Vīzentāla centrs nosoda
0
Gadskārtējais latviešu Ieroču SS leģionāru piemiņas pasākums ir liecība Latvijas nespējai pilnībā atzīt nacistu režīma šausmas un latviešu dalību holokaustā, teikts pirmdien izplatītajā Simona Vīzentāla centra paziņojumā.

Pēc Vīzentāla centra pārstāvja Efraima Zurova teiktā, 16. marta pasākumi ir kļūdains mēģinājums likt vienlīdzības zīmi starp nacistu un komunistu pastrādātajiem noziegumiem, tādējādi mēģinot mazināt latviešu vainu holokaustā.

"Atļaujot Ieroču SS leģionāru, kas 2. Pasaules kara laikā cīnījās nacistu pusē, piemiņas pasākumu, Latvijas valdība sagroza vēstures notikumus. Turklāt, godinot visus Ieroču SS veterānus, daudzi no kuriem piedalījušies ebreju slepkavībās Latvijā un Baltkrievijā, pasākuma organizatori aizvaino šo slepkavu upurus un veicina mītu par to, ka latvieši nav ne mazākajā mērā atbildīgi par Latvijas ebreju iznīcināšanu," savā paziņojumā paudis Zurofs.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka šogad leģionāru piemiņas gājienā no Doma baznīcas, lai noliktu ziedus pie Brīvības pieminekļa devās aptuveni 200 cilvēku. Vienīgā organizācija, kas šogad saņēma atļauju rīkot leģionāru atceres pasākumu bija "Daugavas vanagi". Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, pasākums noritēja bez starpgadījumiem un iekšlietu ministrs Mareks Segliņš atzinīgi novērtēja policijas darbinieku veikumu kārtības nodrošināšanā.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
"Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, pasākums noritēja bez starpgadījumiem un iekšlietu ministrs Mareks Segliņš atzinīgi novērtēja policijas darbinieku veikumu kārtības nodrošināšanā" - nu ja, kā tad nenodrošinās kārtību, ja uz katru dalībnieku bija kādi 5 policisti :D

Un gan jau Latvijas valdība dziļi klanīsies un atvainosies WC par šādu pārestību un piešķirs lielās kompensācijas.
0
svina terpaiju tiem peisakainajiem
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
BigUgga
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas