Doktors Nāve
0
Simona Vīzentāla centrs trešdien kritizēja Baltijas valstis un Ukrainu par pārāk kūtru nacistu vajāšanu.

"Mēs vēlamies norādīt uz pozitīvajiem rezultātiem, ko sasniegušas tādas valstis kā ASV un Itālija, kā arī uz nožēlojamo bezdarbību tādās valstīs kā Lietuva, Latvija, Igaunija un Ukraina, kas ilgstoši nav saukušas tiesas priekšā nevienu holokausta pastrādātāju," teikts centra ikgadējā ziņojumā par laika posmu no 2007.gada aprīļa līdz 2008.gada martam.

Simona Vīzentāla centra ziņojumā arī nosodīta Zviedrija, Ungārija un Horvātija par nepietiekamu nacistu vajāšanu, kā arī kritizēta Austrija, Polija un Serbija.

Kā gada lielāko vilšanos centrs minēja Ungārijas nevēlēšanos tiesāt doktoru Sandoru Kepiro, "kurš bija viens no virsniekiem, kas 1942.gada 23.janvārī Novi Sadā, Serbijā, veica simtiem civiliedzīvotāju masu slepkavību".

Kepiro "bija pārliecināts, ka par šo noziegumu nekad netiks sodīts, bet 2006.gada vasarā Vīzentāla centrs atklāja, ka viņš dzīvo Budapeštā".

Vīzentāla centra ziņojumā teikts, ka visvairāk meklētie nacistu noziedznieki šobrīd ir Aloizs Brunners un Ariberts Heims.

Brunners bija ebreju "galīgā risinājuma" galvenā organizētāja Ādolfa Eihmana palīgs un tiek uzskatīts par atbildīgu par vairāk nekā 100 000 Eiropas ebreju deportēšanu. Tiek uzskatīts, ka viņš slēpjas Sīrijā.

Vīzentāla centrs viņu dēvē par "vissvarīgāko nesodīto nacistu kara noziedznieku, kas vēl varētu būt dzīvs, kaut arī ar katru gadu pieaug varbūtība, ka viņš jau ir miris".

Vīzentāla centrs par Heima notveršanu izsludinājis 448 000 ASV dolāru (201 152 latu) atlīdzību. Tiek uzskatīts, ka Heims varētu slēpties Argentīnā vai Čīlē.

93 gadu vecais Ariberts Heims, kurš pazīstams ar iesauku "Doktors Nāve", strādāja Zaksenhauzenas, Buhenvaldes un Mathauzenas koncentrācijas nometnēs un ar nāvējošām injekcijām un spīdzināšanu nogalināja simtiem ieslodzīto.

Heims pēc Otrā pasaules kara strādāja par ārstu Vācijā, kur viņš apprecējās un viņam piedzima meita un divi dēli. 1962.gadā viņš aizbēga, uzzinot, ka prokuratūra gatavojas viņu apcietināt.

2005.gada rudenī viņa pēdas tika atklātas Spānijā.

Heims nepabeidza medicīnas studijas, bet kļuva par SS biedru un strādāja par ārstu Zaksenhauzenas, Buhenvaldes un Mathauzenas koncentrācijas nometnēs. Viņš veica medicīniskus eksperimentus ar ieslodzītajiem ebrejiem, arī izdarīja operācijas bez anestēzijas, lai pārbaudītu viņu izturību pret sāpēm, un injicēja indes, nāvējošus medikamentus un benzolu, lai redzētu, cik ilgs laiks paiet, līdz viņi nomirst.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
nu tas džeks viennozīmīgi iepauno.
0
Nācies lasīt tādu grāmateli krieviski, "Kuhņa ģjavola" saucas - par to, kā Japānā šādi eksperimenti uz plašo bij palaisti; ne tur meklē tagad joskes.
0
KO gan darīs nabaga vīzentāļa centrs pēc kādiem 10 gadiem? Tak jau laiks iet, visi noveco, kāds arī nomirst un ko tad viņi lamās? Kādu grēkāzi tak vajag atrast...
0
lash es ar par to pasu aizdomajos
nav vairs aukstais karshs kad mossad vareja uz nebedu slepkavot cilvekus apvainojot vinus holokausta
tagad holokausta darbinieku ir tik maz palikusi ka vizentala centram ir neizdevigi ka mirst kads jo tad pastav iespeja ka kadu dienu nebus par ko sukstities un zeloties ka Latvija netiesa kara nacistus
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Viskas