Krogi
+5
Līdzīgas tēmas kaut kad ir bijušas, taču jau dikti piedirstas ar beztēmu, tāpēc atļāvos izveidot jaunu.
Tātad, cienītie - kādas dzertuves mēdzat apmeklēt un kur?
Pašam tādas ir divas - Sievene Zasulaukā un vasaras sezonā - Kūriņš Kauguros.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
kad esmu Rīgā šad tad sanāk ieskriet Rocabilly. laba atmosfēra, lētas cenas (salīdzinoši).
kad Ventspilī, tad vasarā kožu streetā un pie dabas, ziemā ciemos eju, jo tīkamu krogu te īsti nav.
0
Tas fakts - Vecpilē ar krogiem švaki, kad tur viesojos labos laikos iegriezos "Melnajā Sivēnā", bet maksāt 2.50 par kausu alus tagad "žaba dušit", pēdējoreiz biju "Bugiņā" iklīdis, par brīnumu nebija pusstunda uz alu jāgaida. :)
0
sivēnā jau feini, bet bļ*, tie cipari...
it kā jau uz slēgšanu iet, jo ienākumi tur švaki un rente baisākā viņiem jāmaksā.
+2
No Rīgas iestādījumiem galvenie favorīti ir Sievene, kapteiņa Enriko pulkstenis, Rock n Riga un Šveiks. Kādreiz biju pastāvīga mēbele arī iekš Vairāk saules, kad šamiem vēl bija krogs Vecrīgā.

No ārpus Rīgas esošiem krogiem arī man Kūriņš ir ūber alles. Vēl man dikti tīk Stallis Lapmežciemā un Veranda uz Jomas ielas. Tiesa, vasarā Verandā gan labāk nerādīties, toties ziemā gan var omulīgi atpūsties pie gardas ņammas un dzēriena glāzes.
0
īpaši daudz pa krogiem neklenderēju, bet retu reizi sanāk iegriezties Kaukāza sētā (lēts Brengulīts), Sveiks Šveik! un Pablo.
0
^ Vasrā Jomas ielas krogos vispār nav, ko darīt, pilns ar utainajiem "atpūtniekiem", tāpēc tad tur vispār nerādos.
+7
Agrāk regulāri uz Salmu krogu (vai Sētu) gāju, kas Dzirnavenē starp ČakBaronu. Labs alus par normālu cenu (1.10-1.60). Normālas zacenes. Reizēm Šveikā iebrienu, bet samērā reti. Tagad droši vien atsākšu ex-Stellā, tagad Bombardierī pie Lāčplēša - Barona stūra mēbelizēt. Reizi nedēļā toč. Visai biži aizmaucu uz Fabriku Tērbatas ielā - parasti pirms končiem ko ieēst un Užavas aliņu pa 1.30 iekapāt. Tas arī viss.

Vasarā ar veļļuku taisot Tour de Pub bieži iegriešos Ibērijā (pie Jūrmalas gatves pārbvada), Kristapiņā (Babītē, pie autobusa galapunkta) un Lielupes krodziņā, kas aiz Akvaparka pa labi pie līkuma.

Google Earth pat biju uzbliezis krogu karti ar ceņikiem - content5-foto.inbox.lv/albums121761409/bla... , bet uzreiz nepabeidzu. Kad dabeidzu, tad jau pusē krogu bija cenas nomainījušās un sortiments, tā ka nebija vērts tautās laist. Bet varētu mēģināt atjaunot šo štellīti.
0
Kristapiņā dažas reizes ir būts, bet gadus 10 atpakaļ.
+1
Rīgā visiecienītākais ir Runcis, bet ir doma mēģināt atklāt ko jaunu, sākšu ar Bombardier.
Ventspilī, ja bez užavnieka sagribas arī paēst, tad uz Don Basil vai Jūras brīzi, bet vispār tāpat kā hunter - vasarā ārā, ziemā... braucu uz Rīgu :D
+1
Es kādu laiciņu neesmu bijis krodziņā "Baļķi", kas atrodas Pārdaugavā, Zeļļu ielā. Tur var gan normali paēst, gan aliņu iedzert par samērīgām cenām. Arī dzīvā mūzika pa laikam tur ir.
0
Cik dzirdēts, "Baļķi" esot visai normāls iestādījums, šamiem pat mājaslapa ir: www.krogsbalki.lv/
0
Baļķos tikai vienreiz būts kaut kad pasen, uz Rūsas konci :D

Īsti ko piebilst man te vairs nav, jo pēdējā laikā krogos reti sanāk iegriezties, un tie ļaudis, ar kuriem visbiežāk tajos sanāk sēdēt, te jau ir izteikušies.
0
Atcerējos, uz Slokas / Kalnciema ir trū ūķis, kur laikam nav aliņa virs lata. Kautkad tur lietusgāzi pārgaidīju un studentdienas atminējos :D Samērā solīds iestādījums. Līdzīgs tam, kurš bijs uz Raiņa / Stacijas stūra pirms gadiem 4.
0
^ Nav pagrabā gadījumā?
+1
Nuja. Trū iestādījumi tak tikai pagrabā tiek taisīt. Kādreiz būs pa ceļam uz mikriņu Elžabetes Šērvudā jāiegriežas ...
0
A kāds ir bijis uz Dinamo bāro Čakenē starp Lāčplēša un Dzirnavu ?
+2
Nesen man nejauši nācās ieskriet viduslaiku restorānā "Rozengrāls", kas atrodas pašā Vecrīgā - pie Krāmu ielas. Par cenām protams nerunāsim, jo tur viss ir ļoti dārgs, bet kas man patika tajā visā - autentiskā viduslaiku atmosfēra! Tas man bija tāds neliels atklājums...
0
Treknajos gados uz "Rozengrālu" bieži piestaigāju, ēšana tur baisi dārgi izmaksāja, taču alus dzeršana - normas robežās.
0
Folkklubs Ala - pabiju 2x un abas bija lieliskas, iztērējot tikai 5Ls. Abas Brenguļa zortes pa 1,20Ls, Tērvetes pa 1,70, ja nemaldos. Piektdienās un droši vien, ka arī citās dienās ir dzīvie folkkonči. Laba apkalpošana un alains interjers - amens un koks.

Konču laikā uzmetas Sātana kalpu atmosfēra dažbrīd. Vot.
+2
Tfu, bļe, Vella kalpu, pardon. Jāiet gulēt.
0
Rock 'n' Riga kad laimīgā stunda. Shot Cafe, kad laimes stunda. Brālis ar iecienīts paliek. Gauja, jo tur brengulis vislētākais. Tā lūk... Šad un tad Franči, ehh nostaļģija, kad agrāk gāju ar klasesbiedriem un trennēt metriņus....
-13
Ala ir sakarigs iestadijums tacu est tur normali nevar jo visas porcijas ir prieks punduriem.
Alus gan tur lets.
:P
:D
+9
milzi, tu pats sver 64kg!!! :D
0
ai, es tā lasu un man tā sagribējās kkur aiziet:( es nekur neeju, izņemot sievasmātes pasākumus. ja gadās būt dārziņos, tad 'sava republika'
+2
Jā, kaut kā agrāk vairāk pa krogiem dzīvoties sanāca. Un ne jau tikai treknajos gados, arī koju laikā. Nez, vecums vai kas?
+1
ir novērojama tāda tendence kā laika trūkums. dari ko darīdams, nekam nesanāk laiks!
0
Nez, pēdējo gadu es atkal sēžu krogos vairāk. Vai nu cikls, vai vienkārši mājās negribas iet. Kā lielai daļai bāru bērnu. Bet es esmu ielipis tādos ne-trve. TB, Aptieka, SD. Arī jau pieminētais Bombardier, man gan grūti saprast, ko tur darīt, ja nerāda īsto futbolu vai hokeju.
0
nja. Kautkā pēdējā laikā pa krogiem galīgi nesanāk aiziet pasēdēt, bet mājās gan šad un tad pa labam aliņam tiek iztriekts :)
0
Visi sporta bāri. Protams, lai ir labs alus, ekrāns un kompānija :-)
0
^^^ ja Bombardierī rāda sakeri, tad tiešām visai garlaicīgi ... Žurnāliņu arī šiem vairs nav :(
0
Šovakar pirmoreiz Alā iemaldījos - tīri jauka vieta. Alus cipari (ja nu kāds nav bijis) - Brengulis - 1.20, Tērvetes - 1.80, Aldaris - Piedodiet, neskatījos, man liekas - 1.50.
+5
Bļin, es iedomājos to skatu ... sēžu Alā, vakara beigās skaitu cik nu atlicis santīmu un nonāku pie atklāsmes, ka Aldarim vairs nesanāk un jāņem Brengulis. Lol... :D
+1
A mīnuss man, bļa, par ko? Par to, ka precīzi Aldara cenu nepaskatījos? :D
0
Пидарасы.
0
Tērvetei gan cenu uzbliezta ...

Bet Aldarim tur kviešinieks. Sen nav dzerts. Cerams nebūs nokurvojies līdz pārējo līmenim.
0
Otrdienās Rock 'n' Riga ir studentu diena. 2 aliņi + viens pa brīvu. Ja ņem pa virsu laimīgo stundu, tad ir labs komplekts. Ehh, somebody loves me!
0
Es tev labāku komlektu ieteiktu - paņem 2 aliņus un 0.3 šņabū - apsitīsies normāli. :)
+1
Пидарасы....

moš vispār šo saitu pārdevēt par

"Пидарасы и cиcки" . com ???? ;)
0
^^ es šņalu cenšos vairs nedzert.
0
"Roks Cepurē" savā kārtējā inkarnācijā ir tikko atvēries Stabu ielā 32 (starp Tērbatas un Barona). Iepriekšējos variantos neesmu bijis, tādēļ nemāku salīdzināt; te it kā tīri jēdzīgi izskatās. Ir, kur piesēst, ir arī mīkstī dīvāniņi, kur pēc palielāka dziras kvantuma var sanākt iesnausties. Interjers - vairāk vai mazāk tradicionālais krāmu stils ar attēliem un dažiem artefaktiem par roka tēmu, pāris veci motocikli, mērena smaciņa. :D Dzeramie - Roks Cepurē alus (Piebalgas Senču) pa latu, Lācplēša Premium laikam bij 1.20, vēl laikam Dižalus bija pa 1.50; Brālis arī laikam ir, tikai nabija dzērienkartē un nenoprasīju, cik maksā un vai tas ir nefiltrētais. Stiprie arī izskatījās pa gana demokrātiskām cenām.
0
bļā, kā kārojas pacierēt pa Rīgas barčikiem. Nekas, drīz septembris, tad jau! :))
0
Nuja, jāatsāk pamazāk pa krogiem blandīties - mēnesi nekur nav būts, bet dzerts pa pļavām un mežiem.
0
Valdeķu ielas Alus dārzā ir ņammīgas alus cenas.
0
Tu domā to, kurš Zaļais Dārzs ? Agrāk diži ņammīgas nebija ...
0
Yes, tagad pie dārza stāv rēklāmas sauklis ar draudzīgām alus cenām. Iečeko pats ;-)
0
Kādas ta ir ?

Man vieglāk aiziet ap stūri un Bombardierī ieņamāt garos eilus un stautus pa 1.50-1.60, kurus citur Rīgā nedabūs (vismaz par tādām cenām / moš Makšeinos ar ir), nevis speciāli kulties pāris kvartālus no mājas, lai parastos Latvju alus padzertu.
0
Bleid, šo to no gardajiem angļu brīnumiem var dabūt Bānūzī/Trīs Vīros laivā. Par tādu pašu cenu. viens un tas pats īpašnieks bānūzim,trīs vīriem un bombadierim esot.
-1
Eiliem labāk imho speciālu alko tūri vajag izplānot uz UK. Uz nedēļu vismaz ;-)
p.s. KŽ 2010 eils vnk spārda. Nez vai to tagad (lv?) var iegādāties?
0
Jūs te ieminējāties par Valdeķu ielas zaļo dārzu! Mans rajons!:) Ta jau te būtu jāpiemin arī āra telts uz Graudu ielas tajā Ēbeļmuižas parkā. Tas tak turpat blakus vien sanāk!Kaut kad jūnija mēnesī biju tur iegriezies, cenas normālas - ne par zemu, ne par augstu. Bet vislabāk protams man vieta patīk - patīkams, zaļš rajons.....
-6
eili sūkā, brengulis 4 life, bitches!
0
Bānūzī jau izlejamais eils tik viens bij - Directors Ale (garšīgs gan), pudeļu sortiments aptuveni līdzīgs Bombardierim laikam. Par eilu iekš 3 v.l. gan man pirmā dizrdēšana, tas jau man tuvu sanāk. Vienīgo reizi tur bijis esmu pirms kādiem 4 gadiem, tad tur, šķiet, nekā tāda nebij.

"p.s. KŽ 2010 eils vnk spārda. Nez vai to tagad (lv?) var iegādāties?"

:D nu tāds jokupēteris, ka turies tik.
0
^^^ tās Aldara Zelta teltis neiedvesmoja ievērtēt tuvāk ....
0
Trīs Vīri Laivā (uz Avotu, starp Stabu un Ģertrūdes) tagad nesen re-atvērās ar citiem īpašniekiem un tā. Tur ira tagad kaut kas no tā gala arī. un Rēzeknes aliņš pa 80 sant.
0
Ta jau būs jāapskata.
0
^^^ Sūds par to telti...tur Brenguļu un Bauskas izlejamo piedāvāja.
0
Izlejamais Bauskas jau ir interesantāk - maz vietu, kur to var Rīgā dabūt.
0
tač Transilvānijā Bauskas izlejamo ar piedāvaja!
0
Eh ? Kad tad ? Kādu mēnesi nav tur būts, bet arī negribējās, jo Brālis bija šiem pačibējis, tāpat kā R'n'R, kur gan bija Bauskas gaišais un tumšais pa Ls2 laikam.
0
Grūti Bausku dabūt? Nu nez, es pa rudeni ziemu paspēju viņu bāros atdzerties pirms futboliem un basketboliem sēžot Sprots Pub Union un Flautā. Arī cena ļoti pretīmnākoša - attiecīgi Ls 1.00 un 0.90
0
Pirmā dzirdēšana par tādiem krogiem.
0
Abi uz Valdemāra ielas.
0
Uz to galu ļoti reti dodos.
0
Viens no tiem nav bijušais Preses bārs?
0
Nē, stipri tālāk pa Valdemēra ielu. Unions ir uz pagriezina uz Skonto stadionu, Flauta kaut kāds Valdemāra 73 vai tml cipars.
0
Vai arī vilinošā 69, neatceros, bet kaut kur tur jābūt.
0
Ā, es tad zinu, kur ir tas Unions. Uz Hanzas ielas, pagrabā, tur vēl kaut kāda pirts ir blakus, vai ne? Agrāk bija kaut kāda armēņu vai tml. virtuve laikam.
0
Kādreiz uz Arena Riga ejot būs jīetestē ... (šo gan kautkā citādi drīz sauks).
0
Jā, tieši uz Hanzas ielas. Itkā tur iekšā ir pirts, nav bijis tas gods un interese izmēģināt.
Flauta bija pirmais variants, jau kaut kas notieka iekš OSC vai Arēnā. Neko labāku tuvumā, nu vai vismaz pa ceļam, nezinu.
+1
Iečekojiet "Coffe&Food" brīvības 96. nesen atvēries. Nedārga paika, nedārga šmiga, izlejamā tērvete 1,50, izlejamā piebalga 1,00.
0
Tērvetei gan cenu uzskrūvējuši ...
0
Runājot par "3 vīri laivā" - šodien gāju tur garām, piefiksēju piedāvājumu, kas bija uz āra tāfelītes uzrakstīts:

Rēzekne 0.80
Tērvete 1.20
London Ale 1.40
London Stout 1.40
Twisted IPA 1.50
Blacthorn Cider 1.70

Ir kāds šos (neskaitot pirmos 2, protams) dzēris, kādi ir? Kaut kad jau būs pašam jāaizvelka. ble, bet baigi tuvu mājām, nav laba zīme.... :D
-2
Esot atvēries arī kaut kāds Cēsu alus bārs vai restorāns Spīķeru teritorijā. Tur 50 alus šķirnes pieejamas. pat japāņu esot. Pats gan vēl neesmu bijis.
0
^ /forum/109300-latviešu-alus#comment178647

^^ izlejamie domāti ? Twisted IPA ir superlabs ( www.belhaven.co.uk/row/belhaven/twiste... ), arī Bombardierī ir pa Ls1.60 ir. Cidrs pa Ls1.90. Ja London Ale ir šitas ( www.youngs.co.uk/beer-bottle-londona... ) tad ir zajebis - pudelē dikti labs. Par London Stout nezinu. Tik šitādu uzgāju - beeradvocate.com/beer/profile/5062/4...

Būs jāievelkas. Gandrīz pa ceļam sanāk.
0
Nu ti ir tie paši, ko es varēju sagūglēt. Tad jau droši vien tie arī domāti. Es iekšā neiegāju, zin kā, ja netaisās tur aizkavēties, tad labāk nemaz nelīst :D Tāpēc nezinu, vai visi tie ir domāti izlejamie. it kā jau loģika saka, ka tā vajadzētu būt.
0
Rīt iečekošu.
0
jāsasit kādreiz strelka, man tak gandrīz pie paša ofisa:D
0
Kaut rīt ... Tev jau tik pus kvartāls līdz turienei.

0
Puse un puse, tāpat kā man. ;)
Es jau ar labprāt pievienotos, bet man ir grūti prognozēt, uz cikiem es varētu.
0
rīt man pēc darba uzreiz ir darīšanas dēēmžēl. atbrīvojos ap pus astoņiem
0
Tie visi uz tāfelītēm (trīs vīros) ir izlejamie. bet tur pudeles arī ir. visi izlejamie (izņemot sidru) ir dzerti. viens par otri labāki, bļja. Londonas Stouts favorīts priekš manis.
0
Mjā, gadus desmit neesmu bijis Trīs vīros laivā, sortiments ir stipri mainījies :D
+1
esot kkads bars pie a-salas, kur lets alins (tik nez kads) un labi paest varot. 7dien iesu notestet, tad sikaku infu pateiksu.
0
Pirms Baltijas Saules apmeklējuma tika notestēts 3VL alus piedāvājums; London ale un stout abi ir neslikti sava stila pārstāvji, bet nekas tāds īpašs; stouts gan ir bik labāks; toties Twisted Thistle IPA gan ir fakin lielisks.
Garda Ludzas kandža ar pieejama.
0
London Ale pudeles variantam ieteicamā temp. ir 10-12 grādi, izlejamajam bija kā 5 ... Aptuveni kā Bobardier Ale garšoja, tik mazāk rūgts. Stautiņš labs. Par IPU jau iepriekš izteicos.

Kandža pat man garšoja, cik nu tā var pa balto teikt.
0
Oh, Transilvānijā nefiltrētais Bauskas parādījies: www.transilvania.lv/forum/viewtopic.php... Cerams šiem tā izvēle nostabilizēsies, nevis būs kā RnR, kur nezini, kādu alu varēs ieraut.
+1
Šovakar (pēc ilgiem laikiem) pabiju centrā. Bombardieris bija pārbāzts (ķiploki uzmācīgi smaržoja visapkārt - brrrr - agrāk nekā tāda nebija). Brevingā arī viss pilns (ventilācija tur vai kā, bet smaka bija noturīga (ne tajā labākaja nozīmē) kā veca angļu tabaka). Ne pasēdēt, ne parunāties. Out.
Iebraucu Prismā (paķēru friču w-šteineri pa 0,55Ls (bez akcijas). Kam interesē :-)

0
www.draugiem.lv/folkklubsala/... - mana iecienītākā vieta:) plaša alus izvēle..
Ala ir kā otrās mājas:)
+1
^ Deklarēsi dzīvesvietu «Alā»? :)
0
Bombardieris un Brevings parasti piektdienās pārbāzti, jo labāku alu var tik Vecrīgas Brevingā un Beļģos pa lielāku piķi nopirkt, toties Salmu Krogs, Trīs Vīri Laivā un Roks Cepurē pustukši (pirms divām nedēļām tādā secībā tika apstaigāti).

Ala jau ar bieži pārbāzta un no aliem reizēm puse nav ...
0
vnk jāzin kurās dienās kuru alu ved:) turklāt alā var rezervēt galdiņu :)
0
Liekas, ka drīz bus iemesle, aiziet uz Salmu Krogu (vietu laba, uzkodas arī, +kamīnu var kurināt) :-)
0
Arī Bombardierī var rezervēt. Citos krogos parasti ir visi vai gandrīz visi ali. Alā vienreiz bija tā, ka tikai 2 veidu V-muiža bija ... un abas draņķīgas (sevišķi, par Ls1.80).
0
Alusbārs ''Alusbārs'' un kafejnīca ''Kafejnīca''

shadyriga.wordpress.com/
0
Šito blogu vakar iečekoju, ideja ģeniāla, bet izpildijums varētu būt labāks.
+1
ideja jau nav nekas jauns, bija jau pasen tāds urlabar.tk, tagad daunī, bet saturs apskatāms te freaknet.lv/web/urla/ Tur parasti bija arī labi komentāri.
0
jā, tas tika čekots un ierēkts :D
0
Arī pa krogu līniju: rotaļa "Uzmini, kur esi pamodies!" toys.usvsth3m.com/crapper-mapper/...
0
6/10 man sanaca :)
0
4/10
0
Šitajā kāds ir bijis - ja ir, kādas atsauksmes?

www.facebook.com/ihateyoubar...
0
Šodien par šādu kroga eksistenci uzzināju no Cepurīša kunga posta, bet pats neesmu bijis, pēc interjera spriežot omulīga vietiņa, pie tam ja vislaik smagais mūzikas gals tiek atskaņots, tad intereses pēc šī iestāde tiks apmeklēta.....
0
Es arī no tā paša, bet manīju tur pie "laikotājiem" arī pāris šejieniešus, no kuriem viens nebija necik glaimojoši izteicies, tādēļ uzprasīju.
+1
Vienu vienīgo reizi biju. Vieta omulīga likās, bet diez vai izvēlēšos tur bieži piestaigāt. Man Aptieka liekas vairāk pa ceļam.
0
man ar kāds pazīstams kautko par šo vietu teica, īsti neatceros ko (gan jau neko labu - kas gan labs var Vecrīgā būt ..) Tik zinu, ka blakus ir bārs ''I Love You'' :D
0
Tas jaunatvērtais Sinistera bārs nav tā iepriekšējā bāra "Transilvānijas " reinkarnācija ?
0
Nez un ieejas maksa būs dāvanas Sinisteram dzimenē :) ?
0
Kāds sakars ar Transilvāniju? Tāds, ka abās vietās Sinisters ir/būs muzonu licis?
0
^^^^ iekš I Love You es esmu pirms daudziem gadiem pāris reizes bijis. Vienā no tām noķēru vienu no smagākajām bezfilmām ever :D
0
^^
Nu ķipa tavo...
0
^^ tik labs, saki ? :D
0
^ Varētu gan būt, ka es tur uz vietas toreiz tā arī neko nepaspēju izdzert. Nu varbūt vienu drinku. Atceros tikai, ka ierados tur, un nākamais, ko atceros - nesaprotu, kas tā par vietu, kur pamodos (ne tur, katrā ziņā) :D
0
vecā-labā teleportācija - žēl, ka Polijā ne vienmēr nostrādā ...
+4
Kamēr klātienē nav iečekots, grūti objektīvi spriest. Iekšējs čujs saka, ka nekas dižs tur nav..hvz. Parasts krogs ar parastu interjeru (spriežot pēc bildēm feisbukā). Man neprasās, lai krogā skan smagucis. To es gana klausos ikdienā mašīnā, mājās, končos. Un speciāli vilkties uz kādu bufeti tikai tāpēc, ka tur skan metāls, nebūs gana :)
+1
...Man arī tomēr noteicošais, lai krogā kā jau krogā būtu pievilcīgas cenas un plašs sortiments. Mūzika arī jauka lieta, bet tas tomēr nav noteicošais...
+3
^^ pilnībā piekrītu - manispēc krogā var valdīt klusums - patīkamāk sarunāties
+2
Man pat vairāk svarīgi, lai krogā skan fonā mūzika, ko es ikdienā tieši neklausos, vai klausos reti. Kkā biju iebridis Aptiekā- fonā vecie Black Sabbath, The Doors, Jimi Hendrix u.c. (nav klausīti bezmaz kopš videnes laikiem), tad Dambis Teātra Bārā uzliek kkādus 70`..80`to disko, Rudaks Ļeņingradā ar kādu regeja vai ..hvz pankroka programmu , Gobziņš Kubā uzmočī purva āzi un visiem zjbs, u.t.t., un tmldz, kur tik nav vazāts apkārt. Tas viss to 5dienu un 6dienu dzeršanu manuprāt dara interesantāku.
0
Tā kā es ikdienā smaguci klausos visai maz, tad man patiktu, ja tas skanētu krogā fonā, bet tam nav noteicošā nozīme. Sortiments drīkst arī nebūt mega plašs, galvenais, ir labs un cenas saprātīgas. Bet atmosfērai arī jābūt.

Nebūtu jau slikti, ja būtu kāds smagais bārs arī Rīgā, bet baidos, ka ar šauru specializāciju izdzīvot neizdotos.
+1
ja tas muzons ir fonā un neuzbāzīgs, tad pa lielam pofig kāds, izņemot slāvu častuškas protams. Bet priekšroka noteiktu būtu kādam vieglrockam, jo piem. lai kā man patiktu Summonings, diezvai tas būtu muzons ko es gribētu krogā dzirdēt. Bet galvenais tomēr lai nav gruzīgs un pārāks skaļš tā ka pie viena galdiņa sēdošie sabļauties nevar. Jo man nezkapēc šķiet ka uz krogu esmu atnācis pasist klaču ar draugiem nevis notestēt kroga audiosistēmas jaudu.
0
Rezumē - jātaisa truemetal crusade uz I hate you
+1
Šauras specializācijas krogs (konkrēti- metāla) viennozīmīgi ir nolemts nīkuļošanai un ātram bankrotam. Transilvānija tam piemērs. To metālistu nav tik daudz, kā arī jauniņie`reliģiozie` metaleri, kas tur regulāri un bieži tupētu, nav tā maksātspējīgāgā publika, kas varētu uzturēt pie dzīvības Vecrīgas krogu...kur nu vēl, lai tas nestu peļņu. Pārējie smaguču cienītāji vnk izšķīst pa citiem krogiem, sen iemītām takām..
0
Risinājums varētu būt tipa neformāļu bārs, ar specializāciju pa dienām - piemēram, ceturtdienās punk/hc, piektdienās industrija, sestdienās metāls utml. Noformējumu gan jau nebūtu liela problēma piemeklēt visām mērķauditorijas grupām daudzmaz pieņemamu.
0
^ koncepts jau saknē līks. Piem. vai Tu savus krogus apmeklējumus pieskaņotu dienām atkarībā no tā kāda mūzika fonā skan?
0
es diez vai uz tādu bāru speciālu spertos trešdienas vakarā, tāpēc ka tur kkāds smagucis skan. Man netīkams Metāls kretinē, atšķirībā no popsas, kas fonā skan un kurai nemaz uzmanību nepievērs.
0
Man arī principā ir pie dirsas, kas fonā skan, ja vien tā nav krievu popsa, LR2 vai dubsteps.

Bet neredzu problēmu krogus apmeklējumus pieskaņot konkrētām dienām.
0
Mārketinga cilvēki sen ir ieskaidrojuši krodziniekiem: lai veicinātu dzeramo patēriņu, ir jāuzkruķī mūzika tik skaļi, ka cilvēkiem būs grūti sarunāties. Tad viņi mazāk runās un vairāk dzers.

Ar gadiem arvien vairāk negribas sēdēt skaļa dzērājhevīša atmosfērā. Tāpat arī dzert Aldara gaišo — pēdējās divas sezonas Dinamo spēlēs, cik nu sanāk apmeklēt, dzerts praktiski nav. Tā kā, ja sūdīgs alus, tad pat īstā mūzika uz krogu neaizdabūs patērētāju — labāk tad kādreiz padzert bezalkohola dziras. Un pretēji — pretīga mūzika aizbaidīs cilvēkus arī no laba alus.
0
Ar to skaļumu ir tā - iedzēris cilvēks runā skaļāk; tad vairs nevar dzirdēt muzonu, tāpēc to pagriež skaļāk; tad ir atkal jārunā skaļāk, lai pārbļautu muzonu, utt. utjpr. Tas īpaši labi novērojams mājas ballītēs, kad pašiem liekas, ka neko dizī jau netrokšņo, tikai kaimiņi jau mentus sauc. Vai arī, ja pret rītu skaņaparāts ir izrubīts, tad ir ieslēdzot ir lieli brīnumi - vai tiešām šitāds dumpis būtu vakar bijis? Tak klusi un rātni pasēdējām...
+1
dārza ballītēs ir otra galejība - škandālkasti uzgriezt uz maksimumu nolikt pietiekāmā attālumā un atstāt savā nodabā lai otrā dārza galā var kaut cik mierīgi sarunāties.
0
Piektdienas naktī biju ''I Hate U'' - telpas tīri interesantas. Kautkādu Labieti pa €3/05L dzēru. Itkā OK vieta. 3:00 cilvēku praktiski nebija
0
ā, Soho Švītiņš laikam - www.facebook.com/photo.php?fbid=1020...
0
Sen nav būts Vecrīgā - pastav vel tas bars/klubs Transilvānijas?
0
Haha, man šķiet, ka ir jau kādi gadi pieci, kopš vairs nepastāv.
0
I Hate You ar fiksi uzplauka un noplauka.
0
Transilvanija noturējas kādu gadu. Vismaz papētot Truemetal arhīvu, aktīva šī bufete bija 2010.gadā.
Teikt, ka dzertuve I Hate You uzplauka, ir skaļi teikts. Es pat teiktu- tas bija tāds aizmetnis, kas dažu mēnešu laikā lāga neuzsācis attīstību, pašlikvidējās.
Vispār no tematiskajiem krogiem (rock, metal, punk) laikam visilgāk eksistēja Rockabilly Baznīcas 33 pie Ģertdrūdes, vai Saksofons Stabu 43, hvz..kas to tagad lai atmin.
+3
bļins, tā arī nepaspēju aiziet un ievērtēt to krogu I Hate You...
0
IHY kirdik ? Nezināju, bet tik 2x tur būts. Vilkt uz Vecrīgu, lai dzert divus Labieša alus, kas pa 50c dārģāki nekā Labietī ...

Praksē pierādīts, ka par fona muzonu daudz svarīgāka ir laba kompānija un labi, daudzveidīgi dzērieni, par demokrātiskām cenām. Atmosfērai ar nozīme, bet labā kompānijā ar labiem dzērieniem to atmosfēru paši uztaisa.

Ja kāds domā, ka pietiek pentaškas uz sienas sazīmēt, Burzum uzlikt un tautas bari nāks, tad nekā nebija
+2
Tas par to praksē pierādīto taisni nāk prātā Skābene. Nekā sevišķi smuka vai omulīga, drīzāk jau uz bedres statusu brīžiem velkošs, bet tak tauta blāķiem vien gāzās - tāpēc ka "savējo"krogs bija.
0
Ja tur tik daudzi draugi nebūtu gājuši, tad Skābeni neapmeklētu - cik nu est apmeklēju.

Tāpat kā ''Roks Cepurē''
0
Korsārs jau ar baigais mataiņu / alternatīvuķu klubs bija (ir ?), bet tas gan ''bedres statusam'' perfekti atbilda.
0
Jaunajā Ļeņingradas atrašanās vietā vismaz rūme divreiz vairāk. Sovjetu bomžatņika koncepts — dubultā ietilpībā!
0

Cik tad tādu patstāvīgu alternatīvo krogu Rīgā vispār ir ? Uz vienas rokas pirkstiem var laikam saskaitīt...
+1
Jā, kas tad vēl ir pie dzīvības? Esmu galīgi izbirusi no dzeršanas aprites. Rocca Billy ir vēl (blakus vecajai Ļeņingradai)? Nu Motopower'am vēl vajadzētu būt. Rock kafene ir pārvērtusies par tucāru midzeni, kas pelna uz ārzemniekiem. Smart cafe vēl neskaitās puslīdz alternatīva bedre?
-1
Bārs Aptieka vēl ir ?
0
ja laba kompānija un labs garīgais, tad jauki būs jebkurā vietā (protams, neieslīgstot galējībās- La Rocca, Studio 69 u.tmldz.) un nemaz nav vajadzīgs, lai fonā obligāti skan Emperor vai Manatark. Un vispār šāds muzons manuprāt nav piemērots parastās piekdienas pasēdēsanai kādā krodziņā. Tam atvēlēti tematiskie vakari (tās pašas Sievasmātes metalurģijas, koncerti, festi).
0
Man vienmēr baigā ņirga nāk par sūro rokeru klubu ''Brīvie Vanagi'' - ieej iekšā - a tur prasta popsa skan :D
+1
ā, un tas augstāk pieminetais Korsars Bruninieku ielā jau pasen, kā nosprādzis. Turpat kaimiņos dzīvoju, bieži garām gāju- jaunie metalisti tie, kas lētā aliņa, vai līdzņemtās šmigas dzēraji, tur regulāri pulcejās. Vid.vecums 17-20 gadi. Skaidrs, ka lokals pusgadu noturejās, ne vairak. Savos tīņa gados es par šādu vietu būtu starā >))
0
pāris gadu atpakaļ Ķelnē iegāju leģendārajā Hard Rock Cafe (vairāk gan ķekša pēc, ka ir būts tādā) un stipri vīlos- publika visparastākā (klerki, studenti, tūristi u.t.t.), VH 1 klipi fonā un futene bonusā pa TV... huiņa vārdu sakot, ne tā lētākā.
Domāju, ka šī kafūža sākotnējā (radies 70` UK dažu rokmūzikas fanu uzņēmības rezultātā) fīča sen izkūpējusi gadus 20 atpakaļ. Bet domāju daudz kas atkarīgs no vietas, kur atrodas šī tīkla kafūzis. Gan jau Tallinā ir savādak.
0
Es Prāgā tam garām nogāju - likās kafūzis, kā kafūzis
0
foršākais / alternatīvākais bārs Rīgā ir Chomsky, tur arī regulāri notiek visādi noizkoncerti, pasākumi. ir arī laba alus izvēle - gan LV alus, gan labs vācu alus, lētākais Senču Brālis - 1.40 eur (pag. gad bija 1.30, bet tur īri pacēla)
+1
Īsti vīri īri neceļ, ja nav īri.
0
Hard Rock Cafe esmu bijis Lisabonā (ja ne ko neputroju) - pilnīgi nekāda sakar ar rocku nebija, un Atēnās - vienīgais sakars ar rocku bija kaut kādi plakāti atejā. Ja grib kaut kādu tematisko bāru tad šajos toč nav vērts iekšā, labāk paķemmēt internetu pirms braukšanas. Kādreiz bija diezgan jēdzīgs resurss metal travel guide, kur bija koncertvietas, bāri un veikali, bet nezinu, cik viņš pēdējos gados aktīvs un apdeitots, kad pirms kāda gada iegāju, Rīgā vēl stāvēja Salamandra, Kabata utml.
0
tajā Ķelnes Hard Rock Cafe visādi atribūti bija gan pie sienām piesprausti (Hendrixa ģitāra vai trusenes, izlietoti gondoni, izsmēķi u.t.t), par to autentiskumu, protams, var diskutēt.
+1
''šī gondona lietošanas laikā kautkur skanēja Hendriks !''
+1
jā, dažādu fanu izgriezti no miesas ādas lēveri, kur reiz parākstījies Hendriks.
+1
Gada labākais raksts - ir arī dažas vērtīgas atziņas ;) Žēl, ka nav ''Salmu Sētas'' mēbeļi nointervēti - tie tur katru vakaru laikam ķeksē.

Sensenos laikos mēdzu 1-3x nedēļā uz Stella Pub / Bombardier Bar iet - uz to brīdi bija labākā alus izvēle par normālu cenu - fonā varēja kādu basi vai hoķi palūrēt, džurnāliņu palapot :) Arī pusdienu piedāvājums bija labs. Tagad tur pat zoli vairs neļauj uzraut ...

vetomagazine.lv/rigas-baru-mebeles/...

Tagad parasti sanāk reizi 2 nedēļās uz kādu bāru aizvilkt - pēc apmeklējumu biežuma var nosaukt 4 vietas:
ALUS CELLE - labākā alus izvēle Rīgā pa samērā normālu cenu. Katrs apmeklējums gan iesit pa kabatu, bet ir to vērts.
TAKA - laba lejamo alu izvēle (ir lietas, kas retu kur vēl ir). Pudeļali gan pārcenoti.
LABIETIS - reizi 1-2 mēnešos apmeklēju. Reizēm man tur nav ko īsti dzert, bet citreiz sakrīt pilns ar labiem vārījumie. Nogaršot jauno piedāvājumu un kādu maziņo ieliet kuņģī var reiz-pa reizei.
ALA - ilgi nebija būts, jo tie vari besī, bet tagad sanāca kādas 3x pēdējo mēnešu laikā - ļoti laba vietējo alu izvēle un svētdienās pa laimīgo stundu (19:00-20:00) var ar baudu iesmelt pārīti Malduguņu pa €1.50, vai ko no Viediem.
BRĀLIS - šogad kādas 3-4x tur būts. Filtrētais Brālis ieliek nefiltrētajam, bet Tumšais tāds pats draņķītis kā pudelē, bet pāris var iemest un frī kartupelīši tur ir labākie, kādi ēsti
VALMIERMUIŽA - laikam tikpat bieži (reti) apmeklēts kā Brālis - galvenokārt jaunos alus noprovēt, vai kad Labietis pārāk pilns. Alus ir OK, bet arī šeit pēdējā laikā ir trāpijies sūdīgs lejamais (citos krogos, kā ''Ala'' piem. regulāri V-muiža suslaināk garšo, nekā pašā V-muižas sūdniecībā.
+3
Kādreiz uz "Alu" biežāk gāju, vien pēdējā laikā cenšos to neapmeklēt. Ej kad gribi, allažiņ stāvgrūdām pilns. Kaut kā ne diezko.
Par "Labieti". Man un vēl dažiem kamerādiem šī vieta sākumā tīri labi iepatikās. Nu tā, ne visi ali, bet viens otrs gluži labi gāja pie sirds. Diemžēl pēdējā laikā ir nelāga sajūta, ka ar "Labieti" tik labi vis nav. Vienu otru reizi alus nu galīgi ne tāds, kā tas bija kādreiz (ja bieži dzerts, tad jau nu tā kā zināms, kādai garšai jābūt) un arī no rīta galva liek manīt. Pirmsākumos "Labieša" alum es piedēvēju spēju samērā maz atsaukties uz pašsajūtu nākošajā dienā, vien tagad tā vairs nedomāju. Manējie kamerādi ar...

Morāle ir viena. Parādās krietna un apmeklējama vieta. Ar laiku, diemžēl, tā savu krietnumu zaudē un jāmeklē jaunas vietas. Un tā pa riņķi vien, pa riņķi vien :)
0
Labietī pirms dzeršanas alu jānogaršo un normālie bārmeņi, redzot šaubas klienta sejā, paši to piedāvā.Dažiem aliem tur garša / recepte ir nemainīga (piem. Trim Indiāņiem), citiem ir 2-4 reizes pamainīta, tā ka garšo tagad savādāk. Arī katrs vārījums jau nav identisks iepriekšējam - tādēl jau sauca ''Alus darbnīca Labietis". Galva man gan pēc šiem nesāp - es tur arī baigi nestrebju - max 4-5 0.L aliņi

''Alā'' uzreiz pēc darba ap 17-18 ir pustukšs - bari 19-20 sarodas.
+2
Par folkklubu ala- tas kādreiz bija pat ļoti jauks, kad atradās vecajā vietā (ne Audēju, bet Smilšu ielā). Tagadējais Peldu ielā (ex Kabata) nedaudz kretinē:
1.nevajadzīgi liels, kgan piepilda to pašu (par brīnumu). Pārvēršas par tādu kā nelielu masovņiku.
2.itkā konceptuals krogs, cenšas to ievērot, bet brīžiem caursit slavenā ČBK dvesmu. Parasti tas notiek, kad beidzas trvu folk daļa un sāk performanci kāds DJ (jupis viņu rāvis) ar setu, ka ausis svīst. Bet tauta tieši tad tik atdzīvojas.
3.Publika (sk.repliku Nr.2). gk. vidējais statistiskais latviešu students no Dobeles vai Aizputes, kam tas folk/pagan pamaz intersē, bet ķipa savējais. Toties ļoti iet pie dūšas populāru šlāgeru klubu/deju versijas. Ieradies jau labā šmigucī.
4.Bārmeņi un sortiments labs.
0
Nereti jau tas alus tiek ņemts līdzi un ja līdz šim garšojis krietni un samērā līdzīgi, tad vai nu radīsies šaubas, ka manta slikta.
Tad nu mājā bamsli atkorķē, bet tur nevis citādi brūvēts, bet vienkārši saskābis. Te nu bija, gan vakars sacūkots, gan nauda izmesta (lēts jau nav).
+2
^^
3.Publika (sk.repliku Nr.2). gk. vidējais statistiskais latviešu students no Dobeles vai Aizputes, kam tas folk/pagan pamaz intersē, bet ķipa savējais. Toties ļoti iet pie dūšas populāru šlāgeru klubu/deju versijas. Ieradies jau labā šmigucī.

Precīzi tā pati publika, kas apmeklēja tajās telpās esošo iepriekšējo iestādi :D (ja vien ar Dobeles un Aizputes pieminēšanu netiek uzsvērts, ka platā gala iemītnieki gan tur nerādās)
0
^Kabatu es apmeklēju vien tad, kad notika kāds metal koncis. Par pārējā laika publiku grūti komentēt, bet visdrīzāk, ka tā arī ir, kā tu saki :) Domāju, Rīgas kundziņi, tā teikt no `smalkākas latiņas ` tauta tur reti ieklīst. Tiem citas vietas (Piens, B Bārs, Kuba, ex Pulkvedim, Omas briljants u.t.t.), vai arī tie paši Dobelnieki, Preilieši un Viļānu čaļi, kas vēlas būt ķipa smalkāki.
0
Tiem pāri ielai ir Pulkvedim Neviens Neraksta ;)
0
Pulkvedim vairs neraksta
www.kasjauns.lv/lv/zinas/200379/sle...
0
Savulaik studiju gados (ap `99-00 periodā un arī vēlakos gados) Pulkvedī šad tad iznāca iebrist ugārā, bet kopumā tā nebija izvēles vieta. Kāpēc to aizklapēja, grūti pateikt- laikam sevi izsmēla 20 gadu laikā. Tur mēdza ganīties želejgalvas ārzemnieki, kas maitāja atmosfēru.
0
Tajos laikos, kad mēdzu no kojām aizšaut uz Kabatu, nekādi pieni un briljanti neeksistēja. Es pat lāga neatminu, kas tai laikā skaitījās smalkāki copes klubi Vecrīgā - Roxy, Nautilus? Nu Pulkvedis bija drusku stilīgāks. Slepenais eksperiments, cik atceros, neko daudz smalkāks nebija. Vēl lētāks variants par Kabatu bija Kardināls, tautā saukts par gateri.
0
Depo tak ir bijis vienmēr, cik atceros :) Tik bija kāds savādāks nosaukums senāk, Metro laikam?
+1
^pašā sākumā tas bija Metro (2002.g.?), tad pārtapa par Depo. Sākotnējā fīča bija tehno, reivs, bet itin ātri pārtapa alternatīvā gultnē.
+2
Bija Metro, pārtapa par Depo, nākotnē laikam jāgaida Geto.
0
Pačibējušo Rīgas tusiņvietu apskats - dažas gan iztrūkst: www.parmuziku.lv/jautri/naktsdzives-...
-3
m.tvnet.lv/article/635295... hipster/ neformālo dīkdieņu pulcēšanās vietu apkopojums. Esmu bijis gan tikai čomskijā- sūds. Bet par gaumi, kā zināms, nestrīdās.
-3
Čomskī 2x būts - tiešām, pritons.

Takā reizi divās nedēļās iegriežos, iestrēbt lejamo Malduguni, Viedus vai Bardu.
0
^ar savu drugānu Rotčenkovu- aizmirsi piebilst.
0
+11
Bez īpašas pompas un bļaušanas, durvis ir vēris krogs Annas ielā (oficiālā adrese gan ir Aristida Briāna 10). Ja pareizi saprotu, tad nosaukums ir ''Zobens un Lemess''. Par darba laiku nemācēšu teikt - vakar no 20:00 bija atvērts.

No 4 krāniem divi bija aizņemti ar Piebalgu un divi ar Aldari (''Saules Eils'' laikam bija jau izdzerts, ja pareizi atceros), bet ir pieejama Malduguns pudelēs.

Uz sienām prasījās kādus latvju sūdiņus vai miroņgalvas, bet tas varbūt ar laiku. Fonā grabināja briesmu mūzika un galdus bija apsēduši baisi ļautiņi melnās drānās.
-2
^Bleid, esam mīnusos par to, ka redz, nepatīk Čomskijs. Starp mums ir ievazājies heiters hipsters. Atdzīstās, ibio ārā, kurš bļe! Tik un tā izskaitļosim ;)(
0
Čomskis jau gandrīz cauri, cik sapratu. Par ''Pils'' transformējies - laikam apnika bomzīgie hipsterstudenti - www.facebook.com/Pilsbars/photos/a.3...
+1
^ Es gan no bāra īpašniekiem sapratu, ka viņus no konkrētās mājas jau kādu laiku gribēja likt laukā, un beidzot to arī izdarīs, lai atbrīvotu vietu intelektuālajiem metālistiem, kā arī buržuāziskajai jaunatnei, kura nav ne bomzīga, ne hipsterīga, un viņu vecāki atbalsta dārgus uzvalkus un hiperpārcenotu alkoholu glamūrīgajā iestādē "Govern, bet, iespējams, tavi informācijas avoti ir uzticamāki. Turklāt nekādas transformācijas nav notikušas - "Pils" ir jauns bārs, savukārt "Chomsky" tiks atvērts citur (jā, īpašnieki gan tie paši).

Par to, ka vārds 'hipsteris' ir diezgan zaudējis jēgu, esmu jau rakstījis, bet gribu atgādināt, ka cilvēkam nav obligāti jāvalkā ādas bikses, Iron Maiden krekls un gari mati tizlā copītē, lai viņš būtu tiesīgs klausīties smago mūziku.
0
oops, iestādē "Government" (kas blakus Chomsky ;))
0
^^ ticams variants
+1
Heitojam vai mīlam, bet, lūdzu, tas ir Čomskis nevis Čomskijs.
+3
^^^^ "cilvēkam nav obligāti jāvalkā ādas bikses, Iron Maiden krekls un gari mati tizlā copītē, lai viņš būtu tiesīgs klausīties smago mūziku."

jā, bet tas, ka klausās smago mūziku jau vēl nenozīmē, ka nav hipsters ;)
+1
jā- Čomskis. `j` laikam būs ielicies no poļu uzvārdu krievu variantos ar galotni `ий`, kas fonētiski izklausās, kā `ij`, iespaidā. Latviskojot poļu uzvārdus, skaidrs, galotne `is`.
+2
Otrdien - ceturtdien 18.00 - 24.00
Piektdien un sestdien 18.00 - 03.00
Svētdien un pirmdien ņemsim brīvdienas.

www.facebook.com/Krogs-Zobens-un-Lem...
0
Bišķi skrāpis, ka nevar ieskriet pusdienās, bet jāievērtē būs
0
Jaunais krogs pretī MadMix'am? :)
0
Gan jau ar laiku apgreidosies līdz pilnam darbalaikam :)
0
Tā kā virtuves tur nav, tad nav lielas jēgas turēt vaļā pa dienu darbdienās. Sestdienās vēl moš varētu, lai var tauta salāpīties.
+1
Jā, PainZ, ZnL ir faktiski pretī MadMix, tikai ieeja no Annas ielas.

Un ja kādam baigi vajag ēst, var iet uz Delisnack vai Lauvas Namu. Tajā vietā jau ēstuves ir bijušas un neviena neizdzīvoja, tur nav pietiekoši daudz ēdāju apkārt - nav biroju utml.
+1
Pie ZnL ir arī divas caurejnīcas - viena ir indiešu "restorāns" un uz valdženes pretī triperbāram ir ķīniešu paika. Starp citu, labs darbiņš, kas padarīts iekārtojot dzertuvi. Krāsots tik cītīgi, ka pat vienu durvju kliņķis nokrāsots.
+1
Šobrīd lokālā Zobens un Lemess, kodēji no grupām: urskumug, falling, dry decay, ocularis infernum, wagars. Lai tā būda rūc!
0
es tik Konišu pazinu
0
Izrādās, ka vakar BeerFox savu bāru (beidzot) atvēra - www.facebook.com/permalink.php?story...

Pēc šo bārmeņa iepriekš stāstītā, piedāvāto alu klāsts ir ļoti iespaidīgs.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
Lācis
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas