Vio-Lence, Heathen, Vācijā radās Destruction, Sodom, Kreator, Tankard, Assassin, Anglijā - Xentrix, Sabbat, Onslaught, Kanādā - Voivod, Exciter, Austrālijā - Mortal Sin. Nenoliedzami, thrash lielā mērā sekmēja death metal attīstību, un tādas grupas kā Sepultura, Slayer vai Believer stāv ar vienu kāju katrā no žanriem. Bet, death savukārt iznīcināja thrash, un daudzas grupas, ja neizjuka, pārtapa par Panteras sekotājiem. ...
0
Ar Grindcore un Death ir tik jūtīga padarīšana, ka bail klāt ķerties. Wikipedia, piemēram, grind pavisam nošķir no metāla, bet citi autoritātes mauc tik vienā katlā. Arī Zipaks. Par stingriem žanriem vienmēr runāt grūti. Tā Zipaks piemin Winter pie death celmlaužiem, bet es šo tik skaisto grupu vienmēr esmu par doom skaitījis.
0
Tu taču neiedomājies, ka Zipaks to pats ir rakstījis? :DDD
0
melbardi man kaa rokenrola entuziastam ir iedzimts naids pret jebkuru surogaatmuuziku...

roof... PA SEJU BLED!
0
Tas ir Ctrl+C - Ctrl+V no Panacejas saita, autors, ja nemaldos, Wrong Tale.
0
Intar nu vajadzēja sabojāt man prieku.. :DD....
0
nu nez apmeeram zipaka liimenja rakstelis jaunu ir, nu vismaz par power metaalu (panteera - ?!! haaah!) un daljeeji par harcore toch... rakstiitaajs laagaa nejeedz kas tas taads pankroks vispaar ir, rodas sajuuta ka pievilcis kaadu no Lielaa Rokenrola atzariem vienk lai pierakstiitu smiriigo dredu moskju muuzikai kkadu radurakstu, phe... oi! blje! un pa seju :F
0
pareizi bļaha nav pieminēts Monowar......
0
Tagad gan Tu, Artuur, izrādi savu nezināšanu. Par hardcore ir visai pareizi uzrakstīts. Par power metal var strīdēties, bet Pantera savulaik spēlēja ne tikai power metal, bet arī glam rock, ja kas.
0
ok intar, titaanu ciinja. sagatavojies man jau alu likt....

Hardcore ir precīzi cēlies no punk, un robežas starp abiem ir pamatīgi izplūdušas. Riskēšu teikt, ka hardcore vienkārši ir metalizēta punk versija

jo taalaak jo trakaak.

nu luudzu luudzu paskaidro nu man to izcelsmi, robezhas un metaLLIZZAACIJU. bled

nee nu jaa taa jau ir hiphops principaa ir nigerizeta klasiskaa muuzika. nigerizeeta tik...

power - blin a kur ble OVERKILL ?!! KUR? :FF HELLOWEEEN BLIND GUARDIAN!?! no kura cauruma juus cieniitie izliidushi

Manowar piemineet vienaa postaa ar to murgojumu buutu kriminalpaarkaapums
0
phe.

Vai tu vispār zini, kas ir hardcore? principā tā arī kā bij teikts - biki smagāks un brutālāks punk. Sākotnēji tas arī saucās hardcore punk, bet vēlāk to punk daļu atmeta un tas sāka skaidrāk nošķirties.

Un Overkill sākotnēji arī spēlēja hardcore punk, pēc tam jau bija vieni no thrash metal dibinātājiem un līdz pat deviņdesmitiem gadiem bija tīrs thrash. Pēc tam jau aizvien vairāk grūvs parādījās. Power tas toč nav.

Helloween un Blind Guardian - ok. Sākumā gan abi bija speed metal.
0
tagat Artūr tava kārta.. savādāk Tu paliksi zaudētājos...
0
Tātad šitas no hc.lv un domājams tie džeki zin kas ir HC....
Hardcore punk vēsture

Šī raksta mērķis ir apgaismot lasītāju, par to, kas tad īsti ir hardcore un kā tas ir veidojies, jo diemžēl lielākajai daļai cilvēku šis vārds asociējas tikai ar pornogrāfiju. Šajā rakstā īsumā tiek pastāstīts, kā veidojās hardcore kustības vēsture, kas mainīja un izglāba neskaitāmu cilvēku dzīves, pārsteidzošā kārtā bieži vien paliekot neievērota.
"Hardcore" ir saīsinājums no "hardcore punk" un tas apzīmē mūzikas stilu, kas radies no pirmā pankmūzikas viļņa vēlajos septiņdesmitajos gados. Kaut arī oriģinālās pankgrupas (The Clash, Sex Pistols, Ramones u.c.) radīja bez šaubām interesantu un spēcīgu mūziku, kas bija kā pelnīts spēriens pa pēcpusi rokmūzikai, tomēr šī mūzika nebija tik spēcīga, lai veidotu kādu nopietnu sociālu kustību.
Agrāk pārsvarā panki atrada izpausmi savādās drēbēs, savādās frizūrās un publiskā sliktas gaumes izrādīšanā. Ar laiku panku stila prioritātes mainījās un pamazām sāka veidoties tā saucamā "jaunā viļņa pankmūzika" (new wave punkmusic), kas apvienoja sevī pirmā viļņa pankmūzikas elementus ar popmūzikas elementiem. Piemēri tādiem jaunā viļņa pankmūzikas pārstāvjiem ir kas?. Kaut arī viņu mūzika bija ātrāka un neapstrādātāka, kā viņu 1977 gadu "ciltstēviem", tā vēl aizvien balstījās uz standarta piecdesmito gadu rokenrola pamatiem.
Jaunā viļņa grupas viendienītes veidoja Top 40 hītus vienu pēc otra. Tiek uzskatīts, ka pirmais vilnis beidzās līdz ar Sex Pistols basista Sid Vicious nāvi 1979. gada 2. februārī. Pēc šī atgadījuma praktiski izjuka visas sākotnējās pirmā viļņa grupas. Līdz ar to, septiņdesmito gadu beigās mūzikas industrija ar mēdiju palīdzību apglabāja panku stilu.
Tomēr patiesībā viss nebija tik vienkārši. Iedvesmotas ar pirmā viļņa panku patiesumu un spēku, veidojās daudzas grupas visā pasaulē, kuras centās neatkārtot savu priekšgājēju kļūdas. Šis jaunais pankmūzikas atzars tika nodēvēts par "hardcore", lai tas atšķirtos no komerciālākajām, pieņemamākajām "jaunā viļņa" grupām.
HC gāja dažus soļus tālāk par pirmā un jaunā viļņa pankmūziku, veidojot to daudz ātrāku un bieži vien izkāpjot no jebkādas melodijas ierobežojumiem vispār. Dažas no tā laika populārākajām hardcore un proto-hardcore grupām bija Black Flag, Dead Kennedys, Bad Brains (melnādaino grupa, kas pārgāja uz panku stilu no jazz fussion), Middle Class, Avengers and Circle Jerks (ASV); Subhumans, DOA, Neos (Kanāda); Conflict, Crass, Discharge (Lielbritānija); Anti-Cimex, Terveet Kadet, Rattus, Riistetyt (Skandināvija); GISM, Gauze, Lip Cream, The Stalin (Japāna); Wretched, Raw Power, Indigesti (Itālija); Olho, Seco, Inocentes (Brazīlija) un dažas citas no visas pasaules.
Kamēr britu un Skandināvijas pankgrupas sākumā turpināja ar vēl primitīvākām uzvedības manierēm nekā agrākie panki, neaizmirstot ādas jakas un grebenes matos, daudzi ziemeļamerikāņi ignorēja tādas lietas, vienkārši noskujot sev plikas galvas (starp citu, uni-sex stils). Šī atteikšanās no nodevu maksāšanas stilam kļuva par hc būtību un beigās sasniedza loģisku nobeigumu "straight edge" - panku filozofijā, kas sākotnēji izveidojās un tika popularizēta Vašingtonā, līdz to slavas kalnā uznesa Ian McKaye un viņa domubiedri no leģendārās hc grupas Minor Threat.
Minor Threat - Ian McKaye [foto - Glen Friedman, Southern Records]Straight edge (saīsināti sXe) bija pārdomāta reakcija uz agrāko panku pašiznīcinošo nihilismu. Ian McKaye un Al Barile, divu vadošo pirmā viļņa sXe grupu (Minor Threat un Boston's SS Decontrol), vokālisti nodefinēja sociālās dzīves ideālu, kas aicināja sacelties un atteikties no veco panku pierastās alkohola un narkotiku slavināšanas, tai pašā laikā neieslīgstot puritāniskā konformismā. Jaunie varoņi ātri atrada domubiedrus panku vidū, īpaši Bostonā un sXe kustība dažus gadus vēlāk attīstījās arī Ņujorkā, pateicoties grupai Youth of Today.
Eksistējot ārpus kultūrām, kas nodrošina tīņus ar jau gataviem elkiem, kuriem jālīdzinās gan apģērbu, gan attieksmes ziņā, hardcore veidoja jaunieši jauniešiem. HC stila absolūta atteikšanās no korporatīvas ietekmes, lai kāda tā arī būtu, iemācīja hardcore faniem producēt pašiem savu kultūru, atsakoties no sadarbības ar citām kultūrām, kas neiekļaujas agrāko panku "DIY" (Do It Yourself - dari to pats) filozofijā.
0
jee PND ir vienk nu baigi liidziigs kant vai instora pizdec ku liidziigs

pover metaalam raxturiigi aatri meloodiski bungu ritmi un gjitaaras partijas un augsts vokaals un dziedaashana, dziedaashana nevis breekaashana kaa panterai
0
ai Artūr tak atdzīsti ka Tu neko nezini... tak skatīsimies patiesībai acēs...
0
nee nu jaa jaa protams nu njumetals jau arii radies no heavy metaala un ir tikai popizeeta taa versija, muusdienaaas stili sapluust un ir gruuti nospraust robezhas...

ironiski cik tomeer patiesi shan shiii ironiskaa replika ;[

meeroga jautaajums baby
0
njaa bet par power metaala murgojumu toch jaasper autoram ar abaam kaajaam pa stakli, nu shitaads pizdec, pantera, piizdec..
0
ja ņem vērā, ka sākumā runa tika pieteikta par death un grind...
bet tāpat bija interesants brauciens >:)
man neopatīk melot... arī vairākkārtīgi
0
cik dzirdēts, tad panters tiešā, pirms cowboys from hell spēlēja power stilā (ir pat tajā albūmā dzirdami daži smuki bļāvieni)... bet ja cilvēks ir dzirdējis vienu grupas albūmu, tad viņš noteikti ir kompetentāks izteikties...
0
ja bez shaubaam noklausoties pa vienam no 5 grupaam rodads krietni lielaaks priekshstats par situaaciju industrijaa ak sarkasma grand.
0
augsts vokāls power metālā - tas ir stereotips. Ir gana daudz power metal grupu, kam nav augsts vokāls. Kaut vai tas pats Iced Earth (Matt Barlow laikos). Un es tev vēlreiz saku - astoņdesmitajos gados Pantera spēlēja vispār glam rock. Tas, ka slaveni kļuva tikai pēc tam, kad mainīja stilu, ir cits jautājums. Autors gan šajā tekstā, par power metal runājot, vairāk pievērsies amerikāņu power metālam; iespējams, saistīts ar to, ka tur šis stils attīstījās drusku agrāk nekā Eiropā. Eiropas variants arī drusku atšķiras skanējumā.

Un Wrong Tale pilnīgi noteikti ir power metal dzirdējis krietni vairāk par tevi un mani kopā ņemot :)
0
nu ar terminu Power Metal cirks ir gandrīz tikpat liels kā ar "gothic" - zem tā mēģina visu ko pabāzt:)
Interesanti, ka lielākā daļa grupas, kas tiek apzīmētas ar Power spēlē muzonu, kur no spēka (power) nav ne smakas un izceļas tieši ar izcili švaku un augstu vokālu, piemēram Gamma Ray un tamlīdzīgi.

Vispār tajā gabalā, ko Zipaks ir iekopējis ir tīri normāli un samērā loģiski uzrakstīts par power metal. Es ar to saprotu kā traditional heavy metal pietuvinātu thrash, t.i. heavy metal, bet spēcīgākā izpildījumā. (Metal Church, Iced Earth, jā Judas Priest "Painkiller", maybe kautkas no Savatage, biški U.D.O., Manowar "Warriors of the World" ari varētu iederēties)
0
Power..."vidēju starp tradicionālo heavy metal un thrash metal". Nezinu, kaut kaa nepiekriitu
0
re ku pantēra savos power laikos
www.rockdetector.com/assets/img/covers/2...
0
a visi tie hardcoristi ir straight-edgeri?

un par poweru, tie somu Norther, Chidlren of Bodom utt, tie tak ar skaitaas power, ne?
0
Es teiktu, ka Children of Bodom (senākie albumi, jo kādi pāris jau nāki gabali, ko esmu dzirdējis, jau skan savādāk) un tā līdzinieki satur power elementus, bet īsti par power ar nevar saukt. Drīzāk pa vidu starp power un melodeath.
0
nu CoB jau kautkāds hibrīts vairāk velk uz power, bet tekstiem jau arī nozīme un tie powerā nelien... Norther nu pēdējais ir tāds pavieglāks bed iepriekšējie ir vairāk vai mazāk Melodic Death...
0
Runaajot par tiem true black metal un melodic black metal, tad man labaak patiik tie otrie, nevis true pokemoni, kam pozerisms ir pirmajaa vietaa par kvalitatiivu muuziku.
0
Deth

Power metal ir smekiigs un aatrs ar augstu vokaalu. Daleeji rage ir ok bet iesaku paklausiit Wizard... tie ir zveeraa. Un protams arii Iced Earth bet taa no jaujajiem Elvenking ir ok. Buutiibaa power ir fantastiska muuzika. Laikam roof buus nodevis death bet man power tieshaam ir tuvaaks kluvis. Zin, ka lielaakaa dala mataino aarpus black un death nekapaa, bet man tas power/speed smekjee zveeraa. Izskatiiju Norchall sarakstu un kaput pasport ferloren :)
0
Artuurs

Atvaino par Manowar, negribeeju aizvainot
Man jau arii patiik diezgan, tikai reieem smiekliigi saak likties bet buutiibaa nenem launaa
0
Norther vispaar ir Ensiferum atsuukaashana. Ensiferum vechi, Ensiferun.... taa ir manta!!!
0
Kāds sakars Norther ar Ensiferum!!?? Ensiferum jau galīgi pa citu līniju iet... folk/viking... ammm... bet Ensiferum ir ir labi...
0
Petri Lindros Norther'aa dzied un pie viena arii Ensiferum. Kaads sakars blaģ? tas ka Norther laiz pakaļu! Tāds sakars! Pirms tam bija Maenpaa no Wintersun!
0
Nē, nu es zinu, kas ir powers, kāds vokāls utt., vienk par šitiem bij jautājusm, jamos ar diezgan bieži kā power skaita, pat izdala tur atsevišķu žanru, harsh power vai powerdeath vai kā nu tur.

A nebija gadījumā, ka Lindros iet prom no vienas no abām grupām?
0
Deth

Ar folk vispaar ir interesanti. Visur, kur ievid kaut kaadi tautiskie motiivi, uzreiz folks skaitas.Ensiferum vipaar taads nekaads deeveejams bet es, kaa jau mineeju senaak, to taapat sauckshu par power/folk. Reaali deel vokaala atdaliit arii taa jociigi liekas.

Pamtaa Lindros nemas ieksh Norther un ieksh Ensiferum vins taads guest vokaals vien ir.
Reaali to visu uztur Markus Toivonens bet vinsh taads klusais laudis kursh visu taa saliek, lai Ensiferum izklausiitoes peec Ensiferum buutibaa.Battlelore vispaar ar visu savu harsh nu par power nekaadi, manupraat, nav uzskataams. Power ir power :D Aatrs, dinamisks un melodisks paarsvaraa. Bet TRUE power neklausaas :D :D :D
0
Slayer!! beidz aplikt Gamma Ray!!! vispār šamējie ir melodic metal. tāds novirziens ar ir ja kas ;]
0
Gamma ir power ;) Iistenibaa true power ja taa var teikt.... Taads novirziens ar ir ja kas ;D
0
Roof beidz aplikt Norther!!! Tīri ciešami...
0
Nu labi, nav jau ko tur aplikt patiesiba vnk Ensiferum man ir tas pats kas kaadam Manowar hehe. Es tikai shkrobijos cik labu albumu buutu izlaists pa shito laiku ja visa uzmaniiba buutu koncentreeta uz Enshiem. Nebuutu kaut kaads Dragonheads samuhliits ar paaris jaunaam dziesmaam

?bet kaada ir galvenaa atshkiriiba starp speed un power? Man liekas ka speed ir kaut kaa stabilaaks ritmaa un bez iipashiem atslaabumiem.
Varbuut kaads zin ko vairaak pateikt???
0
zheel paraadaas teema pa ko var papirst aber laika nav
0
nuuu.. speed un power.. nu piem tas pats Blind Guardian, pirmie divi albumi šam vairāk uz speed velk, pārējie jau power kā power.
Speed ir vairāk uzsvars tieši uz to ātrumu, bliezienu, nav tik melodisks kā power, un jā, tā atslābuma nav, vislaik iet tāds kārtīgs ātrums. Vēl laikam varētu nodefinēt kā ātrs, bet ne thrashīgs heavy.
0
Visa tā štelle jau ir tā nosacīti nodalāma. Par speed lielākoties uzskata vai nu muzonu, kas principā ir paātrināts parastais hevītis, vai tādu, kas ir ātrs, bet īsti nevelk līdz thrash, tb, nav tik kapājošs.
0
Man domāt, Helloween - Walls of Jericho ir diezgan tipisks speed metal paraugs.
0
Heathen imho ir tāds labs speed piemērs.
0
bet Intara nosauktais arī nav smādējams
0
Stormwarrior ar imo labi iezīmējas kā kārtīgs speed, ātrs, bet tomēr ne powerīgs, bet ne arī thrashīgs.

vēl Judas Priest - Painkiller kā diezgan uzskatāms speed paraugs ir
0
Heathen pirmais albums jā, kaut arī diezgan thrashīgs; otrais ir visai tīrs thrash. Par Painkiller arī var piekrist.
0
Specveltījums Artūram, atgriežoties pie sarunas par Pantera:

www.youtube.com/watch?v=MEEc1S9ZfC8...
www.youtube.com/watch?v=TLCVvl_KZ0c...
www.youtube.com/watch?v=_4K7IEM91-E...

Skaties, ka tik Pantera nekļūst par vienu no tavām mīļākajām grupām :DDD
0
a ko tad neviens nepiemin Rhapsody... šitie man viss vairāk no Powera iet pie sirds... un man jau liekas ka viņi ir vieni no powrīgākajiem....
0
Stormwarrior- Signe Of The Warlorde ir perfekts hehe

Rhapsody esmu saacis ieveerteet. Vajag skanu hehe
0
Rhapsody = flower metal.
0
Uhu, flower metal kalngals. Rhapsody nav tas labākais power piemērs, pirmais albums vēl ieper, pārējie jau flower, ne power vairs.

A Stormwarrior gan bliež, ka turies. Helloween Heavy Metal is the Law koveris šiem visp ir tāds blieziens, ka turies. Otrais albums, Northern Rage ar ļoti labs, imo pat labāks.
0
Oho pirmo reiz dzirdu tādu Flower Metal....
0
Lēts, cheesy un puķains powers. Rhapsody.
0
pēc tiem klipiem ko esmu redzējis,tas apzīmējums folwer metal toch der.
0
Rhapsody ir normāls rūķīšu-pūķīšu metāls. Es gan tur baaaigo atšķirību starp pirmo un citiem albumiem neredzu. Pēdējais gan nava kruts.
0
Es jau otro nedeelu neko citu iznemot Wizard-Odinun un Rage-Soundhaser nespeeju paklausiities hehe
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas