Darkspace (CH)
+2
Nekādu cerību, tikai aukstais kosmoss un pilnīga obstrukcija nebeidzamajā, savādajā un neizprotamajā universa vakuumā, kuru tukšo aukstas skaņas siena RAW Black Metal un Dark Ambient sintēzes formā, kuru brīžos, kad netiek spēlēts tīrs Dark Ambient, nav iespējams atšķetināt, noliekot pa labi Black Metal un pa kreisi Dark Ambient sastāvdaļas. Darkspace var skatīt tikai visu kopā kā neizmērojami tumšu dūmaku – bieza, vilinoša, un nesaudzīga masa, atceļojusi no nezināmiem Universa plašumiem.

Apvienībai nudien nav problēmu savā muzikālajā kodā apvienot visu no tā, ko pauž nosaukuma koncepts – kosmoss. Tumšs. Nemitīgi tremolo rifi, sapludināti ilgās, laiku un saprātu nojaucošās kompozīcijās ar dažbrīd nez no kurienes iznirstošajiem skaidriem, repetetīviem un smacētiem rifiem un Black Metal agonijas vokāliem, kādus no rīkles varētu izspiest kāda citplanētu būtne gāzu maisījumā, kurš uz planētas Zeme nav dzīvībai derīgs; bungas, kuras uztur nemitīgu fonu un tikai pa retam skaidri definē struktūru un rifu, tā vietā pamatā ļaujot ar šo uzdevumu nodarboties visu instrumentu simfonijai (izteiktāk ģitārām un fonā knapi, reizē skaidri nojaušamam sintezatoram). Absolūtās nulles temperatūras bleķa kods, kādu nebiju baudījis kopš Blut Aus Nord iepazīšanas. Citas Pasaules mašinērijas radīts Nezināmā Tumšā muzikālais pieraksts, iedots Zemes prātiem tā atšifrēšanai.

www.youtube.com/watch?v=er3lNIawdEE...

www.myspace.com/darkcyberspace...
www.google.lv/search?num=50&hl=lv...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
o, jā, viena visļaunāk skanošajām blicēm visā bleķī un metālā kopumā. Man arī viņi izraisa līdzīgas asociācijas, kādas Exorcist aprakstīja. Arī kkas saistīts ar tumšo, blīvo haosa matēriju. Vēl nedaudz līdzīgi viņiem skan citi šveicieši - Borgne, pareizāk sakot, šveicietis, jo tas ir viena cilvēk projekts (tas pats čalis, kas Enoid).
-3
ak vai, vienīgās asociācijas, kas man radās bija tādas, cik nekvalitatīvi ir pavadītas tās 7 min no manas dzīves, kad klausījos šito sviestu. nu kāds tur ļaunums? sintētiskas bundziņas, zzzzzzzzzzzzzzzzz ģitāras, pāris kakainu skrīmu, no Esoteric slikti nozagts sloņš, un tas arī viss.
+1
Par šiem vērtīgo dzīves minūšu tērētājiem man mūždien jārēc.

Tu nosauci elementus, taču svarīgs ir tas, ko tie veido un arī pisties ir svarīgi.
-1
un, ko tad tas veido? manuprāt, bezsakarīgu un uz nerviem krītošu šīkšanu. or em ai vrong?
0
jā:))
+1
Ha, nemaz nezinaaju ka veel kaads shitos klausaas. Atklaaju vinjus pirms kaadiem 2 meeneshiem, nu jau esmu savaacis visus 3 albuumus.
Bet runaajot par "kakainiem skriimiem" - ir peedeejaa laikaa taada mode uz "innovatiiviem" vokaaliem blackaa.
Ja parasti tos latvieshu valodaa vareetu saukt par kjeerkshanu vai breekshanu, tad peedeejaa laika modes kliedziens ir kaukshana, auroshana un iideeshana.
Vakar sabesiija tie austraalieshi Austere (gliemis, bla). Muzikaalaa zinjaa normaals atmosfeeriskais bleks buutu, viss taads leeniigs ar savu noskanju un melodijaam, ja vien to neizjauktu absoluuti nepiemeerots un patieshaam komisks vokaals, kas izklausaas peec kakja, ko baro pa otru galu.
Peekshnji tik daudzi ir sagribeejushi buut liidziigi Silencer.
+1
Darkspace ir, manuprāt, viena no spēcīgākajām bandām black metāla aprindās. Jau ilgu laiku šī ir no tām grupām, kuru es uzskatu par pieminēšanas vērtu.
Klausies un vienkārši esi kaut kur citur! Tās emocijas un tas spēks, kas ir šajā mūzikā, ir neaprakstāms.

Starp citu, iesaku iemēģināt arī Sun Of The Blind, kas ir savā skanējumā nedaudz atsķirīgāks, un ir tā paša Darkspace Zharaala projekts.
+1
kičīgi
0
riktīgi labs. drusku līdzīgs nortt, kas arī viena no favorītbandām pēdējā laikā. (pēc noskaņas līdzīgs galvenokārt)
0
nu jā, nortt ar viena cilvja projekts, starp citu. ;)
-3
es jau redzu to izkrāsoto cilvēku-spuldzi, tāpēc nemaz neklausīšos. vai neviens nesaprot, ka korpspeints blekā jau kādus gadus 10 vairs nav trve n evil. tagad blekeriem jāizskatās, kā Satiram klipā Black Crow on aTmbstone
+4
Kopš kura laika mūzika ir tas, ko tu redzi? Kopš kura laika uz māksliniecisko domas un izteiksmes brīvību ir attiecināmi kaut kāda izskata kanoni - kāds mākslinieks grib būt, tāds būs?
-2
ja es redzu blekā korpspeintu, tad es 100% varu apgalvot, ka viņš man muzikāli neko jaunu, savādāku nepiedāvās.
+1
Hmm, saki?

Kā, piemēram, ar Wolok, Misogi, Quest For Blood, Magane un Endless Dismal Moan???
+2
Un kā Tu vari tik strikti turēties pie apgalvojuma, ja atsakies klausīties korpspeinta bandas kā tādas?
+1
esmu mēģinājis, bet vienmēr aplaužos.

nu galīgi neizsauc interesi piemēram šitos paklausīties :D
www.metal-archives.com/images/8/0/7/1/8071...
+1
Daži pareģo pēc kristāla lodes, citi pēc korpspeinta;)
Īstenībā ir jomas, kur pārāk daudz jauninājumu tā samocīti vien sanāk...bleķis ir viena no tādām...tiesa, diez vai tam sakars ar grimmu...
+4
"tagad blekeriem jāizskatās, kā Satiram klipā Black Crow on aTmbstone"

Tagad blekeriem jaaskataas Chaos veidotais raidiijums "Jaunaakaa black metal mode". Var arii lasiit blogu.
0
Nu, ja Tu mūziku atlasi un baudi ar acīm, tad man te vairs nav, ko lieki ar Tevi te pikstus pisināt pret klavieri. Tas būs tikpat truli kā Tavs kvalitātes atlases redzējums.
+2
Kā, piemēram, ar Wolok, Misogi, Quest For Blood, Magane un Endless Dismal Moan???

^nu, nekas jauns un diži oriģināls tas nav. Wolok gadījumā es pat nesapratu smieties vai raudāt, jo tādu lažu nebiju dzirdējis kopš Trollech klausīšanās pirmās un vienīgās reizes. Misogi un Quest For Blood ir gandrīz tas pats kas pie mums agrīnais Skyforger, tikai ar japošku folk tēmām un stabulēm. Magane - kas tur ir oriģināls? zzzzzzkšsssšššsss ģitāras, kaķa mocīšana pie vokāla - sorry, trve norsk džeki to jau ir darījuši ilgi pirms Magane. Par Endless Dismal Moan tas pats. protams, tas jau tikai manām aprobežotajām smadzenēm tā šķiet, kas nespēj saprast Tumsas ķēniņa mazo palīgu mākslinieciski muzikālo daiļradi.

+1
Kas tad Tavuprāt būtu oriģinalitātes šabloni?
+1
Klausiet Leia'i par Sun of the Blind. ļoti garšīgs kosmisks ambientbleķis.
0
oriģinalitātes šablons ir tie, kas vai nu ir radījuši kādu stilu (šajā gadījumā blakk), vai arī to ievērojami papildinājuši/bagātinā... otrs būtiskākais faktors ir tas, ka grupas, kas atbilst šādiem kritērijiem ir vispāratzīta "popsa" vai trve kvlt.
+3
Jā, jā - tikai ko Tu ar to gribēji teikt? Pagaidām pateici neko, neatbildēji arī uz jautājumu.
+4
Runa nav par to kursh ko ir dariijis cik sen un kursh pirmais. Galvenais kaa vienmeer ir kursh to izdara labi vai pat izcili.
Tas ka grupa shodien izklausaas kaa Darkthrone pirms 15 gadiem, pats par sevi nav iemesls nekaadaam "apsuudziibaam".

Vai Tev, E., origjinalitaates truukums doom-aa satrauc tikpat stipri cik black-aa? (driikst neatbildeet, ja ljoti negribaas)
0
Darkspace III albums ir tīri tā neko. II vēl ir klausāms, taču I pagaidām sagremot nevaru...nu nevaru.
0
Brīnums, ka šeit vēl nepieminēja Paysage d'Hiver, kas daudziem liekas kaut kas vienreizējs un neatkārtojams.

Kā var klausīties ko tādu, to gan nespēju izprast.
0
Man pagaidām pirmais vairāk pievelk - abstraktāks un aukstāks, haotiskāks, taču joprojām strukturēts un brīvi plūstošs.
0
Gan jau musulmaņi viņus nogalēs - ieraudzījuši logo.
+1
Šito grupu vajag vairāk kā ambientu uztvert, lai arī kā bleks reizēm aiziet. Anyhow, man jau ļoti patīk, es pat nesajūtu kosmosu visā tajā padarīšanā, vnk cita pasaule, tumša vai ne tik ļoti, whatever. paysage d'hiver gan ir lielāks hardkors par šitiem, tur vajag īpašu fetišista ausi.

un, lol, E., fuck off. par oriģinalitāti sāc dirst tad, kad kko saproti par situāciju attiecīgajā žanrā, tava izpratne par black metal šobrīd šķiet līdzvērtīga apaļai nullei. bleka radošā fronte jau sen ir prom aizgājusi no trve norsk džekiem, un no metāl-mūzikas kā tādas jau arī virzās prom. bleks jau sen vairs nav tikai skaisti raustītas stīgas un ūber-krutās ne-sintētiskās bungas un kviecošs sātana pravietis pie mikrofona. lai gan moš tas vairs nav bleks. anyway, my message stays - fuck off from black metal.
0
muzikāli ļoti labi iet iekšā, paņēmu diskogrāfiju,skatīsies, kas būs, bet vizuāli gan bišķ uzjautrina. bet ar bleku jau tā - par to vizuālo - principā vienmēr ir bijis.
0
Es korpspeintu vairāk skatu kā papildus atribūtu radītajai muzikālajai pasaulei - auksta un barbariski mākslinieciska. Man pie kājas cik gadu simtus tā skaitās klišeja, jo ar pliku korpspeintu tāpat neko nepateiksi, taču akcentiņus ārpus mūzikas gan var smuki salikt.
+1
A starp citu, kur ir tā robeža starp klišejām un žanra kanoniem? Korpspeints tomēr IR daļa no bleka...
0
Pieņemu, ka atkarīgs no skatu punkta: cienītājs vai neizpratējs/nīdējs
0
Man Borgne kaut kā nelikās nekas izcils. Ar Darkspace, manuprāt, nesalīdzināt - Borgne stāv krietni vien zemāk.
0
Es šito Borgni ietestēju. Jāatzīst, pēdējais albums ir gluži ok. To gan nevar teikt par iepriekšējiem 3 (?).
-1
°Ivo kepa noravi sito skatoties ? :DD
0
Paskat, kādus teicienus tu māki lietot...es arī atvilkos, to skatoties, tici vai ne...
Mļe, bet arī mana lojalitāte pret garā vājiem vienreiz beigsies...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
M (jauniņais)
Viskas