LV mp3 legāli pa brīvu
0
Pateicoties "Platforma Music" un "Wrigley’s Orbit" sadarbībai, no šodienas, 25.aprīļa, plkst. 12 latviešu mūzika pirmo reizi būs pieejama lejupielādei par brīvu!

Resursi internetā
www.PlatformaMusic.lv
Kā pirmais digitālais bezmaksas albums Latvijā iznāks Dona jaunākais studijas ieraksts "Lelle"!

Kopumā sadarbības ar Orbit ietvaros mūzikas faniem portālā www.PlatformaMusic.lv būs iespējams bez maksas lejupielādēt 50 tūkstošus dziesmu no vairāk nekā 200 latviešu izpildītājiem, tostarp tādiem populāriem mūziķiem kā Intars Busulis, Dons, R.A.P., Dzelzs Vilks, Gain Fast, Double Faced Eels, Jenny May, Ladybird, Finx, Otra Puse, Jānis Stībelis, Mofo, Melo-M, A-Europa, Device un daudziem citiem.

Sponsorētā mūzika tiks piedāvāta ne tikai no "Platforma Music" apgādā izdotajiem māksliniekiem, bet arī citu mūzikas izdevniecību (Upe, Antena, Avantis) un neatkarīgo mūziķu (Goran Gora, Zig Zag) kataloga. Portālā būs pieejami arī ieraksti no TV šova “Cīņas klubs” jaunās sezonas, kas sāksies 4.maijā.

25.aprīlī ekskluzīvi digitālā formātā klajā nāks arī Dona jaunākais albums latviešu valodā “Lelle” ar hitiem “Tukšums”, “Kolekcionārs”, “Leila” un “Ja tu man esi” klavierversijā. Lejupielādēt varēs arī albuma bukletu. Kompaktdiska formātā albums iznāks vairākas nedēļas vēlāk, turklāt, kā visi "Platforma Music" turpmāk izdotie diski, būs pieejams īpašā dizainā un iepakojumā limitētas tirāžas versijā, kas paredzēta īstiem mūzikas kolekcionāriem.

Portālā lejupielādēt varēs arī vairāk nekā 25 audio pasakas, kas līdz šim bija pieejamas tikai kasešu formātā populārās Saules un Mēness pasaku sērijas ietvaros! Bērnu iemīļotas pasakas stāsta Vera Singajevska, Dita Lūriņa, Rēzija Kalniņa, Katrīne Pasternaka, Artis Robežnieks, Artūrs Skrastiņš, Pēteris Liepiņš un citi populāri aktieri. 25.aprīlī ekskluzīvi digitālā formātā klajā nāks arī Brāļu Grimmu pasakas latviešu un krievu valodās: Trīs sivēntiņi, Pelnrušķīte, Vilks un septiņi kazlēni, Sarkangalvīte un Galdiņš, kas klājas.

Bezmaksas mūzika mp3 formātā portālā www.PlatformaMusic.lv būs lejupielādējama ar kvalitātes rādītāju no 192 līdz 320 Kb/s bez jebkādiem digitālo tiesību ierobežojumiem – tā ir brīvi ierakstāma kompaktdiskā un neierobežotā skaitā noklausāma datorā vai portatīvā mp3 atskaņotājā.

“Ir pagājis laiks, kad par mp3 “kačāšanu” sita ar lineālu pa nagiem. Tagad rītdienas modelis ir legāla bezmaksas mūzika, un mēs piedāvājam ātri un ērti lietojamu “pilna servisa” alternatīvu pirātiskajām failu apmaiņas programmām – mūsu portālā var uzzināt visus latviešu mūziķu jaunumus un nav jāiet uz DC++, lai ielādētu viņu hitus – to var izdarīt vienuviet,” stāsta "Platforma Music" vadītājs Rimants Liepiņš. “Bezmaksas mūzika ir mūsu kompensācija visiem mūzikas mīļotājiem, kas ilgstoši industrijas neizdarības dēļ bijuši spiesti mūziku iegūt nelegālā ceļā.”

Lai ielādētu mūziku par brīvu, būs jānoskatās 4 sekunžu videoreklāma. Lietotājs “maksās” tikai ar savu patērēto laiku un uzmanību, kamēr reklāmdevējs samaksās par mūziku viņa vietā. No reklāmas ieņēmumiem tiks segti visi autora un izpildītāja tiesību maksājumi, līdz ar to bezmaksas lejupielādes būs 100% legālas un mūziķi saņems atlīdzību par savu darbu. Vienam lietotājam dienā būs pieejamas 10 bezmaksas lejupielādes. Tiks saglabāta arī iespēja ielādēt mūziku par maksu (Ls 0,47).

Portāla www.PlatformaMusic.lv apmeklētājiem pieejams plašs izklaides saturs – informācija par latviešu un ārzemju mūzikas jaunumiem, koncertu informācija, mūziķu profili, videoklipi un fotogalerijas. Mūziku varēs ne tikai lejupielādēt, bet arī klausīties pilnā garumā.

Līdztekus interneta portālam savu darbību mobilajā vidē sāks arī WAP portāls wap.platformamusic.lv, kurā iegādājamas latviešu mūziķu mobilās melodijas.

Wrigley’s Orbit piedāvās lejupielādēt pirmos 50 tūkstošus dziesmu, bet ar to “bezmaksas prece” veikalā nebeigsies, jo ar jaunu sponsoru līdzdalību paredzēts nodrošināt jaunu bezmaksas mūzikas piedāvājumu. “Ja līdz šim sponsori apmaksāja “plastmasas ripuļu” ražošanu niecīgās tirāžās, tad tagad mūziku varēs atbalstīt daudz mūsdienīgākā un atraktīvākā formātā, tiešā veidā sasniedzot 13-34 gadus vecu auditoriju, kas ir izslāpusi pēc kvalitatīviem bezmaksas mūzikas mp3,” stāsta Rimants Liepiņš.

Šomēnes atzīmējusi savu 10 gadu jubileju, "Platforma Records" no tradicionālas ierakstu kompānijas kļuvusi par digitālās mūzikas servisu "Platforma Music", tādējādi simbolizējot kompaktdisku ēras norietu un piesakot jauno bezmaksas digitālās mūzikas laikmetu. Piektdien ar preses konferenci restorānā “Sarkans” tiek sākta plaša reklāmas kampaņa televīzijā, radio, presē un internetā ar devīzi “Nāc un ielādē: Tu klausies, mēs maksājam!”.

Bezmaksas mūziku atbalsta arī Latvijas Mūzikas kanāls (www.lmk.lv), TVnet, Draugiem.lv un 4Teen Girl.

Bezmaksas lejupielādes piedāvājums attiecas tikai uz mūzikas lietošanu personiskām vajadzībām. Juridiskām personām, kuras izmanto mūziku savā komercdarbībā (bāri, restorāni, kafejnīcas, veikali, saloni, deju un mūzikas klubi, sporta centri u.c. juridiskām personām), arī turpmāk ir jāsaņem autortiesību un blakustiesību subjektu licences un jāveic atlīdzības samaksa par fonogrammu reproducēšanu un publisku izpildījumu. Šīs saistības, kā zināms, uzņēmēji var nokārtot, slēdzot līgumu ar LaIPA un AKKA/LAA.
www.tvnet.lv/izklaide/music/lvmu...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
vomit!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
skru (9 gadi)
M (jauniņais)
Viskas